Schema och logg vecka 31, 2010

Kulturkompaniet Kronor & Nycklar

 

Tid

Måndag 2/8

Tisdag 3/8

Onsdag 4/8

Torsdag 5/8

Fredag 6/8

Lördag 7/8

Söndag 8/8

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

 

07.00

08.00

 

 

 

 

 

 

 

08.00

09.00

 

 

09.00: Internationella Gatuteater-festivalen

09.00: Internationella Gatuteater-festivalen

09.00: Kontoret

 

 

09.00

10.00

10.00: Arbete på kontoret

Fokus: Andersbergsspäket

10.00: Arbete på kontoret

Fokus: Andersbergsspäket

10.00: Anders-bergsspäket  Förberedelser

 

 

10.00

11.00

 

 

11.00

12.00

 

 

12.00

13.00

13.00: Arbete på kontoret

Uppföljning - Utvärdering

 

13.00

14.00

14.00: Möte Andersberg

14.00: Arbete på Kontoret

14.00

15.00

15.00

16.00

16.00: Arbete på Kontoret

16.00: Friskvård Familje-mästerskapet i Tennis – Knäred

# 61, # 62 & # 63

16.00: Samling Andersberg

16.00

17.00

17.00

18.00

18.00: Anders-bergsspäket

18.00: Anders-bergsspäket

18.00: Anders-berg Genrep

17.30: Anders-bergsspäket PREMIÄR

Gatuteater-festivalen

18.00: Friskvård Tennis - # 64

18.00: Avslutning Gatuteater-festivalen Representation

18.00

19.00

19.00

20.00

20.00: Teater-föreställning Albert Olsson…

20.00: Gatuteater-festivalen

 

20.00

21.00

 

 

21.00

22.00

 

 

 

22.00

Ja, nu riktas allt fokus mot Gatuteaterfestivalen i allmänhet och Andersbergsspäket i synnerhet… Ännu en nervös vecka. Ty vi har inte råd att misslyckas med festivalen, ej heller med Stadsdelsvandringen på Andersberg! Mitt i veckan gäller det att klara av Familjemästerskapen i Tennis. Trea förra året ställer krav på en bättre placering i år. Efter detta allt… kan vi se fram emot två veckor av total ledighet… Det kommer att behövas!

 

Måndagen den 2 augusti 2010

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Andersbergsspäket

Gatuteaterfestivalen

Halmstad - Andersberg

13.00 – 21.00

Kontoret – 14.00: Möte Andersberg – Gatuteaterfestivalen18.00: Andersbergsspäket

Så var vi inne i augusti på allvar…

I otrolig stress med uppdateringen av webben… Hopplös strävan att bli klar med hela veckokorrigeringen… Det lyckades till sist, sent i natt.

 

Mötet på Andersberg blev ännu en gång lyckat. Nu har Andersbergsspäket skjutit fart och det ordentligt. Känns som om det projektet legat i en slags konstnärlig kokong, bidat sin tid för att nu på allvar krupit ur sitt skal. De unga medarbetarna är entusiastiska och under de sista sittningarna – sen de fått grepp om vad som förväntas – har de kommit med massor av idéer – knäppa idéer – roliga idéer – tokigheter med massor av svart, sjuk humor. Det känns otroligt bra och stimulerande.

När Undertecknad kom till kvällens övningar hördes sång och musik från ett av grupprummen. Bara det! Det signalerar att hjulen nu verkligen börjat snurra. Och det är så skönt att höra hur kreativiteten blommar ut från en dörrspringa. Det värmer hjärtat och den där speciella känslan av spänning och upphetsning pirrar i hjärtegropen.

