Kulturkompaniet
Kronor & Nycklar
---¤--- Schema och logg vecka 14, 2020

Tid

Måndag 30/3

Tisdag 31/3

Onsdag 1/4

Torsdag 2/4

Fredag 3/4

Lördag 4/4

Söndag 5/4

Tid

07.00

 

 

Hipp hipp Hurra på Födelsedagen

 

 

Hipp hipp Hurra på Födelsedagen

 

07.00

08.00

08.00: Arbete på kontoret

 

Fokus: Webbuppdateringar Ekonomisk deklarationer Skatter

08.00: Arbete på kontoret

 

Fokus:

Grafisk formgivning Ekonomisk deklaration

 

08.00: Arbete på kontoret

 

08.00

09.00

09.00: Husknuten Ansökningsarbete Funkisprojekten

 

 

09.00: Arbete på kontoret

 

Fokus:

Ekonomisk deklaration

09.00

10.00

10.00: Friskvård Sjukhusbesök

10.00: Planerings-plenum Husknuten funkislotsen.se Projektrapportering och fokus mot nya mål…

 

10.00

11.00

 

11.00

12.00

12.00: Arbete på kontoret

 

Fokus:

Ekonomisk deklaration

12.00: Arbete på kontoret

 

Fokus:

Ekonomisk deklaration

12.00

13.00

* Arbetslunch *

13.00

14.00

14.00: Friskvård Golf Tönnersjö Golfbana # 19 # 20

Säsongspremiär 18-hålsbanan

14.00

15.00

15.00: Friskvård Golf Tönnersjö Golfbana # 17

15.00: Friskvård Golf Tönnersjö Golfbana # 18

15.00: Arbete på kontoret

15.00

16.00

16.00

17.00

17.00: Rens & Städ Wapnö Gårdsscen

17.50: Pappaledigt Cello Kulturskolan

17.00

18.00

 

 

18.00: FEST-AVSLUTNING Wapnöensemblen Restaurang Verona

 

18.00

19.00

 

 

 

 

19.00

20.00

 

 

 

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

 

23.00

Då har vi gått in i det som årligen kommer vecka 14. Wapnö är slut och inget annat brådskar på projektfronten. Då kryper man in på kontoret och lägger kvitton tillrätta och redovisar dem månad för månad. Det är ett som är ett måste – skulle ju kommit igång för länge sen. Nu då… kanske kan Herr Ordförande få ro i kroppen för detta synnerligen långtråkiga arbete. Fyra dagar fram emot helgen… Frågan är om det räcker. Nåväl det kommer tider i nästa vecka också! I övrigt gör vi det absolut sista med Wapnö. Rens upp och ta hem allt privat och se till att vi lämnar med allt i ordning och reda. Det är en hederssak! Och så en avslutningsfest på Verona på lördag. En fest som ersätter en annan. Ty av ”Le Grand Sorti” blev det inget! Ännu ett krokben som Corona-farsoten lagt ut för oss. Få se om allt farsotande lagt sig till hösten – före det verkar mer otroligt än faktiskt. När löven gulnat kanske vi kan avhålla Sortin…!? Ja… sen är det en sista faktura till slottsgården som ska levereras. Därmed punkt! Men det finns annat att se fram emot och som Corona kanske ändå inte ska lyckas rubba eller slå i bitar. ”Allahjärtans ljud & filmfestival” går med denna vecka in på andra ansökningsvarvet. Kulturnämnden och större stiftelsefond ska utmanas. I princip är det bara att ställa om något så att brödtexten anpassas för syfte och ändamål. Vi har onsdag förmiddag på oss. Kanske kommer vi fram till att det finns fler fonder att sätta näsan mot… Herr Ordförande vill också testa och se om det gamla goda messenatsättet ännu kan tänkas fungera. Sponsorer heter det nu förtiden… Om bara vädret tillåter ska vi nog hinna med en hel del friskvård också. Företrädesvis på en viss golfbana i Tönnersjö. På golfbanan ska vi väl ändå slippa farsoten… i alla fall under maximen: ”Håll klubblängds avstånd…!” Davaij! Davaij!!

 

Måndagen den 30 mars 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 18.00

Kontoret15.00: Friskvård – Golf -> Tönnersjö Golfbana

                Så var vi till sist tvungna att ställa in ”Le Grand Sorti” och lägga Wapnö-festen på is… Det är nog många som tyckte det var lite synd… men vi kan inget annat eftersom Corona-farsoten… farsoten… inte tillåter oss att samla människor allmänt sett.  Huvudsaklig motivation är risken att smittan får fart och fäste och sprider sig vidare.  Sen återstår det att se om isen är tillräckligt stark för att gå vidare med idén fram emot höstkanten… om nu inte farsoten sätt käpp i hjulet då också…

                Så här meddelade Undertecknad de som redan anmält sig. De fick i den sista änden ett numerär av 64 personer… Dem till tack!

