Schema och logg vecka 31, 2014

Kulturkompaniet Kronor & Nycklar

 

Tid

Måndag 28/7

Tisdag 29/7

Onsdag 30/7

Torsdag 31/7

Fredag 1/8

Lördag 2/8

Söndag 3/8

Tid

07.00

 

 

 

 

Ledig dag

 

 

07.00

08.00

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

 

 

 

 

 

08.00

09.00

 

 

 

 

 

09.00

10.00

10.00: Film Kollationering Mord På Wapnö

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

 

10.00: Text och Analys Mord På Wapnö

10.00: Text och Analys Mord På Wapnö

10.00

11.00

 

11.00

12.00

 

12.00

13.00

13.00: Arbete på Kontoret

 

13.00: Arbete på kontoret

13.00: Arbete på kontoret

13.00

14.00

14.00: Scenografi och Teknik Wapnö Magasinsscen

 

14.00

15.00

 

15.00

16.00

16.00: Samling Repetition Wapnö Magasinsteater

16.00: Samling Repetition Wapnö Magasinsteater

 

16.00: Friskvård Tennis # 89

16.00

17.00

17.00: Text och Analys Mord På Wapnö

 

 

17.00

18.00

18.00: Text och Analys Mord På Wapnö

 

 

 

18.00

19.00

19.00: Wapnö

FÖRESTÄLLNING Wapnösommar Magasinsteater

19.00: Wapnö

FÖRESTÄLLNING Wapnösommar Magasinsteater

 

 

 

19.00

20.00

20.00: Möte Aktör Pilefeltkontoret

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

23.00

Ytterligare två föreställningar av ”En Midsommarnattsdröm”… Det signerar veckans höjdpunkt! Äntligen lite tennis igen då partnern kommer

hem från utlandssemester. Och så rullar Mord På Wapnö igång på allvar med fyra träffar under veckan. Text och analys… Det är det som står

på menyn… men inte bara det. Det gäller att fylla igen de luckor  där det saknas folk för full ensemble.

 

Måndagen den 28 juli 2014

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

Wapnö AB

Halmstad

08.00 – 21.00

Kontoret10.00: Film-kollationering – Mord På Wapnö – Kronobränneriet 18.00: Text och Analys – Mord På Wapnö – Wapnö Slott

                Tidig morgon med repschema… den vanliga måndagsrutinen… men nu det första för Mord På Wapnö… som med detta rullar igång.

 

                Fortsatt förmiddag, första film-kollationeringen. Resonemang runt upplägg och grundkoncept. Inspelningsplatser, arbetet med aktörerna, båtar som måste ordnas fram… och mycket annat som kan få fantasin och lusten att blomma. Spännande! Nu är den delen av projektet öppnad… filmandet kommer att bli omfångsrikt… två och en halv vecka ställs till förfogande. Det kommer att innebära språngmarscharbete. Överläggningarna på Kronobränneriet tog halvannan timme att genomföra.

 

                Kvällens sittning på Wapnö. Nu med aktörerna. En ny till samlingen. Den unga kriminalkommissarien. Perfekt! Vi lät ordet gå runt så att alla kunde presentera sig och i viss utsträckning orda om sitt engagemang i projektet. Undertecknad drog förutsättningarna med mat och skådespel… film och scen… rekvisita, scenografi och kostym. Undertecknad tänker sig en lätt Chekhovsk klädstil med vita kostymer, bomullsbyxor och klänningar… Detta till en scenografi helt insvept i vita lakan… Det känns väldigt attraktivt när det gäller ett sterbhus och en rysk familj… som det alltså är frågan om

                Vi saknar fortfarande två manliga aktörer och det är klart att den frågan kom upp under mötet. En föreslagen ringdes omedelbart upp och se… han var inte helt utan intresse… så Undertecknad bjöd hem honom på pilsner och macka tills i morgonkväll för vidare information… Så får vi se hur det kan sluta. Generellt har vi sagt att vi har veckan på oss att vaska fram full ensemble. Vakanserna är naturligtvis ett bekymmer… av dignitet!