I kväll samlades hela sexton personer. Teater Husknuten var där, så gott som mangrant. Medborgarna skara har nu gäst ut till fem – vilket är optimalt. En tjej och fyra killar. Utmärkt! Efter det att alla närvarande grupper gått till sin repetitioner satte sig Undertecknad ner med medborgarskaran. Det gällde att hitta fem olika karaktärer för de unga aktörerna. Under kvällen föddes de fram den ene efter den andre. En Clown – En Byråkrat – En Joggare – En Uteliggardam – En Sömngångare… Där är de. Fortfarande saknar Undertecknad en partner till rymdkapseln. Lönar det sig att göra ett försök med den bäste aktören i stan…? Om man ändå kunde få honom på gott humör… Tröstlös vara – och om så, då vet Undertecknad inte riktigt vem man ska vända sig till…

Vi avslutade sittningen med att åter ta oss runt slingan. Den känns kortare och kortare för varje vandring. Främst var det Spökfröken som behövde information om sina utgångspunkter. Hon ska ju dyka upp i buskage och parkbryn. Spökfröken kände sig väldigt desorienterad – påstod sig inte ha något lokalsinne… Men hon kommer att hålla sig till de stora gatorna på området – tvärs över där publiken vallas.

Tillbaka vid utgångspunkten – utanför Festsalen, Medborgarservice - var alla på gott humör. Det känns som vi under dessa kvällssittningar, trots de få tillfällena, blivit ett gäng. Ett bra gäng utan komplikationstendenser. Enda som oroade denna kväll var när vårt marschtåg kom till Teater Husknutens station på byggmassekullen. De stod där högt upp och sjöng sina O ve, o ve-sånger för oss. När de skulle ta sig ner halkade en av dem till och snurrade handlöst ner för slänten. Även om hon inte ville visa det såg Undertecknad att hon var både chockad och hade gjort sig illa. Hon blev sittande och satt även när vi fortsatte vår vandring. Undertecknad vet ju hur sköra dessa människor är… Hoppas innerligt att inget allvarligt inträffade!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 3 augusti 2010

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Andersbergsspäket

Gatuteaterfestivalen

Halmstad - Andersberg

13.00 – 22.00

Kontorsgöromål – 18.00: Andersbergsspäket  - 20.00: Teaterföreställning – Albert Olssonsällskapet – ”Trampa inte på min tröskel”

Telefontjänst. Först och främst få tag i en partner till Undertecknad som kan göra den andra Rymdvarelsen. Tre försök – samtliga fallerade… För det andra; Få tag i de ungdomar från Puls som ska delta på stationerna. Det lyckades. Tre representanter för de två grupperna som ska delta dök upp till kvällens samling på Andersberg. Inga problem. Det först problemet ser mer och mer ut att lösas genom en enmansinsats. Undertecknad får helt enkelt lov att göra den ende som kliver ut ur kapseln… Problemet är inget som ser ut att få en automatisk lösning… det blir tydligare och tydligare.

 

Kapseln är klar. Undertecknad var och beskådade den och betalade för hantverket. Lustiger kupa… Fullt funktionsduglig för sitt ändamål. Lite liten kanske… Men ska den nu bara rymma en farare så är den lagom stor… Det ena kanske ger lösningen åt det andra… pekar liksom ut vägen. Rymdkapseln får stå kvar på Hantverkarens gård tills på fredag. Sätta ut den på Andersberg innebär en snar förlust av den samma. Det påstår i alla fall alla som vet vad de talar om.

 

Kvällssamlingen på Medborgarservice inbringade, som skrivit, de ungdomsgrupper som ska delta med dansinslagen. Två… tröga… unga tjejer och deras ledare. Undertecknad förklarade så gott det gick… ritade på vita tavlan och försökte få dem att fatta var vi skulle vara… var stigen gick och var spelplatserna var… men ingen tycktes förstå galoppen. Inte förrän vi åter tog vår runda bland hus och parker på Andersberg. Då blev det klart. Att vandra rundan om igen var egentligen Medborgarnas förslag. De ville pröva olika idéer för sitt agerande. Så vi gick runt och det var inget dumt påfund.

