Kulturkompaniet
Kronor & Nycklar
---¤--- Schema och logg vecka 07, 2020

Tid

Måndag 10/2

Tisdag 11/2

Onsdag 12/2

Torsdag 13/2

Fredag 14/2

Lördag 15/2

Söndag 16/2

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

* Ledig Dag *

07.00

08.00

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

 

 

 

08.00

09.00

 

 

 

09.00

10.00

10.00: Plenum funkislotsen.se Husknuten

 

 

10.00

11.00

 

 

11.00

12.00

12.00: Arbete på kontoret…

 

15.00: Wapnö Publikorganisation

 

12.00

13.00

13.00: Arbete på kontoret

 

13.00

14.00

 

14.00

15.00

15.00: ”Le Grand Sorti” Plenum Oskarström

 

15.00

16.00

 

16.00

17.00

17.50: Pappaledigt Cello Kulturskolan

17.00: Ensemble-samling Wapnö

 

17.00

18.00

18.00: Storkören Immanuelkyrkan

18.00: Bredband Information

 

18.00

19.00

 

 

 

19.00: FÖRE-STÄLLNING MPW Wapnö Gårdsscen

 

19.00

20.00

 

 

 

20.00: Friskvård Tennis FFC Söndrumshallen

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

23.00

Första FFC-matchen efter kollapsen i början av januari… Det ska bli intressant att se hur Herr Ordförandes kropp och hjärta reagerar på en sådan ansträngning. Det ska inte behöva bli några problem… men på torsdagkväll vet vi. Annars börjar arbetet se ut samma från vecka till vecka ; Fredagar med funkislotsen.se, och pappaledigt till kvällen, lördag med  Wapnö-mordet – sista innan ett par veckors paus i det arbetet… torsdag, som skrivit, tennis i gammal god anda. På eftermiddagen åker vi till Oskarström för nya diskussioner om den stora Wapnö-finalen. Enda som bryter mönstret är ett sjukhusbesök på tisdag… Annars – det ska sägas med viss förtröstan – är det väldigt lugnt vad det gäller möten, plenum och sittningar. Det känns skönt då det finns en hel del att göra på kontoret. Bland annat förberedande arbete med ”Le Grand Sorti”… Davaij! Davaij!!

 

Måndagen den 10 februari 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 19.00

Kontoret

                Undertecknad börjar med vädret… Februari är redan en trist tid! Då hade det piggat upp med lite sol… en sådan där sol som får en att känna att vi går mot ljusare och varmare tider! En sådan där sol som får en att stanna upp, rikta ansiktet mot skimret, drömma… stå i spridda tankar och känna den där speciella värmen som bara den kan känna som längtar… Men… istället stormar det och regnar som om det aldrig ville ta slut. Just nu är det ett fruktansvärt väder… som bara håller på och håller på. Stark vind är det värsta Undertecknad vet!

 

                Hämtat laminatgolv till undre kantinen, som står i renovering. Total renovering. Från golv till tak. Grovarbete… inget Undertecknad är van vid…

 

                Provtagningen som skulle visa sig onödig… Undertecknad var på lasarettet för att ta prover. En vecka för tidigt. Bara att åka hem igen. Det var i och för sig bra… så kom ändan ur vagnen… Och ändå – väldigt lite blev gjort denna dag! Att lura sig själv… dubbelt! Fram och tillbaka…

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 11 februari 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 16.00

Kontoret

                Ju mer man letar i detta som ska leda fram till ”Le Grand Sorti”, ju mer fastnar man i tankar, minnen. En långsam nostalgisk tripp med massor av stopp… ibland för att minnet sviker Undertecknad, ibland för att tankarna, hågkomsterna är så angenäma, roliga, fyllda med lust… Gott att bara lägga sig i minnenas vagga och följa med med utsiktspunkt från regipulten… Alla dessa repetitionsscheman, bilder, sånger, aktörer… minnen!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 12 februari 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 20.00

