Kulturkompaniet
Kronor & Nycklar
---¤--- Schema och logg vecka 20, 2020

Tid

Måndag 11/5

Tisdag 12/5

Onsdag 13/5

Torsdag 14/5

Fredag 15/5

Lördag 16/5

Söndag 17/5

Tid

07.00

 

 

 

07.30: Friskvård Sjukhusbesök Capio

 

* Ledig Dagar *

07.00

08.00

 

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

 

08.00

09.00

 

 

 

 

09.00

10.00

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Husknuten funkislotsen.se

 

 

10.00

11.00

 

 

11.00

12.00

12.00: Arbete på kontoret

 

 

12.00

13.00

 

 

13.00

14.00

Lördag 16/5: Friskvård Golf Tönnersjö  # 44

14.00

15.00

 

 

15.00

16.00

 

 

16.00

17.00

17.50: Pappaledigt Cello Kulturskolan

 

 

17.00

18.00

 

 

 

 

18.00

19.00

 

 

 

 

 

19.00

20.00

 

 

 

20.00: Friskvård Tennis # 43 Söndrumshallen

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

 

23.00

Början av veckan ser ut att kunna vikas för en massa administrativt arbete! Bland annat se till att få 2019:års ekonomiska bokslut färdigställt. Då kan vi boka Revisorn för korrigerande tid före Kristihimmelfärdshelgen. Det vore fantastiskt bra och levererat som en befrielse. Det ska nog kunna gå vägen! I övrigt kommer Kulturkompaniet att ta sig an frågan om den absurda fakturan från Wapnö. Det känns som det är en springande punkt – om inget annat så att få sinnesfrid. En lösning pockar för att komma till en punkt i frågan. Först till torsdag blir det möten och lite som en vanlig vecka… om inte Corona-viruset lagt sordin på all ordinarie verksamhet. Det är inte så mycket att prata om… eller be för… bara att hålla till godo… Davaij! Davaij!!

 

Måndagen den 11 maj 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 20.00

Kontoret

(…)

                Skönt med hela dagar att ägna åt administrativt arbete! Då blir det kontinuitet likvid ett rikt resultat! Så har det trampats på under dagen…

Hatte Bärtilsson 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 12 maj 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 18.00

Kontoret

                Dessa dagar av stillhet på kontoret, utan inplanerade möten, endast i koncentration runt olika åligganden (läs den ekonomiska redovisningen…)… De har också gett tillfälle till ställtid framodlandes tankar… om en mer fundamental utgångspunkt för den fortsatta verksamheten. Vad är det som är viktigt? Eller ärligt, trovärdigt och riktigt med utgångspunkt från Undertecknad inre utgångspunkter? Vad är det föreningen egentligen ska syssla med? Vad är de primära målen för hela den konstnärliga sidan av strävan? Kanske spinner detta ur händelser förra veckan. Det är kanske inte så konstigt att vissa ifrågasättanden bubblar upp till ytan. Sådant som legat och tryggt på botten av skammens sjö… Hur som börjar en helt ny horisont skönjas. Det är inte underligt att Undertecknad börjar tänka tankar där teatern tjänar som utgångspunkt. Och även om det kan verka långt borta med publika evenemang… är det lätt för Undertecknad att falla in i tankar,,, se på det där speciella sättet, där aktörer rör sig i en scenografisk miljö, där ljus och ljud samverkar, där den literära utgångspunkten spelar en överskuggande roll. Kanske är det värt eftertänksamheten som uppstått… att ifrågasätta om föreningen verkligen är på rätt väg – om Undertecknad gör det han vill… eller är bäst på – där också frågor om den konstnärliga trovärdigheten och det ärliga uppsåtet blir allt mer pockande?

                Det är tankar som uppkommer när ställtid medger. Och huvudfrågan är; Vart är vi egentligen på väg? In i trånga, svårmanövrerade skär med grumligt vatten… eller ut på fria hav? På öppen sjö är det lätta att göra den gir som kanske behövs! Ska vi tacka Coronapandemin för tänkenet? Eller hade de kommit upp av sig självt ändå? Trots allt svårt att förtrycka livsviktiga frågor! Dags att byta kompass?! Så måhända!