Sittningen (med promenad) varade fram till halv åtta… kortare än vanligt, på anmodan av Undertecknad. Han vill ha chansen att åka upp till Haverdal för att se Albert Olssonsällskapets föreställning och passa på att mer konkret bjuda in dem till Gatuteaterfestivalens Andersbergsspäk.

 

Till Haverdal tog sig Undertecknad i sällskap med känd Scenograf. Det medförde fri entré då Scenografen tidigare spelat och arbetet med Sällskapet. Han fick dessutom bjuda in en vän… Det visste inte Undertecknad som naturligt erlade entré. Efter ett tag kom någon i sällskapet springande och betalade tillbaka de 180 kronorna som erlagts. Fantastiskt… ja, rent av rörande! Det var första gången Undertecknad besåg denna grupp som nu hållit på en hel del år och återkommer vartannat med ett nytt skådespel. Det som spelades ikväll var den pjäs som Undertecknad ratade tidigare i våras… eller var det i höstas? Men någon ansträngdhet märktes inte när Undertecknad kom med sin förfrågan. I stället visades ett visst intresse och man lovade att man skulle ta upp frågan efter kvällens föreställning.

Själva pjäsen, som framförs i ett gammalt grustag, var nog precis så som Undertecknad trodde att den skulle te sig med sitt fragmentariska manus. Väldigt mycket spring ut och in. Små korta scener och så spring igen. Inte ett enda tillfälle då tempot sjönk ner eller ens förändrade sig… Att föreställningen höll högt tempo kan man inte klaga på… Men ingen människa i världen kan klaga på det här. Det är ändå amatörteater på hög nivå. Sen kan Undertecknad komma med hur många invändningar som helst. Framförandet vann, denna kväll publikens hjärta – där om råder det ingen tvekan. Därför avstår Undertecknad en recension… av olika anledningar… och nöjer sig med att konstatera att det så småningom blev en kylig kväll eftersom pjäsen höll på i över två timmar…

Nu återstår det att se om AlbertOlssonarna nappar på erbjudandet om ett framträda på Andersberg…(?)

Hatte Bärtilsson

Vädret veckan ut

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 4 augusti 2010

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Internationella Gatuteaterfestivalen

Västsvenska Turnerande SommarTeatern

Halmstad

09.00 – 22.00

Internationella Gatuteaterfestivalen - 16.00: Friskvård – Familjemästerskapet i Tennis

Tre och en halv timme tennis… Dagens absoluta höjdpunkt! Familjemästerskapet – för tredje året i rad – således redan en tradition…

Det började väldigt illa för Undertecknad. Storstryk av yngste brodern och utan en chans. Till sist 1 – 5… Men det skulle bli enda förlusten denna underbara kväll på de klassiska tennisbanorna i Knäred. Dock en förlust som placerade Undertecknad på fjärde plats i sluttabellen. Då blev trösten att både ettan och tvåan inte orkade med mer än oavgjorda resultat mot Undertecknad och det räddade något detta mästerskap.. i alla fall ifrån att bli ett totalt fiasko (kolla resultat och tabeller här under).

 

I övrigt. Ett SMS-meddelade att Albert Olssonarna tackat nej till deltagande i Andersbergsspäket… Ja, ja. Nu står vi utan något på Station Högspänningsgatan. Kanske kan man förhöra sig med någon av konstnärskollegerna som är i stan. Prästvännen, Superkomikern, Mimaren. Börjar med Prästvännen… och hoppas… kanske. Det skulle vara väldigt, väldigt skoj!

 

Till kvällen räkfrossa med hela familjen. Stela tennisgubbar skalade på tills nattens mörker gjorde att man inte kunde urskilja om räkorna var skalade eller inte… Det var kanske inte så trevligt – men i övrigt en helt fantastisk eftermiddag med tennis och en kväll i goda släktingars sällskap!

