Kulturkompaniet
Kronor & Nycklar


Schema och logg vecka 19, 2022

 

För mycket repetitionsarbete just nu! Det äter upp koncentrationen och viljan! Rakt in i väggen vid lördagens Laholmsrepetition… och så ångest för annat som inte riktigt orkas med… Hemsidor och gräsmattor och repetitionsschema… och… Men ett gott: Fett bidrag beviljat!

 

Tid

Måndag 9/5

Tisdag 10/5

Onsdag 11/5

Torsdag 12/5

Fredag 13/5

Lördag 14/5

Söndag 15/5

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

 

07.00

08.00

 

08.30: Friskvård Sjukstugan Hjärtavdelningen

08.00: Arbete på kontoret

 

 

 

 

08.00

09.00

09.15: -> Falkenberg

09.15: -> Falkenberg

 

 

 

09.00

10.00

10.00: Repetition ”Vem Älskar Yngve Frej?” Vuxenskolan Falkenberg

10.00: Husknuten Arbetsplenum

”Vi Sätter P…”

10.00: Repetition ”Vem Älskar Yngve Frej?” Vuxenskolan Falkenberg

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

10.00

11.00

11.00: Arbete på kontoret

11.00

12.00

12.00

13.00

13.00: Arbete på kontoret

13.00

14.00

14.00: Laholms SS Repetition Ahla Skola -> Laholm

14.00

15.00

15.00: <- Halmstad

15.00: <- Halmstad

15.00

16.00

16.00: Arbete på kontoret

16.00: Arbete på kontoret

16.00

17.00

17.00: Laholms SS Kostymutprovning Kostymförrådet -> Laholm

 

 

17.00

18.00

18.30: Plenum Produktionsrådet Laholms Sommarspel

18.30: Laholms SS Repetition Ahla Skola -> Laholm

18.30: Laholms SS Repetition Ahla Skola -> Laholm

 

 

 

18.00

19.00

 

 

 

19.00

20.00

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

 

23.00

Va… fick vi en kväll ledigt?! Fredag till på köpet…?! Annars fett mycket att stå i. 39 timmar framför grupp: ”Yngve Frej” och Laholms Sommarspels ”Tillbaka På Smedjegatan”, ”Vi Sätter P…” Ja, det räcker och blir över. Herr Ordförande får försöka hålla näsan ovan ytan (det ser rätt roligt ut när man går så där). Det är ett par veckor till sen lugnar det ner sig. Det där går inte att tänka på – bättre ta sats för att klara den här veckan – så vi utropar ; Davaij! Davaij!!

 

Måndagen den 9 maj 2022

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

”Vem Älskar Yngve Frej”
Salsrepetition

Hallands Bildningsförbund

Halmstad - Falkenberg

09.15

21.00

Kontoret09.15: Mot > Falkenberg12.00: Salsrepetition – ”Vem Älskar Yngve Frej” > Falkenberg15.00: Åter < Halmstad18.30: Produktionsrådet sammanträder – Laholms Sommarspel > Vuxenskolan Laholm

                Underligt… Falkenberg på en måndag! Det spelar ingen roll – vi är på det ändå. Från Pettersson och Anitas entré och fram så långt vi nu hann… en bra bit in i andra akten. Vissa scener om och om igen. Bra övning i det stadiet vi är just nu. Regissören sitter mest hela tiden… det är bättre om aktörerna sköter sig själva – ett och annat fanns det dock att sticka till dem. Men de börjar verkligen hitta det där lugnet som förmedlar den rätta känslan… Vemod, humor, existentiella frågeställningar och något oändligt sorgesamt… Njutbart och spännande tycker den som sitter på pulten!

                Men du milde så trötta han blir, Undertecknad! Väl i hamn på kontoret svimmar han i säng! En och halv timmes sömn innan det bar av till Laholm!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 10 maj 2022

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Laholms Sommarspel
Salsrepetitioner

Laholms Sommarspel

Laholm

08.30

21.00

Kontoret08.30: Friskvård – Sjukstugebesök > Hjärtavdelningen - 18.30: Salsrepetitioner - ”Tillbaka På Smedjegatan” - Laholms Sommarspel > Ahla Skola, Laholm

                Nej… De fick inte ordning på hjärtat… trots världens elstöt, till och med gånger två. Flimret är tillbaka – men Undertecknad oroar sig inte. Han känner nämligen inte av det… eller har annat besvär av ett hjärta som tickar som det vill – företrädesvis i otakt… Snäll sköterska förklarade vad som möjligen kunde vara lämplig profylax – Doktorn får säga sitt – men efter som det saknas symptom blir svaret därifrån troligen att låta allt ha sin gilla gång. Vi får se!

