Kulturkompaniet
Kronor & Nycklar
--¤-- Schema och logg vecka 03, 2019

Tid

Måndag 14/1

Tisdag 15/1

Onsdag 16/1

Torsdag 17/1

Fredag 18/1

Lördag 19/1

Söndag 20/1

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

 

07.00

08.00

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

Fokus: Ekonomi Årsrapport Lönerapportering

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

Fokus: Ekonomi Årsrapport Lönerapportering

08.00: Arbete på kontoret

Fokus: Ekonomi Årsrapport Lönerapportering

 

 

08.00

09.00

 

 

09.00

10.00

10.00: Lotsen Möte Husknuten

10.00: AA-ansökan Möte Husknuten

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

10.00

11.00

11.00

12.00

12.00: Planerings-lunch Camp Ino

12.00

13.00

13.00: Lektion SFI S:t Olofskolan

13.00

14.00

14.00: Arbete på kontoret

Fokus: Ekonomi Årsrapport

14.00: Åter-repetition Mord På Wapnö ”Hovsjömordet” Wapnö Gårdsscen

14.00

15.00

15.00: Vårsäsongs-start med FunkisGruppen Husknuten och Bio

15.00

16.00

16.00: Arbete på kontoret

16.00: Pappaledigt Cello Kulturskolan

16.00

17.00

17.00

18.00

 

18.30: Storkören Repetition Najaden

 

18.00

19.00

 

 

 

19.00

20.00

 

 

20.00: Friskvård Tennis FFC # 5 Söndrumshallen

 

 

 

20.00

21.00

 

21.00: Friskvård Tennis HTK # 4 Söndrumshallen

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

23.00

Jaha… Nu ska vi in i kvarnen igen – med denna vecka sätter säsongen igång och arbetet kommer åter att sluka tid och kraft! Men om nu Herr Ordförande ska vara riktigt ärlig, så ska det allt bli skönt att komma i arbete igen. Det är så mycket som är spännande framöver och så tänker Ordförande helt säkert på att träffa kamraterna! Kamraterna… Så är det efter de långa ledigheterna runt årsskiftet. Nåvälan… Vad är det som är så spännande då? Först och främst kommer den unge man som ska fungera som lots att installeras denna vecka. Han får ett eget kontor på Föreningshuset Husknuten där han kommer att husera under åtminstone det närmaste halvåret – för gott vore väl. Ordförande kommer under veckan att lägga lite tid på Storkörens nästa stora äventyr. 60-talsmusikalen som går under namnet ”Once upon a time in Brusered”. Onsdag kväll får vi en första kontakt och det ska bli spännande att höra hur långt framme kören är med sina sångrepetitioner. FunkisGruppen har säsongsupptakt på lördag… med allt vad det innebär. Men tanken är att vi ska gå på bio tillsammans efter öppningssittningen med plenum och knytkalas. Och på söndag smackar vi med tömmarna för en annan gammal kär käpphäst. Då drar Wapnö-säsongen igång igen. Hel genomgång av hela stycket ”Hovsjömordet” och sen väntar 13 föreställningar under våren. Den sista i slutet av mars. Ja… det finns en hel del att se fram emot! Därför utbrister Ordförande i årets första ; Davaij! Davaij!

 

Måndagen den 14 januari 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

FunkisGruppen

Funkislotsen

Föreningshuset Husknuten

Husknuten

08.00 -18.00

Kontoret10.00: Arbetsgivarmöte – Funkislotsen – Föreningshuset Husknuten12.00: Lunchmöte – Säsongsplanering - Camp Ino

                Så var säsongen igång… och på vilket sätt, med vilket möte den skulle starta…?! Dagen för installerandet av den lots som från nu (och åtminstone två månader framåt) kommer att sköta ruljangsen vad gäller funkislotsen.se… det är ju alldeles otroligt… ett mål som vi strävat efter i åratal nu. Och så är vi där… och nu krävs det mer arbete ty det uppnådda målet kommer att kräva sin tribut… ingenting kommer av sig själv, inget händer om en inte är där och knuffar på. Hur som helst med detta skrivs det ett nytt kapitel på den vers som egentligen började en eftermiddag i Borås för nästan exakt två år sen… närmare bestämt den nionde februari 2017… Där ser man ; Trägen vinner… det gäller bara att ha det rätta tålamodet, den rätta viljan. Så från och med nu ska det bli ny luft under vingarna så att lotsen lyfter mot nya mål!