Hatte Bärtilsson

Familjemästerskapet i Tennis

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 5 augusti 2010

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Internationella Gatuteaterfestivalen

Västsvenska Turnerande SommarTeatern

Halmstad

09.00 – 24.00

Internationella Gatuteaterfestivalen – 18.00: Andersbergsspäket - Generalrepetition

Nu känns det som om vi är i stress.

I jakt efter någon som kan ersätta Albert Olssonarna förhörde sig Undertecknad med alla sina kontakter. Men, ack nej… Alla upptagna eller så tröttkörda att de inte på något sätt skulle orka med en bedrift till. Ett tag tänkte Undertecknad om det fanns möjlighet att få någon politiker att ställa upp… Men även de upptagna… Då träder Hustrun in och anmäler sig. Senare vid mötet ute på Andersberg anmäler också en spansk dam sig. Dikter på svenska översatta till ryska och spanska. Det får duga… ja, det är till och med inte så illa.

Att spela in de röster som ska gå ut i högtalare vid en av stationerna var inte att tänka på. Undertecknad producerade den text som ska läsas i sista stund och den blev lång. Alla inblandade fick texten med sig hem för att under sena nattimmar översätta den. Näta möte i frågan bestämdes till klockan tio i morgon…

Sen gick vi rundan igen. Denna gång med så gott som alla inblandade. Endast Teater Husknuten saknades. I alla fall en av grupperna spelade upp det de ska göra på sin station. Ett stycke med paraplyer… Vi flyttade också om balkongscenen. För första gången kom skådespelaren upp och fick pröva sin monolog. Bredvid stod en granne som lovade att kast en spann vatten på i alla fall rymdvarelserna. Vi kommer alltså att genomföra andra delen av vandringen genomblöta. I övrigt travade vi oss runt rundan. Undertecknad visade Spökdamsfröken hur hon skulle gå för att finna närmaste vägen mellan sina spelplatser.

Vid åttasnåret var vi färdiga och gick en sista gång igenom vad som behöver ordnas tills i morgon… Nu är det bara skarpt läge som väntar. Det mesta finns på plats, men… men… men… Ännu återstår en hel del att få fram, fixas med och så… hur ska det gå för den Rymdvarelse som Undertecknad ska kreera? Spännande, eller hur?

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 6 augusti 2010

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Internationella Gatuteaterfestivalen

Västsvenska Turnerande SommarTeatern

Halmstad

09.00 – 24.00

09.00: Andersbergsspäket – Förberedelser16.00: Samling – Andersberg17.30: PREMIÄRAndersbergsspäketInternationella Gatuteaterfestivalen

Upp tidigt för att få färdigt det sista av översättningen inför förmiddagens inspelning. Det gällde de knäppa myndighetsmeddelanden. Från Undertecknads originalmanus till ryska.

Klockan tio ute på Andersberg med väntande inspelningsledare och fyra sugna skådespelare. Det hade förmodligen pågått översättningsarbete hela natten. Spanska, Ryska, Albanska… Bara det fantastiskt! Inspelningarna gick utan problem och var avklarade på mindre än timmen. Så till nästa uppdrag. Införskaffandet av uniformer till Rymdvarelserna. Svarta överdragskläder. Ut på Stenalyckan hittades lämpliga tyg och handskar av gigantformat. Allt inhandlades för det fashionabla priset av 900:- .

En liten incident inträffade i denna affärs provrum. Undertecknad hade tagit fram ett överdragsplagg i, som han trodde, lagom storlek. I provrummet krängde han på detta men fann snabbt att plagget var för litet. När han sen skulle kränga av det igen så var det stört omöjligt. Hur han än slingrade eller bar sig åt fick han inte det över axlarna. Där stod Undertecknad fast en längre tid tills han gav upp och vandrade ut i affären för att be någon av butikspersonalen om hjälp. Pinsamt.

