Kulturkompaniet
Kronor & Nycklar
---¤--- Schema och logg vecka 10, 2020

Tid

Måndag 2/3

Tisdag 3/3

Onsdag 4/3

Torsdag 5/3

Fredag 6/3

Lördag 7/3

Söndag 8/3

Tid

07.00

Sjukhusbesök

 

 

 

 

 

* Ledig Dag *

07.00

08.00

08.00: Arbete på kontoret

 

08.00: Arbete på kontoret

 

 

 

Internationella

08.00

09.00

 

09.30: Le G. S. Film-montage Kronobränneriet

 

 

Kvinnodagen

09.00

10.00

10.00: Ansökningar Arbetsplenum funkislotsen.se

10.00: Husknuten funkislotsen.se

 

 

10.00

11.00

11.00: Friskvård Tennis # 5 Söndrumshallen

 

 

11.00

12.00

12.00: Arbete på kontoret

12.00: Arbete på kontoret

12.00: Arbete på kontoret…

 

15.00: Wapnö Publikorganisation

 

12.00

13.00

13.00: Arbete på kontoret

13.15: Friskvård Läkarbesök Länssjukhuset

 

13.00

14.00

14.00: Arbete på kontoret

 

14.00

15.00

15.30: ”Le Grand Sorti” Plenum Halmstad

 

15.00

16.00

16.00: Arbete på kontoret

 

16.00

17.00

17.50: Pappaledigt Cello Kulturskolan

17.00: Ensemble-samling Wapnö

 

17.00

18.00

 

18.00

19.00

 

 

19.30: Teater-besök Halmstadrevyn Halmstad Teater

19.00: FÖRE-STÄLLNING MPW Wapnö Gårdsscen

 

19.00

20.00

 

 

 

20.00: Friskvård Tennis # 6 Söndrumshallen

 

20.00

21.00

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

23.00

Så här långt in på året börjar veckorna se likadana ut. Rutinen har lagt sin välsignade, tunga hand över verksamheten. På måndagar kontoret… och gudhjälpe den som stör den ordningen. Enda dagen med garaterat lugn från möten och plenum. Tisdagar – ”Le Grand Sorti”… denna vecka får vi asa ända upp till Oskarström (igen). Onsdagar oftast också som en ”ledig” dag. Nu ska vi till larsarettet för att kontrolera att elstöten gjorde susen och att hjärtat stabiliserat sig i rätt rytm. Torsdag tennis tillkvällen! Fredagar börjar med planeringsplenumet på Husknuten. Till den sena eftermiddagen blir Herr Ordförande pappa (igen)! Men denna fredag dyker även schemalagd rolifikation upp. Herr Ordförande ska för första gången gå att se Halmstadrevyn. Det har det inte getts tillfälle till tidigare. Mest på grund av det som dyker upp på lördag. Då är det nämligen dags för Wapnö igen. Sen Herr Ordförande bestämt sig för nedläggning är det inget angenämt äventyr… men hur som även det rutinerat. Sen ska vi fira kvinnan på söndag… och det får bli på ryskt vis med blommor och alkoholfri Champagne… Davaij! Davaij!!

 

Måndagen den 2 mars 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 19.00

Kontoret11.00: Friskvård – Tennis -> Söndrumshallen

                Webbuppdateringarna klara… så fick Undertecknad tagit de prover som behövs för hjärtspecialisten undersökning på onsdag också. Det var smidigt gjort!

                Tennis… och det var inte spå smidigt. 2 – 10 med en kropp som först fram emot slutet kom igång… Det är fasligt så stelt det blivit. Men gott med lite djupandning… nu när lungorna fungerar klart bättre än före nyår! Syre, syre… en tackar, en tackar!

                Sen får Undertecknad erkänna att han är oförbätterlig… så mycket mer blev inte gjort denna den första måndagen i mars månad…!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 3 mars 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Ansökningsarbete -*- LGS

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 19.00

Kontoret10.00: Arbetsplenum – Ansökningsarbete – funkislotsen.se -> Husknuten15.30: Arbets- & Planeringsmöte – Le Grand Sorti -> Halmstad

                Vilken dj..la dag…!