Kontoret18.00: Storkören – Repetition -> Immanuelkyrkan

                Ja… idag tog sig Undertecknad igenom hela det omfattande arkivet för att komma fram till en slags relevant statistik inför ”Le Grand Sorti”. 30 olika evenemang – alltifrån Valborgssången till sista mordet. 30 uppsättningar på åtta år… Otroligt. Ibland har det slagit Undertecknad att den som ställt till med allt det här har varit en hyperaktiv människa… Skam till sägens; en person som lidit av långt framskriden vuxen-ADHD och borde kanske ha blivit omhändertagen, eller åtminstone hårdmedicinerad. Ty det är inte bara det som hänt på Wapnö som ligger honom till last. Flera uppsättningar, ock på eget manuskript, med Storkören. En tripp till Hemsö. Samarbete med Kulturskolan och en hel del lektioner på Högskolan… Hur har det gått till… känner hans familj igen honom… och vad tänker denne när han ser sig själv i spegeln om han någon gång kommer till eftertanke, reflektion? Det kan man verkligen fråga!

 

                Till kvällen besökte Undertecknad Storkörens repetition i Immanuelkyrkan. Eller rättare… de höll till en trappa ner, i caféet. Där lyssnade Undertecknad sig igenom en timmes körsång – kanske en aning vårtrött – för att sen ta till orda informativt. Först och främst hur upplägget kommer att ta sig ut för Undertecknad regiinsats. Arbetet kommer att genomföras under de tre sista repetitionerna. Ytterligare möjligheter finns vid de två planerade generalrepetitionerna på Kulturhuset Najaden… Så överdrivet mycket text finns det inte att regissera… och förmodligen kommer det hela redan vara satt så att det som kan komma på fråga blir mindre korrigeringar. Det blir säkert bra!

                Det andra Undertecknad var angelägen om att framföra var information om ”Le Grand Sorti”. Han har nämligen inte en enda deltagarlista från Valborgssången… pinsamt att behöva medge… men det har aldrig funnits anledning. En repepetition och sen ut på gråa åkern för framförandet. Undertecknad gjorde en lite gallup medels handuppräckning vilket gav vid handen att en hel del av de som varit med satt runt borden denna kväll. Alla hälsades välkomna den 4 april om aftonen… och se var det uppdraget genomfört.

                Sen stannade några av oss kvar – bland annat Körledaren – och då började spekulationerna… ”Vad ska hända nu…”? Undertecknad nämnde Bertold Brecht… Brecht… det var utan minsta eftertanke… Kanske är det så att Undertecknad gått och blivit sugen på den mannens dramatik… Men också sångerna. Mycket speciella för Undertecknad! Ja… ja… ja…

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 13 februari 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret
Le Grand Sorti

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 22.33

Kontoret15.00: Arbetsplenum – ”Le Grand Sorti” -> Oskarström18.00: Bredband – Information20.00: Friskvård – Tennis – FFC -> Söndrumshallen

                Födelsedagskallas och plenum… det brukar oftast bli kallaset som drar det längsta strået. I dag blev det oavgjort. Vi gick vidare med ”Le Grand Sorti”, kom fram till några beslut – bland annat inbjudan och körordning – och lät oss väl smakas av tårtorna. Grattis! Grattis!

 

                Informationsmöte. Bredband. Skam så dyrt! 12 800: - om vi vill ha in det på alla våningar. Undertecknad undrar om vi verkligen behöver det. Det finns emellertid många goda argument för att dra in fiber i huset… Tål att tänka på ännu en kvart eller så… Underhållande föredragning av gammal aktörskompis!

                Samtidigt, ska sägas, växer ett helt nytt kök fram på första våningen. Det är Lollarna” som river och bygger. Det blir säkert bra när det blir klart. Men det är klart… med gamla hus. Det är standard från förr… som inte är lätt att applicera på dagens byggnormer.

 

                Pinsamt värre till kvällen och det tänkta friskvårdspasset. Det blev ingen tennis då Undertecknad hade glömt att boka på den abonnerade tiden vi har i Söndrumshallen. När vi kom till banan med racket, bollar och allt stod där ett par andra herrar. Så ilskna gick tenniskompanjonerna hem efter att ha kastat – med all rätta – skulden för fadäsen på Undertecknad – som fick skämmas. Tusan också! Och ytterst pinsamt för tävlingsledaren!

