Kulturkompaniet
Kronor & Nycklar
--¤-- Schema och logg vecka 28, 2019

Tid

Måndag 8/7

Tisdag 9/7

Onsdag 10/7

Torsdag 11/7

Fredag 12/7

Lördag 13/7

Söndag 14/7

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

07.30: Friskvård Golf Tönnersjö Golfklubb 9-hål

# 78

07.00

08.00

 

08.00: Arbete på kontoret

Fokus:

Scenschema MPW Manusfrågor

08.00: Arbete på kontoret

 

Fokus:

Scenschema MPW Manusfrågor

 

 

 

08.00

09.00

 

 

 

 

09.00

10.00

10.00: Arbete på kontoret

 

Fokus:

Scenschema MPW Manusfrågor

 

10.00: Arbete på kontoret

 

Fokus:

Dramaturgi MPW Manusfrågor

10.00: Arbete på kontoret

 

10.00

11.00

 

11.00

12.00

 

12.00

13.00

13.00: Arbete på kontoret

 

13.00: MPW Filmgruppen Läsning - Analys

13.00: Arbete på kontoret

 

Fokus:

Dramaturgi MPW Manusfrågor

13.00

14.00

14.00

15.00

15.00: Friskvård Golf Tönnersjö Golfklubb 9-hål

 # 73

15.00: Planerings-möte Marinstugan

15.30: Friskvård Golf Tönnersjö Golfklubb 9-hål

# 75

15.00

16.00

07.30: Friskvård trädgårdstjänst Golf Tönnersjö Golfklubb 9-hål

# 76 & 77

16.00

17.00

17.00: MPW Teatergruppen Läsning - Analys

17.00:
Trädgårdstjänst Pilefeltkommandot

# 74

17.00: MPW Filmgruppen Läsning - Analys

17.00

18.00

18.00

19.00

 

 

 

19.00

20.00

 

 

 

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

 

23.00

Ett som ett måste denna vecka är att få klart Filmmanuset och tillrättaläggandet av det samma. Till helgen – då vi enligt grundplaneringen skulle filmat för första gången under detta Wapnö-projekt – måste filmmanuskriptet stå helt klart. Då måste vi veta vad det är vi vill… och har vi inte kommit fram till något under denna vecka behålls den utgångspunkten som den står tecknad i originalmanuset. Det är inte så lite basta över det här. Annars får vi nog konstatera att vi kört fast ordentligt och att de redan framskjutna planerna måste skjutas fram ännu en omgång. Då lirar vi med en tidsdifferential som kan bli ödestigen. Så allt arbete denna vecka lägger fokus på att färdigställa Filmmanuset för Mord På Wapnö – Davaij! Davaij!!

 

Måndagen den 8 juli 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 19.00

Kontoret15.00: Friskvård – Golf -> Tönnersjö Golfbana

                Vanligen återkommande måndagsteman. Repschema – Webbuppdateringar – Planeringsarbete. Punktum. Annat?… för all del. Det är lite ovant med Familjen hemma igen, efter en månad för Undertecknad i ensamhet. Då måste det pratas, umgås, glädjas!

Lite golf… ett något som inte går så bra längre… hanns också med… Fin kväll i alla fall!

Hatte Bärtilsson    

Repetitionsschema V 28 – Mord På Wapnö

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 9 juli 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”En Mördares Manuskript”

Wapnö AB

Halmstad

08.00 – 20.00

Kontoret17.00: Mord På Wapnö – Teatergruppen - Analysplenum

                Nu har det äntligen börjat röra på sig vad gäller det scenschema som varit uppskrivet så länge på alla tänkbara att-göra-listor… men som det varit en ofantlig ställtid inför. Hela första episoden i ett jehu. Mer blev det inte… ty det är rätt segt arbete!

                Till kvällen upp till Wapnö… tanken var att teatergruppen skulle samlas. Men av fem aktörer kom endast en till samlingen. En annan på plats men upptagen i gårdsbutiken. Det var inget annat än att ställa Silverfaran med nosen hemåt igen. Vissa frågetecken blev ändå uträtade… bland annat vad gäller deltagande i filmarbetet. Så något gott kom det ut av det hela trots det kraftiga manfallet.

