Kulturkompaniet
Kronor & Nycklar
--¤-- Schema och logg vecka 16, 2019

Tid

Måndag 15/4

Tisdag 16/4

Onsdag 17/4

Torsdag 18/4

Fredag 19/4

Lördag 20/4

Söndag 21/4

Tid

07.00

 

 

 

 

Långfredag

Påskafton

Påskdagen

07.00

08.00

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

 

GOD och GLAD PÅSK!!!
Önskar vi er alla
Kulturkompaniet Kronor & Nycklar

08.00

09.00

 

09.00

10.00

10.00: Styrgrupp Nya Projekt Husknuten

10.00

11.00

11.00

12.00

12.00: Ansöknings-arbete ”AAA” Husknuten

12.00: Ansöknings-arbete ”AAA” Husknuten

12.00

13.00

13.00: Arbete på kontoret

 

Fokus: Pilefeltkommandot
Trädgårds-tjänstgöring

# 35

13.00

14.00

 

 

 

14.00

15.00

14.50: Friskvård Golf Tönnersjö Golfbana

# 34

 

 

 

15.00

16.00

16.20: Friskvård Golf Tönnersjö Golfbana

# 33

 

Fokus: Manusarbete Föreställningarna ”HON” & ”Funkismusikalen”

 

16.00

17.00

 

 

 

17.00

18.00

 

18.00: Repetition Storkören Aktörer Najaden

 

 

18.00

19.00

 

 

 

 

 

19.00

20.00

 

 

 

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

 

23.00

Sen påsk i år – det får man säga! Fyra dagars arbete… som följs av tre, fyra dagars ledighet – som trots ledighet säkert kommer att fyllas av något nyttigt. Det finns massor att göra – inte minst administrativt – Herr Ordförande tänker på allt det manusarbete som han pressat sitt sinne med… men som inte blivit gjort… av ren ram, skär slapphet! Nu kan det kanske bli långfredagsris och så får han det gjort… så att säga, när han minst anar det. I övrigt ska ansökningskvarnen mala på minst två varv till denna vecka. Det är budgeten som ligger under kvarnstenarna. Men det Herr Ordförande mest längtar efter är att få ge sig hän åt lite friskvård – ett par, tre runder på Tönnersjö Golfbana är verkligen något att se fram emot… nu när långhålsbanan öppnat för säsongen. Glad på påsk på er allihop och Davaij! Davaij!

 

Måndagen den 15 april 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Funkislotsen.se ansökan- & planeringsmöte

Region Halland

Halmstad

08.00 – 19.00

Kontoret12.00: Ansökningsarbete – Allmänna Arvsfonden – Husknuten16.20: Friskvård – Golf – Tönnersjö Golfklubb

                AAA… tänk om det ändå hade kunnat bli A…i den sista änden! Så mycket möda, så mycket tänkene… men det spelar ingen roll hur kvicka vi än är, hur kreativa… så blir vi inte färdiga. Det är kanske till och med så att kreativiteten står i vägen. För fantasin är det inget fel på… i all fall utom ett ; Hur vi ska bli effektivare…!?

 

                Första rundan på Långbanan. Underbart vårväder – vindstilla – några få slöjmoln som aldrig skymde solen – varmt. Fantastiskt… och rundan blev Undertecknads! Seger!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 16 april 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Funkislotsen.se ansökan- & planeringsmöte

Region Halland

Halmstad

08.00 – 17.00

Kontoret12.00: Ansökningsarbete – Allmänna Arvsfonden – Husknuten

                Efter kebablunch åter samling på Husknuten… samma gamla papper upp på bordet och datorn påslagen. Undertecknad tar sin arbetshäst med sig… det är på den vi knappar ner det vi tankemässigt åstadkommer, kommer fram till. Idag sprängde vi budgeten – drog ner den till aktivitet för aktivitet. Vi hann halvvägs… men på den stigen kom vi på många andra förnämliga idéer. Mest fastnade vi vid den filmfestival vi resonerat runt. Nu blev det ett par varv till… några tankelapsusar som geniala uppslag…  och så sökte vi andra, närstående kamrater som skulle kunna bistå oss med prisuppgifter för budgetbygget. Från drygt ett till klockan fyra. Det är ett svettigt jobb som man inte blir svettig av – ändå torkar man ut inifrån. Tre timmar… sen är en rent slut! Vi stannade där utan att ha någon ny tid att sikta in oss på… och kom ut i förnämlig vår. Och till frågan – när ska vi bli klara med detta mastodontarbete? Det var samma vid förra förfrågan för ett drygt år sen. Månaderna gick… med detta vet vi ju att vi förr eller senare kommer ur det här järngreppet också – ändå… Vi rår väl inte för att vi känner en viss misströstan…!

