Kulturkompaniet
Kronor & Nycklar
---¤--- Schema och logg vecka 09, 2020

Tid

Måndag 24/2

Tisdag 25/2

Onsdag 26/2

Torsdag 27/2

Fredag 28/2

Lördag 29/2

Söndag 1/3

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

* Ledig Dag *

07.00

08.00

08.00: Arbete på kontoret

 

Fokus:

Förberedelser inför Le Grand Sorti

08.00: Arbete på kontoret

 

Fokus:

Förberedelser inför Le Grand Sorti

 

08.00: Arbete på kontoret

 

Fokus:

Funkislotsen.se

 

 

 

08.00

09.00

 

 

 

 

09.00

10.00

10.00: Arbete på kontoret

 

Fokus:

Förberedelser inför Le Grand Sorti

10.00: Husknuten funkislotsen.se

 

 

10.00

11.00

 

 

11.00

12.00

11.30: Lunchteater Halmstad Teater

 

 

12.00

13.00

13.00: Friskvård Sjukhusbesök

13.00: Arbete på kontoret

 

13.00

14.00

14.00: Arbete på kontoret

 

14.00

15.00

15.00: ”Le Grand Sorti” Plenum Söndrum

15.00: Arbete på kontoret

 

Fokus:

Funkislotsen.se

 

15.00

16.00

 

16.00

17.00

17.50: Pappaledigt Cello Kulturskolan

 

17.00

18.00

 

 

 

 

18.00

19.00

 

 

 

 

 

19.00

20.00

 

 

 

20.00: Friskvård Tennis FFC # 4 Söndrumshallen

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

 

23.00

Nu är det hög tid för att få ut inbjudningarna till ”Le Grand Sorti”… Jo, det var kanske målsättningen redan förra veckan… men det är en hel del arbete att göra innan vi vet alla som varit med och således är välkomna. Herr Ordförande har dock goda förhoppningar om att få det arbetet klart tills på tisdag då möte avhålls med styrgruppen. I övrigt gäller det att få till en slags plan, eller idéskiss för funkislotsen.se och arbetet runt FunkisGruppen. Fredag avhålls ordinarie plenum med den styrgruppen… och kommer vi inte överens under det mötet är Herr Ordförande rädd att det arbetet kommer att avstanna till stillastående. En kontakt med Högskolan är av nöden då det finns ytterligare uppdrag att hämta där. Det är både kul och lukrativt… Inte illa nu när pensionen visat sig vara så liten… eller om man får klaga… så gott som ingen alls! Vi ska också hålla ögonen på ekonomin för att se om Wapnö betalar sina fakturer… Det kan man inte lita på! Lite tennis på det… men det som må få veckans davaij är det administrativa arbetet på kontoret. Det måste färdigställas för att kunna gå vidare… Så då så: Davaij! Davaij!!

 

Måndagen den 24 februari 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 18.00

Kontoret

                Det medför en hel del tankearbete att komma ihåg allt vi gjort under de här nio åren på Wapnö… Vilka som varit med och vad de gjort i uppsättning för uppsättning. Främst är det filmerna som gäckar… Plötsligt dyker suddiga minnen upp… Men var inte de och de med i början av den eller den filmen. Men då ska de föras in… men under vilken föreställning. Kamrater får konsulteras. Kommer du ihåg? Jo då… och så får listan och statistiken göras om… Tyvärr är detta vanligt förekommande nu när strecket ska dras och alla sammanställningar ska göras.

                Så har dagen gått!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 25 februari 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

”Le Grand Sorti”

