Kulturkompaniet
Kronor & Nycklar
--¤-- Schema och logg vecka 14, 2019

Tid

Måndag 1/4

Tisdag 2/4

Onsdag 3/4

Torsdag 4/4

Fredag 5/4

Lördag 6/4

Söndag 7/4

Tid

07.00

21 År

 

 

 

 

 

 

07.00

08.00

 

 

 

 

 

 

08.00

09.00

 

 

 

 

 

 

 

09.00

10.00

10.00: Friskvård Läkarbesök

10.00: Arbete på kontoret

 

Fokus: Manusarbete Föreställningen ”HON”

10.00: Arbete på kontoret

 

Fokus: Manusarbete Föreställningen ”HON”

10.00: Arbete på kontoret

 

Fokus: Manusarbete Föreställningen ”HON”

10.00: Arbete på kontoret

 

Fokus: Manusarbete Föreställningen ”HON”

10.00: Arbete på kontoret

 

10.00: Arbete på kontoret

 

10.00

11.00

11.00

12.00

12.00: Arbete på kontoret

12.00

13.00

13.00

14.00

14.00: Friskvård Golf Tönnersjö Golfbana

# 27

14.00: Friskvård Tennis HTK # 30 Söndrumshallen

14.00: Repetition Storkören Aktörer Wapnö Mejeri

14.00

15.00

15.00: Friskvård Läkarbesök Sjukhuset

15.00

16.00

16.00: Pappaledigt Cello Kulturskolan

16.00

17.00

 

 

17.00

18.00

 

18.00: Biobesök Representation

18.30: Repetition Storkören Aktörer Najaden

 

 

 

18.00

19.00

 

19.00: KH Najaden Representation Körkonsert

 

 

19.00

20.00

 

20.00: Friskvård Tennis FFC # 29 Söndrumshallen

 

 

20.00

21.00

 

21.00: Friskvård Tennis HTK # 28 Söndrumshallen

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

23.00

Just som det ser som lugnast ut häver Herr Ordförande sig in i ett nytt stort manusarbete. Nu gäller det föreställningen om den kvinna som en gång i tiden klistrade sig på en av våra stora trubadurer. En stalker som tog sig för att bränna ner trubadurens sommarhus och som fortsatte att efter dennes död att jaga sonen. Vi får helt enkelt se om det är möjligt att bygga en historia runt detta och ger det i förstone denna vecka som försök. Om det är möjligt så fortsätter vi och då är det risk för att vi har en sommaruppsättning på gång. Det återstår att se. I övrigt ligger fler manus på bordet. FunkisGruppen ska också ha något att utgå ifrån när vi kör igång i maj igen. Så blir det också repetitioner – det enda vettiga i den vägen just nu – med Storkören och ”Once Upon A Time In Brusered”. Tennis och två besvärliga – kanske livsavgörande läkarbesök ska också till i veckan som även firar jubileum. Kronor & Nycklar blir 21 år… Ja, det är väl bara för Herr Ordförande att utropa det vanliga ; Davaij! Davaij!!

 

Måndagen den 1 april 2019 -*-*- 1 april 1998 bildades Kulturkompaniet Kronor & Nycklar.

Från förste april kliver vi alltså in i föreningens 21 verksamhetsår. Det är ju fantastiskt i sig!

Länge leve Kronor & Nycklar Hipp, hipp Hurra, hurra, hurra!

 

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Manus ”HON”

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 700

Kontoret10.00: Friskvård – Läkarbesök -*-*-*- Kontoret – Manusarbete – Föreställningen ”HON”14.00: Friskvård – Golf – Tönnersjö Golfbana

                Inget särskilt firande. Detta apropå föreningens bemärkelsedag… Ska något firas är det måhända att Undertecknad genomlevde en gastroskopiundersökning. Gastroskopi… det är lika läskigt som ordet anger… tänk ”Gas”… tänk ”Gast”… Ja, ja… men det gick det med. Det var faktiskt värre att vänta på intermezzot än att genomföra själva ingreppet. När det var gjort fylldes Undertecknad av en euforisk lättnad… och i det soliga vårvädret lades alla tankar på vettig verksamhet på hyllan och den lycklige drog iväg till Tönnersjö där en bravurderad golfrunda genomfördes. Ack, härliga liv!

                I övrigt webbuppdateringar och förberedelser inför veckan… som ju inte ser så sträng ut – tack å lov!

