Schema och logg vecka 26, 2010

Kulturkompaniet Kronor & Nycklar

 

Tid

Måndag 28/6

Tisdag 29/6

Onsdag 30/6

Torsdag 1/7

Fredag 2/7

Lördag 3/7

Söndag 4/7

Tid

07.00

 

 

 

 

 

05.30: Kontoret

Fokus: Annons Gatuteaterfestival

 

07.00

08.00

 

 

08.00: Arbete på kontoret

 

 

 

08.00

09.00

 

 

 

 

 

09.00

10.00

10.00: Arbete på kontoret

Fokus: INTERREG och Projekt Respekt!

10.00: Arbete på kontoret

Fokus: INTERREG och Projekt Respekt!

10.00: Media-Rummet

10.00: Arbete på kontoret

Fokus: Projekt Respekt!

10.00: Arbete på kontoret

Fokus: Projekt Respekt!

10.30: Möte VTST Festivalen

10.00: Arbete på Kontoret

10.00

11.00

11.00

12.00

12.00: Arbete på kontoret

 

12.00: Samling Ruskaby Skola

12.00: Samling Ruskaby Skola

12.00

13.00

13.00

14.00

13.30, 15.00 &

16.30: Föreställningar Ruskaby Skola

13.30, 15.00 &

16.30: Föreställningar Ruskaby Skola

14.00

15.00

15.00

16.00

16.15: A-berg

16.00

17.00

17.00: Friskvård Tennis - # 46

17.00: Damkören

17.00: Friskvård Tennis - # 47

17.00

18.00

18.00: Rep. Ruskaby Skola Galgberget

18.00: Rep. Ruskaby Skola Galgberget

18.00: Genrep. Ruskaby Skola Galgberget

18.00: Friskvård Långpromenad - # 48

 

18.00

19.00

 

19.30: Avslutning Pizza – Teater Husknuten

19.00: Premiärfest Ruskaby-ensemblen

19.00

20.00

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

 

22.00

En vecka som leder oss fram till premiären på Ruskaby Skola. Tre repetitioner varav fredagens som generalrepetition. I övrigt ägnas all tid till Projekt… Respekt! Det gäller att få fram en tidsplan, en mer detaljerad projektbeskrivning och en relevant budget. Detta måste stå klart innan veckan är till enda då semestrarna börjar i nästa vecka. Sen avstannar Sverige och det är omöjligt att komma fram någon stans. Full fart fram mot en färdig nyprojektering och Premiär!

 

Måndagen den 28 juni 2010

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontorsgöromål

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 19.00

Arbete på Kontoret – Förberedelser – Uppdateringar – Planering – Interreg  - 17.00: Friskvård - Tennis

Handen på hjärtat så erkänner vi villigt att soliga dagar som dessa mer lockar till friskvård än arbete framför datorn…

Ändå. Hela den dryga processen med webbuppdateringarna… En pressinbjudan inför premiären på Ruskaby och en början på den nya presentationen av Projekt… Respekt. Sen bar det av till Knäred och friskvård på glödhet tennisbana. 8 – 6. Totalt genomsvett och bad i Flammabadets härliga bassänger. Friskt och skönt. Minnen från barndomen.

Mer behöver man inte göra som frilansande kulturarbetare när vädret äntligen bjuder på sommar. Det är en stor, stor fördel med yrket!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 29 juni 2010

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Arbete på kontoret

Ruskaby Skola

Kronor & Nycklar

Hallarna

Halmstad

10.00 – 20.00

Kontorsgöromål – 17.00: Repetitioner – Ryska Damkören18.00: Repetitioner Ruskaby Skola – Galgberget

Frågan är om Undertecknad känner samma inspiration för återuppförandet av Ruskaby Skola som inför förra årets repetitioner…? … Kanske inte ändå… i alla fall inte timmarna innan repetition. Fast så är det ju alltid. Någonstans smyger sig dock tanken upp att det varit väldigt mycket återrepeterande i år. Sommarkvällar, Ruskaby och nu till sommaren även O ve, o ve… Samma gamla soppa som värms upp och värms upp… I Ruskaby är vi tre nya från förra årets ensemble. De är duktiga – i alla fall inte sämre än de som de ersatt. Duktiga men på ett annat sätt. Ändå känns det som om man trampar vatten, slafsar i sig den gamla soppan.