                Mer blev inte gjort denna dag!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 17 april 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Storkören

“Once Upon A Time In Brusered

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 21.00

Kontoret14.50: Frisksport – Golf – Tönnersjö Golfklubb - 18.00: Teater- & Körrepetitioner – Storkören – ”Once Upon A Time In Brusered” – KH Najaden

                Det är tröttsamt att vandra de 5 kilometrarna som en golfrunda tär. Det var med knapp näppe Undertecknad lyckades ta sig igenom… Ett till glädje i alla fall: De nyinköpta klubborna fungerade alldeles utmärkt!

 

                Trött mäster till kvällens repetition med Storkören. Men det spelar ingen roll – när repetitionssalen beträddes kom också energin. I kväll förberedande generalrepetition… och mycket som verkade virrigt och förvirrande. Men så är det alltid när man kommer från sal till scen… så inget märkvärdigt i sig. Ändå var det både roligt och intressant att följa övningarna. Vi – Aktörerna – har gjort ett gediget arbete under våra repetitioner och det mesta satt där. Det blir som sagt alltid några ändringar… någon entré… några sortier… En del var riktigt knepigt… men vi löste det där och då i stunden. Annat blev riktigt bra! Lillbettans sorti i en av scenerna lades om helt och hållet och det blev en formidabel succé… Tänk ändå. Och alla var på gott humör och fattade galoscherna på studs. Det är då en väl att de flesta som skådespelar har varit med förr… det går så mycket lättare då och blir så mycket bättre.
                Det tog oss tre timmar att sjunga och skådespela oss igenom kvällen övning. Men vi fick till och med ett applådtack på kuppen… och nu är vi där då vi kan ge oss i kast med ett verkligt genrep… och den premiär som jag tror alla nu ser fram emot!

                Så här skrev körledaren till kören efter hon kommit hem … Något är riktat till aktörerna ock!

Hej!
Hatte tycker att sångerna – utom 2 – låter jättefint. Men jag såg på er att ni tappade känslan här och där.
Kom ihåg – publiken ska få höra sånger som är väl förknippade med 60-talet – de ska komma som pustar från detta sekel.
Det är alltså ingen konsert – det är en sångföreställning med teater och sång.
Jag har skrivit arren så att vi alla sjunger melodin i början och sedan delas det upp på olika ställen – allt för att sångerna ska komma igång utan osäkerhet. När ni kommer in i stämmorna, så bara sjung ut – var inte rädda.
Om stämman skulle ”komma bort sig”, så är det ingen som vet detta – bara vi.

Det är nu – i det läge vi befinner oss just nu – som det intressanta kommer – då sätter vi sångerna, vi börjar känna igen hur vi ska sjunga – allt är en process.
Alla runt omkring dig sjunger inte alltid på samma sätt – kom ihåg att det är en friskvårdskör – och den kan bara vara nyttig om ingen känner prestige eller krav.
Prestige är ju när man inte tycker att det duger och krav är när man aldrig når upp till en viss höjd.

Vår sång i denna kör ska ge impulser till olika stämmor som de som vill ska sjunga – alla andra sjunger melodin – och den sjunger man som allsång.
I detta läge är det lätt att känna att” det här kommer inte att bli bra” – ”det duger inte”.
Men det gör det – det är den gemensamma sången som ger energier och glädje till publiken – och den måste vi ta fram.

Sjung ut – även om du tycker att sången där du står inte är som du vill ha den.
Nu ses vi på torsdag kl. 15 – ni som kan – och då sjunger vi i två timmar.
Sedan kan ni ta ledigt, så sätter vi igång kl. 18 och genrepar.
Då har ni hunnit få er slutgiltiga plats och ni kommer att känna er lugna och nöjda.
Tag med något att äta eller köp från baren – den har öppet då.

Alla skådespelare – ni är så bra!!
Tack, Hatte, för ditt fina arbete!

Jag är inte ett dugg orolig för våra föreställningar, för det blir precis så bra som det kan bli.
Vi övar ihop det som fattades ikväll och sedan är allt bra.

Ha en mycket avslappnad påsk, så ses vi igen nästa vecka.

