Schema och logg vecka 21, 2010

Kulturkompaniet Kronor & Nycklar

 

Tid

Måndag 24/5

Tisdag 25/5

Onsdag 26/5

Torsdag 27/5

Fredag 28/5

Lördag 29/5

Söndag 30/5

Tid

07.00

07.00: Arbete på kontoret

07.00: Arbete på kontoret

07.00: Arbete på kontoret

07.00: Arbete på kontoret

07.00: Arbete på kontoret

Fokus: INTERREG

 

 

07.00

08.00

 

 

08.00

09.00

 

 

 

09.15: Dagismöte

09.00: Heldag med Hallarnas Skådespelarlag

Planering och strategimöte

 

09.00

10.00

10.15: Möte Kulturhuset

10.30: Möte IOGT - NTO

10.30: Möte Region Halland

10.00: Arbete på kontoret - Fokus: Förberedelser Interreg

10.00

11.00

11.00: Friskvård Tandläkarbesök

11.00

12.00

12.00: Arbete på kontoret

12.00: Arbete på kontoret

Fokus: INTERREG och Projekt Respekt!

12.00: Arbete på

kontoret

Fokus: INTERREG

12.00

13.00

13.00: Lunchmöte

13.00

14.00

14.00: Möte

MediaRummet

14.00: Möte ABF Projekt Respekt!

14.00

15.00

15.00

16.00

16.00: Kontoret

16.00: Arbete på kontoret

16.00: Besök på Andersbergs-festivalen Andersbergsspäket

16.00: INTERREG

Internationellt

möte i Laholm

Kultur &

Entreprenörskap

Se programmet

16.00

17.00

17.00: Kollation Ruskaby Skola

17.00: Anders-bergsspäket

18.00: Föreställ.

17.30: Teaterrep. Teater Husknuten

17.00

18.00

18.00: Drama Hallarna Skåd.

 

18.00

19.00

19.00: Friskvård Tennis - # 36

 

19.00

20.00

 

20.00: Friskvård Tennis - # 37

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

22.00

Två spännande möten väntar denna vecka. Det första på tisdag på Kulturhuset. De vill att Undertecknad börjar en anställning där på halvtid. Det tål att tänka på. Idén faller inte per automatik i god jord. Det finns en hel del frågetecken runt ett sådant uppslag. Främst handlar det om rörelsefrihet – den obegränsade friheten… Kan den garanteras – vilket är förutsättningen för att föreningen ska kunna leva vidare – så finns det också förhandlingsutrymme. Det andra mötet sker på onsdag med IOGT-NTO… Det kommer företrädesvis att handla om sommarteater för barn på Laxön. Det låter mer spännande! På tisdag avgörs också Projekt Respekt!:s öde. Mötet på ABF kommer att avgöra den saken helt och hållet. Spännande att se åt vilket håll det kommer att luta. Hallarna har stor planeringsdag till lördag. Den sammandragningen kommer också att sätta sin prägel på framtiden. Det är en kvalificerad gissning hur som helst. Ruskaby Skola förkollationerar inför sommarens repetitioner. Premiär blir det veckan efter midsommar. Men allra mest spännande denna vecka är hur det ska gå med vårt kära Interreg-projekt? På söndag drar det igång med förhandlingar måndag – tisdag nästa vecka. Spännande! Men det är mycket annat också; Hallarnas regikurs, Andersbergsspäket och Husknuteriet. Davaij, davaij!!!

 

Måndagen den 24 maj 2010

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontorsgöromål

Kronor & Nycklar

Halmstad

07.00 – 19.00

Arbete på Kontoret – Förberedelser – Uppdateringar – Planering – Interreg – 11.00: Friskvård – Tandläkarbesök… - 13.00: Lunchmöte14.00: Möte MediaRummet17.00: Kollationering – Ruskaby Skola – Kulturhuset19.00: Friskvård - Tennis

Lång dag!… minst sagt.

Beröm hos tandläkaren –”Du borstar tänderna väl”! Så har det inte blivit så mycket kostsamma problem heller sen sist. Ett återbesök… Kunde kanske kvittat – Lika bra att lyda!

 

Lunchmöte med vän från skådespelarkollektivet. Trevligt sätt att tugga och svälja. Undertecknad är ingen specialist på dylika möte. Äta och avhandla… Samtal runt livets öden och äventyr och Hallarnas dito.