 

                Kvällens repetition hade lockat hela Laholms-ensemblen – så när på ett par barn. Rakt igenom akt två var anbefallt… och vi tog oss också mycket riktigt igenom akten. Det var första gången med samtliga scener… nu fick vi även till den så kallade ”dansscenen”. En av aktörerna steg fram och föreslog en dans att uppträda med. Den slog strax rot och blev riktigt bra! Rolig scen!

                Men oj vad svettigt det blev. Det är riktigt varmt i Ahla lilla skolas gymnastisal. Pyttesal! Undertecknad blev minst sagt genomsvett… som i fornstora dagar på tennisbanan… Men svettandet gör det egentligen ännu roligare att repetera. Det blir en väldigt go gå i ensemblen och alla offrar sig verkligen. Hjärtat höll dessutom – Ah, Undertecknad oroar sig inte nämnvärt över det!

                Vissa scener tog vi om och om igen – vissa körde vi bara igenom. Det börjar sätta sig nu!

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 11 maj 2022

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

”Vi Sätter P…”
Planeringsplenum

Region Halland
MUCF

Halmstad

10.00

20.00

Kontoret10.00: Arbetsplenum – ”Vi Sätter P…” > Husknuten17.00: Kostymutprovning – Kostymförrådet – Laholms Sommarspel

Hej Hatte
Vill meddela att nu har vår utvecklingsdirektör fattat delegationsbeslut om finansiering med 119
000 SEK från Regional Utveckling. Till detta så har jag stämt av med Funktionsrättskonsulenten 

som kan gå in med 30000 SEK samt stämt av med Kultur och Skola, vilka hänvisar till att ni är välkomna att söka ytterligare expresstöd om 25 000. Dessa finansieringsdelar ska förhoppningsvis täcka resterande delar av ert
projekt.
Lycka till och allt gott, ser fram emot en uppföljning och återkoppling i samband med årsskiftet.
Region Halland

 

                Något att verkligen glädja sig över! Nu har vi full finansiering av ”Vi Sätter P…”-projektet och kan till och med improvisera runt gamla idéer och på det viset komma fram till nya! Strålande! Och vi får en slant till arvodesdelen också. Det är inte sämre det. Ja, det var väl det vi pläderade under förmiddagsplenumet på Husknuten. Vi la upp lite planer och funderade runt dessa… firade med kaffe och fralla och tog oss sen hem för att fortsätta arbetet på egen hand… Mycket att glädja sig åt! Lite att frukta – vi ska med allra största säkerhet ordna med det som förligger oss och det som vi från egen fatabur kan knåpa ihop. Skönt, tryggt och superbt!

 

                Samling i klädförrådet – Damerna först och herrarna efter en och en halv timme De började med att inspektera Smedjegatan. Vi börjar nu spekulera i tre rader med publik á 20 stolar i varje rad. Från början hade vi bestämt två rader med trettio platser i varje… Men det känns som om det skulle bli för utsträckt… Ja man skulle kanske till och med kunna tänka sig fyra rader med 15 stolar… Hur det än blir så är det första alternativet nu helt borttänkt!

                Nu börjar den tid då man vandrar runt som i en tavla… Sekelskiftskläder från det förra sekelskiftet. Början av 1900-talet. Fattigt, färglöst, unisont på sitt speciella sätt. Damerna som höll i klädutlämningen hade ett svettigt jobb nere i det trånga skyddsrummet där Laholms Sommarspel förvara rekvisita, mask och kostym. Men alla som var där gladdes över sin utstyrsel och det såg riktigt trevligt ut. Fantastiskt – det ska sägas. Nu tog vi ett nytt steg i detta projekt. Ett inte så litet heller. På lördag repeterar vi i kostym!

Hatte Bärtilsson 

Repetitionsschema V 19 -*- Laholms Sommarspel

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 12 maj 2022

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

”Vem Älskar Yngve Frej”
Salsrepetition

Hallands Bildningsförbund

Halmstad - Falkenberg

09.15

21.00

Kontoret09.15: Mot > Falkenberg10.00: Salsrepetition – ”Vem Älskar Yngve Frej” > Falkenberg15.00: Åter < Halmstad18.30: Salsrepetitioner – Laholms Sommarspel > Ahla lilla mysiga skola > Laholm

                Andra rundan upp till Falkenberg under veckan. Vi har ju vant oss vid att ta oss upp dit på fredagar, alternativt på torsdagar annars… men bara vid ett tillfälle i veckan. Nu sammanstrålade Yngve Frej-ensemblen för andra gången denna vecka. Och det är en fördel att repetera lite mer frekvent än bara ett möte i veckan. Aktörerna hinner inte släppa stinget från förra gången – som Undertecknad upplevt att vi gjort när vi haft veckolångt uppehåll mellan samlingarna.