 

                INSTÄLLT!
                Le Grand Sorti
som skulle avhållas kommande helg, lördagen den 4 april, på Wapnö har tyvärr fått ställas in. Det är den rådande situationen med Coronaviruset som ligger bakom beslutet både direkt och indirekt. Efter det att Regeringen gick ut i veckan och förbjöd sammankomster med mer än 50 personer finns det inte mycket att diskutera. Vi var 64 föranmälda till lördagens fest.
                                INSTÄLLT!
men inte avstyrt för framtiden! Någon gång, då vi återgått till mer normala omständigheter, ska vi göra en ny planering och be att få återkomma med ett nytt datum för festen! Det är viktigt att komma samman och synliggöra allt det vi åstadkom under åren på Wapnö. Att ära och hylla alla de som deltagit i Valborgsången, alla Gråtomtar som spridit julstämning på mässan, hylla de som så intensivt gett sig hän i Magasinet under varma sommarföreställningar och alla de som mördat år in och år ut. Sammataget är vi mer än 120 som deltagit! Otroligt eller hur?!
                När detta kan bli är inte lätt att sia om! Vi kanske får vänta ända till hösten. Men håll ut! Förr eller senare kommer en kallelse och en ny inbjudan!
                Till dess.
                Var försiktiga, lova att håller er friska, så ses vi till gamman vad det lider!
                Med högaktning

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 31 mars 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 18.00

Kontoret - 15.00: Friskvård – Golf -> Tönnersjö Golfbana

                Samtliga löner för 2019-20 års Mord På Wapnö är nu utbetalda och redovisade gentemot alla och Revisorn. Sammanställning är gjord… nu väntar vi bara utfallet för inbetalning av skatter… sen är hela den affären avslutad. Utom sista fakturan till Wapnö… men sen… är affären Wapnö avslutad! Det är väl klart att det känns befriande!

 

                Sen ställde sig Undertecknad på en iskall golfbana och slog sig igenom tio hål. Vår korthålssväng gånger två! 6 000 steg, svett under flisstället… med gott resultat och växande lust. Trots kyla en härlig händelse! Leve försäsongsmatcherna! På söndag öppnar långhålsbanan igen. Kan man gissa att Undertecknad kommer vara där att prova svingen…?!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 1 april 2020 -*-*- 1 april 1998 bildades Kulturkompaniet Kronor & Nycklar.

Från förste april kliver vi alltså in i föreningens 22 verksamhetsår. Det är ju fantastiskt i sig!

Länge leve föreningen! Hipp, hipp Hurra, hurra, hurra!

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Allahjärtans ljud & filmfestival

Kronor & Nycklar

Halmstad

09.00 – 20.00

Kontoret09.00: Ansökningsarbete – funkislotesen.se/Allahjärtans ljud & filmfestival -> Husknuten17.00: Rens och städ – Mord På Wapnö-ensemblen -> Wapnö Gårdsscen

                Ja, så fick vi ihop en ansökan till. ”Allahjärtans ljud & filmfestival”. Inte så komplicerat i förhållande till de andra som producerats under den sista tiden. Frågorna något annorlunda formulerade… det tvingade oss att tänka ett varv till. Det skadar aldrig. En ansökan på riksnivå därför ville vi vara mer noga med att poängtera att vi tänker oss utanför Halland år två och tre. Postkodsstiftelsen… stod som motagare och de fick mycket riktigt våra formuleringar strax efter lunch. Gjort!

                Vad som bekymrade oss mer och som fick en hel del och kommer att få uppmärksamhet vart det faktum att Region Halland efterlyser en redovisning och rapport från deras senaste bidrag från 2019… Oj, pinsamt! Och hur vi resonemang kunde vi inte påminna oss det här bidraget… som ändå var ganska stort. Har vi verkligen kvitterat ut dessa pengar? Om – varför har det då inte slagit oss att vi borde rapportera? Många frågor runt lunchbordet… hopplösa resonemang tillsammans med laxpajen… Vi får vänta och se om Husknutens kassör kan rota fram om vi verkligen fått de här pengarna… det skulle inte förvåna Senare till kvällen läser Undertecknad sig igenom loggboken och kan inget annat än konstatera att bidraget står antecknat som beviljat. Hur har det här helt kunnat slinka ur minnet? Ett kollektivt minne? Ingen av oss minns…! Vad gör vi nu? Att det senaste bidraget står oredovisat spärrar den nya ansökan. Så vi måste raskt hitta en väg ut ur detta dilemma…!  

