Kulturkompaniet
Kronor & Nycklar
--¤-- Schema och logg vecka 22, 2019

Tid

Måndag 27/5

Tisdag 28/5

Onsdag 29/5

Torsdag 30/5

Fredag 31/5

Lördag 1/6

Söndag 2/6

Tid

07.00

 

 

 

KRISTI HIMMELFÄRDSDAG

 

 

07.00

08.00

08.30: Skapande Skola-projekt Klaraskolan

Teater och Film

08.30: Skapande Skola-projekt Klaraskolan

Teater och Film

08.30: Skapande Skola-projekt Klaraskolan

Teater och Film

 

 

08.00

09.00

 

 

09.00

10.00

 

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

10.00

11.00

 

11.00

12.00

12.00: Arbete på kontoret

12.00: Arbete på kontoret

12.00: Arbete på kontoret

 

12.00

13.00

 

13.00

14.00

 

14.00

15.00

15.00: Husknuten Styrgruppsmöte

 

15.00: Wapnö Kollationering Nya Mord På Wapnö

15.00: Plenum FunkisGruppen

15.00

16.00

 

 

16.00

17.00

 

17.00: -> Falkenberg

 

17.30: Friskvård Golf Tönnersjö Golfklubb # 54

17.00

18.00

 

18.00: Plenum FunkisGruppen

 

Friskvård Golf Tönnersjö Golfbana # 52

18.00

19.00

 

 

Trädgårdstjänst – Pilefeltkommandot # 53

 

19.00

20.00

 

20.00: Halmstad <-

 

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

23.00

Dusten Skapande Skola fortsätter den här veckan. Andra av sammantaget fyra veckor. Den här veckan har vi fyra tillfällen på Klaraskolan… måhända ett för mycket. Måndag blir obarmhärtig… på Klara skolan från åtta till tre = 7 timmar. Det balanserar på gränsen. Vi får hoppas att vi kommer ur det med hälsa och nerver i behåll. Men en ska kanske aldrig skriva aldrig… Allt beror på ungarna. Mitt i veckan kommer ännu några dagars påtvingad ledighet. Kristi Himmelfärdshelgen bryter av. För många betyder det fyra dagars sammanhängande ledighet. För Herr Ordförande ångest i lika många dagar. Ty på lördagen sparkar han igång det nya arbetet på Wapnö. ”En Mördares Manuskript”Ändå ; Spännande, spännande!! Alltså… ömsom vin, ömsom vatten den här veckan… Till det en hel del förberedelser med kallelser av aktörer och framtagande av en repetitionsplan. Det ska nog gå det också… men för säkerhets skull firar vi av med de traditionella orden Davaij! Davaij!!

 

Måndagen den 27 maj 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

SKAPANDE SKOLA

Teater & Film

Halmstad Kommun

Halmstad

Klara skolan

08.30 – 16.00

Kontoret08.30: Skapande Skola – Projekt med Klaraskolan – Teater & Film

Ja… vad vill vi ha ut av det här? Skapande Skola? Är vi där bara för pengarna? Nej, nej, nej! Som allt Undertecknad ger sig in i – sagt med hopp om att han inte framstår som alltför patetisk – utgår ifrån epitet som kultur, konst, bildning och hälsa. Allt det där står inskrivet i Kulturkompaniets stadgar. Verksamheten ska bedrivas så att ovan nämnda epitet främjas. I detta fall gäller andra regler… även om dagens grupp höll måttet, agerade mera sansat än grupperna från förra veckan. Nåväl… vad är det för regler som gäller här då? Ja, kort och gott ; Att överleva! Tretimmarslektioner – även om eleverna har rast med jämna mellanrum – så sitter kollegan och Undertecknad fast på skolan… Det är tre långa timmar som suger… suger… minst sagt! Undertecknad är så trött att han dånar i säng efter förrättat värv. Eftermiddagen går som i ett töcken och mycket annat blir inte gjort… i alla fall inte om man ska räkna åtgärder som borde blivit åtgärdade.