                Till råga på allt så fick Undertecknad en ny mobiltelefon… Det var Telia som bjöd på den som tack för tecknat av nytt abonnemang… Men det var inte så oproblematiskt som Undertecknad tänkt sig… Även om han fick ovärderlig hjälp av den Nye Medlemmen så försvann vissa appar och annat som måste till för att efterfrågad trygghet ska infinna sig. Det blir att gå vidare med dessa frågor i morgon. Men telefonen är fin!

Hatte Bärtilsson 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 10 juli 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 21.00

Kontoret15.00: Underhållningsplanering – Marinstugan17.00: Friskvård - Trädgårdstjänst

                Pinsamt! Här var Undertecknad kallad till att diskutera ett underhållningsprogram på Marinstugan och så skulle det visa sig att det inte var möjligt. Jo, för all del… Undertecknad hade tackat ja och var egentligen mer än villig att i par med Dragspelskungen göra en insats då Flottans gossar eller Marinstugan närmare skulle till att fira sitt 80-årsjubileum. Men datumet som det hela skulle avhållas på sammanföll med en av kvällarna med Mord På Wapnö… och därmed föll det hela pladask. Inget annat att göra än att konstatera det. Så då vidtog en diskussion om vem som möjligen skulle kunna ersätta Undertecknad. Ja, det minsta man kan säga är… pinsamt, i sanning! Och lite ledsamt ock

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 11 juli 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”En Mördares Manuskript”

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 20.00

Kontoret 17.00: Analysplenum – Filmgruppen – Mord På Wapnö -> Wapnö

                I ett försök att färdigställa det scenschema som Undertecknad har i uppdrag att färdigställa ställdes ett planerat möte med Dramaturgigruppen in… Men tror ni att det tillkom något i nämnda schema? Nej… det är en förfärlig ställtid… som egentligen bara gör att Undertecknad känner sig allt mer vankelmodig. Det går helt enkelt inte att komma till med uppgiften. Det finns ett inre motstånd… men vad värre är… en skrämmande idéfattigdom. Det har helt enkelt kollapsat i huvudet på Undertecknad som står still på stället… darrandes!

 

                Till kvällen i alla fall samling med filmgruppen… och för första gången var den gruppen fulltalig! Vi tog oss för att läsa första scenen i andra episoden. Av någon anledning har Undertecknad fått för sig att det möjligen skulle kunna gå att ta bort den scenen alldeles. Men vid uppläsningen… befanns det svårt. En hel del information… men också partier med tomt pladder… som tyvärr ligger invävt i vartannat… vilket gör det svårt att skära i texten…

                Vi fortsatte sen med att ta oss rakt igenom den sista episoden… när mördaren ska presenteras för publiken… och här var det, om möjligt, ännu mera pladder… tom text – men även den invävd så att det blir svårt att sätta saxen i stavelserna. Vissa partier kan man lägga över på ”Berättateren”… i vissa fall kan man helt enkelt låta slakten gå… men det finns ju också logiska förklaringar till varför mördaren mördar. Är det viktigt då? Ja… både ja och nej… bara det inte flödar över. Man måste tänka på att publiken nu suttit av nära nog tre timmar mer och gissat färdigt och lämnat in sina talonger… Då ska man genomleva ännu 30-40 minuter för att få veta om man gissat rätt eller haft fel. Det räcker gott med 20 minuter för den upplevelsen. Men när vi läst färdigt i labyrinten… så var Undertecknad ännu mer än någonsin krökt till ett enda stort frågetecken… och nu började paniken smyga sig på. Ja, det här är sannerligen inte lätt… men Undertecknad har stort engagemang i det hela, så förr eller senare… så kommer det upp en talgdank, ett ljus i mörkret, förmodligen av dignitet. Då släpper det till störtvåg… Det är bara det att tiden är knapp…!!!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 12 juli 2019

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 17.00

Kontoret

                Ännu en dag tillspillo…! Det är ju väldigt märkvärdigt att det ska ta en sån tid att komma igång… Det börjar bli till ett rent… nu…!!!