 

                Undertecknad upp till Wapnö gård… Det gäller sista fakturan. När han kliver av bilen kommer WapnöVD:n ur sin. Han hejar inte ens på Undertecknad! Ändå är det uppenbart att han sett Undertecknad. Skäms, är väl det ordet som snubblar på tungan! Fakturan inlämnad i ett kuvert märkt ”Sista Fakturan Wapnö” Sista… och så ska vi hämta privat rekvisita och en del kostymer… det gör vi i kväll!

 

                Vid pass fem hämtar Wapnöexpressen en av aktörerna utanför Gamla Tennishallen vid centralrondellen… och strax ytterligare två vid Hållplats Coop… Så upp till Wapnö med släp på bilen för att stråla samman med resten av ensemblen.

                På Wapnö – i logen och på scen – såg det ut precis som när vi lämnade för två och en halv vecka sen (sist föreställningen spelades 14 mars…). Till och med kakfatet och smulorna på bordet låg kvar. En sorgeliger syn… som allt statt i förfall… genom virustider gjort att allt upphört.

                Undertecknad hade utrustat Silverfaran med släp just för att få hem de två fåtöljer som kom till slottet i samband med förra uppsättningen, ”Hovsjömordet”. Till släpet kom dessa sittdon handräckligen av goda teaterkamrater – Undertecknad har med sitt ryggonda lite svårt att bära. Scenens högtalare kom också på Undertecknad lott att hämta hem. Andra plockade i papperspåsar och annat för att få hem det de hade tillfört årets uppsättning. Darttavla, klänningar, pistol, skor, underkläder… Övrigt bars upp på vinden till rekvisitaskrymslet. Teknik, datorer och rekvisita betalt av Wapnö.

                Det borde inte ha tagit så lång tid. Men vi blev stående långa stunder att hålla bittra resonemang. Det som fäste mest i dessa spekulationer var det ledsamma i att inte ha fått göra en sista föreställning medvetna om att det var just den sista. Nu blev den slutet en trist historia… på grund av mycket, inte nödvändigt att gå in på här.

                Till sist kom vi iväg. Innan Wapnöexpressen ställde kosan mot de hållplatser där upphämtning skett åkte vi om den aktör som helt tappat bort vårt plock- och städmöte för att överlämna det som vi samlat ihop för hennes räkning…

                Det är precis som om vi inte riktigt vet hur vi ska hantera det här. Ska vi vara ledsna eller befriade, otillfredsställda… eller… Ska vi kramas, gråta, säga snälla saker om varandra – säga att vi kommer att känna saknad? Det där tomrummet som uppstår när ett teaterarbete upphör… finns det där? Eller är det djupare än vi vågar inse? Nej… Undertecknad vet inte riktigt hur han ska hantera det här… Det gör den här affären extra vanskligt att komma tillrätta med! Så är det!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 2 april 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 20.11

Kontoret10.00: Friskvård – Läkarbesök-> Länssjukhuset

                Ibland är det nog med en punkt på agendan. Så förföll det Undertecknad efter sjukstugebesöket… efter avstannade verksamheten – inte ens tennisen kom till skott…

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 3 april 2020

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Ekonomisk Årsrapport

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 19.00

Kontoret10.00: Planeringsplenum – funkislotsen.se -> Husknuten17.50: Pappaledigt – Cello -> Kulturskolan

                De vanliga frågorna – rapporterna. Men mest av allt uppehöll vi oss runt det faktum att vi verkligen inte hade lämnat in någon rapport för de sista medlen vi lyft från Region Hallands kulturfond. Pinsamt! Det här är ett projekt som sträcker sig minst två år tillbaka i tiden. Inte det att vi inte gjort något – för det har vi verkligen gjort. De regionala medlen är det som lade grund för vårt arbete med funkislotsen.se… en verksamhet som givet ett rent ut sagt strålande resultat. Nej, nej… Det är rapporten som felar. Inte minst den ekonomiska sammanställningen… I sanning har vi bara ytligt koll på vart pengarna tog vägen… Så därför drogs pärmar ut och nagelfors och sakta men säkert klarnade bilden. Men det är något som när vi förra gången skulle redovisa. Det är inte fullt ut ordning på Husknutens journaler… i vart fall inte de ekonomiska! Sakta men säkert klarnade bilden – men det tog hela eftermiddagen… den här rapporten… och vi får finna oss i att det väntar en fortsättning!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 4 april 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Ekonomisk Årsrapport