                Tidig morgon satte sig Undertecknad att surfa runt på MUCF:s hemsida… som förberedelse inför det första ansökningsmötet för funkislotsen.se. Men det var mest bedrövelse som kom ut av det. MUCF har stängt alla sina fonder och något mer ser det inte ut att bli i år! MUCF… enda chansen att få någon form av större slant till verksamheten. För nu förhåller det sig så att allt hänger på vilka slantar vi får tillgång till. Både jag och Fotografkollegan behöver, om än måttlig, så en lön för arbetet. Vi har då verkligen inte tagit ut någon form av övervederlag för vårt tidigare arbete – snarare tvärt om… Men gå in på ICA Maxi och plocka ihop en kasse mat och försök med påståendet att vi jobbar ideellt med funktionsnedsatta så får en strax reda på vad den mödan är värd. Nej, för att få mat på bordet så måste det illa nog till en dusör, om aldrig så liten – Det allmänt känt!

                Därför blev det lite deppigt – kanske lamslaget – när Undertecknad kom ner till Husknuten för det första ansökningsplenumet… Fotografkollegan satte sig att surfa runt på sin mobil men kunde ganska snart komma fram till samma konstaterande som Undertecknad gjort hemma vid sin dator… Utifrån det faktumet kom snubblande och tröga resonemang igång om vart vi nu ska vända oss… Region Halland – kanske… låter som en klen tröst… så enkelt är det inte! Vi tog upp gamla ansökningar för att se om vi kunde utgå ifrån dessa. För all del! Det är ju samma idéer vi jobbar med. Vi försökte med en modifiering… men den där riktiga entusiasmen ville inte infinna sig… Kanske är det också så att Undertecknad vill göra något nytt – något som kan inspirera, som kan få fart på lågan igen. En filmfestival. Men var hamnar vi då i ansökningsförfarandet? Region Halland igen… med undertiteln; Film i Halland… Vad vet vi om dem? Kort uttryckt; De är det inte så lätt att komma till tals med! Vid ett fåfängt försök med modifiering av den gamla ansökan avstannade dagen operation… mötet löstes upp utan att någon ny tid bestämts!

 

                När Undertecknad kommit hem för att ge sig i kast med körschemat för ”Le Grand Sorti” fick han plötsligt meddelande om att en av mötesdelegaterna kände sig opasslig… Ställa in mötet? Då Undertecknad tyckte att han inte skulle bli klar med körschemat… ja… varför inte?! Nya SMS om detta – i retur; Vi skulle kunna samlas ändå och titta igenom filmerna. Ja, varför inte. Sagt och gjort.

Så långt… vilken dj..la dag! Nu började det kännas riktigt hopplöst. Undertecknad fick för sig att det kanske inte är en så bra idé med den här Sortin…

 

                Men lågan fick ny fart framför datorerna hemma hos Aktörens. Inte bara för att han bjöd på glass (ja… den var god på riktig och exklusiv då det är Aktören som producerat)… men kanske mer för att när Undertecknad tog upp frågan om det här är en så bra idé… med ”Le Grand Sorti”… så tröstade de övriga i sällskapet… och om vi inte blir så många så kan vi tvärgira och lägga en pizzakväll på Verona för de som ändå anmält sig. Till dags dato c:a 25 anmälningar.

                Sen blev det mer stön än förståliga utsagor. När vi kommit igång med filmvisandet kunde vi alla konstatera att materialet var häpnadsväckande bra! Ja, stundom rent fantastiskt! Så det hade varit fint att få visa upp det i koncentrat vid avslutningsmiddagen… för alla som varit med under årens lopp! Nu... bestämdes det nytt möte. Vi går vidare med att rensa upp och klippa ihop det här materialet och träffas torsdag förmiddag i Filmkollegans studio.

