Kulturkompaniet * Kronor & Nycklar

Schema och logg vecka 2, 2021

 

 

In på teatern med egna nycklar! Vilken framgång! Där, på tiljorna, spekulerade vi om nyskriven pjäs. Fantastisk filmworkshop på Patrikshill DV! Webbvision Husknuten tar form. Konkreta idéer, musik och en ny bidragsansökan.

 

 

Tid

Måndag 11/1

Tisdag 12/1

Onsdag 13/1

Torsdag 14/1

Fredag 15/1

Lördag 16/1

Söndag 17/1

Tid

07.00

 

 

 

 

 

* Lediga Dagar *

07.00

08.00

08.00: Arbete på kontoret

 

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

 

08.00

09.00

 

 

 

 

09.00

10.00

10.00: Film Work Shop -> Patrikshill Daglig Verksamhet

10.00: Konstnärliga rådet STRÖMT -> Folkets Hus

10.00: Plenum funkislotsen.se

* ARBETSLUNCH*

 

 

10.00

11.00

 

 

11.00

12.00

 

 

12.00

13.00

13.00: Arbete på kontoret

13.00: Arbete på kontoret

13.30: Möte Ansökningsarbete

-> Husknuten

 

 

13.00

14.00

 

 

14.00

15.00

15.00: Husknuten Styrelsemöte

 

 

15.00

16.00

16.00: Arbete på kontoret

 

 

16.00

17.00

17.00: Arbete på kontoret

 

 

17.00

18.00

 

 

 

 

 

 

18.00

19.00

19.00: Digitalt möte Poddteatern

 

 

 

 

 

 

19.00

20.00

 

 

 

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

 

23.00

Första egentliga arbetsveckan för det här året, nådens år 2021. Om det finns någon nåd återstår att se… Det börjar inte särskilt bra. Med den här veckan stänger grundskolan ner sin verksamhet och övergår till distasundervisning. Det gör det inte så roligt för oss med vårt nystartade skötebarnet STRÖMTEATERN. Det känns ju inte särskilt lämpligt att dra igång barn- och ungdomsgrupper när den tänkta målgruppen inte ens får gå till sin dagliga verksamhet. Så vid samlingen i söndags förra veckan så beslutade vi oss för att frysa all dylik verksamhet fram till sporlovet vecka 8. Inga ungdomsgrupper, ingen vuxendito, ingen körsång… Vi vilar på hanen med all planerad verksamhet… och så får vi se hur det ser ut i början av mars… om vi möjligen kan komma igång då?! Men STRÖMTEATERN är inte allt här i världen. Husknuten knackar på dörren och kräver ett gott stycke av Herr Ordförande. Vi ser ju bland annat fram emot en, om än decimerad, filmfestival till Allahjärtan. Och så har vi fått uppdraget att producera 15 webbvisionsprogram att sändas med jämna mellanrum. Ett sådant (TV)-program tär både sin man, som ansenligt med tid. På måndag kväll blir det dessutom Poddteaterteamsmöte – digital sammankomst… Herr Ordförande har rätt att undra hur det kapitlet kommer att sluta… för även där sveper Coronadimman in över nejden… Det är mycket av den varan just nu… och det ställer till med en hel del bekymmer. Bara att hålla tummarna att en ljusning går att skönja fram mot sportlovet i slutat av februari... och att man inte drabbas själv av något allvarligt! Allt och inget är egentligen omöjligt att sia om. Davaij! Davaij!!

 

Måndagen den 11 januari 2021

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Allahjärtans Ljud- & Filmfestival- Webbvision-Husknuten

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 21.00

Kontoret15.00: Styrelsemöte – Husknutens styrelse sammanträder --> Husknuten19.00: Digitalt möte för Poddteatern -->Pilefeltkontoret

                Styrelsemöte på Husknuten. Filmkollegan och Undertecknad kallade. Egentligen satt vi där för att göra klart för dem… eller kanske lyssna av – att de tar Webbvision på fullaste allvar. Husknuten står mer eller mindre och faller med vårt projekt. Och det var ingen fara… Flera av ledamöterna poängterade detta – Webbvision – för att visa att något händer på huset – eller indragna bidrag! Basta! Att slänga tvivel över detta visade sig vara helt onödigt. Alla var rörande överens… Och ovanpå detta visade ledamöterna stor tacksamhet att vi berett projektet så ordentligt. Bra! Då återstår bara frågan om Filmkollegans och Undertecknad arvode – för det begriper de ledande ledamöterna också att de måste fiska fram. Tillsammans med ordförande rundade vi av sittningen med att bestämma ett ansökningsplenum på fredag. Då kommer budgeten att bli uppenbar! Bra!