Vid tretiden började det regna och ganska ordentligt. Det var vi pass då Undertecknad fick hjälp av sin Far att hämta ut raketkapseln till Andersberg. I fullständigt skyfall lastades kapseln upp på förhyrt släp och togs ut till centrum Andersberg. Där ställdes den upp på lämpligt ställe och drog omedelbart åt sig nyfikna barn som hamrade och cyklade rakt in i den…

Vid fyra anlände den ene efter den andre av deltagarna. Först nu kom premiärnerverna smygandes… Spänningen steg – skulle allt klaffa? Den ena nödvändiga entiteten efter det andra anlände. Megafonen, heliumbehållaren för ballongerna, cd-spelarna, clowndräkten, finkostymen, badringen, spaden och allt annat som planerat var. De internationella gästartisterna droppade in och undrade var de kunde byta om. Undertecknad hänvisade. De artister som i sista ögonblicket rekryterats för stationerna under stadsdelvandringen kom med ånger i blicken. Var ska vi uppträda? Hur vill du vi ska göra? Blir det bra med två dikter och en betraktelse? De hundra frågorna surrade hela tiden i luften… Underbart! Denna typ av stress älskar Undertecknad! Och till sist var allt på plats. De först uppträdanden började. Musik på torget följdes av två franska clowners dockor med förkrympta huvuden… Säkert kul men Undertecknad hann aldrig se dem mer än i ögonvrån.

Vid halv sju kröp Undertecknad och hans rymdpartner in i kapseln som omedelbart anfölls av det myller av mindre barn som samlats på Festsalstorget. De slog på kapseln så den hotade att gå sönder. Det föranledde Undertecknad att rusa ut för att få bukt med bankandet och jaga iväg ungarna. På det viset var vår entré förstörd och spektaklet hade kommit igång långt ifrån som vi hade tänkt oss… Symptomatiskt för hela stadsdelsvandringen… Ingenting blev som vi tänkt oss… I princip ingenting… men det hindrade oss inte att bara köra på. Vi insåg med omedelbar verkan att detta var en extremt lång improvisation där det bara handlade om att ge och ta och försöka hålla oss till de linjer vi lagt upp.

Först stationen spelade Festivalgeneralens son med sitt kapell. Det var bra för det bromsade upp efter en häktisk start. Undertecknad passade på att dansa rymddans med äldre damer som befann sig närmast i publiken. Det var ett stort sällskap som nu samlades utanför torget. Kanske tre, fyra hundra människor. I princip hade vi alla med oss hela rundan ut – vilket får betecknas som bra… eller kanske hellre helt otroligt.

Andra stationen. Tre ungdomar från Kulturhuset gjorde en pantomim med paraplyer. Paradoxalt nog kom det några regnstänk just under deras nummer. Annars var det en fantastisk kväll. Undertecknad tyckte kanske att pantomimen var i blekaste laget – fast ändå… Den fungerade.

Tredje stationen var Husknutarnas. De byggde sin show på en politiker i badkappa som just skulle öppna en ny förbindelseled. –”Vi i Halland bygger inte broar mellan folken… Nej, vi bygger tunnlar… Låt vara att de aldrig blir klara…” med tydligt hänvisning till tunnelbygget genom Hallandsåsen. Genial och underfundig humor! Så sjöng de sina visor från O ve, o ve… Det blev till en allsångsstund från en kulle på Andersberg. Mycket bra!

Fjärde stationen dansade tjejer från Puls. Något rörigt men även de fick ihop sitt nummer och folk gick vidare till den station som berett Undertecknad mest bekymmer. Det var här det var meningen att Albert Olssonarna skulle ha uppträtt. Nu blev det diktuppläsning, främst av en av de mer kända skådespelarna i stan, men även på ryska och spanska av Hustrun och en Chile-uppväxt dam. Skådespelerskan tappade rösten när hon skulle läsa sin sista dikt. Hon fick avbryta uppläsningen… men innan dess hade hon verkligen gjort skäl för epitetet Stans bästa.