Hatte Bärtilsson    

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 13 maj 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 18.00

Kontoret

                Som ödesbestämt.  När Undertecknad kom ut från Biblioteket kom det första telefonsamtalet – mobilen har varit ur funktion då Undertecknad inte kände sin SIM-kod… (?) – ett telefonsamtal som inte var särskilt positivt. Det blev NEJ på ansökan till Region Halland också… för filmfestivalen… och nu återstår det inte något som kan motivera att gå vidare med det projektet. Därmed inte heller något som motiverar Undertecknad att fortsätta med funkislotsen.se och Husknuten… Är nu detta en bedrövelse eller en lättnad? Ingetdera och inget som framtiden kommer att utvisa heller. Det är bara så… Och om mobilen uppehöll högerhanden så var vänstern låst vid den bok han just lånat på Biblioteket. Mutter Courage… Nu kantrar livet och verksamheten över mot teater igen… och även om det för tillfället är omöjligt så har glöden vaknat till liv och hjärtat öppnat sig… och näsan kan riktigt känna lukten av teaterdamm… Den unkna men hemtrevliga doften av kreativitet. Ja, det kom plötsligt – egentligen inte ett beslut som värkt fram. Det fanns där hela tiden, något som stått bak en dörr och förtvivlat försökt väcka uppmärksamhet med desperatta knytnävsbultningar… Undertecknad har inte hört eller inte låtsats om. Nu dundrar det i skyn!

 

                Å´ för resten - Ekonomin är klar – !

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 14 maj 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

07.30 – 22.33

Kontoret07.30: Friskvård – Röntgen - > Capio20.00: Friskvård – Tennis - > Söndrumshallen

                På morgonen titt in i Undertecknad – Röntgen, smärtfritt och otroligt enkelt. Enklare än att ta foto i en fotoautomat… här blir man vägledd med milda instruktioner medan man häpnar över den automatik allting sker på! En kvart senare sitter Undertecknad med en otroligt trevlig människa som visar de foto som tagits. Allt ser bra ut. Atros – det kommer man väl inte undan vid Undertecknad ålder…? Nej. Men att höften skulle hoppa ur led – fetglöm det! Några kilo kan man säkert gå ned. En lektion i konsten att stålsätta sig… mot godsaker och för stora portioner. Ja, det var allt det!

 

                Mitt på dagen. Snapparps Rasta. Vad gör man där då? Läser manus! En mycket komplicerad idé ligger på lur… Den poppar upp mellan köttbullstuggorna. Mer hinner inte Undertecknad med. Klockan fyra stänger de i Coronatider. Sen ska allting städas till förbannelse – ord som Undertecknad lämnar stället med… Ja, ja…

 

                Till kvällen, tennis. Med nyfotograferad höft. Förlust… men spel utan ångest, utan fysiska förbehåll. Det var länge sen. Höften kan inte hoppa ur led. Hurra! Atros cup… divisionen Undertecknad får lira i. Dömd till den tillhörigheten i resten av livet. Det spelar ingen roll – det går bra att tävla där också. Det blir alltid pris till varje deltagare. En svettig tröja och en reell djupandning. Jaa, det är härligt det!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 15 maj 2020

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

funkislotsen.se

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 19.00

Kontoret10.00: Arbetsplenum – funkislotsen.se - > Husknuten17.50: Pappaledigt – Cello - > Kulturskolan

                Ja… Undertecknad var laddad att slinka undan funkisprojektet. Det skulle emellertid visa sig svårare än väntat. Plötsligt tröt argumenten… och Undertecknad blev sittande. För löjligt att inte ha mer ryggrad. Nu väntar en sommar med mycket ansvar och arbete… men inga pengar. Det är precis vad som önskades…?!