Hatte Bärtilsson 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 14 februari 2020

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

funkislotsen.se

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 19.00

Kontoret10.00: Arbetsplenum – funkislotsen.se -> Husknuten17.50: Pappaledigt – Cello -> Kulturskolan

                Funkisprojektet… Ja min sann. Vi står nu inför ett vägval… eller en brytpunkt om man så vill!

                Efter förra fredagens fantastiska föredragsserie och Funkisfestivalen i Arenahallen är vi nu vid vägs ände så här långt i projektet. Det finns dessvärre inga pengar kvar heller, så nu måste det till ett beslut hur vi går vidare... eller idéer hur vi ska handha framtiden! Och det är ingen lätt uppgift att komma fram till det! Efter två avslag från Allmänna Arvsfonden ser det dessutom hopplöst ut för en tredje vända. Kanske skulle vi visa att vi inte ger oss så lätt… men undrar om inte det bara skulle locka fram löje över vår iver. Och vad ska vi göra med FunkisGruppen som stått för fäfot hur länge som helst? Det är inte ens säkert att den gruppen existerar mer än till namnet. Och hur ska funkislotsen.se administreras och hur ska det upplägget formuleras? En massa frågetecken… och Undertecknad undrar om inte styrgruppen nu är en aning handlingsförlamad. Det är lätt hänt efter en stor premiär! För förra fredagen signerade ”premiär” eller i alla fall något liknande. Då man varit nergrävd i likvärdiga bekymmer är det svårt att komma upp ur de nya startblocken. När dessutom banan inte självklart lyser och en redig kompass saknas… ja… då svävas det på målet… Och det är väl där vi är nu, där vi var idag!

                Från ABF kom Administratör för genomgång och utvärdering. Undertecknad kände inte riktigt att det fanns anledning för honom att hitta luft för detta. Nåväl… ; Nästa möte till fredag 14-dagar!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 15 februari 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö
”En Mördares Manuskript”

Wapnö AB

Halmstad

12.00 – 23.00

 

Kontoret c:a 13.00: Publikorganisation - > Wapnö17.00: Ensemblesamling – MPW -> Wapnö19.00: FÖRESTÄLLNING – Mord På Wapnö – ”En Mördares Manuskript” -> Wapnö Gårdsscen

 

                Wapnöexpressen vid nya Coop. Tre aktörer i bilen, som kom precis på utsatt tid (det tillhör inte vanligheterna). Till Wapnö prick klockan fem. Publiklistor för placering av kvällens gäster. 91 till antalet… men det skulle visa sig inte stämma. Kvällens Wapnötabbe. 8 gäster, registrerade på listorna, som aldrig kom. Undertecknad misstänkte att det kunde röra sig om något dylikt när han såg namnen. En person med tre efternamn. Tillhör inte vanligheterna… så Undertecknad placerade dem längst ner i salen – för att eliminera luckor mitt ibland borden. Så av 91 blev det 83 kvar. Inget att säga om det! Men det är väl ändå lustigt att det inte kan gå en enda föreställning utan en fadäs! Fem föreställningar – fem fadäser… så här långt i år!

                Den publik som var kvar var dock prima. Dock skulle det hända något, som aldrig hänt förut! Vid pass lagom till den första sången i första episoden blev det oroligt i salongen. Först lät det som något odefinierbart tumult. Undertecknad reste sig från teknikerstolen… och när han kom ut på scen stod två gäststolar överraskande där… och på golvet – med benen i vädret – en av våra gäster. Blodsocker… eller ett hastigt blodtrycksfall…? Helt utslagen var personen i fråga. Efter ett tag kom han på fötter igen men fick ledas ut för att så småningom ta plats på en av sofforna på nedre plan… dit ambulans kallades. Hur det hela avlöpte har Undertecknad ingen aning om… men då inget vidare hördes i frågan förlöpte väl detta intermezzo utan påföljder… Överraskande – Det har aldrig hänt förut, som sagt.

