Schema och logg vecka 12, 2011

Kulturkompaniet Kronor & Nycklar

 

Tid

Måndag 21/3

Tisdag 22/3

Onsdag 23/3

Torsdag 24/3

Fredag 25/3

Lördag 26/3

Söndag 27/3

Tid

07.00

 

 

 

07.00: Arbete på kontoret

 

 

 

07.00

08.00

08.00: Arbete på kontoret

 

 

 

08.00: Arbete på kontoret

 

08.00

09.00

08.50: Laholm

 

 

09.00: Arbete på kontoret

 

09.00

10.00

09.30/10.45/13.00: Teater & Musik Laholms Daglig Verksamhet

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Prodråd ”Trollkarlen”

Hallarna

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Energi-smart-projektet

10.00

11.00

11.00

12.00

12.00: Energi-smart-projektet Folkets Hus

 

12.00

13.00

13.15: Energi-smart-projektet

13.30: Möte MediaRummet

13.00: Energi-smart-projektet

 

13.00 – 17.30: Repetitioner ”Trollkarlen Från Oz”

13.00

14.00

14.00: Halmstad

14.00 – 16.30: Repetitioner ”Trollkarlen”

14.00

15.00

15.00: Hallarnas Klädförråd

15.00: Arbete på kontoret

15.00: Kontoret

15.00: Arbete på kontoret

15.00

16.00

16.00: Arbete på kontoret

16.00: Repeti-tioner Husknuten

16.00

17.00

17.00 – 20.00: Repetitioner ”Trollkarlen”

17.00: Teaterkurs Hallarna Uppspel - Strindberg

 

17.00

18.00

 

18.00: Repetitio-ner ”Trollkarlen”

 

 

18.00

19.00

 

 

 

19.00

20.00

 

20.00: Friskvård Tennis - # 15

 

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

 

22.00

Åter igen en kolossvecka… Energi-Smart-Utställning i Folkets Hus där ordförande framträder med fria improvisationer på temat Energihushållning. Det tar tre-fyra dagar i anspråk. Men det ser spännande ut… om det nu bara kommer folk till evenemanget. Hallarna har uppspel på sitt Strindbergtema och ovan på det fyra repetitionstillfällen för ”Trollkarlen Från Oz” med nämnda teatergrupp. Teater Husknuten går vidare och denna vecka ska vi försöka få vår musikant till repetitionerna så att vi kan börja öva sångerna. På tisdag som vanligt Laholm – då ska även firmabilen lämnas till reparation. Kostsamt… Men denna vecka får Ordförande betalt för nästan allt han tar sig före… Näst intill otroligt!

 

Måndagen den 21 mars 2011

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontorsgöromål

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 20.00

Arbete på Kontoret – 13.15: Energi-Smart-Projektet – Samling Folkets Hus15.00: Hallarnas Klädförråd17.00: Repetitioner ”Trollkarlen Från Oz” - Hallarnas Skådespelarlag – IOGT-NTO

Anar man en skandal på gång…? Strax efter lunch var Undertecknad på återbesök i Folkets Hus där Energi-smart-dagarna sak avhållas i slutet av veckan. På onsdag ska utställningarna byggas upp och på torsdag invigs evenemanget. Undertecknad ska hålla i en improvisations work shop några timmar varje dag under det att utställningen hålls öppen. På lördag avslutas evenemanget. Men hur såg det ut i Folkets Hus foajé, där allt ska avhållas. Som en byggarbetsplats. Renoveringen av teatern är i full gång, foajén snyggas också upp liksom andra publika områden. Om man med ett ord ska beskriva foajén i dag så får det bli ”byggdammskatastrofområde”… Ingenting tycks klart och det är otroligt smutsigt och oordningsamt överallt. Frågan är om byggmanskapet kommer att bli klara tills på onsdag…? Annars; skandal!