                Strax innan Undertecknad skulle gå kom vår Sufflös – för att köpa glass… Det blev en lustiger stund i dörröppningen. Hemligheter från W… bland annat att Restaurangchefen har stött på en hjälpande fot och svävar just nu i avskedets hjälplösa rymd… Det var som fasan!

 

                Ja… det här var en djävla dag. Lustigt att den ändå slutade med solsken – det kunde Undertecknad konstatera när han lämnade Aktörens lägenhet i ösregn…

                Det är värst vad det regnar mycket…!?

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 4 mars 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 20.00

Kontoret13.15: Friskvård – Läkarbesök – Hallands Länssjukhus

                HJÄRTAT SLÅR I PROFETERAD RYTM!

                Vid dagens läkarbesök:
                Enastående! Elkonverteringen och alla de tabletter Undertecknad (om än motvilligt) pillar i sig har hjälpt! Allt är inte perfekt… en klaff är trött och det kommer säkert nya problem… men det ligger på framtiden och hur Undertecknad sköter sig. Sköter medicineringen!? Sköter sin friskvård!? Sköter sin kosthållning!? Just nu 90 kg… men det är åtminstone 5-10 kg för mycket… Sköter sitt allmänna leverne!? Således ; Det gäller att inte bli pensionär… i alla fall inte en stillasittande dito. Även planer för framtiden hjälper hälsan… och det lilla hjärtat som nu alltså uppför sig som det ska – som folk!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 5 mars 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

09.30 – 22.33

Kontoret09.30: Filmmontering - ”Le Grand Sorti” -> Kronobränneriet20.00: Friskvård- Tennis – FFC -> Söndrumshallen

                Kronobränneriet. Nu ska vi till att klippa samman och göra ett filmkollage av de filmer som har beledsagat varje föreställning under de gångna mordåren. Två föreställningar, ”Viskar Om Mord” och ”Det Femte Mordet” saknar vi filmer till. Undertecknad ringer under förmiddagen upp de som skötte kamera och klippning vid de här båda morden för att fria om materielet. Det visar sig att de visst har det kvar materialet i sina gömmor. Det åtta respektive sju år sen filmarbetet genomförde. Fantastiskt ändå! Nu kan vi verkligen visa alla mordfilmer – ett unikt material i sig – i anslutning till festligheterna den 4 april – ”Le Grand Sorti”!

                I övrigt ; Kaffe med fikabröd – lättsamma resonemang – planer för framtiden!

                Kan någon finna ut varför Undertecknad inte tar tag i sin uppgift att sätta samman ett körschema inför festkvällen… Det arbetet står liksom i stå och det retar Undertecknad! Inget i går… inget idag!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 6 mars 2020

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

funkislotsen.se

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 22.33

Kontoret10.00: Arbetsplenum – funkislotsen.se -> Husknuten17.50: Pappaledigt – Cello -> Kulturskolan19.30: Teaterbesök – Halmstad revy -> Halmstad Teater

                Så var vi tillbaka – i viss mån – till den gängse trallen på Husknuten. Det är absolut ingenting som skadar – att tralla på - men vi skulle kunna använda tiden mer effektivt! Idag kom vi ändå fram till diverse. Vi ska fortsätta vårt tröstlöse och desperata arbete med att producera ansökningar. Nästa hållpunkt för detta blir tisdag nästa vecka… En annan punkt som upptog tid är att vi de facto får finbesök till nästa veckas fredagsmöte. Mannen från Göteborg – föredragshållaren från dagen i Arenahallen – kommer för ett förhoppningsvis intensivt möte. Det är naturligtvis något vi ska rapportera om och lägga ut på funkislotsen.se. Vår unga kvinna – som numera är anställd för att sköta lotsen-arbetet – ska ta fram ”Fem Frågor” och i övrigt – när det beger sig – föra anteckningar för en artickel. Det var vad vi hann med – plus viss uppvisad hängivenhet i överskjutande komplexa frågor. Vi tar oss vidare… men allt strandar vid frågan om medel och då av ekonomisk karaktär. Vi behöver skapa finansiell trygghet för att driva frågorna vidare. Det måste också till en marginal för Filmkollegan och Undertecknad att ta ut ersättning för utförda tjänster. Just nu är likviditeten lika med noll… Vi sitter fredag efter fredag och vet inte om vi kan bli ersatta för det vi till nöds åstadkommer… Det håller inte i längden… det håller snart inte alls längre!

