Kulturkompaniet
Kronor & Nycklar
--¤-- Schema och logg vecka 10, 2019

Tid

Måndag 4/3

Tisdag 5/3

Onsdag 6/3

Torsdag 7/3

Fredag 8/3

Lördag 9/3

Söndag 10/3

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

 

07.00

08.00

08.00: Arbete på kontoret

 

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

 

 

 

08.00

09.00

 

 

 

 

09.00

10.00

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Husknuten Ansökan AA-Fond Funkislotsen.se

10.00: Friskvård Läkarbesök

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

10.00

11.00

11.00

12.00

11.30: Husknuten Ansökan AA-Fond Funkislotsen.se

12.00

13.00

13.00: Arbete på kontoret

13.00: Storkören Textgenomgång W

13.00: Repetition Storkören Wapnö

13.00

14.00

14.00

15.00

15.00: Arbete på kontoret

15.00: Pappaledigt Cello Kulturskolan Hemspråk

15.00: Plenum FunkisGruppen

15.00

16.00

16.00: Publikorg W

16.00

17.00

17.00: -> Falkenberg

17.00: Samling Mord På Wapnö

 

17.00

18.00

18.00: Plenum FunkisGruppen

18.30: Repetition Storkören Najaden

 

 

 

18.00

19.00

 

 

19.00: FÖRE-STÄLLNING

Mord På Wapnö ”Hovsjömordet”

 

19.00

20.00

20.00: -> Halmstad

 

 

 

 

20.00

21.00

21.00: Friskvård Tennis FFC Söndrumshallen

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

23.00

Bara ett Mord denna vecka. Fri fredag… och för all del rätt mycket tid fritt från möten och aktiviteter i övrigt i veckan. Det känns bra för det finns en hel del att ordna med och förbereda. Och framför allt tid för att ta oss ann vår Allmänna Arvsfonds-Ansökan. Den har legat för fäfot… ja, i princip under hela året så här långt. Ändå är inte det arbetet så problematiskt. Vi ligger långt framme och det ska egentligen bara till en del korrigeringar och att vi lyssnar till råd från den som Herr Ordförande och Fotografkollegan konsulterar för endamålet – så ska det hela vara biff… Med lite möda nu så skulle skrivningen stå klar efter torsdagens session. En budget ska adderas och sen ska det vara klart för inlämning. Vore bra om vi kunde ha det hela ur världen innan halva mars förlidit! Mest intressant är dock det arbete som startades upp förförra veckan. Teaterrepetitionerna med Storkören. I söndags var vi uppe på golvet för första gången och det kändes riktigt bra! Nu fortsätter det arbetet och på söndag ska vi ha löst pjäsens alla scener… då har vi promenerat raskt tillsammans – men det får allt till! – Om vi ska hinna med. Roligast är det för ”Ones upon a time in Brusered” blir en show-pjäs… om Herr Ordförande får uttrycka sig som så. Inte en normal dramatisk uppsättning… utan en show… Det var länge sen och just därför extra roligt. Det innebär ett annat rörelseschema, ett annat sätt att förhålla sig kroppsligt till texten. Mer clown än djuplod och kött och blod.  Vad har vi mer i veckan? Ja, ja… FunkisGruppen smyger också in med två plenum. Den här veckan ska även det arbetet krönas med ett komplett manus. Sen får vi se hur vi går vidare med det…!? Hur som förtjänar veckans arbete och vedermödor ett par påtagliga och reella: Davaij! Davaij!!

 

Måndagen den 4 mars 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 22.33

Kontoret21.00: Friskvård – Tennis – FFC – Söndrumshallen

                Lira måndag … … Det vanliga tjatet! Men ikväll fick Undertecknad en tennismatch i benen. Eller i lungorna, rättare sagt. Det är oroande hur flämtig Undertecknad blir. Efter blott ett par bollar är det som om han inte får luft. Paniken ligger på lur! Och det går inte att studsa hur många gånger som helst innan serve – enda möjligheten att hämta andan! Nåväl… mot mitten av matchen kommer andra andningen igång… Då spelade han också riktigt bra tennis. Men han bävar inför bävan!

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 5 mars 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

FunkisGruppen

funkislotsen.se

Kronor & Nycklar

Region Halland

Halmstad

10.00 – 21.00

Kontoret17.00: Mot Falkenberg18.00: Arbetsplenum – FunkisGruppen – IOGT Falkenberg20.00: Mot Halmstad

                Nederbörd hela dagen. Snö på förmiddagen och till kvällen snöblandat. Lurigt på E:6an… Fram och åter till Falkenberg.