 

Sen eftermiddag for i upp till Fammarp och Hallarnas klädförråd för att hämta kostym till morgondagens uppspel av Strindbergscollagen. I klädförrådet var det emellertid äckligt ordningsamt. Kostymer fint upphängda på hängare i perfekta rader. Allt annat sorterat och ordningsamt uppställt. Vi var ju där i början av februari och ställde allt till denna ordning. Därför blev besöket extremt kortvarigt. De som följt med till Fammarpslagret plockade raskt på sig det de ansåg sig behöva för Strindberggestaltningen, sen for vi hemåt igen.

 

Första riktiga repetitionen av ”Trollkarlen” och fullt ös sen vi tröstat varandra genom att fantisera hur det skulle vara om Hallarna haft en egen lokal att husera i. Plåtskjulet på Larsfrid… Suck... Det blir aldrig annat än en dröm…

Vi tog oss igenom de första scenerna. Gula Häxan och Elly mitt i Lilleputtlandet. Vi provade med att låta Häxan vara lite elak… Hon är ju egentligen en god Häxa… men vi prövade med osäkerhet och därigenom mild aggression. ”Jag är en riktig Häxa” tillrättavisar hon och nyper Elly i örat. Vi bygger detta på att Tant Emma, som är Ellys styvmor i första scenen inte heller bryr sig nämnvärt om flickan. Vi prövade också med att låta Gula Häxan plocka poäng på Lilleputtarna genom att ”tvinga” dem jubla när hon presenterade sig som deras vän. Troligen en framkomlig väg… Det är det roliga med de första repetitionerna… Man provar sig fram. Och hittar små korn att hänga upp tolkningar på.

Så Fågelskrämman. Likadant här. En relativt kort scen… Full fart och kraftteater från början. Ska det gråtas så ska det gråtas ordentligt. Här hittade vi också anledningar till förändringar. Vi la bland annat om en del repliker från Skrämman till Kråkorna med gott resultat.

Tredje man som var kallad till kvällen repetitionspass dök aldrig upp. Plåtmannen. Han har ännu inte varit med en enda gång och nu börjar tiden för hans engagemang att rinna ut. Annars hamnar vi på slagsida… Det får nog bli ett påpekande… när nu alla övriga kommit fint igång.

Annars bra… ja, mycket bra repetition. Spännande!

 

Från och med nu är dagen längre än natten… I sanning, det behövs! 12 dagar tills fotbollsallsvenskan startar på Örjans vall med Halmstad – Kalmar FF

Hatte Bärtilsson

Vädret veckan ut

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 22 mars 2011

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Teater & Musik Work Shop Laholms Daglig Verksamhet

ABF – Laholms kommun

Laholm

08.50 – 20.00

Kontorsgöromål – 08.50: Mot Laholm09.30/10.45/13.00: Teater & Musik Work Shop Laholms Daglig Verksamhet14.00: Mot Halmstad17.00: Teaterkurs Hallarna

På vägen ner till Laholm passade Undertecknad på att lämna in den Röde på verkstad för att få kontroll över de förargliga defekterna som uppdagades på besiktningen här för leden. Därefter i Musikerkollegans hyrbil ner till Station I på arbetsagendan denna dag.

 

Nu har vi nått dithän och fått sådan kännedom om talangerna i grupperna att vi kan börja sätta ihop en egen liten orkester. Det var första uppgiften idag. Vi prövade oss fram… och det är klart att det blev kakofoni till en början… ett förfärligt oväsen… dock lika roligt som förfärligt. Men redan till andra gången vi spelade igenom sången tog det sig och blev mer till organiserat oväsen. Och allt efter som tiden förflöt blev det bättre och bättre. Mot slutet kan man till och med säga att det blev rent njutbart. Det lönar sig att traggla!

I de andra två kollektiven körde vi igenom våra sommarsånger. Så här långt har vi nu kopplat grepp om de gemensamma partierna – det saknas några sånger – som kommer att utgöra början och allsångsdelen i slutet av vårt manus. Nu måste vi gå vidare och hitta detaljer till gruppernas enskilda partier. Summan av dagens övningar är att vi måste vidare och det kommer att krävas en del förberedelser inför nästa veckas övningar. Undertecknad får helt enkelt ge sig i kast med att formulera ett mer detaljerat manuskript.