                Så läste vi första episoden… och la ut var scenerna ska spelas upp… och annan, mer djuplodande, analys försökte ge oss en första kontakt med karaktärerna. Det är ju det som är det mest roliga med analysarbetet…

                Alla nöjda! Det här känns trevligt!

Hatte Bärtilsson    

Vädret veckan ut

Mord På Wapnö – Repetitionsschema Vecka 31

 

Upp>>

 

Tisdagen den 29 juli 2014

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

Wapnö AB

Halmstad

08.00 – 21.00

Kontorsgöromål - Uppdateringar14.00: Scenografi – Teknik – Magasinsscenen – ”En Midsommarnattsdröm17.00: Text och Analys – Mord På Wapnö – Wapnö Slott – 20.00: Möte – Aktör – Pilefeltkontoret

                Tre kvart… det var vad vi behövde för att få upp scenografi och teknik i Magasinet. Vi var fyra till handräckning. Nu snyggt igen!

 

                För första gången alla i polisensemblen på plats, när vi mötte upp i glödhet eftermiddag på Wapnö Slott. De satt där framför Undertecknad i en prydlig rad med Polischefen precis mitt emot. De ser förträffliga ut. Väldigt bra rollbesättning.

                Annars läsning. Episod 2. Diskussioner. Företrädesvis om episodens längd. Inget som Undertecknad egentligen reflekterar negativt över. Så rolltolkningar. Det är viktigt att de fyra poliserna särskiljer sig från varandra. Inte heller det något problem som de är konstituerade just nu.

                Halv åtta bröt vi upp… Vi gnager oss igenom texten. Finner ideligen intressanta saker och lyssnar till varandras reflektioner.

 

                Till kvällen möte med tilltänkt aktör. Resonemang med pilsner och macka. Efter många om och män – det var roligt att lyssna till och få berätta livshistorier – kom vi in på det väsentliga ; En roll i Mord På Wapnö… (?) Inte helt ointresserad lämnade aktören sent om aftonen… Lovade besked inom de närmaste dagrarna… Om det blir ett positivt svar är vi sannerligen ett bekymmer mindre!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 30 juli 2014

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Sommarteater på Wapnö

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 23.30

Kontorsgöromål16.00: Samling – Repetitioner – Inledningsscenerna – Magasinsscenen19.00: FÖRESTÄLLNING – ”En Midsommarnattsdröm” – Wapnö Magasinsteater

                Wapnöexpressen fick be om förstärkning då ovanligt många samlats utanför biblioteket. På så sätt tog sig ensemblen till stället utan allfartsvägar… Det är ett bekymmer att Wapnö ligger så illa till att folk inte kan ta sig dit, om man inte är bilburen eller har så mycket energi att cykeln kan komma på tal.

                Hur som kul att samlas igen… Det känns lite tomt när man nu är en spelande ensemble. De flesta amatörer har nog ändå vant sig vid att man spelar en sammahållen spelperiod och inte som nu två gånger i veckan utdraget på nästan en månad. Ändå är det som man började där man slutade för en vecka sen. Samma gags, samtalsämnen… samma sätt att respektera varandra inför uppladdningen… Och samma scener som körs igenom för att hitta säkerheten.

                Enda som nu gör, i alla fall Undertecknad en aning ledsen är det låga antal besökare. 23 på plats ikväll… (sammanlagt 182). Inga problem att motivera sig att ge sig i kast med föreställningen… men det hade varit roligare med fler! Bra föreställning hur som helst!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 31 juli 2014

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Sommarteater på Wapnö

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 23.30

Kontorsgöromål16.00: Samling – Repetitioner – Inledningsscenerna – Magasinsscenen19.00: FÖRESTÄLLNING – ”En Midsommarnattsdröm” – Wapnö Magasinsteater

                I kväll kom det 33 personer… och därmed gick vi över tvåhundra (publikt 215 så här långt ger ett snitt på 43 per föreställning… halvbelagt) så nu ser det ut som om vi kommer över de 250 som Undertecknad spekulerat i som ett slags ”mål” för den tillströmningen. Struntar man i det har ju föreställningarna och arbetet haft andra värden… som egentligen inte går att värdera.