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 18.00

Kontoret15.00: Planerings/Arbetsplenum – ”Le Grand Sorti” -> Söndrum

                Ut i vätan – först om Östras Bröd – Bullar och Tosca-kaka – så Silverfarans nos åt Bäckagård – Öppnar gör nyutsedde Le Sorti-konferenciern. Han ingår från nu i styrgruppen för avslutningsjippot på Wapnö. Hurran hade producerat och vi plockade upp kakorna för allmänt kafferep. På dagordningen låg några intressanta frågor. Tidsperspektivet…? Varje programpunkt för sig och i vilken ordning? Vilka ska upp i heta stolen för en intervju? Upplägg… och här kom vi fram till något nytt. Ty det tekniska tvingar oss till två projektorer. En dator orkar inte med både bildspel, skriven information och film. Vi måste dela upp det så att presentationen kommer att visas i båda ändarna av salen… Det blir mycket bra och mer praktiskt. Således kommer Undertecknad att sköta statistik och bilder från den bakre skärmen – den närmast baren – medan filmerna kommer att visas på skärmen bakom huvudscenen. Då hinner man med att i det fördolda göra scenförflyttningar medan Undertecknad informerar på andra sidan. Det blir Undertecknad uppgift att plocka fram giltig statistik och det bildspel som kan illustrera det upplästa. Vi tar det i kronologisk ordning… med instick av julsånger och vårvisor… Hjärtanskär… Allsång vid dessa tillfällen. Annars framförs sångnummer av de som sjungit dem i förekommande uppsättningar. Det mesta i sångväg hämtas från Cabaret… naturligtvis. Och in i mellan intervjuer- till och med från Luleå per Skype. Det ser spännande ut! Nu blir det Undertecknad uppgift att forma till det exakta programmet tills nästa träff för ny diskussion. Då ska Filmkollegan också bjudas in för resonemang runt vilka filmer som kan komma i fråga. På tisdag nästa vecka är vi åter i Oskarström för plenum… Det här känns bra!

                Ett måste tilläggas. Det är klart att vi håller ordning på mötet. Men sällan har man så kul som i detta sällskap. Undertecknad tror sig inte fara med någon överdrift när han påstår att mötet bestod mer av skratt än allvarstygnda resonemang. 80 – 20… 80 % skratt. Tilläggas ska att det är utomordentligt lätt att komma överens. Det går som på rosor… eller Hjärtanskär… då kanske. Enda problemet blir till syvende och sist. Med skratten åtgår aningen längre tid – men Undertecknad har inte hört någon klaga!

                Och så ut i vätan igen och hem…! Det regna otroligt mycket nu för tiden… och snart ska väl Nissan till att svämma över även här i Halmstad -*-

Hatte Bärtilsson 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 26 februari 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 20.00

Kontoret

                Mycket uppdateringar – inre resonemang… Inre… spekulationer kanske – men helt utan ångest. Uppdateringar… Tja… Ska dagens insats måhända istället benämnas vid det fashionabla men oförblommerat riktiga ordet: ställtid? Eller? Hur som blir det med ”uppdateringar” inte gjort så mycket praktiskt arbete. Kostar det på eller är det en nödvändighet? Svår fråga – inget svar!

                Någon tennis, som planerat, blev det inte heller… Det befanns krassligt på andra sidan nätet!

                Och på nedanvåningen pågår köksrenoveringen oupphörligt högljutt!

                Nåväl – till sist blev det fart på Undertecknad också…!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 27 februari 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 22.33

Kontoret13.00: Friskvård – Sjukhusbesök20.00: Friskvård – Tennis – FFC -> Söndrumshallen

                Yapp… nu gick de första inbjudningarna ut och gränsen är överskriden till dit där ingen återvändo kvarstår! Nu måste vi ge oss hän… kanske till och med kämpa för att få till ”Le Grand Sorti”! Efter den första mailhärvan slog det just Undertecknad – Tänk om det inte finns intresse för det här… då blir det svansen mellan benen! Nåväl… nu är det gjort… och det är bara att räkna med att det inte kommer att bli så som Undertecknad tänkt sig… Tänkt som storslaget måhända… Nej, det viktiga nu är att det blir av och så får det självgenerera den form som det förtjänar! Det blir nog bra… och viktigast för Undertecknad är ändå att kamraterna engagerar sig i det här – det har ett absolut egenvärde! Det ger projektet status!

 

                Ett par bollar… så nära var Namnen och Undertecknad från att i alla fall nå ett oavgjort resultat. Inte det viktigaste i världen… men förlusten var väldigt retsamt. Seger blev det ändå. Skånkarna höll, liksom hjärtat! Så länge Undertecknad kan ägna sig åt sina traditionella sysslor efter tennismatch så utgår han med seger. Att basta, raka och tvaga sig… och ta sig ut till bilen hem…

Hatte Bärtilsson

Inbjudan -*- LE GRAND SORTI

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 28 februari 2020

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

funkislotsen.se

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 19.00

Kontoret10.00: Arbetsplenum – funkislotsen.se -> Husknuten 11.30: Lunchteater -> Halmstad Teater… Gamla Festsalen17.50: Pappaledigt – Cello -> Kulturskolan