                Vi samladen 7 till kvällen plenum. Nu ligger det mesta av fokusen på Musikalen, Filmmusikalen. Det saknas för tillfället endast ett par scener och några sångertexter måste vi få till på topp. Därför blev kvällens sittning helt inriktad på diktning. Två lag… Undertecknad hamnade med två andra av deltagarna i ett angränsande rum. Där plitade vi ihop en rapptext. Den ska så småningom petas in i kärleksavdelningen av filmen. Det gick väl så där… om nu Undertecknad ska vara ärlig. Men vi fick till en grund att utgå ifrån och bearbeta. Måhända kan den komponerande Brodern involveras för att ge dikterna musikalisk bärighet… Han har i alla fall inte tackat nej… Vid återsamlingen fick vår rappdikt applåder… och för all del… episk är den vad man än vill säga om den och för handlingen vidare. Kul jobb! Och kul att sitta med ungdomarna och plita en sångtext tillsammans. Det blir alltid ett par härliga krumsprång under arbetet! Det förgyller!

                Sen E:6an hem i oväder… Fast det är väldigt behagligt i bilen. Fotografkollegan och Undertecknad har mycket att underhandla om… så snattran går hes!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 6 mars 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

AA-Ansökan Husknuten

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 20.00

Kontoret10.00: Ansökningsöverläggningar – AA-Ansökan – funkislotsen.se – Husknuten18.30: Teaterrepetitioner – Storkören – ”Brusered” – Kulturskolans Dramasal

                Med den hjälp vi får nu, har det blivit riktigt roligt att fortsätta plitandet på Allmänna Arvsfonds-ansökan. Vi för resonemang – vi är rikt behjälpta av den kvinna, som med sin kunskap kan vägleda oss och få oss på andra tankar. Det är helt enkelt toppen… och roligt. Dels i diskussionerna… dels det rent mekaniska att skriva ner och tillrättalägga det textmässiga. Mer skriver inte Undertecknad… ty det har blivit mycket skriviet idag!

 

                Dramasalen på Kulturskolan. Något trögare med repetitionerna idag… Varför?… Ja, säg det… Det är de där berömda atmosfäriska störningarna. Men Undertecknad tror inte att någon annan gjorde den bedömningen… Alla var så nöjda så… och vi kom verkligen ett gott stycke på vägen. Från scen 1 till scen 6. Och det var bra!!… ty det var vår önskan!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 7 mars 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

AA-Ansökan Husknuten

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 18.00

Kontoret10.00: Friskvård – Läkarbesök11.30: Ansökningsöverläggningar – AA-Ansökan – funkislotsen.se – Husknuten

                Nu är första steget gjort… Hälsovägen… den som måste vandras om det ska bli något gjort åt Undertecknad välbefinnande, hälsa! En simpel undersökning… lyssna här, klämma där… Blodtrycket var det enda anmärkningsvärda. 180 genom 90… Det är mycket det! Nu väntar provtagningar. Undertecknad får lämna ifrån sig lite blod som sen kommer att analyseras. Sen får vi väl de första indikationerna. Något galet är det! Och det ska examinaras…

 

                På grund av läkarundersökningen kom Undertecknad något sent till AA-sittningen. Läs gårdagens resonemang… och addera dagens övningar till det. Fantastiskt roligt! På det en köttbullamacka…

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 8 mars 2019

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 17.00

Kontoret13.00: Textgenomgång – repetition – Storkören på Wapnö15.00: Pappaledigt – Cello – Kulturskolan – Hemspråk - …

                Ledigt i slottet… så varför inte ta en kopp kaffe och slå sig ner där. Fusk egentligen, då ”Brusered” inte har ett dugg med Wapnö att göra. Men Undertecknad tänker att vi gott kan vara där om inget annat än som kompensation för allt extra vi lägger ner på Morden. Idag med huvudaktören – som känner sig osäker och säkert behöver en lite extra textfilning. Så vi satte oss i över biblioteket med våra kaffekoppar och manus och körde på så seriöst att vi helt tappade begrepp om tid och rum. Plötsligt ringer den Nye Lille Medlemmen och frågar om inte pappa tänker köra honom till cellolektionen… då var vi tvungna att sluta… men hade då hållit på i nästa tre timmar. Vi hann gå igenom hela texten och med gott resultat… kanske hade vi plussat på aktrisens själförtroende inför uppgiften… hur som kände vi oss nöjda… och Undertecknad gladdes åt att få gjort något han verkligen gillar. Att textrepetera utan stress eller störande moment!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 9 mars 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