Mitt under samvaron ringer man från Halmstads Kulturförvaltning och vill bestämma möte för att reda i Projekt Respekt! –”Vi kan göra en Halmstadsvariant…!” Undertecknad förklarar att han suttit under helgen och skurit i budgeten… att vi fortfarande har några hundratusen kronor som hänger fritt utan egentlig finansiering… men att det finns anledning tro att vi ska hitta även de pengarna. Region Hallands inställning – ”Vi ska inte låta Stockholm bestämma vad vi ska göra här i Halland”! Det är uppenbart att även Kulturförvaltningen har stora planer för det projekt som två gånger havererat… Vi bestämmer möte till den 7 juni – föreningens stora födelsedag. Vi avslutar lunchen i bästa samförstånd och tackar varandra för den ömsesidiga och absoluta trevnaden.

 

På MediaRummet redovisar samarbetspartnern de uppgifter som vi bestämde förra veckan. Uppgifter skötta med den äran. Nya idéer kommer också fram. Vi diskuterar bl.a. en större fotoutställning. Nya konkreta planer för barnboken tas fram. Illustrationer… Kanske skulle föreningens ekonomiansvariga kunna ta tag i den uppgiften!? Ett synopsis på storyn överlämnas till Undertecknad som kommenterar den med att ytterligare ett äventyr borde läggas till. I övrigt ett gott arbete som inger hopp för framtiden. Vi bestämmer åter möte den 7 juni – föreningens stora födelsedag.

 

Undertecknad kommer till kontoret långt efter tidsschemat och får i hast förbereda inför kollationeringen av ”Ruskaby Skola”. Printa repetitionsschema, leta rätt på överex av manuskript… och så den mentala biten. Ensemblen träffas för första gången inför sommarens Galgbergsäventyr.

På väg till samlingen stoppas ekipaget för att Undertecknad kört utan säkerhetsbälte… Fullständigt idiotiskt! Undertecknad är en komplett idiot! Polisen vänlig men väldigt angelägen om att skriva böter. Det tillät vi dem… Kan man göra någon glad så ska man… Vi blev väl inte så glada… Femtonhundra att betala. Det är andra gången detta händer på väg till en Ruskaby-samling. Samma sak förra sommaren. Då var det passagerare som åkte utan bältet, denna gång föraren. Vilar det en förbannelse över denna pjäs? En botförbannelse?

Till samlingen på Kulturhuset hade endast halva ensemblen anslutit. De unga uteblev med ett meddelande i sista stund. Nåväl… de har väl mycket att stå i inför sin examina. Vi som kom gick igenom repschema, principer och viss riskanalys. Egentligen skulle vi plockat fram kläder och rekvisita men även detta fallerade då Kulturhusansvarig inte heller infann sig. En totalt hopplös måndag… med andra ord. Enda egentligt konkreta vi fick ut av denna kollation var en böteslapp från farbror polisen… och, ok trevnad i glatt sällskap. Dessutom samlade vi ju en debutant. Förmodligen tillgodogjorde han sig informationen för att framledes lättare kunna smälta in i processen.

 

Friskvårdsprogrammet, denna afton, ledde oss – Distriktsmästaren och Undertecknad – till Söndrumshallen för en timme med gula små bollar. Härligt pass men storstryk. 3 – 9… Enda ursäkten – men den är god nog – var att det var just Distriktsmästaren som befann sig på andra sidan nätet. Undertecknad kunde aldrig läsa honom och hade enormt svårt för hans forehand cross… Den satt obönhörligt djupt ner i högra hörnet otagbar varenda gång. Då blir det svårt att uppnå acceptabelt resultat.  Trots de usla siffrorna var vi lika goda vänner i bastun efter matchen där vi fortsatte vår konversation från lunchmötet… Härlig kväll!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 25 maj 2010

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Arbete på kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

07.00 – 20.00

Kontorsgöromål – 10.15: Möte – Kulturhuset14.00: Möte ABF – Projekt Respekt!18.00: Dramakurs med Hallarnas Skådespelarlag