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 13 juli 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”En Mördares Manuskript”

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 16.00

 

Kontoret13.00: Filmgruppen – Mord På Wapnö – Läsning – Analys – Detaljplanering med gruppen -> Wapnö Gårdsscen

 

                Vi tog alltså samlingen i Oskarström denna eftermiddag. Samling vid gamla biografen för inspektion… eller som det ju heter för att reka. Hela gänget och så småningom kom också Fotgrafkollegan. Vi vandrade runt i halv annan timme och kunde bara konstatera att här har vi vår filmlats på jorden. Vi gick igenom olika tänkta scenerier, dividerade och drömde. Någon relation till vad vi verkligen ska åstadkomma hade vi ju inte – Undertecknad är ju inte klar med manusbearbetningen … men det blir han väl till nästa helg… när det nu ska bege sig. Vi passade också på att prova lite kläder… och ja… det var kanske det allra bästa denna eftermiddag. Nu kom 60-talet på plats… och flickan blev just Rosalie… en vacker ung skådespelerska, kanske Bergmans favorit. Vi befann oss nöjda med det mesta… nu är det bara att regissören kan komma upp med sista scenen – precis som i pjäsen… så ska nog allt bli bra i den sista änden. Han har tre och en halv dag på sig från och med nu! Så kör, bara kör – tuta och kör! Förlåt en luttrad… men ett visst tvivel ställs det ändå fram… En vet ju hur Undertecknad kan dra ut på allt… kolla bara på när han äter. Andra runt bordet hinner somna innan han rensat tallriken…!?

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 14 juli 2019

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”En Mördares Manuskript”

Wapnö AB

Halmstad

07.30 – 19.00

Kontoret07.40: Friskvård – Golf -> Tönnersjö Golfbana

                Det blev golf idag… men inget skrivande… När ska den här krampen släppa? Är det värre än under brottningsmatchen med Elin Svipdag-manuset…? Något i den stilen – samma vånda – samma kreativitetsångest – samma panik – samma ständiga tillkortakommanden… Ja… om nu ska jämföra, så ; Same, same, but different anyway

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 28, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 28, 2006 >>>

”60 År Av Minnen” Teatermanuskript – Vi är på väg!

 

 

Detta hände Vecka 28, 2007 >>>

Ungdomskulturfestival i Gwardejsk 14-15 juli, 2007

 

 

Detta hände Vecka 28, 2008 >>>

Semestervecka

 

 

Detta hände Vecka 28, 2009 >>>

En vecka med slutklämmen på Projekt Respekt! och fyrfaldiga repetitioner med Teater Husknuten

 

 

Detta hände Vecka 28, 2010 >>>

Musikaliskt toppmöte i Julita, Katrineholm. Ett först steg mot En Midsommarnattsdröm på Laxön 2011. Annars ruskigt slö vecka i högsommarvärmen.

 

 

Detta hände Vecka 28, 2011 >>>

I ur och skur. Knackiga repetitioner på grund av att scenografin haltar. Vi rör oss framåt även om vi inte kommit så långt som planerat. Allt rör sig runt ”Trollkarlen” just nu. Privatlivet i spillror. Hela ensemblen i ösregn – och märker man inte en viss rastlöshet bland skådespelarna? Inte bra!

 

 

Detta hände Vecka 28, 2012 >>>

Sista med ”Hood” – Tack för en fantastisk sommar!

 

 

Detta hände Vecka 28, 2013 >>>

Riga – Tennis – Flammabadet – Sommar!

 

 

Detta hände Vecka 28, 2014 >>>

Hårt… ja, mycket hårt arbete för att få klarhet i ”En Midsommarnattsdröm”… Ändå darrar det ännu och känns ofärdigt på Wapnö. Bara att kämpa på!

 

 

Detta hände Vecka 28, 2015 >>>

Delegation åter hemma från Ryssland. De sista krafttagen med ”Körsbärsträdgården”. Känns stabilt och redigt! Till helgen lyckad generalrepetition

 

 

Detta hände Vecka 28, 2016 >>>

”Cabaret” – Premiär 13 juli kl. 19.00! Bra genrep… mindre bra premiär… Gudomlig andra föreställning… sen föll den stora tröttheten in…

 

 

Detta hände Vecka 28, 2017 >>>

Föreningen återförenas efter förträffligt värv i Ryssland! Första analysveckan med Mord På Wapnö. Koll på film- och teaterdelen. Mycket friskvård i sommar som blommar ut…

 

 

Detta hände Vecka 28, 2018 >>>

Fem gånger Hemsö. Dagarna går. Vi stretar på rätt bra… men står ändå stilla! Inte riktigt sant naturligtvis… men vi kommer inte så långt som dagarna vi räknar. På ICA Maxi fick publiken träffa oss för första gången

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2019 >>>