Just för att bilen stod på verkstad fick Undertecknad tillfälle att följa med ner till Vallberg där den fjärde gruppen huserar. Här har aldrig Undertecknad varit. De som deltar här är så funktionshindrade att det inte är att tänka på ett engagemang tillsammans med de andra grupperna. Musikerkollegan spelar och sjunger och personalen klappar takten tillsammans med deltagarna. Allt annat är otänkbart. I detta sammanhang ska det nämnas att Musikerkollegan gör ett fantastiskt och tålmodigt arbete till glädje för dem som aldrig annars skulle få någon form av kulturell upplevelse.

I Vallberga passade vi också på att träffa en substitör till Undertecknad… måhända. Musikerkollegan diskuterade med honom om kvällskurser för funktionshindrade i Laholm. Att bredda verksamheten. Att ge rikare möjligheter… Personen ifråga lider inte av erfarenhetsbrist. Snarare tvärt om… men han gav ett dunkelt intryck och även om han framförde förakt mot vad han kallade ”hippiefasoner” så var det kanske mest det han utstrålade själv… Fast… det där kanske ska vara osagt…

Bilen var hur som helst klar när vi passerade verkstaden. För en nätt summa kvitterades nycklarna ut och färden kunde fortsätta för egen maskin.

 

Trots tidspress hann Undertecknad lägga ett trött huvud på en kudde för fem minuters totalavkoppling. En absolut nödvändighet!

 

Klockan fem var Undertecknad vid IOGT-NTO och släppte in de första Hallarna som samlats för ett få en timmes extra repetitionstid.

Hastigt iväg för att köpa upp sig på kladdig handrekvisita och en snabb kopp kaffe i kontorets kantin.

Vid pass sex tillbaka i IOGT-NTO:s lokaler med manus i hand för att få kontroll över den text Undertecknad hade att lära in inför kvällen Strindberguppspel. ”(…) Det är sant… En far ljuger aldrig… Men jag är också far… således… (…)” Hummeltexten satte sig lättare än vad Undertecknad fruktat. Något sena kom så kompanjonerna, fullt sminkade och kostymerade. Enastående. Undertecknads grupp bestod av två andra vuxna och tre barn… Fantasiska barn! Textgenomgång - Undertecknad hade att spela mot en av barnen. Hon kunde texten utantill och bra därtill. Uppställning för två genomgångar… Uppdelning av den kladdiga handrekvisitan… förhållandevis äcklig… ner i plastpåsar för att få sin plats i slitna frackens innerficka.

Kvart över sju var alla fyra grupperna klara för uppspel… Nervöst här och där… Undertecknad tyckte sig i alla fall känna den där härliga kittlingen av att stå runt hörnet till en premiär…

Så kom uppspelen igång.

Första guppen. Handlingen förlagd i barmiljö dök Strindberg och flera av hans rollkaraktärer upp. Här mixade man mellan dåtid och nutid på ett väldigt spännande sätt. Absint i glasen… och med penningar som centralt tema. En helt utan medel, en annan som förlorade allt och en tredje med massor fast låsta vid ett obrukbart kontokort. Den sistnämnde slängdes in i disken för att arbeta av notan. Strindberg övervakade allt med anteckningsblocket i högsta hugg… Fantastiskt skådespeleri! Fyndigt! Bra uppställningar med en mycket minnesvärd bild strax före Direktör Bengtsson åkte ut till disktravarna. Här fungerade skådespeleriet som allra bäst.

Andra gruppen. Denna grupp var de som klagat mest på övningens svårighetsgrad. Vid uppspelet märkte man inget av några upplevda svårigheter. De knep samman sin historia med repliken ”Men kärleken övervinner allt”! Starkt och samlat skådespeleri… Ofta med hänvisningar till saker som hände utanför scenen. Personer som passerade revy presenterades och gav anledning för oss i publiken att använda vår fantasi.