                Sen gick vi att äta pizzalunch, Filmkollegan och Undertecknad…

 

                Den här recensionen bör Undertecknad hålla kort!

                Undertecknad var alltså, i par med Den Nye Medlemmen, för att se Halmstadrevyn (Undertecknad kallar den så även om det inte alls är någon nyårsrevy…) på Halmstad Teater. Det här är inte något Undertecknad egentligen intresserar sig för men nu när inte Wapnö äter upp all tid så fanns det en möjlighet. Så för skams skull…

                Det började – och det lovade också något extra – redan i foajén en halvtimme innan föreställning. Gagsande och skön stämsång från kvällens aktörer. Det sistnämnda kunde de faktiskt ha lagt in som ett nummer här eller där i själva showen, för det lät riktigt bra. Sjunga kunde ensemblen och de verkar ha gillat det också! Väl inne hamnade vi på elfte rad och där satt vi bra… ty, som vi blev rekommenderade… man upplever det hela bäst därifrån då det finns en catwalk.

                För att deklarera det hela så handlade kvällen om en slags nummerrevy. Endast vid några tillfällen flöt spelet på med längre episoder. Det var de episoderna Undertecknad uppskattade bäst. Annars avlöste det ena numret det andra med skiftande kvalitet.

                Undertecknad ska här koncenterar sin analys på regin. Aktörerna skötte sig oftast med den äran och det saknades vare sig energi eller kraftfullt utspel. Dessutom är flera i ensemblen väl rustade skådespelare. De behärskar både sång (som sagt) och dans som dramatiskt skådespeleri. De har dessutom lätt för att hitta den rätta tajmningen och allt känns välrepeterat och säkert. I mycket är också regin säkert hållen. Men som helhet kantarar föreställningen. Kvalitetsnivån från första akten till andra är stor. Fasansfullt stor. Första akten duger även för en som Undertecknad som alls inte bryr sig om den här typen av framförande. Andra akten dalar det mesta ner och ett av de mest förskräckliga numren – som dessutom måste vara titelnumret – är när aktörerna lockar upp en från publiken att vara smakdomare. Sen levererar de den ena avskyvärda ”roliga” historien efter den andra. Detta under sentensen, var går publikens gräns för takt och ton?  Denna episod har namngivet hela kvällens spektakel… Svårsmält, svårbegripligt och inte alls roligt! Där hade regissören kunnat åstadkomma något annat… Varför inte ta bort det numret bara och döpa om det hela till ”Tidens Tand – en föreställning med bett”! eller något annat passande! Även om Undertecknad förstår att de ville föra frågan om vad som är politiskt korrekt… eller inte till sin spets... så fick man ”bajs på näsan” här. I annat vill Undertecknad ändå påstå att man visade viljeriktningar i politisk tematik (scenen på tjärnkraftverket och i växthuset). Det kändes bra – på riktigt! Men som sagt det som stör mest var den stora skillnaden på första och andra akten. Frågan är om det inte är ett kardinalfel – den här feldisponeringen. Oftast tänker man väl att andra akten ska vara den som ska hänga kvar när man går hem… den som toppar kvällen… (?) Det liksom… varför man spelar på stora scen? Undertecknad begriper att man vill få till ett mäktigt anslag. Men spel och uppbyggnad hade gjort sig bättre med en mer intim scen. När man dessutom måste ha anat att det skulle bli svårt att fylla Halmstads Teaters stor salong (900 platser eller så) I kväll fylldes salongen bara till en fjärdedel, kanske något mer.