 

                Ännu ett digitalt möte med Poddteatergruppen… Det har blivit ett par, tre repetitioner och lika många framflyttade inspelningstillfällen nu. Den här kvällen träffades vi framför datorerna mest för att resonera om en följdlogisk idé och för att bestämma datum för att äntligen komma till skott. Idén, som kommit upp den sista tiden, är att omvandla denna radiosatir till en scenvariant, att ställa allt på scen. Konceptet har avanserat och fått klarare strukturer och i kväll visades skisser på scenografiska lösningar och annat muntligt redovisats. Det är bara det att manus lämpar sig alldeles utmärkt som hörspelsunderlag… kanske inte lika säkert för scenen. Resonemangen böljade fram och tillbaka… men Undertecknad ställer sig en aning undrande. Att sätta upp en pjäs på scen är inte gjort i en handvändning, som vi alla vet. Det här tär minst två, kanske tre månader av relativt flitigt repeterande. Finns det tid för det...? Knappast. Det kräver en eftertänksam analys och ett vägande för och emot… men framför allt en ordentlig titt i almanackan!

                Hur som så kom vi fram till repetitionstider och ett nytt inspelningstillfälle. När vi kommit så långt har Undertecknad hunnit bli 66 år. Det känns ändå inspirerande… ty så pjåkigt är inte det här och deltagarna är nog så entusiastiska. Det finns ett visst nöje med det hela… ja, varför inte!?

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 12 januari 2021

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret
Allahjärtans Ljud- & Filmfestival

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 18.00

Kontoret10.00: Film Work Shop – Filmfestivalen --> Patrikshills Daglig verksamhet

                En formidabel explosion… Undertecknad gick i gång på alla sylindrar! Brukligt när Undertecknad ställer sig framför ett auditorium, extra idag! Denna workshop samlade deltagare från Patrikshills Daglig verksamhet. Fantastiska människor. Alla! Assistenter som ”brukare (gillar inte det begreppet)” och alla gick igång på föreläsningen som det därpå följande praktiska arbetet. Målet var att få fram ett par, tre filmer med utgångspunkt från den kunskap som levererades. ”Mor Lille Olle…” fungerade som inspirationsmaterial. Och så blev det… utan prut. Alla gav sig hän och resultatet blev mer än godkänt. Plus att vi fick en stund som gav hjärtat fröjd. Så roligt, så givande, så kreativt! Fyra timmar i totalt och harmoniskt lyckorus… Det vågar Undertecknad uttrycka!

                Anledningen var att ge lite kunskap och inspiration inför det att Patrikshillarna ämna sig att lämna in några filmer till vår festival, Allahjärtans. Och som det lämpade sig dagens övningar utmärkt. På Patrikshill är man redan igång med filmarbete och lägger ut sig på Youtube med den ena efter den andra filmen. Så det var kanske inte så konstigt att det var intresserade människor som Undertecknad hade framför sig. Ja, det blev en fantastisk dag! En explosion i ordets rätta bemärkelse. Den goda typen av samarbete och kreativt förlösande!

                När Undertecknad kom hem stöp han med örat före på kudden. Totalt trött, utpumpad men så där gott tillfreds som man bara kan bli när kreativiteten stått högt över tak och all gjort sitt bästa.  Det blev ett par timmar i låren i djup och härlig sömn… sen förflöt kvällen i det ruset och inget mer blev gjort!

                Vilken kanonbra dag… i sanning!