Mötet på Kulturhuset blev något framskjutet i tid och kom först igång runt elvasnåret. Egentligen var det här annonserat som en slags… ja, låt oss kalla det för anställningsintervju… men kom att handla om en hel del annat och rakt motsatta spörsmål. Av någon anledning började vi tala om… döden. Döden i olika skepnader, döden som drabbar och slår till när man minst anar det… döden som befriare, döden som det slutliga strecket… döden som allmän företeelse. Varför vi talade om detta eller hur vi kom in på ämnet förblir ett mysterium för Undertecknad… Kanske var det så att vi som samlats runt bordet i fikarummet, Kulturhuset hade svårt att gripa oss an den fråga som egentligen skulle avhandlas. När vi äntligen – fast egentligen var det inte äntligen – kom in på det vi skulle diskutera började vi med att gå igenom Projekt Respekt! Undertecknad förklarade i huvuddrag var det detta segdragna projekt går ut på och ska leda hän. Så småningom mer detaljerat. För personalen på Kulturhuset såg möjligheter att delta i arbetet runt Respekt! som dramapedagoger och regissörer och allt som där omkring krävs. Därför var de nyfikna, intresserade. För självklart är det så det kommer att bli om vi nu en gång i tiden får igenom finansieringen av arbetet. Därpå – och utanför projektarbetet ville Kulturhusarna att Undertecknad ska gå in och ta en halvtid i deras permanente verksamhet som då skulle innebära att man tog hand om barn- och ungdomsgrupper som söker sig till verksamheten. Undertecknad lät meddela att någon sådan anställning inte kan komma på tal… då Undertecknad tyvärr känner en större – ja, nästan obrytbar – bindning till Kulturkompaniet och den handlingsfrihet som den föreningen ger honom. Dessutom… (skam till sägenes) vill Undertecknad i görligaste mån vara chef för den verksamhet han involverar sig i… Fast det där vågar han väl knappaste en gång viska om… Emellertid står det fritt för Kvartersteater/Kulturhuset att anlita Undertecknad i deras verksamhet med fullt ansvarstagande för arbete, uppgifter, grupp och demokratiska beslutsprocesser. Om det skulle kännas som ett alternativ får de gärna återkomma. Men chansen till det är nog ganska liten… (här kan man faktiskt se denna intervju som ännu ett eget fälleben på sig själv i Undertecknad halvhjärtade strävan till brödarbete) Hur som helst gjorde nog Undertecknad den som rekommenderat honom bedrövad och det var inte riktigt meningen. Nu får vi se hur det här avlöper…

 

Eftermiddagens möte på ABF var snabbt avklarat men tog lång tid. Den Ombudsman Undertecknad sökte var nästan timmen försenad till omdiskussionen, omprövningen av Projekt Respekt!. När vi väl kom igång presenterade Undertecknad den dränerade nya budgeten och den strategi som nu tycks ligga för handen. –”Du gör som du vill… Lägg bara inget i knäet på mig – det kommer jag inte ha tid till. Jag litar på att du ror iland det här på egen hand…”, blev svaret som något speglar engagemanget. – Visst! Undertecknad behöver egentligen bara ett godkännande av Ombudsmannen och hans signatur någon gång nästa vecka så går projekteringen vidare mot en ”nystart” i augusti. För att detta ska bli verklighet krävs en ny runda med besök på berörda förvaltningar och övriga bidragsgivare, denna gång med en ansökan som inte är villkorad av att en Stockholmsbaserad fond ger klarsignal i form av beviljat bidrag. Tröttsamt… men vi får köra varvet runt igen… med viss risk för att bränna ut anletet.

En halvtimme senare traskat Undertecknad ut i ett omilt vårväder. Kyla. Blåst…

 

Hallarna samlade för ovanlighetens skull ett kraftigt decimerat manskap till kvällen övningar. 9 av 16 deltagare gjorde dock – med sin höga ambitionsmoral – ett gott arbete. Endast en grupp var fulltalig. En av grupperna såg bara en medlem och där var det kanske inte så mycket att göra för att gå vidare med uppgiften. I kväll handlade det om att lösa tilldelad Tjechovtext sceniskt. Alltså regelrätta repetitioner – ett mer handfast arbete.