                Plus för regin får scenförflyttningarna som sköttes nästan obemärkta. Väl fungerande och smarta lösningar. Två trappavsatser flyttades effektfullt runt av ensemblen och bildade olika scenrum. Ja… just det, nästan som under ”Trollkarlen Från Oz” fast här var trappor mindre, mer hanterbara.

                Så till sist… Trots att tempot var rasande för det mesta, så hade det inte skadat om man sänkt det för att få till något lugnt parti… Här skulle stämsången kunna komma in… Det höga tempot gjorde kanske också att det var svårt att höra vad de sjöng om. Texten gick förlorad och därmed buskapet och finessén i dramaturgin. Det där var ett bekymmer titt som tätt.

                Jaha… vad ger Undertecknad för betyg då? Det blir tydligen tre hattar av fem… ett högt betyg kanske?! Det inhöstar aktörerna och kanske en och annan blomma där till. Den Nye Medlemmen var allt förnöjd han och tyckte hans pappa var fjantigt och överdrivet kritisk!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 7 mars 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö
”En Mördares Manuskript”

Wapnö AB

Halmstad

12.00 – 23.00

 

Kontoret c:a 13.00: Publikorganisation - > Wapnö17.00: Ensemblesamling – MPW -> Wapnö19.00: FÖRESTÄLLNING – Mord På Wapnö – ”En Mördares Manuskript” -> Wapnö Gårdsscen

 

                Största publiken i år! Största publiken överhuvudtaget för ”En Mördares Manuskript”… Men 104 gäster är inget som ställer till några större problem! Vi är så väldrillade, vi har en sådan välsmord inre, oskriven organisation så det spelar egentligen ingen roll om det är många i salongen eller få. Vi får ändå till huvudrättsserveringen på 45 minuter… gång efter annan! Huvudrättsserveringen är vår värsta passage… detta apropå publikens numerär. Vi ska servera av efter förrätten. De tallrikana har fått stå kvar på borden genom den andra teaterepisoden. Det har inte verkat som störts av det Inga klagomål i alla fall. Så huvudrättspausen börjar alltså med att vi dukar av dessa tallrikar och bestick. Detta medan kockarna förbereder och lägger upp huvudrätten som bärs ut i omgångar. Vissa tar tre tallrikar, andra, som Undertecknad, tar två. Det innebär sju, åtta runder ut innan alla blivit serverade. I alla fall var fallet så i kväll. Sen äter vi själva. Vi samlas runt ståbordet i mellanpassagen… Vattenkaraffer… och så plockar vi flaskor innan det är dags att bära ut porslin och bestick igen. Allt detta på 45 minuter. Sen är vi igång med den tredje episoden… den roligaste. Kaffeserveringen innebär väldigt lite bekymmer… och vi plingar till samling innan gästerna hunnit äta upp kakstumpen för att plockar in gissningstalongerna. Undertecknad introducerar den fjärde episoden och inom 20 minuter är vi alla åter samlade på scen för applådtack och slutsång. Hela kvällen slut innan kvart i elva… oftast. I kväll var vi en tio minuter efter idealschemat… De tio förlorade vi redan från början. Det tog lite längre tid att få dricka till alla och på plats enligt gällande bordsplaceringsarrangemang. Det ska nämnas att vi hade mycket god hjälp av en före detta medarbetare som med sin serveringinsats passade på att tjuvkika på föreställningen från ståplats. Dessutom mycket trevligt att ha henne i faggorna igen. Det var en allmän uppfattning… och hon tycktes trivas med oss och sin improviserade uppgift.