                Vad beslutade vi nu då? Ja… det tröstlösa arbetet med den förtvivlade Allmänna Arvsfondsansökan. Det ska bli riktigt ystert… Muntert tycker Undertecknad. Men inte bara det naturligtvis. Filmfestivalen ska genomgå en marknadsföringsoffensiv och plötsligt duger loggotypen Undertecknad tog fram och som såg så amatörmässig ut. Men Regionrepresentanten var utan lojhet denna förmiddag! Plitade ned den text som behövdes för att i förstone få ut information inom Husknutsdynastin. Någonstans vaknade ändå Undertecknad och fann nöje i planeringsarbetet.     Klockan ett hade vi tagit oss igenom luddig agenda… Kanske är det vi behöver. Vi har ingen riktig chef i gruppen. Vad vi behöver alltså ; En chef. En styrande agenda. Men det vi behöver allra mest är att bryta invanda mönster och hitta ut där hjulen får bättre fart… annorlunda arbetsuppgifter. Kanske kan filmfestivalsarbetet föra sistnämnda med sig. Och så behöver vi få igenom en ansökan så vi inte kommer ut som magra skelett efter fullföljt värv.  Det hade höjt självförtroendet också… En hel del …!

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 16 maj 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Ledigt

-

-

-

 

Ledig dag…

 

Ledig dag… lämnas utan kommentar…

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 17 maj 2020

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Ledigt

-

-

-

Ledig dag…

Ledig dag… lämnas utan kommentar…

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 20, 2005 >>>

Ingen Kultur – Inget samhälle, ingen framtid, ingenting överhuvudtaget! Peter Den Store

 

 

Detta hände Vecka 20, 2006 >>>

Våren är här! – Tid för vila

 

 

Detta hände Vecka 20, 2007 >>>

Filmvecka på Katrinebergs Folkhögskola – Härligt!

 

 

Detta hände Vecka 20, 2008 >>>

Polsk Kulturfestival på Tokalynga. Ryska vänner i Kallinge

 

 

Detta hände Vecka 20, 2009 >>>

Företrädesvis repetitioner av ”Sommarkvällar” med dryg söndagsövning

 

 

Detta hände Vecka 20, 2010 >>>

Arbetet skjuter fart igen. Region Halland vill få igång Projekt Respekt! Lyckat stormöte för Andersbergsspäket. Interreg klappat och klart i Laholm. Rysk Damkör ser dagens ljus i en vecka då våren gjorde entré

 

 

Detta hände Vecka 20, 2011 >>>

Riktigt tuffa repetitioner med ”Trollkarlen” vars scenografi tog ett skutt framåt. Ett misslyckat radioframträdande och de vanliga vedermödorna i Laholm med Daglig Verksamhet

 

 

Detta hände Vecka 20, 2012 >>>

Hummel, Hood, Utdömd Egendom, Biljettsläpp, Örjans Vall och nytt filmprojekt kodorden för veckans aktiviteter

 

 

Detta hände Vecka 20, 2013 >>>

”Spöket På Heagård” Premiär 18 maj kl. 15.00 Heagård Scen

 

 

Detta hände Vecka 20, 2014 >>>

Febril verksamhet i Larsfridssalen. ”En Midsommarnattsdröm” växer fram. Men inte bara det… ”Titanic” framfördes och ”Viskar Om Mord” fick en genomläsning inför nästa veckas föreställning på Wapnö

 

 

Detta hände Vecka 20, 2015 >>>

Högskolan och ”Körsbärsträdgården”… men det som knyckte fokus denna vecka var ”Trädgårdsmässan” på Wapnö. Sång och spex i dåligt väder i dagarna tre…

 

 

Detta hände Vecka 20, 2016 >>>

Förlovat projekt kysser sig vidare. Härliga unga i Projekt Husknuten! Bra repetitioner med ”Cabaret” Och så har Martin Luther smugit sig in i marginalen…

 

 

Detta hände Vecka 20, 2017 >>>

Vag ande – Vägs ände! Hemsöborna har seglat hem och lagts i graven… En fråga för hjärtat. Mycket lärorik work shop på Högskolan! Nu sommarlov från lärosätet. Första filmtagningarna med Nya Projekt Husknuten --- Ett projekt upp och ett i minne!

 

 

Detta hände Vecka 20, 2018 >>>

Högskolan, Husknuten, Hemsöborna – Work Shop – Filmfestival – Teaterrepetitioner. Där har ni veckan…

 

 

Detta hände Vecka 20, 2019 >>>

En gigantansökan klar… Äntligen! Och ett manus… Vad som månde bliva av detta allt? Det återstår att se

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2020 >>>