Kronor & Nycklar

Halmstad

12.00 – 23.32

 

Kontoret18.00. AVSLUTNINGSFEST – Wapnöensemblen 2019-2020 – Pizzeria VERONA

 

                Undertecknad säger så här… för här finns inte fog till detaljer ; Det var en fantastisk avslutningsmiddag på Restaurang Verona! Skratt in till kikna… god mat… lösa planer inför framtiden… sång för den som hade bemärkelsedag… vemod och utanför, innan sällskapet löstes upp, kramar – trots att det inte är så lämpligt i virustider… Kort sagt ; Mycket trevligt! En fin avslutning! Ett bevis för den värdighet som vår kamratskap bär på…!

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 5 april 2020

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Ekonomisk Årsrapport

Kronor & Nycklar

Halmstad

09.00 – 15.00

Kontoret

                Säsongspremiär – Strålande solsken… måhända upp mot sjutton grader varmt! Bra vårbanor – framförallt torrt… om inte vindstilla så när på.

                Första 9 hålen på ett strålande humör. 20 poäng – vilket innebär att Undertecknad sänker sitt handikapp redan på första rundan. De slutliga 9 hålen… tja, bra till att börja med. Sen tog orken slut helt enkelt. I mål på 5 poäng – som betecknande nog togs på de tre, fyra första hålen… Kanske för mycket med en 18-hålsrunda så här i vårbrytningen. Vi travade runt en och en halv mil… mycket det för gamla ben! Men ändå… HÄRLIGT!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 14, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 14, 2006 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 14, 2007 >>>

Påsken dominerade denna vecka. Traditionell brasa

 

 

Detta hände Vecka 14, 2008 >>>

Kulturkompaniet 10 år! Konst För En Bättre Värld

 

 

Detta hände Vecka 14, 2009 >>>

Mycket att fira denna vecka. Föreningens 11-årsdag. Bärtilsson-Kovalyova jubileum… Grattis!

 

 

Detta hände Vecka 14, 2010 >>>

Fyra underbara föreställningar med ”Sommarkvällar”. Fantastisk work shop på Högskolan. Meningslöst möte i Varberg runt Halländsk Kulturutredning

 

 

Detta hände Vecka 14, 2011 >>>

Jubileum, Laholm, Hallarna, Teater Husknuten och lite ”Trollkarlen” till söndagen i en lagom hård vecka som till och med medgav lite grill i underbar vårkväll

 

 

Detta hände Vecka 14, 2012 >>>

Laholm, ”Spöksonaten” och Robin Hood: Manuset klart, programblad under arbete och reell sponsorintäkt i nämnd projektordning. Men viktigast av allt; Behövlig Påskvila! och första utetennismatchen…

 

 

Detta hände Vecka 14, 2013 >>>

Inställd Butiksteaterpremiär… (surt)… Bra work shop på Högskolan, ett synopsis ”Spöket På Heagård” klart men framför allt ett glädjande besök på vår teater av prominent gäst ur politikerledet. Våren dröjer…

 

 

Detta hände Vecka 14, 2014 >>>

Analys, analys… för att få klarhet i Shakespearekomplexet. Viss framgång i frågan. Jubileumsåtagande då Kulturkompaniet blev 16 år. Kontaktannons mot Polen för nypremierade Ungdomsprojektet… Elefantiasställvecka

 

 

Detta hände Vecka 14, 2015 >>>

Åska- och hagelstorm i påskvecka med två jubilarer. Lite ledigt ändå!

 

 

Detta hände Vecka 14, 2016 >>>

Whiskmässan… som att vandra i Vapnödalens skugga. Bästa Work Shopen på Högskolan någonsin! Bergådalbanevecka!

 

 

Detta hände Vecka 14, 2017 >>>

Två underbara framförande av Storkören i Immanuelkyrkan! Succé och gillande från alla och en var. Kvartalsrapporten som ett åskmoln men sol till helgen med bröllop och Strindberg i Göteborg

 

 

Detta hände Vecka 14, 2018 >>>

Genombrott för Svipdag och lyckad kollationering för ”Hemsöborna”! Till helgen åkte Strindberg med till Isaberg där våren steg in i våra liv!

 

 

Detta hände Vecka 14, 2019 >>>

Latmannavecka! Solk från manusarbetet men mycket friskvård… både på sjukstugan som på tennisbanan. Jubileum både till höger som till vänster… På söndag äntligen lite konstnärligt arbete: Storkörsteaterrepetitioner

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2020 >>>