                Lunchmöte höll vi på Högskolans eminenta restaurang där resonemangen fortsatte… Vad månde bliva… och vi tror på den unge man som nu är satt att föra funkislotsen vidare. Tala om rätt man på rätt plats. Men han behöver hjälp och stöttning! Det var runt detta som vi förde resonemang…!

                Bra start på vårsäsongen 2019!

Hatte Bärtilsson     

Vädret veckan ut

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 15 januari 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 23.00

Kontoret … Fokus: Ekonomisk Årsrapport – Lönerapportering21.00: Friskvård – Tennis – HTK - Söndrumshallen

                Kvitton, kvitton, kvitton… Det här kommer att ta tid… och kraft och koncentration. Bara att hålla ut, härda ut – för eller senare!

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 16 januari 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Storkören

60-talsmusikal

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 20.00

Kontoret10.00: Arbetsplenum – AA-Ansökan – Husknuten13.00: Svenska för invandrare – Halmstad kommun – Gamla S.t Olofskolan18.30: Storkören – Körrepetition – Kulturhuset Najaden

                Egentligen skulle vi suttit med Rådgiverskan och plitat vidare på AA-Ansökan… Men Rådgiverskan hade förhinder och vi hade en ny bekantskap att ta hand om. Så vi ägnande stunden åt att gå igenom frågor som rörde Lotsen… Vad som står på dagordning och arbetsbeskrivning framöver för gossen. För ändamålet hade Undertecknad tagit fram en skiss… eller rättare mall för ett schema som vi kan ha att rätta oss efter vecka för vecka. Det tittade vi på och kom överens om att hålla oss till en dylik slagordning. Sen seglade frågor om lördagens stormöte upp… förtäring?… och vem ordnar med biobiljetterna? Så kvitterade vi ut koder och taggar så vi kan ta oss in när Husknuten är stängt för övrigt. Filmkollegan försvann för annat uppdrag och Undertecknad och Lotsen fann för gott att googla på filmer av intresse och när de börjar till lördagen. Vi fann två som skulle kunna passa och valde mellan dessa. Sen drog även Undertecknad för att få något i magen och kanske fem minuter upp och ned…

 

                Eftermiddagen gick rakt i SFI:s tecken. Och… ja… det blev väldigt roligt. Det är ju egentligen en enorm bonus att komma in som vikarie, där allt dessutom är förberett för lektionen. En kan clowna lite extra samtidigt som man manar sig själv till nogsamhet. Det blev en väldigt uppiggande historia i gamla goa S:t Olofskolan. Mer sådant om Undertecknad får be. Det ger smör på bordet och även om det inte känns fullt ut meningsfullt är eleverna tacksamma och glada!

 

                Det här kvällen skulle bli Undertecknad första under repetitionsliknande former på Kulturhuset Najaden. Undertecknad besökte Storkörens övningar under ledning av Körledaren… och han fick höra fem, sex sånger sjungas igenom. Storkören har gäst ut till antalet… och inte för att deltagarna räknades men nog såg det ut som om ett hundratal var samlade för denna repetition.

                Undertecknad strövade runt i lokalen för att om möjligt finna ut hur vi skulle kunna lösa scenbilden där, i foajéscenen, när vi så småningom ska till med slutrepetitioner och föreställningar slutet av april… Några idéer dök upp… och några farhågor… Oron gällde mest hur vi ska få till en scen som rymmer så många sångare… och Undertecknad vet ju att flera av dem kan helt enkelt inte stå upp i en och en halv timme… Så det måste lösas så att stolar och sångare ryms på minimal ytan… Idéerna gällde att placera ut externa scener där skådespelat skull kunna genomföras. En catwalk och två platåer… Ja, kanske. Efterforskningar ledde Undertecknad till att förstå att det finns resurser om man vill bygga platåer… men salen är inte stor! Publiken ska också få plats… Så undersöktes lite entré och sortimöjligheter… Och visst hade det varit coolt att låta kören komma djupt nerifrån den korridor som leder fram till foajéscenen… Visst!

                Det var bra att Undertecknad tog sig ner till nya Kulturhuset… Med gamla Hallandspostens lokaler tronar detta till förfång för det gamla huset i Folkparken. Finns det någon som tänker på det nuförtiden? Det brinner snart kan man tänka… På Najaden är lokalerna endamålsenliga, fräscha och för all del mysiga ock. Anden kanske saknas… men det beror nog mest på att man inte varit där så ofta och satt prägel.