                Som vanligt – över en kopp kaffe – så läste vi igenom texten – nu den allra sista delen av andra akten. Sen ner i danssalen och upp på golvet. Snabbt kom vi igång och som vi nu lagt rutin för så tog vi småpartier om och om igen. Det ger alla en möjlighet att hitta, stabilisera och utveckla sitt spel. Efter lunch – då vi tog oss igenom mer sammanhängande kom också explosionen! Undertecknad tappade helt andan och satt på sin pult med tårarna rinnande ner för kinderna. Spelet såg väldigt bra ut! Lugnt och stabilt – fyllt med tankar och känslor och rörelser som stämmer ihop med det realistaska utspel som vi letat efter och som vi eftersträvat… Nej, fy sjutton så bra! Undertecknad kände sig nöjd – njöt av uppspelet – alla kände sig nöjda!

                Sen gick vi upp och spekulerade i vilka partier som vi ska ge vid vårt lilla uppspel nästa veckas fredag. Det kändes inte helt enkelt – alla hade åsikter! Så småningom kom vi överens. Två partier i första akten och lika många i andra. Det skulle kunna ge oss ett uppspel på en 20 – 25 minuter. Lagom!

                Innan vi åkte hem besökte vi Falkenbergs Fotomuseum. Pettersson är ju fotograf och vi var sugna på att se hur fotoutrustningen tog sig ut 1967… Men vi blev inte klokare… ty museiintendenten hade precis kört igång en filmvisning… så vi kom inte in! Ja, ja… museet står säkert kvar – intressant ändå att bara stå där i foajén och insupa atmosfären.

                E6:an hem… Då var Undertecknad reellt trött… en kamp mot ögonlock som hotade att släcka ner världen. Det gick men sängen på kontoret fick sig en utsträckt prins för en timmes sömn!

 

                Ner till Laholm – med lagom mycket entusiasm… Med den samlingen gick Undertecknad in på sin elfte och tolfte repetitionstimma (med körtider fram och tillbaka)… För strängt – Det går helt enkelt inte att hålla upp koncentrationen… Som tur var endast ett fåtal aktörer till övningarna. De scener som var möjliga att repetera körde vi nogsamt igenom. Arvid när han faller från taket – Arvid i sin långa monologsång – Petter när han får beskedet om kopparslagarjobbet med kyrkans tak… och Undertecknad hängde med… men ibland tramsade det till sig i huvudet på honom. Vi tog oss igenom samlingen och fick till och med lite resultat… som får benämnas som gott!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 13 maj 2022

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret
Administration & Ekonomi

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00

18.00

Kontoret

(…)

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 14 maj 2022

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Laholms Sommarspel
Salsrepetitioner

Laholms Sommarspel

Laholm

10.00

17.00

 

Kontoret14.00: Salsrepetitioner - ”Tillbaka På Smedjegatan” - Laholms Sommarspel > Ahla Skola, Laholm

 

                Jaha, det första riktiga bakslaget – eller om Undertecknad ska uttrycka sig på ett annat sätt: - En väldigt nyttig repetition! Det gick nämligen på tvären mest hela tiden! Nu var det ett tag sen vi gick igenom den första akten… det förlåter en del. Ty det mesta verkade väldigt villrådigt, utan klara riktningar i spelet och inte det minsta lyssning på mot- och medspelare. Några scener var emellertid riktigt vassa – men för det mesta var det individer som spelade för sig själva utan rytm eller tempo. Det kan säkert visa sig vara himla nyttigt i det långa loppet – inte minst för regissören som nu såg vad som behöver åtgärdas. Det kan också vara så att denne regissör är en aning trött och viljelös. Han lät nämligen ”spelet” flyta på utan att göra några ingripanden. Jo, ett och annat… framför allt i början. Men sen fick aktörerna sköta det mesta själva!