Men inställningen skulle komma att ändra på sig…

 

Klockan fem asar sig Hustru och Undertecknad ner till ABF:s lokaler på Enslövsvägen. Tanken är att samla den Ryska Damkören för första gången. Vi sitter där en halvtimme i väntan – ingen bryr sig om att meddela att de är sena eller tänker utebli… Vi sitter och sitter… Hustrun blir mer och mer missmodig. –”Jag vägrar att ta ansvar för det här! Ser du inte så meningslöst det är? Det blir aldrig något av den här kören – ingen av oss kan ens sjunga…!” Mycket klageri. Halv sex äntrar i alla fall tre av körens tänkta medlemmar. Ett snabbt resonemang genomförs. Alla måste nu lägga manken till och ringa runt till alla tänkbara… Behöver vi musiker? En dragspelare? Vem kan dra ut noter på nätet? Vem känner vem som känner vem som kan kallas om inget annat för att föra in rytminstrument i konceptet? Är tisdagar och fredagar de ultimata dagarna för repetition? Och sist men inte minst – Finns det något intresse för det här överhuvudtaget? Jo, för all del… De flesta av ovanstående frågor besvaras och en plan läggs upp. Undertecknad har att tala med Dragspelskungen och kalla honom till nästa repetitionstillfälle – om tisdag nästa vecka. Till sist blir det någon ordning även om allt tycks hänga på en skör tråd. Vi gör ett nytt försök – då alla ska ha löst sina uppgifter – till nästa veckas tisdag…! Totshna – Bestämt! Sen rusar Undertecknad iväg till Kulturhuset och repetitionerna av Ruskaby.

 

Samling alltså utanför Kulturhuset. Vi packar fåret och kartan, ser till att alla kläder är stuvade, allt annat nerpackat. Vägen upp till Hallandsgården och Eldsbergas gamla skola känns evighetslång. När Undertecknad kommer fram är dörren öppen till den gamla skolbyggnaden och folk myllrar in och ut. Det känns anspänt… nervöst och ovant kanske… Första repetitionen på plats… Ett par passerar skolbyggnaden och undrar om man kan gå in och titta sig omkring. Var så goda! Det skulle visa sig att kvinnan i sällskapet kom från Ryssland. Klingande ryska framförs för en stund på de gamla tiljorna… sen kommer vi igång. Det tar inte många minuter förrän hela samlingen drar sitt lass till stacken. Muntert och ystert. Till och med för ystert. Den Nye Lille Medlemmen deltar även han som spontanskådespelare. Vid sin mammas sida kommenterar han snart sagt varje replik… en del hänger han också med i. Han kan några repliker här och några där. Det blir naturligtvis enormt enerverande – men alla håller god min. Mitt i repetitionerna – som går på detaljer – tryter Lärarinnans röst och Nämndemannen tar över för en stund. Det lägger inte band på ysterheten… tvärt om… vilket Lärarinnan påpekar. –”Ska det vara så här rörigt?” frågar hon. Jo, så får det nog lov att se ut.

Så tar vi oss igenom hela pjäsen och lusten hos Undertecknad ökar gradvis. Plötsligt slår det gister igen… om han nu känt sig mindre motiverad tidigare. Det går inte att hålla lusten borta när allt dansar i hejdlös galopp framför hans ögon. Det känns meningsfullt och det ser bra ut!

Efter samlas vi för en mindre genomgång. Alla får beröm eller berömmande kritik. Vissa påpekanden… På det hela taget är vi på väg att fräsa till en attraktiv skapelse. Det är en ansvarsfull ensemble som går mot premiär om fem dagar. Ännu kan vi slipa, ännu kan vi förbättra… men knappast för in mer nya idéer. Det måste få lov att sätta sig, falla på plats och stanna där också… så att allt inte blir en enda röra. Det finns det tid till.