                Nu är det alldeles nödvändigt att vi blir konkreta vad det är vi vill med funkisarbetet generellt och funkislotsen.se i synnerhet! De senaste fredagsmötena har tenderat att kollapsa till kafferep! Visserligen har vi verkligen åstadkommit något – Undertecknad syftar på den storslagna fredagen då vi arrangerade vår föredragsserie i Arenahallen – men sen dess har verklighetsbeskrivningen blivit en annan – en verklighet som numera säger att vi kan inte slå oss för bröstet i all evighet. Kanske är det bara Undertecknad som känner så här… men det föranledde honom att sätta samman en slag verksamhetsplan (mest besående av frågor – kallad ”Huller om Buller”) som syftar till att få igång oss igen – ja, läs gärna Undertecknad, som visat skrämmande lågt intresse på sistone… Och det var nog bra… ty agendan fick igång mötet och ett tag gick diskussionerna sjövilt till… dessutom kom vi tidsmässigt lindrigt undan. Det var länge sen vi klarade mötet på en och en halv timme. Konstigt ändå ; Tomt prat ödelägger mer tid än konkreta diskussioner. Vad fick vi ut av det här då? Jo, nästa vecka startar vi upp ett nytt ansökningsarbete. Det blir säker stapplande till att börja med men viktigt att vi nu har något konkret att se fram emot!


                Sen skyndade Undertecknad ner till Teatern – hundrasjuttioåtta meter bort – bara för att få panik i brådskan att hitta en parkeringsplats. Paniken fick som resultat att Silverfaran ställdes upp på totalt förbjuden plats.

                Varför så bråttom? Jo, Undertecknad hade blivit erbjuden lunchteater av vän som väntade… Som tur var serverades maten före föreställningen ; Rotmos och stekkokt tjockt bacon – liten sockerkaka i glas! Pris för detta 325 svenska pistoler… (slår man ut det och jämför med Mord På Wapnö – som ju ska vara så dyrt – så blir dagens lunchteater något dyrare än nämnda mordevenemang…) Hur var teatern då?

                Recension - omdöme:

                Kanske förstörde det för Undertecknad då han hört så mycket gott om den här föreställningen. En av de som uppträdde har dessutom deltagit i åtskilligt som Undertecknad presterat över tid. Det gjorde att recensenten inte stod helt blank inför showen… det fanns förutfattade meningar och de var välvilliga.

                Men den riktningen kom snart på skam! Första numret angav tonen… Som ett sångnummer presenterade de båda uppträdande herrarna vad det är som binder dem samman. Inte en gemensam politisk viljeinriktning, eller likartade tankar om nu politiskt populära frågor eller ens om annat av aktuell karaktär… Nej, det de har gemensamt är att de har skägg båda två – och därmed var tonen anslagen. Det här kommer inte att handla om någonting alls… eller kanske ännu värre om allting. Så blev det också – vi fick fladdra med hit som dit utan att bli särskilt kloka på vad de tyckte eller fann roligt i det de tog upp. Allt från kära mamma till raljerande över homosexualitet. Svårt att följa med när det inte riktigt finns en röd tråd… och då kan man ha åsikten att det inte behövs några sådana snören för att tycka det är roligt ändå. Men det blir så mycket roligare om det finns en tanke bakom det som framförs, att saker och referenser kommer tillbaka, som öppnar för publiken associationer, ger en djupare förståelse för vad det är man vill från scen. Att det inte bara blir tomma, utschasade sketcher som dessutom inte är särskilt roliga… just därför att de är sammanhangslösa, inte särskilt tänkvärda. Undertecknad skrattade inte en enda gång – tyckte däremot att det blev penibelt vid några tillfällen. När det dessutom var dåligt skött. Det som irriterade Undertecknad mest var att aktörerna pendlade in och ut ur sina roller – särskilt mellan numren. Det gjorde att det aldrig uppstod någon atmosfär som kunde överbrygga sketcherna och skämten. Vill man vara något elak kan man säga att det mumlades väldigt mycket i skäggen… Det är lätt för en regissör att rätta upp och få ordning på. Aktörer kommer annars lätt att upplevs som ”amatörmässiga”. Och kanske är det just det ordet man söker när man så vill beskriva sånginsatserna. Det känns påklistrat med en hel del nummer där man skrivit egen text till kända sånger. De framförs slarvigt och hafsigt utan någon prick över i:et. Håll fram det som texterna vill förmedla, blygs inte över budskapet och tänk på vad ni sjunger om. Sångtext är också text som är värd sin analys! Men vad värre är. Det finns inte ett nummer som inte klingar falskt! Antingen gör man ett nummer av det eller så sjunger man inte alls! Det går bra att recitera… kanske ännu roligare om det framförs strikt och ordningsamt. Om regin skriver Undertecknad inget alls – ty den existerade inte. Ett tips är kanske att få aktörerna att gå åt samma håll och få ordning och reda på uttrycken.