Innan det var dags för nästa station passerade publiken de bandspelare som läste upp de inspelade myndighetsmeddelanden. Spanska, Albanska, Ryska och Svenska röster med total nonsens. Hur många som hörde detta är omöjligt att säga… men det gjorde nog sitt till ändå.

Sjätte stationen blev nog den mest lyckade. Utgångspunkten var att hela följet skulle bli utskällt av en uppretad hyresgäst från en balkong. Något sent kom utskällningen igång men när den väl startade lurade vi allihop. Många trodde att detta verkligen utspelade sig på riktigt. När utskällningen stod i maximum kastar en äldre man från grannbalkongen en spann vatten över Rymdvarelserna. Undertecknad fick en hel spann vatten över sig och publiken skrek av förskräckelse och förtjusning. Många kommenterade detta efter som om det varit en händelse ur levande livet…

Sjunde stationen huserade en galen föreläsare som skulle ge publiken goda råd hur man undviker att göra bort sig. Han lyckades ställa till med ordentlig kaus och fick till sist publiken att i kör säga ”What a fool I am” genom tre uttryck med rörelser. Wha – tafoo – liam… Kanske hade den relativt oerfarne skådespelaren kunnat finna ett större lugn vid sitt framträdande… Nerverna spelade förmodligen honom ett spratt. Det blev en aning forcerat.

Åttonde stationen och åter en dansgrupp från Puls. Något äldre tjejer och en kille, förövrigt han som tidigare läst in den albanska myndighetsvarianten. Den här gruppen var riktigt bra och gjorde också ett längre framträdande. Duktiga ungdomar.

Nu var vi framme vid skolan och mellan åttonde och nionde stationen stod Spökdamsfröken på en lekplatsklätterställning och sjöng sina trolska toner. Kusligt… som om hon inte fanns… som från en annan värld.

Nionde stationen var en utauktionering av ung man. Ja… ja… Det var väl inte riktigt så attraktivt… men ändå. Till sist bjöd någon ett par miljoner och därvid stannande det. Egentligen var tanken en annan, en mer absurd historia. De unga auktionisterna skulle ropa ut likdelar… men något som skulle kunna föreställa det fann vi aldrig (som tur var kanske…). Därefter tog Festivalgeneralens son och hans saxofon över och ledde publiken fram till sista stationen där Spödamsfröken äntligen fick sjunga en sång på riktigt. En sorgelig visa ihop med saxofonen. Det blev riktigt rörande. En passande stämning innan det var dags för Rymdvarelserna att ta farväl av Byråkraten, Clownen, Joggaren, Sömngångaren och Uteliggardamen. Undertecknad la härvid sitt rymdspråk (babbabobo) i malpåse och tackade publiken för uppmärksamheten. Därpå leddes den stora samlingen av folk vidare till nästa uppträdande där en italiensk sång och dansgrupp bjöd dem på kvällen höjdpunkt. Vi stod länge kvar och summerade lättade av att detta äventyr var gjort… Bara det fantastiskt i sig… Men som sagt det blev inte alls som vi hade tänkt oss. Bäst var att allt ändå fungerade. Sämst alla dessa envetna barn som sprang omkring och stirrade upp situationen och ständigt irrade vid våra ben. Ett fullständigt ouppfostrat anhang som höll på att förstöra allt…

Efter beställde vi pizzor som vi delade på. Alla var väldigt nöjda, lättade och entusiastsiska över vad vi åstadkommit. Ja, det var verkligen en bedrift – det var vi alla överens om…

Gott! Och en stor lättnad för Undertecknad!

Hatte Bärtilsson

Festivalbild

Festivalbild

Festivalbild

Festivalbild

Festivalbild

Upp>>

 

Lördagen den 7 augusti 2010

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Arbete på kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

13.00 – 20.00

 

Internationella Gatuteaterfestivalen – Kontoret – 18.00: Friskvård - Tennis

 

Det är klart att det blev ett svart hål efter de senaste dagarnas anspänning. Samtidigt… Oändligt skönt att låta semestern smyga sig på och att ta det lite lugnare. Enda egentliga uppgiften idag var att göra en personlig utvärdering av gårdagens evenemang. Det tog ett par timmar.

