Schema och logg vecka 31, 2015

Kulturkompaniet Kronor & Nycklar

 

Tid

Måndag 27/7

Tisdag 28/7

Onsdag 29/7

Torsdag 30/7

Fredag 31/7

Lördag 1/8

Söndag 2/8

Tid

07.00

 

27 – 28 juli

VIMMERBYTRIPPEN
inspirationsresa

28 juli

Svenskt-Ryskt högtidlighållande

 

Åter Halmstad den 28/7 om aftonen

 

 

 

 

 

07.00

08.00

08.00: Arbete på kontoret

 

 

 

 

08.00

09.00

 

 

 

 

09.00

10.00

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

10.00

11.00

11.00

12.00

12.00: Friskvård Trädgårdstjänst

12.00

13.00

13.00: Repetition

Analyssittning – ”Tills Döden Skiljer Oss Åt”

13.00

14.00

14.00: Kontoret

 

14.00: Friskvård Trädgårdstjänst #73

14.00

15.00

15.00: Samling Repetitioner förberedelser

15.00: Samling Repetitioner förberedelser

 

15.00

16.00

 

 

16.00

17.00

 

 

17.00: Friskvård Tennis# 74

17.00

18.00

 

 

18.00

19.00

19.00: FÖRE-STÄLLNING Körsbärsträdgården Wapnö Magasin

19.00: FÖRE-STÄLLNING Körsbärsträdgården Wapnö Magasin

 

 

 

19.00

20.00

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

23.00

Veckan börjar med Vimmerbytrippen. Anledning till denna resa är att få lite andra vyer… men också få tillfälle att se ung

aktör i aktion på Astrid Lindgrens scener. Från onsdag är det rakt in i verksamheten igen. Onsdag, torsdag

”Körsbärsträdgården”, fredag till söndag tar nya Mordet över med analyssittningar. Därvid har lunken börjat som

ska leda fram till premiär den 9 oktober. I övrigt… ja, det är ju ingen sommar… så… Men davaij i alla fall!

 

Måndagen den 27 juli 2015

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Vimmerbytrippen - Inspirationsresa

Kronor & Nycklar

Vimmerby

08.00

Koll på aktör… på resande fot…

 

Vädret veckan ut

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 28 juli 2015

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Vimmerbytrippen - Inspirationsresa

Kronor & Nycklar

Vimmerby - Halmstad

08.00 – 22.22

På resande fot…

                Ska bara nämna något om resan till Vimmerby. Astrid Lindgrens Värld… Fascinerande! Tveklöst… och vilken turistattraktion. Körerna med karavaner av husbilar o.s.v. ringlade milslånga för att komma fram. Det tog nästa en timme för att komma in… mycket folk.

                Det som var intressant för Undertecknad var att se de skådespel som utlovades och i vilka en ung aktör från Halmstad deltog. Lika fascinerande som hela anläggningen var skådespelen som Undertecknad såg… väl avpassade för barn… Ett sagoparadis – särskilt en så kall och regnig sommar som denna – för familjer… att vandra runt i. Det pågick hela tiden något… som så småningom utlöste ett nytt skådespel. Topparna var de uppspel som kretsade runt fasta scener. Här har det inte sparats på scenografi och teknik. Mittisborgen, ett fantastiskt bygge som väl förvaltades av skådepelarna. Riktigt bra föreställningar! Och den unge Halmstadaktören skötte det med den äran. Han har vuxit ut till en gigant. Med detta engagemang har han dessutom fått rutin och erfarenhet av yrket som gör att nu står stadigt på scenen. Det var fantastiskt roligt att se. Nej, det är svårt att hitta något negativt i denna totalupplevelse. Det var en slags befrielse att se det som en gång i tiden kröp ut ur sin puppa i Halmstad nu blivit en präktig fjäril… med potential att ytterligare utvecklas. Bravo!