Hatte Bärtilsson

Vädret veckan ut

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 30 juni 2010

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Arbete på kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 22.00

Kontorsgöromål – 10.00: MediaRummet – Hallarnas webbsida17.00: Friskvård – Tennis19.30: Avslutning – Teater Husknuten – Pizza osv.

Ah… Inte mycket som hänt på MediaRummet… i vart fall inte med Hallarnawebben… Logon uppstädad och med ny färgkombination. Den ser bra ut! Undertecknad passade på att printa ut lite nya flygblad för Ruskeriet… Därpå lång samtal om konst och teater i kantinen.

Hemma väntade pengacheck från ABF. Fantastiskt! Nu råder ingen nöd… Mat och bröd…

 

Något bävade Undertecknad för mötet ute på Andersberg. Första träffen med de fritidsledare som vad det lider ska engageras i Projekt… Respekt! Många tankar hann fara genom huvudet på vägen mellan kontoret och Festsalen A-center. En fruktan att Andersbergarna kanske skulle tycka; Vad vill du här? En slags förtvivlad avundsjuka… kanske… Tror du inte vi klarar av att ge våra ungdomar intressanta uppgifter själva utan ditt koncept? Kanske onödigt men liknade tankegångar korsade ett överhettat huvud. Något vaskade de tidigare erfarenheterna från stadsdelsvandringsprojektet fram den här fruktan.

Men det skulle visa sig vara helt ogrundad ängslan. Visserligen fanns det i början av mötet många rådvilla blickar… men det berodde mest på att de nu för första gången konfronterades med projektutkastet. Undertecknad hade förfärdigat ett tidsschema som nogsamt gicks igenom och då klarnade bilden. Därefter var det en vals av optimism, positiva spekulationer, nya idéer och förhoppningar. 45 minuter hade Undertecknad på sig att entusiasmera och han lyckades. Ty när han for därifrån var alla överens om att i detta låg det något väldigt bra… något man länge hoppats på, något som gav anledning till lite långsiktigare planering mot ett givet mål. Precis vad man hoppats på och sett fram emot.

Ett stormöte planerades in till måndag nästa vecka. Andersbergsskolan ska kallas i likhet med övriga kurs- och fritidsledare. Undertecknad kallar Kvartersteatern.

Hem med stor optimism! Projektet rör sig framåt med tillfredställande fart!

 

Tennis på stekhet asfalt. 5 – 5 efter en timme i soldiset. Namnen i god form. Långa dueller.

 

Säsongsavslutning med Teater Husknuten på restaurang i centrum. Något stressad efter tennisen anlände Undertecknad något sen. Kyckling, öl och snaps. Tal och spekulationer om hur framtiden bör formulera sig för denna eminenta teatergrupp. Revy… i ett väntrum. I dödens väntrum… kanske… När de väntade ska kallas över till andra sidan visar det sig att Dödsriket har fått dra in i sin budget på grund av den globala krisen och har helt enkelt inte resurser att ta emot fler döda. De väntande får vara så vänliga att återvänd till Livet… En utgångspunkt som föll under spekulation. Andra torsdagen i september sparkar vi igång igen…

En mycket trevlig kväll – trevnad som regel i samvaro med dessa goda människor. Undertecknad fick en stor flaska vodka som hedersbetygelse. Bättre present går ej att önska sig! En lite smutt när Undertecknad inte alltför sent äntrade hemmahamn igen. Svart vinbärssmak. Jo, man tackar!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 1 juli 2010

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Arbete på kontoret

Ruskaby Skola

Kronor & Nycklar

Hallarna

Halmstad

10.00 – 20.14

Kontorsgöromål – 18.00: Repetitioner Ruskaby Skola – Galgberget

Ska bara orda om ett idag… Ty så mycket mer har inte blivit gjort. Ruskaby Skola.

Det är enormt inspirerande att komma upp till Galgberget från en dammig och kvalmig innerstad. Upp till det gröna och friska vid Hallandsgården.

När vi kom upp för backen, som vetter från Lasaretthållet, ser vi att känd Radioreporter står och väntar… Vi har nämligen kallat till presskonferens som preludium till dagens repetition. Glädjande att en reporter kommit i ett samanhang där man egentligen inte kan förvänta sig någon. Ruskaby Skola är ju på sitt sätt fantastisk men bör nog ändå räknas som en bagatell i förhållande till hur många av stadens journalister den orkar locka.