                Men som sagt… Idag en grupp som i alla fall hängde med till ytan… några också under den samma eftersom några blev väldigt berörda när vi talade om livet och döden. Det är bra… det påstod i alla fall deras lärare. Man måste kunna tala om sådant också… och vi är milda i våra attacker. Tar det försiktigt… för vi vet inte riktigt om våra teman är så relevanta för människor i tolv-trettonårsåldern. Idag funkade det… sist gjorde det inte så värst.

Bästa dan med skapande skola-projektet…

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 28 maj 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

SKAPANDE SKOLA

Teater & Film

Halmstad Kommun

Halmstad

Klara skolan

08.30 – 21.00

Kontoret08.30: Skapande Skola – Projekt med Klaraskolan – Teater & Film15.00: Styrgruppsmöte – Projekt Husknuten – Husknuten17.00: Mot Falkenberg18.00: Arbetsplenum – FunkisGruppen – IOGT-NTO – Falkenberg20.00: Mot Halmstad…

                Undertecknad stoppar sig själv från att fräsa ut alltför mycket negativt om dagens lektion, uppdraget med Skapande Skola… Det är tråkigt att vara alltför negativ… Men så mycket kan han väl säga att han snöt ur sig skrålsång på Baktaliska… och höll med detta en längre aria. Det var allt behövligt… för precis som i förra veckan var koncentrationen ett bra stycke under noll… Och med skönsången kom en stunds tystnad… så även ett fokus som fick elevskaran att mer målmedvetet gå in för sina manusuppgifter. Men det fick bli ett stycke sång till… denna gång på Ursinniska som egentligen var ännu skarpare än det först sångstycket… Ja, ja… Det där kommer väl Undertecknad att få mardrömmar om!

 

                Husknuten såg sig som värd för ett sista styrgruppsmöte innan AAA-ansökan nu äntligen ska lämnas in för bedömning. Ett otroligt arbete är till ända… och nu ligger vår lycka och framgång i andras händer. Styrgruppen bedömde ändå skrivningen och upplägget som gott… Alla parentespapper är insamlade… och nu ska det hala bar ner i ett stort kuvert… och så frankeras. Det kommer att dröja en månad, kanske tre… Sen får vi säkert köpa näsdukar att snora oss i…

                Hur som – Vi har gjort så gott vi kunnat… och det saknas inte stöd från övriga föreningar på Husknuten – så vi kan med befrielse känna en viss stolthet!

 

Sen rullade vi upp till Falkenberg i Silverfaran. Resan upp fylldes med skvaller om Skapande Skola… Allmänna arvsfonden… Styrgruppen (som vi ändå kände hade gjort sitt och kommit med lagom mängd strån till stacken)… och annat av mer privat karaktär.

 

                Utanför IOGT-NTO… i bister försommarkväll… väntade tre till plenumet. Samlingen tog egentligen bara upp det som vi stred om sist, för en vecka sen. Rekapitulation av planeringen och så gick nogsamt igenom manuset… om inget annat så för att stärka bilden av det framförliggande arbetet.

 

                Sen for vi hem igen!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 29 maj 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