Med vänlig hälsning
Körledaren

Vid pennan
Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 18 april 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

funkislotsen.se STYRGRUPP

Region Halland

Halmstad

10.00 – 20.00

Kontoret10.00: Styrgruppssammanträde – Nya Projekt Husknuten – funkislotsen.se – Föreningshuset Husknuten och därefter PÅSK-ledigt… hipp -*- hipp

                Försenad till Styrgruppsmötet… En ren och skär försovning (så här i påsklovstider ställs inte klockan på alarm) av Undertecknad. Nu gjorde det inte så mycket. Filmkollegan hade delat ut våra ansökningspapper och formulär… och de gicks nogsamt igenom – för nogsamt, om sanningen ska fram. Det var mer menat som en övergripande information… kanske främst om hur långt vi kommit – än att det skulle rättas in i minsta detalj… Så småningom kom vi in på det mötet egentligen var kallat för. Framtiden för vår lotskille. I den frågan beslutade vi att vi måste luta oss mot vad Arbetsförmedlingen har att komma med och vilken anställningsform som blir lämplig för hans fortsatta arbete. Vi fick också reda på att vi blivit beviljade den ansökan som vi riktade till Region Halland för ett tag sen… Men resultatet av den slaktades med en gång upp så att vi fick fram medel till Lotsen-anställningen… På detta vis blev filmkollegan och Undertecknad av med ett tänkt arvode för nästa filmprojekt… Det kan väl tyckas en aning orättvist… men till detta beslut sköt de drabbade inte in några frågetecken. Det får väl gå det med… men det hade varit – eller känts lite tryggare att veta att det låg en ekonomisk basa i det framtida arbetet… också. När vi inte kunde komma i kontakt med Arbetsförmedlingen för beslut i frågan om Lotsens framtida engagemang avslutades mötet. Ett möte som det i stort inte fanns någon mening med…

 

                Nu: GOD OCH GLAD OCH HÄRLIG PÅSK!
                Vädret kommer att bli helt underbart om inget annat… och Undertecknad ska försöka hålla sig ledig från det som vanligtvis fyller hans vardag. Det blir ett projekt i sig!

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 19 april 2019

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Påsk
Ledig dag!

-

-

-

Långfredag

Ledig dag… lämnas utan kommentar… 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 20 april 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Påsk
Ledig dag!

-

-

-

 

Påskafton

 

Ledig dag… lämnas utan kommentar… 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 21 april 2019

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Påsk
Ledig dag!

-

-

-

Påskdagen

Ledig dag… lämnas utan kommentar… 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 16, 2005 >>>

Kulturkompaniet blir fyra medlemmar denna vecka

 

 

Detta hände Vecka 16, 2006 >>>

Ung svensk fotograf siktar på mig, jag på henne…

 

 

Detta hände Vecka 16, 2007 >>>

Nu börjar det brännas – Två veckor kvar – Repetitionerna knackar

 

 

Detta hände Vecka 16, 2008 >>>

”Konst För En Bättre Värld” - Mastodontprojekt

 

 

Detta hände Vecka 16, 2009 >>>

Kollationering med Hallarna – ”Några Sommarkvällar På Jorden”

 

 

Detta hände Vecka 16, 2010 >>>

Interregmöte i Laholm inställt. Sista föreställningarna med ”Sommarkvällar”. En epok som därmed går i graven…

 

 

Detta hände Vecka 16, 2011 >>>

Äntligen en högvärdig repetition av ”Trollkarlen”! Hallarnas Teaterkurs avslutade med Taubesånger. På detta en fantastisk Påsk!

 

 

Detta hände Vecka 16, 2012 >>>

På tvären i Laholm, gudomlig föreställning av ”Spöksonaten”, småtrevligt på Högskolan… och så ”Robin Hood” igång – regnig kollationering på Laxön.

 

 

Detta hände Vecka 16, 2013 >>>

Ny session på Högskolebiblioteket. Första repetitionerna med ”Spöket På Heagård”. Kort möte med svunnen tid från Riga. Premiär på Butiksteatern… I vecka där sömnen dominerade

 

 

Detta hände Vecka 16, 2014 >>>

Premiär (måndagen den 14 april – Arenahallen) och två fantastiska föreställningar med Körspäket ”TITANIC”! I övrigt påskutflykt med läsning av nya Mord På Wapnö-manuset

 

 

Detta hände Vecka 16, 2015 >>>

”We Are The World” – Premiär 18 april kl. 16.00… Vid sidan av detta; Problem av mer privat karaktär…

 

 

Detta hände Vecka 16, 2016 >>>

Högskolan, Storkören, manuset klart på Husknuten och första maratonrepetitionen med ”Cabaret”… Men det vi minns mest var den sordin som nära teaterkamrats död lades över oss…

 

 

Detta hände Vecka 16, 2017 >>>

Mycket förberedelser, en hel del långtidsschema och äntligen en kallelse till kollationering av Strindbergssommaren. Nu pekar det äntligen åt Slottsmöllan och ”Hemsöborna”

 

 

Detta hände Vecka 16, 2018 >>>

PREMIÄR! Elin Svipdag-projektet: ”Av Ljus Ska Du Åter Varda” Tisdagen den 17 april 2018, Immanuelkyrkan. En fantastisk vecka som avslutades med trevligt kalas för Wapnö Mordensemble

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2019 >>>>