Vi ger vår Radioreporter fritt fält och han knäpper med omedelbar verkan på sin lilla handdigitalinspelningsmojäng och låter den sen stå på under den halvtimme vi går igenom detaljer. Sen tackar han för sig. Om han fångat något hoppas Undertecknad att det var den glädje och de många skratt som repetitionen förde med sig…

Därpå rakt igenom… och nu har vi kommit till det stadiet då pjäsen börjar kännas väldigt kort. Det skenar nämligen på och buspojkarna börjar känna sig allt mer bekväma med sina hyss, flickorna med sin blygsel, sin tröga inställning till skolan och sin spelade och verkliga duktighet. Lärarinnan, som nu fått tillbaka sin röst, får allt mer fatt i sin ledande roll. Funkar det inte från katedern, funkar det inte alls… Katederdisciplin… eller brist på den samma. Men pjäsen hålls samman från den upphöjda positionen i Eldsbergas Gamla Skola varifrån Lärarinnan blickar ut över sina bångstyriga adepter. Kvällens repetition blev ett stort steg framåt. Inte minst för ovan nämnda bekvämhetskänsla men också för att livet håller på att träda in och sätta fart på tidigare tröga och spelade situationer. Det känns bra! Det känns; Rakt på det bara!

Efteråt står vi i gröngräset utanför på skolplan. Någon kommer ut och påstår att det känns väldigt konstigt att ha skor på sig efter att ha repeterat två timmar barfota. Valerian tror Undertecknad visst att det var. Alla är på gott humör. Kanske ändå lite omtumlade att vi nu börjar få fatt i den här historien. Efter fyra repetitioner… efter så kort tid tillsammans. Ja, det är fantastiskt, obegripligt, enastående och mystiskt förtjusande. De unga skådespelarna är som om de nyss släppts ut på grönbete, de äldre lugna, trygga men även de har fått ett stänk av ysterheten. Det är nästan drömskt där på skolplan. Var befinner vi oss? Här och nu med mobiltelefoner och bilar… eller i slutet av förrförra århundradet med järnkamin, hartassar, träbånnar, polkagrisar och barfotaliv? Ja, det går inte riktigt att svara på för några korta sekunder medan skymningen tränger sig allt närmare vår ospecificerade verklighet…

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 2 juli 2010

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Arbete på kontoret

Ruskaby Skola

Kronor & Nycklar

Hallarna

Halmstad

10.00 – 21.00

Kontorsgöromål – 18.00: Generalrepetitioner Ruskaby Skola – Galgberget

Ovanligt lugn generalrepetition. Ruskaby går som på räls och behöver nu sin publik. Det finns inte mycket mer att orda om. Alla har fått kläm på sina roller. Det finns en bra rytm i föreställningen och tillräckligt med dynamik. Undertecknad såg den utifrån, genom ett av fönstren för att han samtidigt tvingades hålla ett öga på den Nye Lille Medlemmen (som tvunget skulle med till teatern). Det spelade nu mindre roll… Allt flöt på som det skulle där inne i skolsalen. Endast vi ett par tillfällen trasslade det till sig… vilket inte är en indikator på att det kommer att göra så i morgon när publiken kommer. Nej, det vi behöver nu är just stimulansen från ett auditorium. Det går nämligen bara att repetera detta stycke till en viss gräns. Fram till den gränsen lägger man ut de spår som behövs. De olika relationerna – främst Lärarinnans… Relationerna mellan eleverna och moment som understryker och klargör dessa. Något större djup behöver man inte leta efter… Då gäller det mer att hitta utgångspunkter för slappsticks. Att få tag i det komiska… och det menar Undertecknad inte riktigt är möjligt att detaljrepetera. Det är en aktiv och skrattande publik som öppnar för det. Vi har på våra fem repetitioner nått så långt vi har kunnat och haft text till… Och det ser som sagt tryggt ut. Bara för Lärarinnan att ringa in i morgon och för Undertecknad att hålla tummarna att det kommer folk. Vi behöver drygt två hundra personer för att få det att gå ihop – jämnt skägg. Det är femtio per dag… 17 per föreställning… Allt över det ger vinst. Där är det enda orosmomentet. Men en kvalificerad gissning är att även det löser sig.