SKAPANDE SKOLA

Teater & Film

Halmstad Kommun

Halmstad

Klara skolan

08.30 – 18.00

Kontoret08.30: Skapande Skola – Projekt med Klaraskolan – Teater & Film

                Det ska villigt erkännas. Kanske inte förrän nu har vi inhöstat den erfarenhet som borde legat till grund för vårt agenande under skapande Skola-projektet. Idag gick det också så mycket bättre – främst för att vi inte på samma sätt låter oss stressas eller provoceras. Vi kör på helt enkelt… och tar de konflikter som uppstår ur oordningen med ett större lugn. Det gäller således att bara mata på… och se då händer det också saker som får det hela att på ett ljust sätt falla på plats. För första gången kunde vi ställa till med de lekar som vi planerat. Det var omöjligt med den klassen igår. Där tappade Undertecknad tålamodet… och så var all lust som bortblåst. Det vändes idag… och så kom också lusten tillbaka och därigenom resultaten. Det blev till och med riktigt roligt. Det tyckte vi som höll i det, som eleverna… och så uppstod den där varma atmosfären och med den en massa skratt och trevnad. Skönt att äntligen få uppleva det här. Och så fick eleverna bättre skjuts i sina manusansträngningar… och även om inte uppspelen var mycket att hurra för så fick Fotografkollegan och Undertecknad en bild av vad de ville med sina alster. Men någon pinnlek blev det aldrig. Ty innan tiden var förliden var eleverna som bortblåsta. Nu gjorde detta ingenting. De båda tröttkörda pedagogerna gick lättade hem. Nu blir det ett par dagars ledigt… och Undertecknad visste att han kunde ägna eftermiddagen åt att sova… vilket han också gjorde!

                Eftermiddagen innehöll också några kontakter med tänkta aktörer till Mord På Wapnö. Undertecknad hann också med en runda upp till teaterstationen på Wapnö… att hålla resonemang om speldagarna i höst. Fjorton föreställningar… där har vi att bita i!

Hatte Bärtilsson  

En bild av Skapande Skola…

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 30 maj 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Ledig dag
Kristi Himmelsfärds helg

-

-

-

Ledigt…

Ledig dag… lämnas utan kommentar… 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 31 maj 2019

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Ledig dag
Kristi Himmelsfärds helg

-

-

-

Ledigt…

Ledig dag… lämnas utan kommentar… 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 1 juni 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 19.00

 

Kontoret15.00: Kollationering – Mord På Wapnö – ”En Mördares Manuskript” – Wapnö Gård

 

                Sex till denna första träff. Samling utanför slottet i den varma kvällen. En av de varmaste dagarna den här våren… (fast nu är det väl ändå sommar – just idag – med tanke på datumen)… Undertecknad kom ensam… resten av ensemblen på kaféstolarna utanför på slottsgården. Och det var just kaffesugenheten som fick oss att gå in. Ty vi hade blivit lovade kallskuret om vi satte på kaffet själva.

                Sen vidtog en genomgång som täckte det mesta från de manus som Wapnö glömt att skriva ut till det generalrepetitionsschema som Undertecknad plitat ihop under eftermiddag… på detta mycket skratt. Vi läste faktiskt ett stycke men då ifrån två manuskript som fick gå runt… Vi skrattade lite åt titeln. ”En Mördares Manuskript”… just med tanke på att vi var kort om det som ska vägleda oss snart nog ett år framöver.

                Nästa tre timmar… sen blev det stopp på den haltande kollationeringen. Kort med folk, kort med manus. Inte så mycket att göra… När vi lämnade visst i all fall de närvaranden vilka roller de var tänkta för… Alltid något…!

                Vi är igång… det blir mycket görande runt ett virrigt manus… men så här tidigt har vi aldrig startat upp. Brukligt är att manuset kommer runt eller efter midsommar… men i år har vi ingen sommarteater… och Undertecknad har ju tänkt sig bara gå på halvfart… så då känns det väldigt bra att komma igång så här tidigt. Det ger en förtröstan även om Undertecknad vet hur det kommer att se ut i den sista änden… stress och full panik. Men det är ännu någon månad till dess… Nu börjar vi med knapp styrfart… och det känns bra… Ja, ja… bara att ha kommit igång… och att det finns en ensemble. Ty… inget går upp mot kollektivet teaterkamrater!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 2 juni 2019

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

FunkisGruppen

En FilmMusikal

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 17.00

Kontoret15.00: Arbetsplenum – FunkisGruppen – Filmförberedelser - Husknuten

                Söndagseftermiddag… Husknuten. Alla ifrån Falkenberg hade meddelat sig opassliga, därför bara fyra till sittningen. Vi gick igenom manus – eftersom det var första gången Halmstadborna bekantade sig med det. Vem spelar var och vad i det och vår kille från Halmstad måste ju få någon koll på vad han ska göra. Han har ju haft planer på att inte delta. Nu fick han en annan motivering… och när vi sen kom överens om att han inte behöver sjunga – ja, då var det ingen tvekan längre. Han är med på alla noter. Som förslag kom vi upp med att låta Den Nye Lille Medlemmen sjunga in han sång – det får i så fall bli på länk från Ryssland. Ty när det hela är klart för inspelning är han och hans mamma i det stora landet i öst. Det blir en utmaning… eller så får någon annan ta sig för den uppgiften… för vår påg vägrar rent ut sagt tvärt.