Undertecknad startade kvällen övningar med en kort genomgång av saker att tänka på inför iscensättningsarbetet. Somt elementärt, annat mer förfinat i förhållande till hur en text kan bearbetas till en levande teaterföreställning. Därefter ut i grupparbetet. När Undertecknad vandrade runt förstod han att det gjordes ett gediget arbete – även i de grupper som var decimerade. Livliga diskussioner överallt och prövanden av sceniska lösningar. Undertecknad såg sig liksom ligga i ett varmt hav vars vågor sköljde upp honom på mjuka stränder…

Vid åttatiden bröt vi upp med en kort konfirmerande samling. Undertecknad informerade att han till nästa gång kommer att vara försenad en timme eller så på grund av Laholmsmötet. Då går det bra att förbereda sig med en sista repetition av uppspelen. Så tackade vi för denna stund tillsammans och så åter ut i den snåla blåsten… där, på parkeringen utanför Kulturhuset, visade sig viss spänning inför lördagens möte i efterdiskussionerna… Ja, det blir viktigt på lördag!

Hatte Bärtilsson

Vädret veckan ut

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 26 maj 2010

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Arbete på kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

07.00 – 22.00

10.30: Möte IOGT – NTO – Muraregatan17.00: Andersbergsspäket18.00: Teaterföreställning20.00: Friskvård/Tennis

Det blev ett otroligt roligt och positivt möte på IOGT – NTO… Inte speciellt överraskande då det där huserar kreativa och positiva människor. Det förstod Undertecknad genast. Vi behöver bara som exempel nämna att de framför ögonen på Medeltidsbyn (som kanske ändå aldrig skulle ha kommit på frågan) roffat åt sig Laxön för aktiviteter arrangerade av nämnda nykterhetsorganisation. Det är inte illa! Nu har de skrivit arrendekontrakt med Slottsmöllans ägare på tjugo år med option för en förlängning i all evighet.

Vad ville de Undertecknad då? Jo, att med utgångspunkt från just Laxön framställa ett årligen återkommande sommarteaterspel med barn och familjer som målgrupp. En utmärkt idé om man för över det hela till att handla om Hallarnas Skådespelarlag. I den kombinationen – Hallarna & IOGT – NTO – kan en ny era i Halmstads sommarteatertradition växa fram och ge oanade möjligheter för båda organisationerna till riklig avkastning. Både verksamhetsmässigt som ekonomisk. Laxön är ju en enastående plats som liksom marknadsför sig själv… En fantastisk möjlighet som Undertecknad hoppas och tror att Hallarna nappar på.

Under mötet drogs vissa försiktiga riktlinjer upp. Kanske A. Lindgrenpjäser kanske något annat av mer otraditionell art. Teater där unga människor beredes plats i statistroller efter det att de genomgått utbildningsveckor på ön. Ett fortsatt samarbete även under de kallare månaderna. Turnéer i länet och kursverksamhet. Det är nog som en av IOGT – NOT:oarna sa – ”Endast fantasin sätter gränser…”!

Som skrivet ett enastående och positivt möte där vi genast kom fram till konkreta mål. Nu måste det här naturligtvis diskuteras till höger och vänster… men möjligheterna ligger helt öppna. Närmast på lördag har Undertecknad chansen vid Hallarnas strategimöte att presentera förslaget. Ett nytt möte med IOGT – NTO bestämdes till den 8 juni klockan 19.00 på Laxön. Där ska Hallarna även vara med och representera.

 

Andersbergsspäket fick stå och trampa i kulissen denna kväll. I stället bjöds det på underhållande teater från en grupp som tidigare tillhört Teater Halland. De bjöd på en clownföreställning med utgångspunkt från Shakespeares Rickard III. Fantastiskt rolig… även om den så småningom blev för rolig… Fast det är kanske synd att föra in i resonemanget… Någon attack för att få fler att ansluta sig till vårt tänkta skådespel på Andersberg genomfördes aldrig. Det var liksom inte läge för det, vare sig före eller efter föreställningen.