När vi lämnade Hallandsgården var det utan minsta stress. Vi var så avspända, frånvarande från vår föreställning att vi resten av kvällen inte nämnde den med ett enda ord…

 

I övrigt pyssel med en annons för Gatuteaterfestivalen (ett uppdrag inkommet under dagen) och det sista med den grafiska formgivningen av Ruskaby Skola. Undertecknad var på MediaRummet och skrev ut rollista och fick de sista trycksakerna så att vi kan dela ut lite flygblad på Galgberget i morgon före och mellan föreställningarna. Ruskaby går ju upp i samband med ett evenemang som Länsmuseet arrangerar de kallar Hallandsgården vaknar.

 

Viss ruelse för Projekt… Respekt! som även denna dag stod under ställtid…

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 3 juli 2010

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Arbete på kontoret

Ruskaby Skola

Kronor & Nycklar

Hallarna

Halmstad

05.30 – 20.00

 

Kontorsgöromål – 05.30: Annons Gatuteaterfestivalen – 10.00: Möte VTST - Gatuteaterfestival12.00: Samling – Eldsberga Gamla Skola13.30, 15.00 & 16.30: Föreställningar – Ruskaby – Eldsberga Gamla Skola – Hallandsgården – Galgberget18.00: Friskvård - Tennis

 

Katastrof… De förhoppningar som ställdes igår gällande publik kom helt på skam. Till ett glödhett Galgberget letade sig endast 23 personer till tre föreställningar denna eftermiddag. Fem på den första, tretton till den andra och ynka fem till den sista. Katastrof… Vädret får lastas till en del. Fösta lördagen med sol från klar blå himmel lockar kanske inte just till att gå och sätta sig och titta på teater. Men Undertecknad kan inte rå för att vissa tankar rullar upp i hans huvud att det numera vilar en förbannelse mellan honom och Hallarna. Det var ju inga strålande publiksiffror under Sommarkvällssejouren heller. Kanske är det så att turen vänt… i fjol hade vi 101 åskådare första dagen på Ruskaby… detta trots att vädret var som idag – strålande solsken och mycket varmt. I år alltså en fjärdedels publik i jämförelse… och inte ser det mycket bättre ut inför morgondagen heller… Kanske är det dags att vila ett slag från samarbetet med Hallarna… för att bryta den här förbannelsen.

Till dagens sista föreställning smög sig den Nye Lille Medlemmen in och ställde till ett milt kaus bland bänkar och skådespelare… Inte så värst men det räckte… Då fick Undertecknad tillfälle att beskåda skådespelet bak dörrposten där han stod och försökte locka till sig den lille som på trots var helt omutbar. Han fortsatte med sina krumbukter utan att ta hänsyn till en betalande publik, alltså de fem som fick det att se löjligt glest ut på bänkarna. Men barnakauset var bara en del av katastrofen. Skådespelet i sig gick ock på kryckor. Lärarinnan läste innantill mest hela tiden i det manus hon har på katedern och energin i övrigt…? Ja, låt oss hoppas att det här visade på ett lågvattenmärke för även om det nu inte satt så många i salongen så ska man väl ändå dra på, om inget annat så för sin egen tillfredställelses skull.

Efter föreställningen fick Undertecknad sig en ordentlig utskällning av Lärarinnan som gått utanför sina sinnen av raseri. Utomordentligt oansvarigt, fräckt och dålig stil mot människor som betalat entré… Hänsynslöst… och så vidare. Det var vad Undertecknad blev skälld för. Rätt… men man undrar ju varför man lägger så mycket energi på att skälla ut någon när man inte la den minsta ansträngning till det minsta lilla försök att lösa situationen. Med en kvick och fantasifull ensemble hade man lätt kunnat lösa situationen med t.ex. –”Oj, här har visst en lillebror kommit in som inte ska börja skolan förrän nästa år…” och så hade den lille blivit utburen på studs…

Nej, det är i sanning inte den drömska saga vi upplevde i fjol. Varken publikt eller ensemblemässigt… och det är endast Undertecknads fel. Han har helt enkelt varit för lite engagerad… Fråga inte varför… men så har det varit!