                Som avslutning fördes resonemang runt manuskriptet ”Once upon a time in Brusered”. Så fort Undertecknad fått kontroll på bokslut, det ekonomiska, så börjar han lägga hand vid det. De andra har kommit längre… Vi beslutade att stråla samman med det skrivna under vecka 5 någon gång… Det blir nog bra – Undertecknad känner ingen stress eller ångest. Egentligen är han rätt sugen på att ställa sig i skriftställarbåset igen!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 17 januari 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 22.33

Kontoret… Fokus: Ekonomisk Årsrapport – Lönerapportering…20.00: Friskvård – Tennis – FFC – Söndrumshallen

                En skrivelse… besvärlig och som måste författas med en speciell slags fingertoppskänsla… Ett försök… som ändå inte fick godkänt. Inte från den inre styrelsen i alla fall… och vad denna skrivelse ska användas till? Ja, det återstår att se. Kanske där i arkivet, längst ner, närmast botten i papperskorgen… Kanske där!? Alltså – har ingenting blivit gjort idag…

 

Första matchen i Fula Fatet… och förlust i par med stormästaren. Ja, vad pekar det på? Sist i år igen… Jo, jo… det är just dit pilen varnar… Hmm…!(?)!

Hatte Bärtilsson    

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 18 januari 2019

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 18.00

Kontoret… Fokus: Ekonomisk Årsrapport – Lönerapportering… - 16.00: Pappaledigt – Cello - Kulturskolan

                Kvitton överallt… Känns som om det tar för stor plats – därför väljs ekonomin bort när familjen prioriteras… Det blir helt enkelt för rörigt när båda pockar på plats. Då ägnas ett par timmar åt tennistabeller, som legat ouppdaterade en säsong nu – minst. Igår gick ju tennissäsongen igång… så varför inte. Den började inte helt ointressant… Stormästaren fick stryk… och för första gången på två, tre år känns det som om Fula Fatet kan bli en helt öppen historia. Det är kul! Det är annat med tennisen också… för oss som älskar sporten. De stora gör just nu upp på andra sidan jorden och det går matcher på TV dygnet runt. Fantastisk tennis! Australien Open! Det där ägnar Undertecknad tid åt… inte helt oansenligt med tid och helt oförblomerat! Då blir man lite sovig fram åt eftermiddagen…

                Så går en fredag i mitten av januari åt… innan allt det konstnärliga kommit igång på fullt allvar.

                Kvittohögen får vänta!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 19 januari 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

FunkisGruppen

Funkislotsen

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 20.00

 

Kontoret15.00: Upptaktsmöte – Vårsäsongen – FunkisGruppen – Plenum därpå Fest på Husknuten, avslutar med BIO-besök…

 

                Stor smörgåsgateau stod och väntade på oss. FunkisGruppen i sin första sittning för året och med kvällens sittning är vårsäsongen igång för dem… Förutom smörgåstårtan var det just vad som våren ska innehålla för oss mötet handlade om. Undertecknad hade gjort ett förslag på schema så vi i förstone i alla fall vet när vi ska träffas!

                Ett par nya ansikten presenterade sig också. En särskilt som Undertecknad tror vi kan få nytta av. Bra på just bilder och film… det är talanger som vi behöver… och säkert behöver han oss också. Lotsen satt med. Nu blev han rekorderligt framhållen som en av naven i det maskineri som ska driva verksamheten framåt. Framför allt blir det hemsidan som kommer att bemästras av honom. En tillgång det också… Tänk så bra allt kan bli! Det var vi nog allesammans överens om innan vi högg tag i tårtan. Så fortsatte drömmandet med räkor och lax i mun. En ny film? – Dikt-tävling på funkislotsen.se? – En musikal? Hur som uppmandes var och en att förse Lotsen med material som kan publiceras där… Tänk, vi har en egen plattform som vi kan ösa in en massa nya, goa koncept på. Ett sätt att synas inför världen! Ah, det är härligt!… och det känns också som om funkislotsen.se kan bli ett bra organ för de som den riktar sig till!

                Det var en skam så god smörgåstårta allt… och sen gick vi på bio! Bra film! Ljuvligt och behagligt!