MORD PÅ WAPNÖ

Hovsjömordet

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 23.33

 

Kontoret16.00: Publikorganisation – Wapnö17.00: Ensemblesamling19.00: FÖRESTÄLLNING – ”Hovsjömordet” – Mord På Wapnö – Wapnö Gårdsscen

 

                Mycket folk… Det där är inget som bekymrar oss längre. Det där ofoget är mer publikens bekymmer; det blir varmt och kvavt för att inte tala om hur trångt det säkert kan upplevas. Vi får ut alla tallrikar på under kvarten och ännu kvickare går det att duka av. Hela huvudrättspausen är över på 45 minuter. Det där vittnar om en väldigt homogen insats där alla hjälper alla om det skulle tröga eller behövas. Så det gör oss inget att det är överbefolkat i salongen. Tvärt om… Det är roligt att spela för fulla hus – känns som om det också är ett gott betyg av vår föreställning!

                Det som bekymrade oss ikväll var ett sällskap som det skulle visas extra uppmärksamhet mot. En 60-åring skulle firas och de firande var av börd och skulle därför behandlas med silkehandskar. Till detta ska tilläggas att vi alls inte har dylika vantar… och därför kom i konflikt med oss själva. Det gjorde publiken med, i viss mån. När de såg hur de fick sitt vin serverat – det dög inte med Wapnös ordinarie utan vinet hade specialbeställts – kom det naturligtvis frågor… eller som minst höjdes det ögonbryn. Ja, det ser naturligtvis inte så väluppfostrat ut. Plötsligt blev salongen indelat i versaler och gemener… Något som vi inte förordar… snarare tvärt om. Vi försöker alltid behandla gästerna strikt likvärdigt… så långt det går… och skäms om vi inte klarar den uppgiften korrekt! Så var det inte i kväll… På uppmaning hade Undertecknad också ställ samman en frågesport som tillägnades de som fyllde år i publiken. Som tur var fler än denne ende som alltså blev 60. Innan prisutdelningen genomfördes frågesporten – som kändes minst sagt påklistrad. Men det mest märkvärdiga denna kväll var att vi alla tyckte oss känna ett visst obehag… kanske förakt från dessa versaler. Att de såg ner på oss… och den stämning som detta skapade drog ner lusten för oss… och helhetsbedömningen av kvällens föreställning… som säkert upplevdes som galant av övriga i oratoriet… Men som sagt… Vi – och det är lustigt att vi alla delade den uppfattningen - kände en faddhet inför insatsen och reflekterade; Att ett sällskap kan få lov att påverka så…

Hatte Bärtilsson 

Publik 98

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 10 mars 2019

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Storkören

60-talsmusikal

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 17.00

Kontoret - 13.00: Teaterrepetitioner – Storkören – ”Brusered” – Wapnö Mejerisal 15.00: Arbetsplenum – FunkisGruppen - Husknuten

                Att huvudaktrisen har problem manifesterade sig genast vid dagens övning. Aktrisen försökte sin text ur minnet… men det ville sig inte… och då slog paniken till varpå allt gick i stå. Det är inte lätt… men i det här läget måste man se det som det är. Vi har en månad till, innan vi behöver kunna replikerna utantill… Så Undertecknad kramade om och tröstade. Det hjälpte väl en del. Efter ett tag kom den där paniken på skam och det blev en riktigt bra repetition – inte minst för Huvudaktrisen. Hon är tveklöst duktig… om hon bara ville tro lite mer på sig själv och kanske ha en något mer nykter syn på det tidsperspektiv som trots allt står till vårt förfogande. I övrigt utmärkte ”Damfrisörskan” sig med moget och väldisponerat skådespeleri. Inte så konstigt då hon äger den största erfarenheten och så ock ett osedvanligt gott självförtroende. Hon liksom flera andra steg in i repetitionerna idag i och med att vi satte hela sista delen av ”Brusered”. Det ser bra ut – vi är precis där vi ska vara så här långt in i repetitionerna! Sannerligen ja, men allra bäst är den eniga entusiasm som råder! Den kommer man långt på… den lovar gott!