                 Ja, satt vi en timme… jo då, så länge hade vi på oss att förmedla huvudlinjen och uppdatera så att vi nu kan gå vidare… från denna punkt i ett projekt som glidit något av banan…

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 22, 2005 >>>

Sanning & Konsekvens. Stor internationell konferens i Halmstad. Stora problem med visum inför resan.

 

 

 

 

Detta hände Vecka 22, 2006 >>>

Planeringskonferens i Olsztyn, Polen inför sommarens lägerverksamhet.

 

 

 

 

Detta hände Vecka 22, 2007 >>>

Ordförande guidar båttur på Nissan under Halmstads 700-årsjubileum.

 

 

 

 

Detta hände Vecka 22, 2008 >>>

En projektbeskrivning tar form… Kultur & Entreprenörskap – Ett projekt för unga på landsbygden.

 

 

 

 

Detta hände Vecka 22, 2009 >>>

Nya uppgifter i Varberg. Sommarkvällar fortskrider. En morsdagspresent i trädgården…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 22, 2010 >>>

Lyckad Partnerskapskonferens i Laholm/Vallåsen. Sista rundan med Projekt Respekt! påbörjad. Föreställning med Husknuten. ABF behöver hjälp med nytt projekt med Laholm

 

 

 

 

Detta hände Vecka 22, 2011 >>>

Två premiärer: 31 maj i Laholm med grupperna runt Daglig Verksamhet. Succé! 2 juni med Trollkarlssångerna på Laxön. Kanske inte riktigt lika bra. Intensiva repetitioner med huvudaktörer och statister. ”Trollkarlen gör framsteg men ensemble och regissör på knäna inför pressat schema

 

 

 

 

Detta hände Vecka 22, 2012 >>>

Fint stipendium till han som tog från de rika och gav till de fattiga… Hood-manuset klart

 

 

 

 

Detta hände Vecka 22, 2013 >>>

Hemma igen efter regnig semester. Så gott som nypremiär på ”Spöket” och annat bestyr på teatern

 

 

 

 

Detta hände Vecka 22, 2014 >>>

Välbehövlig paus i allt repeterande. Två dagar i Hestra med naturrekreation och friskvård. Första storsamlingen på Wapnö. Nu har kören tagit del av sina uppgifter… Ännu en bit av pusslet på plats. Härvidlag återstår dock mycket att göra…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 22, 2015 >>>

Under sista veckan med salrepetitioner lossnade det ordentligt i Trädgården! Krångligt värre med Kulturskolans unga adepter. Inget Fult Fat denna säsongen heller… Roligast av allt: EP:s återförening med filmvisning och kväll på stan

 

 

 

 

Detta hände Vecka 22, 2016 >>>

Husknuten fick fett bidrag! Generalrepetition med Storkören. Och så gnager vi ner ”Cabaret” som fick sitt första offentliga foto taget i veckan. Sommar, sommar, sommar…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 22, 2017 >>>

Massor med pengar från MUCF. Ett bidrag som möjliggör Husknutsprojektet! Massor med gräs i kontorets trädgård. Storkören igång igen och Funkisgruppen säsongsavslutar!

 

 

 

 

Detta hände Vecka 22, 2018 >>>

Tre fantastiska – på varandra följande – Fjelldalsrepetitioner. Bra och som ett stort steg framåt för Strindbergs-kompaniet. Funkisprojektet har fått fullt godkänd webbsida… och så lite golf in emellan! Helt förträffligt väder mellan vår och sommar

 

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2019 >>>