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 29 juli 2015

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

”Körsbärsträdgården” Wapnö Magasinsteater

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 23.32

Kontoret 15.00: Ensemblesamling - Förberedelser19.00: FÖRESTÄLLNIN G – ”Körsbärsträdgården” – Wapnö Magasinsscen

                Varför blir det alltid så stressat… Massor av saker att rätt upp efter ett par dagar på resande fot. Få koll på schema och veckans arbetsuppgifter… få till erforderlig planering. Till denna uppgift kommer som vanligt ställtid… som om det inte gick att bara sätta sig ner och lösa uppgiften… lägga upp webb och annan verksamhetsförberedelse… Nää… Mitt i allt ska det plockas med kvitton, sättas på en kopp kaffe, pliras på nätet, rökas, plockas med disken… kollas igenom scenklädsel… vilken ursäkt som helst duger… som kan förskingra tankarna och koncentrationen… Nåväl – till sist blir det gjort!

 

                Först upp till Wapnö för att få ordning på tekniken. Goa gänget hade varit uppe och ställt iordning scenografi och skylskynken redan igår… Så allt var vederbörligen på plats. Och det ska sanningsenligt sägas att det tekniska inte ställde till allt för mycket besvär… utom att få ordning på ljusbordet… Ett snabbt telefonsamtal och frågan var löst. Tack till vår tekniske magiker… ty Undertecknad är novis till skam.

 

                Wapnöexpressen… sin vanliga runda. Rotorp, Backen och Sjukhuset… Gott att träffa aktörerna igen. De övriga utanför Magasinet… där vi stod länge denna eftermiddag… inbegripna i resonemang runt fotboll… och annat livsnödvändigt. Lugnt och tryggt!

                När vi så småningom drog oss in i myset på scen gick vi igenom scenövergångar i akt ett… Det sceniska livet tog genast fart, överglänste fotbollsresonemangen… och allt annat därvid… Vi höjer oss upp ur våra personliga liv.. till ett andra plan… där allt är så mycket enklare, egentligen och kanske renare också. Bra genomgångar!

                Så publiken. Alla har sina roller i välkomnandet av dem. Bål, sång, salt och bröd. Inne i Magasinet tar världens mest förtjusande människa hand om dem, bordsplacerar och har ett vänligt ord till övers. Hela den organisationen har satt sig och är väl fungerande!

                Prick sju rullar föreställningen igång med att Undertecknad hälsar publiken välkommen. I kväll annonserades föreställningen dedikerad till nyss avliden åldrad aktör… och så vaknar sovande aktör på scen och hela maskineriet med hund och allt till liv… och det går sin gilla gång!

                Inför 58 gäster gjorde vi en av de bättre föreställningarna. Numera har allt satt sig så att endast exceptionella fadäser är värda att omnämnas. Någon sådan… anlände aldrig. Rakt igenom med hurrarrop som följd. Gott mos… gott käk överhuvudtaget… Gott spel… i god samvaro!

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 30 juli 2015

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

”Körsbärsträdgården” Wapnö Magasinsteater

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 23.32

Kontoret12.00: Friskvård – Trädgårdstjänst 15.00: Ensemblesamling - Förberedelser19.00: FÖRESTÄLLNIN G – ”Körsbärsträdgården” – Wapnö Magasinsscen

                Ah, nu börjar det kännas att underbart är kort. Två föreställningar kvar… Förtvivlat fort har tiden gått! Förtvivlat blir det när den här ensemblen ska lösas upp… svårt, då den fogats fast av entusiasm, iver, talangfullhet, vänlighet, hjälpsamhet, glädje och en underfundig humor som sipprar ut överallt. Det skrattas i varenda vrå… varje del av den tid vi är samlade… inte minst kommer detta vår älskade pjäs tillgodo. Den framförs numera – som den framförts vid varje tillfälle – med en spelglädje som överträffar det mesta! Och den har utvecklats, expanderats… funnit sin förfining inför den publik som så rikligt – trots allt –kommit för att se oss. Underbart är kort!