                Det går inte att riktigt bortse från det faktum att regissören börjar bli en aning repetitionsmätt.  Runt tjugofem timmar framför aktörer är tämligen mycket i veckan. För mycket för skärpan hänger inte med… och Undertecknad har dessutom mycket administrativt att sköta och hinner inte riktigt med att förbereda sig – I den siste änden blir aktörerna lidande av detta, för den där tydliga entusiasmen uteblir, ersatt av just håglöshet! Just nu är det inte mycket som går att justera i detta schema! En vecka till med Yngve Frej-gänget, sen släpper det trycket… Det är i och för sig inget Undertecknad vill vara förutan – men just nu känns två uppsättningsarbeten ett för mycket! Sen har Undertecknad tagit på sig annat arbete – mer av administrativ art. Laholms Sommarspels hemsida… Stor ångest där – Pressande för Undertecknad men han får skylla sig själv… när han är så dävlens dum som tar på sig dylikt och frivilligt! Punka i huet! Och vart tog friskvårdstiden vägen. Inte en enda golfrunda denna vår och nu är han, Undertecknad före detta golfentusiast! Som det kan gå när Undertecknad inte lägger haspen på!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 15 maj 2022

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret
Administration

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00

17.00

Kontoret

(…)

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 19, 2005 >>>

Första Stormötet i Gwardejsk – Sanning & Konsekvens

 

 

Detta hände Vecka 19, 2006 >>>

Läger i Olsztynek, Polen – TACIS. Vi gör en levande svensk flagga…

 

 

Detta hände Vecka 19, 2007 >>>

60 År Av Minnen – Premiär 7 maj. Filmdagar på Katrinebergs Folkhögskola

 

 

Detta hände Vecka 19, 2008 >>>

Projektbeskrivning VATTEN – Tokalynga och Gatuteaterfestivalen

 

 

Detta hände Vecka 19, 2009 >>>

Föreningen fulltalig på svensk mark. Full fart på repetitionerna av ”Sommarkvällar”. INTERREG i Halmstad och Laholm. Livlig vecka!

 

 

Detta hände Vecka 19, 2010 >>>

Nej… Från Ungdomsstyrelsen… Projekt Respekt! Går i graven…

 

 

Detta hände Vecka 19, 2011 >>>

Kommunal hjälp med publik till Laxön. Avslutning med Teater Husknuten efter resultatlös säsong. Bra repetitioner med ”Trollkarlen” och kollosal statistkollationering till helgen

 

 

Detta hände Vecka 19, 2012 >>>

Fritt spelrum för Robin Hood – lekar och mer allvarsamma improvisationer

 

 

Detta hände Vecka 19, 2013 >>>

Intensiva repetitioner med ”Spöket På Heagård” Långt ifrån klara resultat… Roligt på Högskolan och mycket med det sista av bygget på Heagård Scen

 

 

Detta hände Vecka 19, 2014 >>>

Oj, vilken vecka! Manus ”En Midsommarnattsdröm” klart! Repetitionsstart. Två tuffa work shops på Högskolan och en lyckad projektresa till Biskupiec, Polen. Bravo!

 

 

Detta hände Vecka 19, 2015 >>>

Högskolan som veckans ansträngning. Totalt meningslös kulturarbetarfrukost… Bra, men för långa körsbärsrepetitioner… och… Gigantgala firade Kulturskolan som 40-åring Familjen representerad av lite cellist.

 

 

Detta hände Vecka 19, 2016 >>>

Sommarlov efter sträng vecka på Högskolan! Inte bara det… massor med repetitioner och annat. 42 timmar framför grupp som ledare

 

 

Detta hände Vecka 19, 2017 >>>

Sista veckan med analys av sjöbotten i och omkring Hemsö. Noterna på bordet och så sjöngs körsångerna för första gången

 

 

Detta hände Vecka 19, 2018 >>>

Vår i bygden! Mycket friskvård med magiska golfrundor. Klent för Strindberg. Känns som om vi inte kommer till med repetitionerna… som annars går mycket bra. Funkisfilmfredag i Falkenberg. Ett par dagar till rekreation. En får passa på när repetitionerna går på tomgång…

 

 

Detta hände Vecka 19, 2019 >>>

Plågsam AA-ansökan! Tre dagars späk. Läger Lögnäs Gård gav första genomläsningen av nya Mord På Wapnö-manuskriptet. Sjuk i hederlig gammaldags förkylning… Allt gånger (x) tre

 

 

Detta hände Vecka 19, 2020 >>>

Tre på minussidan; Nej på ansökan till Postkodsstiftelsen, dålig kritik av skrift och absurd räkning från Wapnö. Ett på plussidan; Gott firande av segerdagen den 9 maj…!

 

 

Detta hände Vecka 19, 2021 >>>

Full fart framåt med ”Två Par I Leken”. Vi filmar så kameran glöder! Delvis trögt ändå… I Skapande Skola glödde kameran också! I Varberg kom vi till konklusion. Vi producerade en fullständig projektbeskrivning till 2022 års funkisfilmfestival!

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2022 >>>