Tredje gruppen. Snygg helhetsbild med spel i förgrunden och bak på scen. En av gruppens allra yngsta deltagare gjorde en fullständigt enastående rollprestation. Som varande tolv år var det inga problem att acceptera honom som man i övre medelåldern. Mycket moget skådespeleri! I övrigt modigt spel. Att våga ta ut pauser, hålla skådespelet i ett tempo som vaggade hela uppspelet. Därtill mycket känslosamt och ärligt framfört. Ett glas med gift höll ihop pjäsen. Det landade i slutet hos dottern som i sin förtvivlan ”drack” efter att ha uttalat ordet ”Frihet” Fyndigt – klipskt… manade till eftertanke.

Undertecknad och scenkamrater fick spela upp som sista grupp. Kändes bra… i alla fall satt texten för Undertecknad som fick tillfälle att mumsa på sin Hummeltext. Som avslutning tog vi upp den kladdiga handrekvisitan. En bit kalvlever var som i förekommande fall föreställde hjärtan…

Några från Hallarna hade sökt sig till uppspelen för att övervara som publik. Av dem fick vi mycket beröm. Det kändes också bra… Rummet liksom kryddat av de atmosfärer som byggts upp under uppspelen. Vi var nog alla lika tagna.

 

Som sista uppgift denna långa dag satt Undertecknad med Hallarnas Kassör för att gå igenom de avtal som ska presenteras för den konstnärliga personalen i ”Trollkarlen”. Efter en stunds snirklande med texten enades kontrahenterna om formen och stadfäste arbetet.

 Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 23 mars 2011

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Arbete på kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 22.00

Kontoret – 13.30: Arbetsmöte – MediaRummet20.00: Friskvård - Tennis

Åh… äntligen en ”ledig” dag… utan möten, utan repetitioner. En dag till uppdateringar, och en massa som legat hur länge som helst på att-göra-listan. Men det blev inte riktigt så… Ett som stressade extra, denna dag, var affischerna till ”Trollkarlen”… fast denna stress är mer eller mindre konstruerad… Affischerna lyftes upp från botten på prioriteringslistan. Det finns annat som stressar värre – som inte syns – men som sätter långt hårdare press på Produktionsrådet. Hallarnas webbsida, studiecirkelorganisationen, bestämma möten med potentiella sponsorer… Varje sekund är ovärderlig och försvinner så snabbt… Att följa en intuitiva prioriteringslistan blir livsnödvändigt… Inte låta stressen ta överhand… Med det följer bara desorientering och förvirring.   

Halv två bestämdes möte på MediaRummet… Men av detta blev det bar ett desperat försök att få till en uppdaterad och korrigerad affisch och en korrektur på ett förslag på annons från Lokaltidningen. Av affischen blev det inget… Undertecknad har inte de typsnitt om vi arbetat med tidigare. Och vår Formgivare har gåt upp i rök… (?) Där satt vi i två och en halv timme utan att komma någonstans… Till sist gav vi upp… inte så lite irriterade på att den som är satt till att sköta den grafiska formgivningen plötsligt gjort sig oanträffbar. För sorgligt – för två och en halv timme gick till ingen nytta alls. För dem som är resultatfixerad var detta inget annat än en pina. Till sist gav vi alltså upp.

På kontoret fanns det ingen annat än att börja med studiecirkelorganisationen. Steg för steg – räkna ihop vad ett upplägg så som Undertecknad tänkt sig det kan vara värt… och det blev sent om aftonen ungefär som vi tänkt oss när vi byggde budgeten. En bra bit över 30 000…

Kontentan av eftermiddagens meningslösa… sittning på MediaRummet är att vi får försöka hålla oss till det som vi ska syssla med. Det blir farligt om vi försöker stressa upp varandra och sporadiskt och oplanerat gå in på varandras ansvarsområde.