Hatte Bärtilsson   

Artikeln i PDF-form (för funkislotsen.se)

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 13 januari 2021

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

STRÖMTEATERN

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 18.00

Kontoret10.00: Arbetsutskottet (som nu förvandlas till ”Konstnärliga Rådet”) STRÖMTEATERN --> Folkets Hus, Oskarström

                För första gången öppnade vi teaterns dörrar med egna nycklar! Fanken anamma! Härlig känsla! Det har vi ju jobbat för ett tag nu… och hade det inte varit för Coronasordin hade vi stått en vecka från fullt utvecklad verksamhet. Nu får vi ge oss till tåls – det är inte säkert att det är till förfång…

                Dagens möte… Det nya manuskriptet som så plötsligt dök upp häromdagen – det härproducerade – stod på tapeten… Undertecknad hade inte haft tid att läsa mer än de första tjugo sidorna… men redan kommit till insikten om dess literära kvaliteter och att det visst kommer att låta sig göras. Överraskande bra, faktiskt… och dubbelt så roligt att det springer ur den sydhalländska kulturmyllan. Det ger det extra kraft, skapar ett annat intresse. Ett mervärde i sig! Så Strömteaterns Konstnärliga råd beslutade på stående fot att gå vidare med det. I förstone bjuda in författarinnan för att förklara vårt intresse men också att föra resonemang om en kommande uppsättning. Vi fick inte tag i henne på momangen men uppgiften fördelades på Sekreteraren.

                Sen vandrade vi runt och drömde, inspekterade lagerutrymmen för kostym och rekvisita… men främst lät tankarna gå om allt vi nu har möjlighet att göra! Och trots att Undertecknad var så trött före marschen mot Oskarström, piggnade han till under mötets gång. Till sist fanns det inget motstånd mot att låta sig entusiasmeras. Det här är egentligen helt underbart! Och när det hela kommer att sjösättas – tillsammans med helt fantastiska teaterkamrater… ja, då står vi säkert med blomma i hatten… kanske, kanske tillochmed har möjlighet att krama om varandra!

                Härifrån går vi nu vidare för att förverkliga drömmarna – det har vi goda förutsättningar att både lyckas med och förverkliga!

                Sen låste vi om oss igen… med egna nycklar!

Gott, gott!
Hatte Bärtilsson     

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 14 januari 2021

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 18.00

Kontoret

(…)

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 15 januari 2021

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Allahjärtans Ljud- & Filmfestival- Webbvision-Husknuten

Kronor & Nycklar
Halmstad Kommun

Halmstad

10.00 – 18.00

Kontoret10.00: Planeringsplenum – funkislotsen – Filmfestivalen – osv. osv. --> Husknuten12.00: Arbetslunch - 13.30: Möte – Ansökningsarbete --> Husknuten

                Första delen av Husknutensammankomsten kändes en aning onödig… Vi sitter där så ofta och lika ofta kommer vi inte fram till något konkret – visst kan det vara gott, låt säga och för all del trevligt (och i viss mån inspirerande) men lika ofta somnar benen och hjärnan på Undertecknad… särskilt gäller det när det inte finns någon konkret dagordning att följa. Och ändå – det går inte att snacka bort att vi för det allra mesta hittar fram till nya idéer eller lösningar på problem vi räds, eller finner fram till frigörande tankegångar. Vill man kan man säga att vi sitter där för att sakta men säkert ta fram nya idéer och uppslag! Det är i sanning svårt att uttala sig om behovet av dessa möten!

                Förmiddagspasset kändes hopplöst, betydelselöst, meningslöst. Framför allt för att eftermiddagens skulle ägnas åt projektskrivning. Därvid nödvändigt om vi nu ska få någon ersättning för Webbvision-projektet. Egentligen inte vårt jobb. Nej! Det är väl Husknuten som ska skriva den här gången…?!

                Strax dyker fru Ordförande upp och meddelar att hon tagit ledigt från den stängda skola som hon jobbar på. Inga elever – kanske inte så roligt att gå runt och kolla på tomma korridorer. Så vi beslutade oss för att skjuta fram eftermiddagsmötet… och med det den lunch vi planerat inmundiga före skrivarbetet. Sagt och gjort!