 

Till kvällens språngmarsch passerade Undertecknad Östra Stranden… Det var där allt folket var. Hade vi haft en bråkdel av dem som låg där bland dynerna vid pass åttatiden hade vi haft tre fulla hus på Galgberget. Det är klart att vädret var en förbannelse för oss… dock inte för det stora flertalet som passade på att njuta sol och natur denna dag...

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 4 juli 2010

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Arbete på kontoret

Ruskaby Skola

Kronor & Nycklar

Hallarna

Halmstad

10.00 – 18.00

Kontorsgöromål -12.00: Samling – Eldsberga Gamla Skola13.30, 15.00 & 16.30: Föreställningar – Ruskaby – Eldsberga Gamla Skola – Hallandsgården – Galgberget18.30: Premiärpizza…

Kräftgången fortsatte idag uppe på Galgberget. Summa summarum… mindre än femtio personer som lockats av Ruskaby Skola. Nu är det inte längre talan om katastrof… nu saknar vi ord för vad det här ska benämnas som. Ekonomiskt är det nog nu omöjligt att ens hålla minuset borta…

Undertecknad valde att stanna hemma med den Nye Lille Medlemmen för att inte gårdagens fadäs skulle upprepas – alltså fadäs: Den Ofrivillige Skådespelaren. Att hålla sådan kolla på honom att han inte tar sig in till mamma som sitter på mellanbänken går inte att garantera. Därför ägnade Undertecknad dagen åt att få ordning på uppdateringar och Projekt… Respekt!s projektförklaring. En viss hand lades också vid en annons inför Gatuteaterfestivalen. Mellan andra och tredje föreställningen åkte Undertecknad upp till Hallandsgården för att fotografera ensemblen. De dåliga publiksiffrorna till trots var alla på ett strålande humör. Men det är klart att det spekulerades en del i varför så få ägnat de knappa fyrtio minuterna som föreställningen tar och vad det kan bero på. Undertecknad tror som tidigare. Vi tömde publikpoolen i fjol och har gjort om samma misstag som med Sommarkvällar… Det är inte lönt att ta upp en succé för en andra spelomgång… hur stort publiktrycket än varit vid de första spelningarna. Det är hett medan det är hett… sen svalnar intresset… inte bara hos publiken utan även hos aktörerna. Det är nog ett enkelt faktum som man faktiskt får acceptera.

De unga skådespelarna i ensemblen tycks dock inte lida av den fåtaliga publiken. De håller humöret upp och visar inte minsta intresse för sura miner. Kvällens pizzaparty (premiärfest) blev därför mycket trevligt med gott om gamman. Undertecknad finner det enormt angenämt att spexa med de unga som håller ett så högt livstempo att det liksom blir till tävlan att hänga med i skämtsamheter och spontanimprovisationer. Långsamt, tack vare de unga, främst flickorna, har en ny idé börjat pyra. En Midsommarnattsdröm… Shakespeares… som första årets Laxöspel…!? Kanske en förfrågan till Broder om ett engagemang med musik som resultat. Hur som helst åker Undertecknad i sällskap med den Nye Lille Medlemmen upp och hälsar på i just det syftet, tio dagar från nu.

Låt oss se om denna nya glöd kan föra Undertecknad hän…?!

Hatte Bärtilsson  

 Sida för Ruskby Skola

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 26, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 26, 2006 >>>

Styrgruppsmöte i Olsztyn, Polen - TACIS

 

 

Detta hände Vecka 26, 2007 >>>

Över Östersjön för tredje gången på kort tid…

 

 

Detta hände Vecka 26, 2008 >>>

Nytt projekt involverande kulturarbetare och näringsliv

 

 

Detta hände Vecka 26, 2009 >>>

Denna vecka upptogs av Ruskaby Skola. Repetitioner, Premiär och Föreställningar till helgen

Samtliga loggböcker för 2010 >>>