 

Tennisen till kvällen blev en svettig historia. Singel mot brodern i Tuggummicuppen. Det var länge sen vi selade om de tre tuggummitennisbollarna… sist stod vi i Malens tenniscenter i Båstad. Ställningen innan matchen började var två och en halv match mot en och en halv i Undertecknad favör. Det räckt således med ett oavgjort resultat för att Undertecknad skulle ta hem matchserien då den gick ut på först till tre segrar. Nu tog serien slut i kväll. Undertecknad avslutade med att ta fyra raka games och vann med 7 – 5.

Turneringsseger… men bäst av allt att få röra på sig och komma i svettning!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 24 mars 2011

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Arbete på kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

07.00 – 18.00

Kontorsgöromål – 10.00: Produktionsråd – ”Trollkarlen Från Oz”13.00: Energi-Smart-Projektet – Work Shop –Folkets Hus16.00: Teaterrepetitioner – Teater Husknuten

Rappt och raskt… Ändå tog Produktionsrådet nästan tre timmar.

Det var främst budgeten som sinkade framfarten. Uppdraget var att tälja till den ekonomiska beräkningen och skala av 46 000 kronor… Vilket skulle visa sig vara en hopplöst, omöjlighet. Någonstans går gränsen där en budget inte längre fungerar på ett realistiskt sätt. Där man inte längre kan fullfölja uppdraget. Efter åtskilliga meningsbrytningar kom vi fram till att 13 000 fick anstå… och kanske är det så att den nya Styrelsen bedömer saker annorlunda än den gamla och att Produktionsrådet kan få acceptans för denna som rådet anser vara den slutgiltiga och definitiva finansieringsplanen för arbetet med ”Trollkarlen”.

Annat som togs upp var biljettförsäljningen som går igång från den första april. Affischer och marknadsföringsmaterial. Studiecirkelorganisationen. Följer vi det upplägg som Undertecknad presenterade och som fick acceptans får vi in en bra bit över trettiotusen riksdaler. Sen måste naturligtvis det studieförbund vi lagt oss under också godkänna upplägget. Möte nästa veckas onsdag. Vi förhörde oss om tekniska faciliteter med representant för IOGT-NTO som lovade att hjälpa till med detta. Både ljus och ljud. Kontakter med uthyrningsfirmor och möjlighet att komma åt IOGT-utrustning var vad vi tog upp för att införskaffa oss garantier inför en häktisk slutrepetitionsperiod.

Viktigast denna förmiddag var dock genomgången av det så kallade ”Laxöfördraget” som inte längre har någon giltighet. Den projektledare som skrev under fördraget för IOGT-NTO har, efter uppmaning, sagt upp sig själv… Under dagens möte kom som överenskommet en representant för den interimstyrelse som nu tagit över IOGT-verksamheten och garanterade oss att det vi en gång kommit överens om i stort kommer att gälla och kvarstå och att vi kan gå vidare med vårt arbete utan rädsla för att något kommer att börja svaja. Det finns en stor välvilja mot oss och vårt arbete, mot Hallarna och det så nyligen påbörjade samarbetet föreningarna emellan. Dessutom meddelade Interimstyrelserepresentanten att de inte kommer att gå vidare och polisanmäla den förra projektledare. Det låter sig också höras då riskerna för en öppen skandal inte längre är särskilt stor. Produktionsrådet har nämligen fruktat att en IOGT-NTO-skandal även kunde skada oss – dra med sig Hallarna i smutsen… eller i alla fall påverkat förtroende inför kommande möten med sponsorer och andra bidragsgivare.

Japp… där är de tre timmar i ett nötskal.