 

                Det började som vanligt med Wapnöexpressen från Nyhem/Österskans… 8 aktörer fyllde den till bristningsgränsen… och det måste sett roligt ut när vi väl var framme och folk välde ut ur Blå Faran.

                Samma som igår… Härligt gäng… skratt för full halls… pikar och skämt… alla på gott humör. Textmässig genomgång av första delen… Undertecknad känner fortfarande osäkerhet. Hela aktörsskaran spridd över gröna fläcken inne i Magasinet, liggandes, sittandes, kramandes, ålandes, stående… Texten sitter! Sen går var och en för sig… Undertecknad får inte ordning på ljuset… mixtrar med sladdar och ingångar… till ingen nytta. Till sist beslutar han sig för att ge upp och koppla bort två parallella strålkastarsystem… Något klenare ljus men bättre så än att de står oreglerbara under föreställningen.

                Knäredatennispågen tillkännagav sig… Kom med hustrun för att njuta kvällen evenemang. Efter föreställningen förärade de Undertecknad ett fång mycket vackra rosor…

                Men det här skulle bli tabbarnas föreställning (av någon lustig anledning). Vid Hantverkarnas första entré kom plötsligt ett störtregn. Måhända var det det som störde. Genomblöta störtade vi in och Undertecknad tappade repliker som aldrig varit i närheten av svikt förut. Det här tog vi igen vid den andra entrén… så i princip gjorde det ingenting… men ändå. Men andra gick också bet. Puckkreatören fick inte med sig sin ruska för smiskscenen och missade helt och hållet en annan entré… Det där kommer hon inte att glömma framöver. Andra meddelade också textmissar… men ovanpå detta, som finfernissa, vår förlåtande spelentusiasm… Så föreställningen var det inget fel på och det var väl egentligen bara vi som märkte fataliteterna… Dessutom blev vi för första gången inapplåderade en extra gång… Det var väldigt roligt och det meddelade Undertecknad också kvällen förträffliga publik.

                Så… allt med att stänga och låsa… Nu är det begmörkt när vi lämnar Magasinet. Alla nödutgångar… alla lampor som lyser härsantvärsan, strålkastarsystemet… larmet och de stora vreden och hänglåsen. Sen stod vi en stund i mörka natten… och andades in (och för all del ut också). En ljuvelig natt… med alla ljud och alla dofter från de närbelägna fälten… Titania, Demetrius och Den Lille Pagen. Innan vi rullade in mot stan igen stornyckeln i brevlådeinkastet… Så var ännu en arbetsdag slut… Lyckliga gänget hoppade av vid Österskans och Nyhem – där rundan en gång börjat… innan Pagen och Undertecknad nådde hemmets port. Det finns en lycka som man tar med sig in i sömnen!

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 1 augusti 2014

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

-

-

-

-

Ledig dag

… Ledig dag… Lämnas utan kommentar…

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 2 augusti 2014

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 17.00

 

Kontoret10.00: Text och Analys – Mord På Wapnö – Wapnö Slott

 

                Kanske för tidigt… Kanske för oinspirerat… Kanske för dåligt förberedd…??? Sittningen gick åt pipan! För all del – vi gjorde det vi skulle. Läsa och analysera tredje episoden. Men Undertecknad kände sig vimmelkantig och borta… Flera gånger tappade han greppet i resonemang… verkade säkert dessutom ostrukturerad och utan initiativförmåga. Pinsamt!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 3 augusti 2014