 

Tennisen till slut. Singel och Pilefeltscuppen… (i kamp med Grannen) Oj, oj, OJ! Strängt! Undertecknad har nog aldrig kutat så mycket efter de gula bollarna som denna svettiga och andfådda kväll. Förtjänsten blev att även denna buckla togs hem efter 9 – 5 i siffror. Men det satt hårt åt. Åtskilliga games gick till lika med bytta fördelsbollar i aldrig sinande ström. Det blir lätt så när två möts som hatar att förlora. Undertecknad alltså Pilefeltsmästare i all fall över sommaren. Svett är gott!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 27 maj 2010

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Arbete på kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

07.00 – 19.00

Kontorsgöromål – 09.15: Utvecklingssamtal – Nye Medlemmens Dagis10.30: Möte Region Halland – Interregfrågor - 17.30: Teater Husknuten

Mötet på Region Halland, med den kvinna som är projektledare för ett lantbruksprojekt där, slungar Undertecknad åter in i Interregvärlden. Tillbaka till byråkratiskt krångel… suckar inför det näst intill omöjliga. Nu förbereder vi ett möte med norska och danska partners som försiktigt ska lotsas in i detta krångel, detta som kommer att sätta myror i huvudet på oss allihop. Så här långt är allt väl. Eller nästan väl… Efter detta mötet – måndag, tisdag nästa vecka – börjar svårigheternas värld del II… Enda som saknas nu… förutom att vi inte får några representanter från Falkenberg är att Undertecknad känner att han är ordentligt opåläst… Ja, risken finns för ett riktigt haltande samskandinaviskt möte… och ångesten sprider sig som kramper i hela kroppen…

Emellertid så var förmiddagen på Region Halland nyttig. Frågorna, som väcktes till liv, medgav ändå en möjlighet att något sätta sig in projekteringsrutiner gällande Interreg. Men det är klart att det under morgondagen måste tas fram dokument som vi kan arbeta utifrån, som vi åtminstone kan utgå ifrån när det ska diskuteras. Men det är så mycket att man inte riktigt vet i vilken ände man ska börja. Panikkramp…

 

På Husknuten la vi repetitionerna åt sidan. Vi var alla förvånansvärt eniga om att vi har repeterat sönder ”O ve, o ve…” Nästa vecka har vi två generalrepetitioner… det får räcka! I stället satte vi oss i smågrupper och började en diskussion som måhända tar oss till nästa produktion. Revy… Ja, varför inte… Ett väntrum utgör grunden för revyinslag av mer traditionell art. Dödens väntrum… kanske? En hel del bra idéer kom fram när vi i slutet summerade med hela gruppen samlad. Ett första steg är taget mot nästa projekt med Teater Husknuten! Bravo eller inte… det ger sig med tiden.

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 28 maj 2010

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Arbete på kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

07.00 – 18.00

Kontorsgöromål – INTERREG

En hel dag hukad framför datorn för att ta fram erforderligt material inför nästa veckas partnerskapskonferens i Laholm. Fram på eftermiddagen vaknade även laholmarna till. Telefonsamtal för bekräftelser… Vem har bokat det eller det?... Har vi koll på hur många som kommer? – Ja, vi blir drygt tjugo runt konferensborden! Har du bokat bil? – Japp… fast det är en historia i sig själv. Undertecknad får nämligen bryta under morgondagens förhandlingar med Hallarna för ett åka och ta ut pengar (detta för att Undertecknad vägrar att använda sig av kort…) och hämta hyrbilen. Det bör han klara av på lunchen… Det hoppas han i alla fall, något störd är han av tanken att inte ograverat kunna vara med skådespelarkamraterna.

Vid tvåtiden var det mesta klart – i all fall så långt det gällde material att kopiera eller printa ut. Det skedde nere på MediaRummet där mer än en och en halv timme lades till denna delikata uppgift. Det blev tre och ett halvt kilo papper… eller två hela plastkassar med dokument. Interreg = Pappersansamling = Sant! Tack vare goefolket på Mediarummet hann vi med allt… trots att kopieringsmaskinen hängde sig med jämna mellanrum och det var en hel del att häfta ihop… Sen orkade inte Undertecknad mer och bestämde att resten av eftermiddagen och kvällen skulle inordnas i mjukaste samkvämston tillsammans med vännen som anlänt från Ryssland. Han har tyvärr fått känna av den stress som uppstått i och med att uppgifterna växt på hög vad gäller nästa veckas möte. Nu blev det tid över för att resonera om gamla tider, att lyssna till hur livet löpt för honom och spekulera politiskt och filosofiskt om framtiden.