Hatte Bärtilsson      

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 2 april 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Manus ”HON”

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 19.00

KontoretManusarbeteFöreställningen ”HON”18.00: Representation – BIO-besök 21.00: Friskvård – Tennis – HTK - Söndrumshallen

                 Lite statistik… rörande den nyss avslutande säsongen på Wapnö. Intressant ur en del perspektiv – Ett är dock klart ; Så bra har det inte gått en vårsäsong som i år. ”Hovsjömordet” slog rekord. Detta till en i övrigt bra säsong gör att känslan när vi nu lämnar det här mordet är överväldigande god. Till detta allt ska läggas att det här var en av de trevligaste ensembler hopplockad för att expediera en helt lång Wapnöår. Den utropar gärna Undertecknad ett stort hurrarop för!

                Sammanställningarna kan ni se på länkar nedan.

 

                Biobesök… Filmen ”Kursk”… Den upplevelsen – stark i sig lämnar man dock med ett stort, torrt frågetecken. Vad i helskotta har en dansk regissör med detta att göra. Och det märks att det var en vilse en som lett produktionen… Därför bara tre hattar av fem… och till detta en rad andra frågetecken!

 

                Tennisen… Förlust. Det hade man kanske kunnat ta… men att gå ut och inte ha någon intention att vinna… utan endast transportera sig själv efter var bollen hamnar… Bu och fy skäms. Upprepas detta så är det lika bra att Undertecknad lägger gulbollen på hyllan. URUSELT!!!!

Hatte Bärtilsson

Publik Wapnö 2016 - 19

Röstsammaställning 2019

 

Upp>>

 

Onsdagen den 3 april 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Storkören

“Once Upon A Time In Brusered

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 21.00

KontoretManusarbeteFöreställningen ”HON”15.00: Friskvård – Läkarbesök – Hallands Sjukhus 18.30: Körrepetition – Storkören – KH Najaden – D-salen

                12 små knips och ett förmodat besked… PSA är inget att leka med! Om en månad vet vi säkert… men prognosen är inte ljus! Efter det beskedet fanns det ingen längtan att ställa sig på Najaden och göra sig tillgänglig för repetition. Körledaren fick besked och en uppmaning att påminna sångarna och aktörerna om söndagens repetition. Att det är viktigt att hittar ut till Wapnö för ännu ett nappatag med den teatrala texten… Så var det med det, så fick det bli denna gång!

                Inga glada dagar just nu!!

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 4 april 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Manus ”HON”

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 22.33

KontoretManusarbeteFöreställningen ”HON”20.00: Friskvård – Tennis – FFC - Söndrumshallen

                Jo, jo… men visst tänker vi på manuset som så här långt inte fått en bokstav innanför sina pärmar. Inte mycket som blir gjort… Ingenting, om Undertecknad ska vara helt ärlig! Så är det alltid med manus ; Lång ställtid!

                Tennis till kvällen. Även om Undertecknad inte vinner så har han vid varje tillfälle med sig en pokal hem… En genomsvett undertröja! Det räcker och blir över… Det känns bra att röra på sig, att få ta i så svett och fradga yr. Det gör gott det!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 5 april 2019

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Manus ”HON”

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 22.00

KontoretManusarbeteFöreställningen ”HON”16.00: Pappaledigt – Cello – Kulturhuset19.00: Representation – Körkonsert – Kulturhuset Najaden

                Det är bara att erkänna det! Den här veckan har ingenting blivit gjort! Det har sprungit ut spontant – kanske för att det finns ett behov dolt någonstans. Det skulle ju börjats på ett manus och ett till och en rapport. Men inte ett ord har kommit ner på papper… inte ens en funderande tanke runt det hela. Måhända ska Undertecknad hänvända sig till läkarundersökningarna för att hitta en relevant ursäkt… men lika gärna kan han söka repliken på detta problem invid hans lathet… Säkert finns det också annat som ligger och trycker i botten. Undertecknad, han upplever inte det hela som alltför stressande, besvärande. Ställtiden släpper vad det lider – det vet ju Undertecknad om… och så länge inte kvarnstenen hänger och dinglar runt hans hals… så är det svårt att få igång honom…

 

                Till kvällen en fantastisk upplevelse på nya, ”fina” kulturhuset Najaden. Konsert med Körledarens egen kör och berömd svensk gitarrist. Det blev väldigt trevligt… och för all del inspirerande! Samtidigt konstaterade Undertecknad att detta nya kulturhus enbart är för musikaliska framträdanden… Teatern gör sig inte nämnvärt besväret! Och det är ju synd!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 6 april 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 16.00

 

Kontoret14.00: Friskvård – Tennis – HTK - Söndrumshallen

 

                Det gick inte så bra på tennisen heller…!