                I övrigt en mycket bra föreställning. Det går som på räls numera – detta var den femte föreställningen i vår. Och det är inte mycket som fattas – egentligen bara starta upp och sen löper kvällen efter givna regler och oskriven organisation. Alla vet vad de har att göra och alla gör det bra. Särskilt utmärkte sig Linneakreatören med mycket bra skådespeleri i kväll – men alla är mycket duktiga på scen och raska som bara den vad gäller servering och publikmottagande! Och så det där med glimten i ögat! Det är en verkligt lättsam ensemble! Nära till skratt och tokigheter… Den glädjen tar de med sig in på scen och den smittar. Belöningen för det är en förnöjd publik som tackar oss traditionsenligt, trappfrukvisten vid avmarsch… Något att sakna när det hela så småningom är över. Uppsluppenheten vid farvälet av publiken…

                Sen ut i regnet och Wapnöexpressen hem. Undertecknad äntrade kontoret vid pass halv tolv. Skönt! Skönt att det inte blir så sent i år!

Hatte Bärtilsson

Publik 83

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 16 februari 2020

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Ledig dag

-

-

-

Ledig dag…

Ledig dag… lämnas utan kommentar…

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 7, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 7, 2006 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 7, 2007 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 7, 2008 >>>

Till Århus för INTERREG och ansökningsarbete på Tokalynga

 

 

Detta hände Vecka 7, 2009 >>>

Alla Hjärtans Dag med brasa i skogen. Ansökningsseminarium Interreg. Kast mellan förtvivlan och hopp…

 

 

Detta hände Vecka 7, 2010 >>>

Intensiva repetitioner och premiär med Teater Husknuten. Minnesstund över bortgången skådespelarkamrat

 

 

Detta hände Vecka 7, 2011 >>>

Sista veckan med lärarvikariat. Uppstart med deltagarna vid Laholms Daglig Verksamhet. Bra work shop på Högskolan. Scenografin till ”Trollkarlen” börjar ta form. Stort arbete med INTERREG som tog oss till Grenå, Danmark till helgen. Upp på golvet med Teater Husknuten. Intensiv vecka!

 

 

Detta hände Vecka 7, 2012 >>>

Laholm, Körprojektet och ”Spöksonaten”. Det tar sig!

 

 

Detta hände Vecka 7, 2013 >>>

Mycket tid på kökskontoret. Pilkingtonspäket föddes här. Men också byggarbete på Heagård och Högskolajobb i vintervecka som hållit oss i ett järngrepp med kyla och snö

 

 

Detta hände Vecka 7, 2014 >>>

Avslut på Högskolan efter mycket givande work shop med lärarkandidater där. Fridfull och bra föreställning på Wapnö. Och så övermåttan olympisk lek med Guld, Silver och Hockey…

 

 

Detta hände Vecka 7, 2015 >>>

Intressant intervju, skrivarverkstad på 2 håll och 2 intensiva dagar i BARCELONA

 

 

Detta hände Vecka 7, 2016 >>>

Plötsligt regiuppdrag för Eldsjälsgalan och två bra föreställningar på Wapnö. Tuff vecka!

 

 

Detta hände Vecka 7, 2017 >>>

Alla Hjärtan och Eldsjälsgalan. Rapport och ny projektbeskrivning klar. Wapnö som vanligt. Tennis inte att förglömma. En vecka med viss galans!

 

 

Detta hände Vecka 7, 2018 >>>

Rekordlite publik på Wapnö. Bra föreställning hur som för naggande publik! Stort arbete med AA-Ansökan – ett jobb som aldrig tycks bli klart… Vårstart med FunkisGruppen och uppfriskande vända på Högskolan. Några rader i Svipdagmanuskriptet blev det ändå. Alla Hjärtan med blommor och blad…

 

 

Detta hände Vecka 7, 2019 >>>

Mycket runt funkislotsen.se. 3 möten avhandlade dåtid, nutid, framtid. Åt rätt håll alltså… Ett Wapnömord och därmed är vi över halva vårsäsongen… Och så första sittningen med Storkörens Aktörer

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2020 >>>