Allt är nu i princip ordnat inför konferensen i Laholm. En Power Pointpresentation av ett detaljschema… namnbrickor för deltagarna… hämta bilen, som sagt… packa reseväska med tandborste osv. … Nu gäller det att hitta den rätta stämningen så att darriga nerverna lägger sig på plats och ersätts av sprudlande entusiasm. Det kan nog låta sig göras. Hela söndagen står ju också till förfogande och i morgon ska vi ägna oss åt något helt annat…

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 29 maj 2010

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Arbete på kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

09.00 – 20.00

 

09.00: Heldagsmöte med Hallarnas Skådespelarlag – Framtidsvisioner… - 16.00: Besök på Andersbergsfestivalen - Andersbergsspäket

 

Så mötet som vi sett fram emot hur länge som helst! Hallarna ute på Tylöbäcks kursgård. Toppmöte med Hallarna även om Undertecknad nog tyckte att någon eller några saknades… Emellertid så blev det här en ytterst nyttig och för den delen angenäm dag. En dag då man under ordförandes eminenta ledning verkligen fick tillfälle att penetrera för Hallarna viktiga frågor. Och på djupet. Mycket klarnade under mängder av frågor. Vilken väg ska vi gå framöver? Hur ska vi förhålla oss till ekonomin? Vad ska vi satsa på? Hur ska ett eventuellt säsongsupplägg se ut? Hur bör organisationsuppbyggnaden se ut? Vilken funktion ska den ha? Hur ska vi få unga människor att engagera sig? Nyrekrytering? Kursverksamhet? Hotbilder och möjligheter… O.s.v. i oändlighet. Att alla frågor inte riktigt fann svar är kanske inte så konstigt. Det här är en diskussion som bör hålla på i just oändlighet. Ty allt står i förändring och den ena säsongen kommer inte att vara den andra lik. Men otroligt bra start med denna debatt, denna diskussion! Nu har vi verkligen tagit ett stort steg framåt! Nu är vi på väg! Väger man in möjligheten att göra något på Laxön och andra idéer om repertoarsupplägg ser det dessutom väldigt spännande ut. Nu har skutan fått både sjökort och kompass… Tyvärr kommer väl inte alla grund att vara utmärkta men farleden ser inte så bekymmersam ut.

Till lunch hastade Undertecknad in till stan för att ta ut pengar och hämta hyrbil. Det tog timmen och en kvart ifrån honom… men det ställde inte till några bekymmer förutom att den lunch de snälla kompanjonerna hade tagit med till honom hunnit kallna.

Eftermiddagen förflöt i samma frågesvall. Undertecknad föreslog ett diagram över en tänkt organisation. Den innehöll ett konstnärligt råd (styrelsen och extra intresserade medlemmar), ett verksamhetsråd, eller verkställande utskott (bestående av de yttersta eldsjälarna och en från styrelsen). Därutöver diskuterade vi frågor gällande medlemsvård med kursverksamhet och teaterresor. Hur vi ska hantera ATR-frågan – där Halland kanske borde ha en lokalavdelning. Ja, det var mycket som var på tapeten… mycket som avhandlade på klokt och konstruktivt sätt… många som fick säga sin mening. Mot mötets slut fick kamrat ordförande starkt bifall för sitt upplägg och sitt sätt att leda dagens diskussioner. Det var han minst sagt värd!

Alla hem med lättnad över att vi nu kan starta upp en ny säsong – höst-vår – att vi kommit överens i grevens tid för en fortsatt konstruktiv planering. Konstnärliga rådet sammankallat till tisdagen den 15 juni. Då blir det konkretkonkreta diskussioner med fokus på repertoar och höstens första arbete. Vi är där nu och det är mycket bra!