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 7 april 2019

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Storkören

“Once Upon A Time In Brusered

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 18.00

Kontoret14.00: Repetition – Storkörens Aktörskara – Wapnö Mejerisal

                Ja, ja… Inte utan att Undertecknad sett fram emot lite fart under bootsen. Och där vid fann han tillfredställelse under eftermiddagens övningar med Storkören.

                Wapnö… och en doft av vår och koskit… Storkastanjen med knoppar som knutna babynävar… men ännu inga vitsippor. Behagligt varmt (säkert någonslags rekord för april så här långt förlupen – 19 grader) – vilket per automatik innebär varmt… ja, till och med svettigt i Mejerisalen.

                Två – tre av kadern saknades. Undertecknad fick upp och stirra deras text, deras roller. Det går an… särskilt om Undertecknad är på gott humör… och låt oss gissa – det var han allt! Så mycket har legat i träda i veckan att dagens övningar var skär avkopplingen för regissörshjärtat. Något kom vi efter i det program som låg utstakat… men vi tog oss igenom hela den skrivna, den dramatiska delen av Once Upon A Time In Brusered”… och för all del med gott resultat! Vissa scener sitter redan alldeles utmärkt… andra kan man kanske klaga på… men det är mest röstmässigt som det skörar. Rent skådespelarmässigt flyter det på bra… och… och det är det allra viktigaste! Det sprudlar av entusiasm! Det är härligt att se… och hela gruppen eldar på varandra och inte minst Undertecknad som blir som ett yrväder. Mycket trevligt! Och plötsligt var klockan en bit över sex – fyra timmar som vårvinden den friska putts borta. Men det var fyra timmar som gav gott resultat… och som sagt fyllda med rätta krutet med mycket snack, applåder och berömmande ord. Alldeles som en repetition med Storkören ska vara!

Hatte Bärtilsson    

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 14, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 14, 2006 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 14, 2007 >>>

Påsken dominerade denna vecka. Traditionell brasa

 

 

Detta hände Vecka 14, 2008 >>>

Kulturkompaniet 10 år! Konst För En Bättre Värld

 

 

Detta hände Vecka 14, 2009 >>>

Mycket att fira denna vecka. Föreningens 11-årsdag. Bärtilsson-Kovalyova jubileum… Grattis!

 

 

Detta hände Vecka 14, 2010 >>>

Fyra underbara föreställningar med ”Sommarkvällar”. Fantastisk work shop på Högskolan. Meningslöst möte i Varberg runt Halländsk Kulturutredning

 

 

Detta hände Vecka 14, 2011 >>>

Jubileum, Laholm, Hallarna, Teater Husknuten och lite ”Trollkarlen” till söndagen i en lagom hård vecka som till och med medgav lite grill i underbar vårkväll

 

 

Detta hände Vecka 14, 2012 >>>

Laholm, ”Spöksonaten” och Robin Hood: Manuset klart, programblad under arbete och reell sponsorintäkt i nämnd projektordning. Men viktigast av allt; Behövlig Påskvila! och första utetennismatchen…

 

 

Detta hände Vecka 14, 2013 >>>

Inställd Butiksteaterpremiär… (surt)… Bra work shop på Högskolan, ett synopsis ”Spöket På Heagård” klart men framför allt ett glädjande besök på vår teater av prominent gäst ur politikerledet. Våren dröjer…

 

 

Detta hände Vecka 14, 2014 >>>

Analys, analys… för att få klarhet i Shakespearekomplexet. Viss framgång i frågan. Jubileumsåtagande då Kulturkompaniet blev 16 år. Kontaktannons mot Polen för nypremierade Ungdomsprojektet… Elefantiasställvecka

 

 

Detta hände Vecka 14, 2015 >>>

Åska- och hagelstorm i påskvecka med två jubilarer. Lite ledigt ändå!

 

 

Detta hände Vecka 14, 2016 >>>

Whiskmässan… som att vandra i Vapnödalens skugga. Bästa Work Shopen på Högskolan någonsin! Bergådalbanevecka!

 

 

Detta hände Vecka 14, 2017 >>>

Två underbara framförande av Storkören i Immanuelkyrkan! Succé och gillande från alla och en var. Kvartalsrapporten som ett åskmoln men sol till helgen med bröllop och Strindberg i Göteborg

 

 

Detta hände Vecka 14, 2018 >>>

Genombrott för Svipdag och lyckad kollationering för ”Hemsöborna”! Till helgen åkte Strindberg med till Isaberg där våren steg in i våra liv!

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2019 >>>