 

                På Husknuten samlades 9 deltagera denna eftermiddag. Därmed trångt runt bordet i det lilla pentryt i B-korridoren. I och med att ett par nya deltagare anslutit sig under den sista tiden fick vi ta en presentationsrunda igen… Det är den eviga förbannelsen när man har en så flytande grupp likt FunkisGruppen är just nu. Det är ju viktigt att alla känner alla… Därpå det eviga gnatet om idéer som måste presenteras på papper… och manusdelar som fortfarande ligger och skvalpar på hjärnkontoret. Undertecknad tillhör en av dem som ännu inte fiskat upp sin del av Musikalmanuset. Och så gjorde vi en sammanställning – listade det vi har och det vi behöver komplettera med. Nu har vi bara en vecka kvar innan vi vinter-vår-vilar inför sommarens filmarbete. Hela denna första del av året har gått åt till idéinventering och teoretiskt skapande – alldeles som det var planerat från start. Och vi är där… då vi kan slå ihop pärmen och börja planera inför sommarens aktiviteter. Det blir förmodligen så att vi sparkar igång verksamheten igen i slutet av april… möjligen början av maj… och det kan vi vara trygga med! Ty vi har en stor och trogen grupp som vet vad som gäller när vi greppar tag i nästa uppdragskomplex… Men ännu har vi något att ta tag i. Det blir nästa veckas stora utmaning. För denna vecka kan vi stänga butiken med viss tillfredställelse!

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 10, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 10, 2006 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 10, 2007 >>>

Kulturkompaniets Allsmäktiga Arbetsutskott

 

 

Detta hände Vecka 10, 2008 >>>

Allt i en blandning huller om buller; Konst För En Bättre Värld, Gatuteaterfestivalen, Interreg

 

 

Detta hände Vecka 10, 2009 >>>

Alls icke angenämt besök i Kungsbacka

 

 

Detta hände Vecka 10, 2010 >>>

Hela veckan intensiva repetitioner med Hallarna. Retorikprojektet knackar ihop. Nya uppdrag för Högskolan. Projekt Respekt! för högvarv

 

 

Detta hände Vecka 10, 2011 >>>

Rådslaget för högvarv. Hallarnas styrelse godkände Trollkarlen med vissa justeringar. Till helgen kollationering. Trollkarlen är i produktion och regissören är regissör igen.

 

 

Detta hände Vecka 10, 2012 >>>

Enorm arbetsvecka med Laholmsspäket, omfångsrika repetitioner med ”Spöksonaten”, nytt HBK-projekt och två tuffa föreställningar av ”Utdömd Egendom”. Tufft? Mycket!

 

 

Detta hände Vecka 10, 2013 >>>

Göteborg t.o.r. Härlig uppvisning av Kulturskolan och en skuta som äntligen fått vind i seglen efter stormiga vatten

 

 

Detta hände Vecka 10, 2014 >>>

Efter alla förhoppningar, drömmar, osämja, tjafs och mödor… blev det en hög sågspån kvar av allt! Heagårds-demoleringen helt klar. Klart för sommarteater på Wapnö. Klart på Högskolan för våren och helt klart godkänd mordgåta på Wapnö… Detta i en vecka med klart väder…

 

 

Detta hände Vecka 10, 2015 >>>

Staren kom och sjöng för oss. Våren är här (den som letar han finner)! Manus och analys. Allting rör sig framåt!

 

 

Detta hände Vecka 10, 2016 >>>

Lugn vecka… Då blir det mer tid för kontorsgöromål. Överfulla föreställningar på Wapnö. Projekt Husknuten samlade mer än 10 deltagare till kollationeringen på Biblioteket

 

 

Detta hände Vecka 10, 2017 >>>

Ledigt från Wapnö. Då vaknar två andra projekt till liv. ”Svipdag” och ”Mer Än Du Ser”… som nu blivit ”Fler Än Du Ser”. ”Gycklaren” gör sin föreställning i Immanuelkyrkan. Och så lite tennis i lugn vecka. Våren håller sig på avstånd men förnims!

 

 

Detta hände Vecka 10, 2018 >>>

Publikbottenrekord på Wapnö. Trots tappet goa föreställningar med mycket energi. Tre syskon firade den fjärdes 60-årsdag. Manusarbete och bra repetitioner av Svipdag-projektet i kall W Mejerisal. Äntligen lite fart på FunkisGruppen. Seg vår med minus och snö…

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2019 >>>