Hatte Bärtilsson     

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 20 januari 2019

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

MORD PÅ WAPNÖ

Hovsjömordet

Kronor & Nycklar & Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 19.00

Kontoret14.00: Återrepetition – Mord På Wapnö – Hovsjömordet – Wapnö Gårdsscen

                Så var vi igång med Wapnö-våren också. Samling för genomgång uppe på scenbygget – som fått stå kvar över nyårshelgen. Men… först det vanliga skvallret om vad som timats på Wapnö… och framförallt då vad som hänt i restaurangdelen. Ja, aj… en smärre revolution har genomlidits… så har nästan all personal försvunnit i en uppsägning… ja, eller… Det vi oroar oss för är naturligtvis hur det kommer att gå när våra föreställningar ska upp på tapeten. Finns det några kockar? Finns det någon rapp själ som kommer att stå i kassan? Får vi någon hjälp med serveringen? (…) Hur vi än vände och vred på den frågan så kom vi naturligtvis inte fram till något… var på vi ägnade oss åt det vi är satta till och för all del bra på ock.

                Vi tog fram den tekniska utrustningen och fick det hela att fungera… och sen stegade vi upp för i förstona ta oss igenom den första delen… Undertecknad sprang mellan plikten som tekniker och plikten som regissör… och det han fick se… var minst sagt imponerande. Det hela tycks ha legat och göttat till sig under juluppehållet. Inte alltför få tillfällen reste sig armhåren och på det hela taget… ja, elegant är snarare ett ord som föringar aktörerna insats än talar sanning om kvalitén!

                Paus och fruset bröd med lite hoprafsat pålägg. Ost. Vi hade för all del blivit lovade en tallrik kallskuret… men det hade kanske fallit i glömska… ty något framställt för oss gick icke att finna. Men… det frusna brödet gick för sig det med.

                Andra delen… här frös det fast vid ett par tillfällen… vi fick stanna, rekapitulera och korrigera innan vi kom vidare. Men det fanns också partier i den andra delen som var alldeles stråkande. Ah, det ser bra ut inför nypremiären på fredag. Det väntas ett 60-tal gäster och det känns rätt så lagom med tanke på alla omständigheter.

                Vi pass sex lade vi manuskripten på hyllan och for hem. Då hade det frusit på och vägarna kändes mer än lovligt halkiga…

                Bra! Vi har vårt teaterstycke under kontroll. Lite textläxa sen är vi inne i det igen. Nu väntar 13 föreställningar fram till andra delen av mars. Det kan säkert bli ett lika lyckligt kapittel som höstens vedermödor… Hipp, hipp Hurra för Wapnöensemblen!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 3, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 3, 2006 >>>

På väg till Pionerskij för ett möte med Referensgruppen - TACIS

 

 

Detta hände Vecka 3, 2007 >>>

Vi förbereder oss för sista TACIS-konferensen i Olsztyn, Polen

 

 

Detta hände Vecka 3, 2008 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 3, 2009 >>>

Ryskt nyår och en hel del möda med ”Levande Minnen”…

 

 

Detta hände Vecka 3, 2010 >>>

Teater Work Shop i Göteborg för energiinspektörer och genombrott i Danmark för Interreg

 

 

Detta hände Vecka 3, 2011 >>>

Oerhört trist vecka! Avlysningsmöten för ”Projekt Respekt!” Grått, trist, eländigt!

 

 

Detta hände Vecka 3, 2012 >>>

Nytt Högskoleknäck, ”Utdömd Egendom” drog ner lång och bra diskussion föredrag på Kärleken och så ”Spöksonaten” igång igen efter bra nykollationering på teatern,

 

 

Detta hände Vecka 3, 2013 >>>

Blå faran gör entré på vägarna. Rolig work shop på Högskolan. Givande repetitioner av film och Wapnöspäk. Nya infallsvinklar på Heagård efter möte med kollegiet där

 

 

Detta hände Vecka 3, 2014 >>>

Först ett par reella steg framåt för ”Titanic” och sen ett par mot undergången. Manusarbetet igång i alla fall. Två viktiga möten på Högskolan i veckan då vintern gjorde entré på allvar med kyla och snö…

 

 

Detta hände Vecka 3, 2015 >>>

Säsongsstart. Resonemang och repetitioner på Wapnö. Kulturskolan gör entré i föreningens liv. Woyzeck under översättning sluppen…

 

 

Detta hände Vecka 3, 2016 >>>

Första tratten är nu lämpad…

 

 

Detta hände Vecka 3, 2017 >>>

Ordning och reda i Wapnös Kostymskafferi. ”Gycklaren” med stormsteg framåt – Storkören med lite mindre kliv

 

 

Detta hände Vecka 3, 2018 >>>

Mycket turbulent vecka! Den Nye Lille med sång på prov på Göteborgsoperan. Och på lunch med lillasystern. Timmen noll! Annars maklig färd denna den första arbetsveckan för året!

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2019 >>>