                Efter lunchen trilskades vi för att få till en någorlunda rättskaffens – men framför allt kort – projektbeskrivning. Webbvision Husknuten. Webbvision är svårt att säga… men lägger man betoningen på första stavelsen så blir det enklare… Webbvison… Webbvision Husknuten.

                Under ett par timmar lät vi tankarna flöda fritt fram och tillbaka över bordet. Något fick Undertecknad ner på datorn han tagit med sig… Det mesta kändes mindre bra, klumpigt, talträngt. Det är lätt att spekulera, kast idéer… dessutom vet vi ju vad vi vill – man att formulera det i skrift?! Något lite svårare. Och det blev naturligtvis klumpigt, men det blev något… och så kan Undertecknad ta det hela med sig hem för att utifrån denna skiss formulera sig något säkrare och mer faktiskt och åskådligt. Det får vänta till helgen… i ensamhet på kontoret mörka timmar före soluppgång och afton. Det finns något att utgå ifrån – det underlättar… in ska det till bidragsgivarna först veckan efter nästa.    Det finns tid… det finns en parole att ösa ur – det blir säkert bra i den sista änden!
                Klockan tre – precis innan solen dalat och mörkret gripit makten, lämnade vi Husknuten för den här veckan. Det har trots allt verkligen varit en enastående vecka. Inte minst för vårt arbete från i tisdags på Patrikhills Daglig Verksamhet. Det tar vi med oss för framtiden!

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 16 januari 2021

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 19.00

 

Kontoret

 

Ledig dag… lämnas utan kommentar…

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 17 januari 2021

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 19.00

Kontoret

Ledig dag… lämnas utan kommentar…

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 2, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 2, 2006 >>>

Välkommen till 2006 års loggbok, detta det 8:de verksamhetsåret för Kronor & Nycklar

 

 

Detta hände Vecka 2, 2007 >>>

Välkommen till 2007 års webblogg! Detta det nionde året i föreningens historia.

 

 

Detta hände Vecka 2, 2008 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 2, 2009 >>>

Varberg – Helsingör – Stockholm. Året börjar hektiskt…

 

 

Detta hände Vecka 2, 2010 >>>

Högskolan och Region Halland. Säsongens börjar med dessa två samarbetspartners. Dessutom himmelsk fest med Hallarna

 

 

Detta hände Vecka 2, 2011 >>>

Knepig start på säsongen… Projekt Respekt! i malpåse och Interreg-projektet ”Ungt Kulturentreprenörskap” upp ur graven… Spännande för framtiden… Knep och knåp…

 

 

Detta hände Vecka 2, 2012 >>>

Uppstartsvecka med körrepetitioner, planeringsmöten, grafisk formgivning och en Studenka. Grattis!

 

 

Detta hände Vecka 2, 2013 >>>

Säsongsöppning och givande filmförberedelser

 

 

Detta hände Vecka 2, 2014 >>>

Årets första arbetsvecka fylld med förhoppningar och ödesfrågor. Körprojektet ”Titanic” lägger ut – så får vi se hur den seglatsen far fram med oss… Mörker kring Heagård

 

 

Detta hände Vecka 2, 2015 >>>

Ruskväder – Jullov – Högskolan mot bättre tider!

 

 

Detta hände Vecka 2, 2016 >>>

Nytt projekt: SyrSwed! Första manusträffen bådade gott! Pilefeltkommandot fullständigt i stå…

 

 

Detta hände Vecka 2, 2017 >>>

Mycket Kyrka så här i början av året… St. Nikolai: ”Mer Än Du Ser” – Immanuelkyrkan: Storkören och i Martin Luthers kyrka ”Gycklarens Födelse”. Behövligt att nya världar öppnar sig!

 

 

Detta hände Vecka 2, 2018 >>>

Ledigt! Därmed tid till annat. Familjen, hjälpa de gamle eller ja, bara inta horisontalläge. Ska sanningen fram har mycket tid lagts på förra årets bokslut…

 

 

Detta hände Vecka 2, 2019 >>>

Varmt inne – Ruggigt ute. Ledigt, ledigt, ledigt!

 

 

Detta hände Vecka 2, 2020 >>>

Jul- & Nyårsledigt… Akut till sjukhuset!

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2021 >>>