 

Till kvällen gudomlig tennismatch mot broder. Knäreds Center Court i en helt ljuvlig kvällning. Mitt i matchen slog kyrkklockorna… Vi stannar en stund och lyssnade. Sen fortsätter vi vår svettiga uppgörelse med mygg och flygmyror som enda vittnen. Undertecknad på ett strålande spelhumör. Lirade skjortan av brodern och gick av plan med en 11 – 1 viktoria.

Att spela tennis är den bästa avkoppling som finns. En slags hyperaktiv meditation. Att lyssna till sin egen andhämtning i klar, frisk luft. I en kväll som rodnade allt med solens sista strålar… Ljuvligt, ljuvligt! Och så det fantastiska med att få revansch… Undertecknad förlorade ju mot brodern tidigare i veckan i Familjemästerskapen… Nu sopades banan med honom… Ho, ho

 

Till kvällen firade vi Den Nye Lille Medlemmens jubileum. 50 månader…

 

Och inom Undertecknad bubblade det med jämna mellanrum upp ett jubel över att det nu ligger två veckors ledighet framför honom och en resa som kan föra ny inspiration med sig…

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 8 augusti 2010

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Arbete på kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

14.00 – 21.00

Kontorsgöromål – Avslutning– 18.00: Avslutning Gatuteaterfestivalen… Middag hos Festivalgeneralen

Semesteruppdaterat webben… Nu får den ligga still i två veckor! Basta! Undertecknad orkade bara precis det… Tanken var att gå ut och få gräsplanen tuktad – men regnat forsade ner hela dagen… Lust till annat arbete; Obefintligt!

 

Till kvällen middag hemma hos Festivalgeneralen. Avstämning: Problem och höjdpunkter under just förliden Gatufest. I princip har allt gått bra. Högkvalitativt program. Intressanta och bra grupper. Vi klarade av vårt på Andersberg – otrolig lättnad! Goda recensioner… bra omdömen. Det bäddar för intressant fortsättning på Andersberg till hösten. En islossning av betydande format – ett stort steg framåt. Bäst med Andersbergsspäket var att Undertecknad fick en inblick i de bekymmer bostadsområdet för med sig… Och glädjeämnen. Hur som helst förde Späket med sig lust och tillförsikt inför höstens stora arbete på Andersberg; Projekt Respekt!

Enda stora problemet under Gatuteaterfestivalen var det visum som behövdes för den indiske dansartisten – föresten en mycket angenäm bekantskap. Ödmjuk, lågmäld och med massor av erfarenheter trots sin relativa ungdom. Spännande att lyssna till honom! Hur som helst hängde visumet på en ytterst skör tråd. Detta efter att svenska myndigheter krånglat…

Vid halv tio lyfte Undertecknad urtrött och gick hem i det som kändes som det första höstregnet…

Nu väntar äntligen två veckors semester… SEMESTER!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k *

Detta hände Vecka 31, 2005 >>>

En vecka till premiär på Pippis Liv Och Leverne!

 

 

Detta hände Vecka 31, 2006 >>>

Deltagarna i teater work shopen Camp Perkoz, Olsztyn, Polen. En bra och arbetsam grupp

 

 

Detta hände Vecka 31, 2007 >>>

To be or not to be… Premiär 2 augusti – Mirow, Tyskland

 

 

Detta hände Vecka 31, 2008 >>>

Internationella Gatuteaterfestivalen rasar för fullt och roliga turer på Nissan i Paddan

 

 

Detta hände Vecka 31, 2009 >>>

Gatuteaterförberedelser och en alldeles usel Marinfestival

Samtliga loggböcker för 2010 >>>