 

Under eftermiddagen anslöt Undertecknad till den utställning som går under namnet ”Energi-Smart…” och som arrangeras i teaterfoajén, Folkets Hus. Här var tanken att Undertecknad skulle hålla i fria teaterimprovisationer på vardagliga energispörsmål. Men av detta blev det inte mycket. Ty väldigt få hade letat sig till Folkets Hus… ja, för att inte säga; Publiken uteblev helt! En miss i informationen till skolorna…? Måhända, ty tanken var att stadens skolor skulle besöka utställningen och inhämta kunskap och underlag för debatter. Ytterst få – en klass från medielinjerna på Sturegymnasiet äntrade för att göra reportage – annars folktomt. Undertecknad vankade av och an – slängde käft med övriga utställare och lät sig informeras av föredrag där han var ensam åhörare… Katastrof – ty Undertecknad vet hur mycket arbete och förhoppningar som ligger bakom detta arrangemang… För att nu inte prata om hur viktigt det är att föra ut dylika frågor…

 

Repetitionerna på Husknuten förgyllde eftermiddagen efter katastrofen på Folkets Hus. För första gången under arbetet med ”I Dödens Väntrum” anslöt vår Dragspelskung så att vi kunde sjunga igenom pjäsens sångerna. ”Käre John…” Ah, otroligt roligt att få lufta lungorna med schlagers som dessa och dito på egna texter. Alla blev dessutom på ett strålande humör, inspirerade. Den skådespelare som stod på huvudet härförleden hade anslutit (tack och lov att hon klarat sig så lindrigt undan denna fadäs, hemska olycka) och vi var samlade så gott som hela laget… Plus då vår duktige Dragspelskung. Han verkade förövrigt minst lika road av att vara tillsammans med oss igen som vi att ha honom i kompaniet. Sist han drog sin bälg i vårt sällskap var i samband med ”Vilket Frieri” för drygt ett år sen. Nu svingade vi åter rösterna till hans acompangemang. I pur ysterhet skred vi över den stipulerade repetitionstiden med nästan en timme. Skoj! Väldigt skoj, ty nu är det mer på allvar.

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 25 mars 2011

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

”Trollkarlen Från Oz”

Hallarnas Skådespelarlag

Halmstad

10.00 – 20.00

Kontorsgöromål – 12.00: Energi-Smart-Projektet – Work Shop –Folkets Hus17.00: Repetitioner – ”Trollkarlen Från Oz” - Hallarnas Skådespelarlag

Förfärligt… men samma dystra facit som igår… Inte en människa (det ska inte överdrivas men ändå) hade sökt sig till dagens utställningsarrangemang. Energi-smart-dagarna i Folkets Hus foajé… Tre timmars vankande… må hända har det stärkt Undertecknad ben… mycket mer har inte gått att få ut av detta evenemang… Tyvärr! Idag hade övriga föredragshållare också gett upp. Av det som låg i programmet blev inget av… i alla all inte så länge Undertecknad var kvar. Snopet!

 

Kvällens repetition av ”Trollkarlen” drog till sig den siste i skådespelarkollektivet. Han som ännu inte varit med på någon aktivitet. Plåtmannenkreatören. Äntligen! Ty han är en betydande kraft och en tillgång för vårt arbete och vår ensemble på många sätt.

Vi läste igenom första akten och satte in honom i vårt tänk, vårt koncept. Vi diskuterade runt rolltolkningar, scenografiska utgångspunkter, ekonomiska förutsättningar, musikaliska idéer, marknadsföringsplaner och annat där till. Viktigt att ge honom möjligheter att tänka själv – ty det här är en kreativ kraft! Upp på golvet kom vi aldrig… det fanns det heller ingen mening med. Vi satt på det samma och lät ”Trollkarlen” ta oss igenom två timmars resonemang.

Därmed har alla smakat på det här arbetet. Undertecknad är förtröstansfull inför det som nu ligger framför oss. Att Plåtmannenkreatören nu klev in arbetet och är med gjorde på något sätt att allt förvandlades till den sommaruppsättning som det ju är. Kan de gemensamt vunna erfarenheterna från ”Ruskaby Skola” spela in. Den pjäsen repeterades och spelades ju under extrema sommarförhållanden….