 

Andersbergsfestivalen i strålande kall sol. En hel del folk hade mött upp men alls icke så många som förra året. Det där var ingen bedömning som Undertecknad gjorde men bedömningar han lyssnade till. Här var Undertecknad i ärendet att ragga folk och grupper till Andersbergsspäket. Han talade också mycket riktigt från stora scen som stod uppställ på det grönområde han tror i folkmun kallas sport-… eller fotbollsparken (att man kan vara så främmande i sin egen stad?). Men det var nog något som att kasta pärlor för svinen. Dels var det lite folk… dels kändes det för honom som om ingen lyssnade eller brydde sig. En liten kille i spindelmannensminkning försökte imponera på honom genom att rulla sig själv framför hans fötter för att på det viset påkalla uppmärksamhet för hans bushumör… I övrigt. Nej. Dock träffade Undertecknad Serbiska Kulturföreningen som han inbjöd till första repetitionspasset på onsdag. De accepterade – nu återstår att se om de verkligen dyker upp. Det är nog inte så enkelt att engagera människor ute på Andersberg. Det känns som om det finns en viss ovilja… som förmodligen bygger på att man vill vara segregerade. Men allt detta är ett stort frågetecken för Undertecknad…

I sällskap med den ryske vännen och familjen vandrade Undertecknad åter hem i den kalla solen efter ett par timmar på festivalplatsen. Då skulle Flamingokvintetten just till att börja sin danskonsert.

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 30 maj 2010

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Arbete på kontoret

Kultur & Entreprenörskap

Kronor & Nycklar

Laholm & Region Halland

Halmstad

Varberg

Laholm/Vallåsen

10.00 – 23.00

Kontorsgöromål – INTERREG – 16.00: INTERREG – Internationellt möte – Kultur & Entreprenörskap - Laholm

Nu är vi igång med det som vi i anspänning bävat för så länge. Efter en förmiddag med webbuppdateringar och en eftermiddag med namnbrickor och de sista förberedelserna åkte Undertecknad upp till Varberg för att hämta den danska delegationen. De kom med färjan Grenå – Varberg. Men att hitta dem på terminalen var lättare sagt än gjort. Förfärligt dåligt skyltat. Undertecknad fick i sitt trevande till sist fråga sig fram. Och se där – i skydd för regnet satt danskarna under ett utskjutande tak utanför huvudterminalen. En timma och tio minuter senare packade vi av vårt bagage på Vallåsens Värdshus. Detta efter sparsam konversation längs en nästan öde E 6:a

På värdshuset fick vi våra rum - Undertecknad betecknade sitt logement som i andefattigaste laget; Två smala sängar och otillräcklig belysning i ett relativt omodernt utrymme som förpassade en tillbaka till 60-talet ungefär… Men…

Strax efter det att vi anlänt kom norrmännen. Sju till antalet instuvade i en minibuss. I korridorer löpandes kors och tvärs bars det väskor och kassar. Alla ville finna sitt härbärge. Vi hann precis stuva in sen var klockan plötsligt nio och maten serverades. Kycklingklubbor och potatissallad. En del beställde vin andra Coca Cola. Undertecknad sörplade öl. Under måltidens gång lossnade samlingen och fler och fler skratt hördes runt bordet. Maten var god, alla var trötta efter en lång resa och vinet gjorde säkert sitt till… Trevligt blev det, inte minst för att alla var nyfikna på varandra. Vi satt länge kvar och småpratade med de närmaste bordsgrannarna. Men sen, som på en given signal… så avstannade konversationen och alla reste sig upp att gå till sängs.

Sist denna kväll får man nog lov att konstatera att det ser lovande ut. Trevliga människor med ett brinnande intresse för kultur och de ungas bästa garanterar att vi kommer att komma någonstans under de närmaste två dagarna. För Undertecknad är det viktigt att vi sätter något på pränt att gå vidare med när ansökan ska färdigställas. Förste september ska skrivelser och budget vara klara att skickas in till Kungsbackakontoret… Klarar vi det? Tiden är knapp… Frågan avgörs här på Vallåsens Värdshus! Det tror Undertecknad alla är medvetna om! Hur som helst - Nu är vi igång!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 21, 2005 >>>

Till Gdansk i meningslöst visumärende. Kör- och Pippirepetitioner. Protester i Gwardejsk

 

 

Detta hände Vecka 21, 2006 >>>

Nåväl… Något kom ut av detta mötet också. ”60 År Av Minnen”

 

 

Detta hände Vecka 21, 2007 >>>

Insamling levereras till Internatskola

 

 

Detta hände Vecka 21, 2008 >>>

Festival! Kvinnlig Scenkonst. Konst för en bättre värld!

 

 

Detta hände Vecka 21, 2009 >>>

Interregbeslut. Nu är Laholm på väg in i föreningens liv på allvar!

Samtliga loggböcker för 2010 >>>