                Fanns det då ingenting som föll Undertecknad på läppen? Nej… det retar att man fick betala så mycket pengar för det här. För de slantarna hade man kunnat bjuda med tre kompisar och intagit något minst lika näringsrikt på Camp Ino och haft roligare! En ursäkt man hörde efteråt var att de vanligtvis spelar i en mer intim lokal, närmare en mindre skara människor. Att detta var en för stor sal, för många åhörare och det var de inte riktigt beredda på. Nåväl… fast det är en dålig ursäkt!

                Det blir två hattar av fem… och då får nog en av de hattarna räknas in som kompiskorrumperad.

Hatte Bärtilsson  

funkislotsen.se FRAMTID

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 29 februari 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

13.00 – 18.00

 

Kontoret

 

                Långsamt – med ett öga på den Engelska ligafotbollen – som numera håller på från middag till senan kväll – Fångar bort hela lördagen, skulle man kunna påstå… det gäller inte alla, bara de som har intresse och det har Undertecknad! Vad var det som gick långsamt då? Ja, allt det som skulle nytta till något ; Uppdateringar, Planeringsförfaranden och Ett Manus – eller Körschema – för ”Le Grand Sorti”… Långsamt… men säkert framåt!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 1 mars 2020

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Ledig dag

-

-

-

Ledig dag…

Ledig dag… lämnas utan kommentar…

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 9, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 9, 2006 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 9, 2007 >>>

Gwardejsks veteraner med erfarenhet från 1946

 

 

Detta hände Vecka 9, 2008 >>>

Konst För En Bättre Värld och Interregmöte i Helsingborg

 

 

Detta hände Vecka 9, 2009 >>>

Nu börjar Gatuteaterprojektet ta form – men mycket arbete återstår

 

 

Detta hände Vecka 9, 2010 >>>

Retorikprojektet igång på Högskolan. Sopplunch på Husknuten och svettigt sångaräventyr där. Projekt Respekt! på väg mot ny budget. Sommarkvällars första intensiva repetitioner. Hetast går det till på Kulturhuset

 

 

Detta hände Vecka 9, 2011 >>>

Mycket med Kvarneriet denna vecka. Projektbeskrivning, budget och resonemang. Intensivt arbetet med Hallarnas Rådslag. Strindbergtema startade upp på Teaterkursen

 

 

Detta hände Vecka 9, 2012 >>>

Härlig premiär på körprojektet ”Snurra Min Jord” och nykollationering av ”Spöksonaten”

 

 

Detta hände Vecka 9, 2013 >>>

Bra avslut på trivsam work shop på Högskolan. Samtliga teaterkurser på Heagård inställda. Anledning; Inga deltagare… Det knakar i Kulissfogarna…

 

 

Detta hände Vecka 9, 2014 >>>

Första avvecklingsarbetet på Heagård. Sorg och lättnad. Demonerna dikterade helgens föreställning på Wapnö. En projektbeskrivning och en ansökan klar

 

 

Detta hände Vecka 9, 2015 >>>

Regianalys av Körsbärsträdgården, repetitioner på Kulturskolan och med Storkören. Två fantastiska föreställningar på Wapnö! Mycket blandat denna vecka

 

 

Detta hände Vecka 9, 2016 >>>

Ekonomiskt paradimskifte, närmast en kulturrevolutioner inversion… I sällskap med askultant på Högskolan, mycket tennis med nämnde och två bedårande föreställningar på Wapnö. Jobbar på… ändå hinns inte allt med…

 

 

Detta hände Vecka 9, 2017 >>>

PREMIÄR! ”Gycklaren” Martin Luthers Kyrka den 27 februari kl. 12.20. Gott jobb – Bra föreställning. På Wapnö har publiken kommit tillbaka. Allt som vanligt på Slottet, som på Högskolan där lärarkandidaterna fick något att tänka på

 

 

Detta hände Vecka 9, 2018 >>>

Isig vecka! Kallt på riktigt! Högskolan en värmande aktivitet, liksom lördagens föreställning av Mord På Wapnö… Kallt var det däremot i Mejerisalen, Wapnö när Svipdag-äventyret drog igång med de första repetitionerna

 

 

Detta hände Vecka 9, 2019 >>>

Veckan efter Polen och allt har åter rullat in i spåret. Vecka för vecka: Mord På Wapnö och Storkören. Man skulle nästa kunna tala om lunk…

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2020 >>>