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 26 mars 2011

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

”Trollkarlen Från Oz”

Hallarnas Skådespelarlag

Halmstad

09.00 – 18.00

 

Kontorsgöromål – 10.00: Energi-Smart-Projektet – Work Shop –Folkets Hus14.00: Teaterrepetitioner – ”Trollkarlen Från Oz” – Hallarna – IOGT-NTO

 

Idag var det inget annat att göra än att ge upp. Undertecknad infann sig på utsatt tid… men det var dålig publik uppslutning även denna gång… Energi-Smart… Det blev tre dagars vankande foajén upp och ner. Redan efter en halvtimme stegade Undertecknad ut i det iskalla solljuset utanför Folkets Hus… Därmed var denna saga all… Innan Undertecknad lämnade avbad han sig full ersättning för det här arbetet. Efter en kort förhandling, där det var Undertecknad som prutade, kom han överens om en tredjedel av det överenskomna. Inte mer än rätt – då inget arbete, i egentlig bemärkelse, genomförts. 

Utställningarna och övriga arrangemang väl ordade och faktiskt mycket intressanta… men organisationen runt evenemanget i stort hade kunna varit bättre. Men nu är det historia… och någon ny insikt har väl Undertecknad dragit ut av det här evenemanget…

 

Med fokus på Fågelskrämmans och Lejonets scener kastade vi oss in i Trollkarlenrepetitionerna denna eftermiddag. Väldigt kreativa repetitioner. Full fart från början och rakt igenom. Vi vågar dessutom ta för oss. Det gäller hela ensemblen. Alla kreerar, alla för fram sina åsikter och idéer. Det går undan… Det finns överhuvudtaget väldigt lite att oroa sig för. Bara alla kommer och ger sitt yttersta så kommer vi att få det här att fungera under den här första delen av repetitionsarbetet. Dessutom är alla på gott humör…

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 27 mars 2011

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

”Trollkarlen Från Oz”

Hallarnas Skådespelarlag

Halmstad

09.00 – 21.00

Kontorsgöromål - 13.00: Teaterrepetitioner – ”Trollkarlen Från Oz” – Hallarna – IOGT-NTO

Hela gänget samlat – även om en del kom sent. Rakt igenom förstad delen, som vi planerat. Och även om det var det vi strävade efter under de här första veckornas repetitioner, så får det betecknas som en stor framgång. Nu är det en mer rak berättelse i del ett… något enklare, kanske, än del två. Men vi vet hur vi ska handha skådespelet före paus, vi vet hur trapporna ska svängas och ställas upp, vi vet hur hela scenariot fungerar, var var och en kommer in och var de gör sorti… Det var målet med dessa första veckor av repetitioner… men ändå; Raskt marscherat!

Ovan på detta kom en hel del roliga idéer fram under dagens repetitioner. Bäst kanske den att göra en uppvikbar bild som poppar upp när Elly läser i sin stora sagobok. Men annat också. Totokreatören fann sig väl tillrätta med sin hundtolkning. Lejonkreatören hittade sin katt… Det återstår naturligtvis väldigt mycket… men vi kan se fram emot fortsättningen med tillförsikt. Nu blir det nästan två veckors repetitionsuppehåll – sen drar vi igång med den andra delen… då blir det nog lite svårare. I alla fall ser det så ut… och kanske bäst att tänka så också. Det finns en viss risk att man vaggas in i trygghet som gör motorn svårare att varva upp. Ty det duger inte att tro att vi klara detta med en klackspark…

Så här långt; bra repetitioner och förbaskat roligt!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 12, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 12, 2006 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 12, 2007 >>>

Katrinebergs Folkhögskola på besök i Gwardejsk – 60 År Av Minnen

 

 

Detta hände Vecka 12, 2008 >>>

Interreg-möte i Göteborg – Konst För En Bättre Värld på Tokalynga

 

 

Detta hände Vecka 12, 2009 >>>

Medborgarengagemang. Samling för bevarandet av Gamla Sporthallen. Måhända ett blivande Kulturhus…

 

 

Detta hände Vecka 12, 2010 >>>

Videsöndag. Nypremiär på ”Sommarkvällar”. Projekt Respekt! färdigt på pappret. Våren i antågande…

Samtliga loggböcker för 2011 >>>