                Föreställningen gick som man kunnat förvänta sig. Utan missöden… men med ett och annat knack i maskineriet. Lite kändes det som en nypremiär. Det är tre veckor sen vi brottades sist… Men Undertecknad har ingenting att anföra mot en duktig och rutinerad ensemble. Och för en gångs skull så skötte sig Wapnö med den äran. Inga misstag… inget Wapnö… (som vi brukar säga) så även denna gång… Undertecknad fick aldrig ut några publikrullor… Till sist fotograferade han av dem med sin telefon… och på det viset fick han till bordsplaceringen. Men det kunde varit värre… Ja… jo… det var visst en toalett som var utan ljuse… Det fick vi några klagomål på… Ja, ja…

                Sen hem i natten… det kändes lite, lite som en första vårnatt… eller i alla fall fick man aningar om en årstid som närmar sig…

                Fyra föreställningar kvar – Undertecknad har ändå – trots att detta är en sista säsong – tycke för det här. När allt flyter på är det väldigt trevligt med Mord På Wapnö. Undertecknad märker ju också att aktörerna tycker så…

Hatte Bärtilsson

Publik 104

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 8 mars 2020 -*-*- Internationella Kvinnodagen

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Ledig dag

-

-

-

Ledig dag…

Ledig dag… lämnas utan kommentar…

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 10, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 10, 2006 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 10, 2007 >>>

Kulturkompaniets Allsmäktiga Arbetsutskott

 

 

Detta hände Vecka 10, 2008 >>>

Allt i en blandning huller om buller; Konst För En Bättre Värld, Gatuteaterfestivalen, Interreg

 

 

Detta hände Vecka 10, 2009 >>>

Alls icke angenämt besök i Kungsbacka

 

 

Detta hände Vecka 10, 2010 >>>

Hela veckan intensiva repetitioner med Hallarna. Retorikprojektet knackar ihop. Nya uppdrag för Högskolan. Projekt Respekt! för högvarv

 

 

Detta hände Vecka 10, 2011 >>>

Rådslaget för högvarv. Hallarnas styrelse godkände Trollkarlen med vissa justeringar. Till helgen kollationering. Trollkarlen är i produktion och regissören är regissör igen.

 

 

Detta hände Vecka 10, 2012 >>>

Enorm arbetsvecka med Laholmsspäket, omfångsrika repetitioner med ”Spöksonaten”, nytt HBK-projekt och två tuffa föreställningar av ”Utdömd Egendom”. Tufft? Mycket!

 

 

Detta hände Vecka 10, 2013 >>>

Göteborg t.o.r. Härlig uppvisning av Kulturskolan och en skuta som äntligen fått vind i seglen efter stormiga vatten

 

 

Detta hände Vecka 10, 2014 >>>

Efter alla förhoppningar, drömmar, osämja, tjafs och mödor… blev det en hög sågspån kvar av allt! Heagårds-demoleringen helt klar. Klart för sommarteater på Wapnö. Klart på Högskolan för våren och helt klart godkänd mordgåta på Wapnö… Detta i en vecka med klart väder…

 

 

Detta hände Vecka 10, 2015 >>>

Staren kom och sjöng för oss. Våren är här (den som letar han finner)! Manus och analys. Allting rör sig framåt!

 

 

Detta hände Vecka 10, 2016 >>>

Lugn vecka… Då blir det mer tid för kontorsgöromål. Överfulla föreställningar på Wapnö. Projekt Husknuten samlade mer än 10 deltagare till kollationeringen på Biblioteket

 

 

Detta hände Vecka 10, 2017 >>>

Ledigt från Wapnö. Då vaknar två andra projekt till liv. ”Svipdag” och ”Mer Än Du Ser”… som nu blivit ”Fler Än Du Ser”. ”Gycklaren” gör sin föreställning i Immanuelkyrkan. Och så lite tennis i lugn vecka. Våren håller sig på avstånd men förnims!

 

 

Detta hände Vecka 10, 2018 >>>

Publikbottenrekord på Wapnö. Trots tappet goa föreställningar med mycket energi. Tre syskon firade den fjärdes 60-årsdag. Manusarbete och bra repetitioner av Svipdag-projektet i kall W Mejerisal. Äntligen lite fart på FunkisGruppen. Seg vår med minus och snö…

 

 

Detta hände Vecka 10, 2019 >>>

FunkisGruppen… AAA-ansökan – Storkören – Mord På Wapnö. Sådant som fyller veckan… förutom en massa manusarbete och administrativt

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2020 >>>