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 17.00

Kontoret10.00: Text och Analys – Mord På Wapnö – Wapnö Slott16.00: Friskvård - Tennis

                Så mycket bättre idag… Sittning övre grupprummet Wapnö Slott. Vita tavlan – som kom till användning… Men först det Undertecknad så nogsamt förberett efter gårdagens pinsamheter. Rakt igenom varje episod – Scenindelningar och kortfattad analys scen för scen. Raska tag – mer precist. Lätt och rolig atmosfär… alla på gott humör inkluderande Undertecknad. Läsning av fjärde episoden… Analys… Så till vita tavlan för att med större pression ringa in karaktärerna. Hur arvete fördelades när väl personaget fick det utbetalt till sig… Skarpa resonemang om de inre intrigerna… roll för roll. Mindys… som är den enda utanför den ryska familjen som får del av arvspengarna… Hennes sätt att se på sakerna tillstånd… Havandeskapet… Mindys kusin, Marianne… Nogsamt om rollernas status inom äktenskapen, inom gruppen som helhet… Ålder, tidsangivelser, årstider… Allt fick plats på vita tavlan i en uttömmande rapport och sammanställning.

                Kassören redovisade de ekonomiska förutsättningarna… alla accepterade. Till tröst så att vi vet vad som gäller framöver… Det finns utrymme för en personlig peng… och ett roligt upplägg… Kanske en teaterresa. Men filmandet denna höst kommer att kosta mer än tidigare, då det är reellt omfångsrikt.

                Samlingen upplöstes efter två och en halv timme. Ett gäller som aber; Vi har fortfarande två vakanser… och nu börjar det bli panik!

 

                Tennis i Knäred. På glödhet (kanske femtio grader plus… mer måhända) asfalt pryglade Undertecknad – som var reellt spelsugen – Brodern med 10 – 4… På detta skönt dopp i Flammis och härlig eftermiddag med Den Nye Lille Medlemmen… Och… där i värmen, med minnen från barnaåren, försvann alla bekymmer som tynger och sliter och ställer till med oro och i viss mån ångest och panik.

                Huvudfrågan denna vecka ; Hur få tag i två medelålders manliga aktörer för Mord På Wapnö? Är det spörsmålet olösligt…? Vi hänvisar till nästa vecka för ett svar…!

Hatte Bärtilsson       

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 31, 2005 >>>

En vecka till premiär på Pippis Liv Och Leverne!

 

 

 

 

Detta hände Vecka 31, 2006 >>>

Deltagarna i teater work shopen Camp Perkoz, Olsztyn, Polen. En bra och arbetsam grupp

 

 

 

 

Detta hände Vecka 31, 2007 >>>

To be or not to be… Premiär 2 augusti – Mirow, Tyskland

 

 

 

 

Detta hände Vecka 31, 2008 >>>

Internationella Gatuteaterfestivalen rasar för fullt och roliga turer på Nissan i Paddan

 

 

 

 

Detta hände Vecka 31, 2009 >>>

Gatuteaterförberedelser och en alldeles usel Marinfestival

 

 

 

 

Detta hände Vecka 31, 2010 >>>

Allt fokus på Andersbergsspäket denna vecka – Premiär 6 augusti 2010. Familjemästerskapet i Tennis

 

 

 

 

Detta hände Vecka 31, 2011 >>>

Två gatuspäk och fyra föreställningar. Allt fokus på ”Trollkarlen”. Kollationering av ”Ruskaby Skola”

 

 

 

 

Detta hände Vecka 31, 2012 >>>

SVERIGE – Kollationering Wapnö

 

 

 

 

Detta hände Vecka 31, 2013 >>>

Gästframträdande vid Gatuteaterfestivalen och en vecka med analysarbete av nya mordgåtan. Fortfarande inte fulltalig deckarensemble.

 

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2014 >>>