                Till kvällens drabbning 34 vid borden. 34 heliga gäster… En egenartad samling. Medelåldern var klart över 65+… Kanske är det just vår målgrupp som samlats denna kväll. ”Körsbärsträdgården” passerar nog den yngre publiken utan den minsta reflektion. Eller som en av flickorna från hemtjänst, som vårdar modern, frågade. –”Det där med självplockning av körsbär på Wapnö…?”. Undertecknad tycker förvisso att Tjechov tillhör allmänbildningen… men det var kanske längesen författaren var på tapeten. Allmänbildning… är ett ord som betyder olika för var och en och är ett begrepp i förvandling med tiden… Kanske är det så att Undertecknad halkat efter…? Men någon tycks ändå hålla ett vakande öga efter de gamla klassikerna…

                Och i kväll trampade vi på de genuina plankor som ska föreställa världen… och fick till den hittills bästa föreställningen… även om det haltade till en aning i första akten. Det har kommit att bli så, att får vi till den första så fallerar de andra akterna… och vise versa… ikväll var det alltså vise v… med excellent spel från tvåa och framåt!… Undertecknad måste säga… från sin plats vid teknikerbåset… att han tappar hakan vid allas prestationer. Det är så välspelat, så stramt, så rent… briljant… gnistrar, sprakar, klargörande… Det är som att sitta och titta på ett gammalt gulnat foto… Från spelet är man villig att associera på samma sätt som när man tittar på just ett foto… Det ger en väldig känsla av värdighet, inre ro, att man får vara med om hemligheter… Fantastiskt!

                Nu har föreställningen, i sina ramar, också börjat gro. Vi provade med att hela ensemblen deltog vid rättningen av frågesporten. Jepichodov-kreatören föreslog att var och en efter de frågor som ställdes meddelade det rätta svaret. Ett härligt sätt… och roligt… att bibehålla publikontakten in i det sista. Så är det med vårt skådespelande denna sommar. Vi är ett väl sammansvetsat gäng… som dessutom tål prövningar men håller kreativitetens fana högt.

Men… som sagt… Underbart är kort… Tyvärr!

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 31 juli 2015

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

”Tills Döden Skiljer Oss Åt” Mord på Wapnö

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 16.00

Kontoret 13.00: Repetition – Analys – Mord På Wapnö – Wapnö Gods

                Analyskalas på Wapnö – allra överst under takåsarna… för där finns en White board att kladda på. Genomgång av scenografiska förutsättningar… kostym i viss mån… och lite runt vem det är som mördar o.s.v. (…) Hela gänget samlat, utom vakansen… Efterhand kom vi igång med läsningen… första akten (om ej helt till slutet). Vi provade resonemang om de båda grupperna… Konstnärsdelen… Den galne och hans adepter… Texten meddelar redan från början förutsättningarna för vistelsen på Skagen. Karaktärspresentation… men framför allt tävlingen… den förödande. Och så poliserna från den lilla staden Laholm. Tröga… utan gnista, utan egentlig entusiasm… men som ändå ger sig på en parallellutredning. Egentligen är det ju danska polisen som forskar i mordet av den kände svenska konstnären. Åh, så roliga de blev – direkt antog aktörerna sina karaktärer och vi provade så att vi höll på att får skrattkramp. Kulkul… Hysteriskt roligt! Och det är också två makalösa aktörer som har de rätta förutsättningarna att ro ilande dessa hopplösa poliser som i ultrarapid envisas med sin loja entusiasm inför uppgiften. Om det var en fingervisning idag… hur kan det inte bli när vi gått vidare och utvecklat dessa utgångspunkter. Vi provade också med att förankra det ännu mer i det lokala… Vi uppvisar inte den minsta skam för att plantera om i texten… göra den till vår egen med de ändringar vi finner befogade. Det gav effekt redan nu då vi i somliga partier mer eller mindre låg över borden fullständigt förlamade av skratt… Härligt… och även om ”Körsbärsträdgården” dröjer sig kvar i själen så är det ändå gott att vara i kreativa tag igen. Det ser lovande ut det här… Men så har vi frågan om den vakanta rollen… den ska väl plåga ett tag till – kan tro…

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 1 augusti 2015

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontorsgöromål

Kulturkompaniet Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 14.00

 

Kontoret

 

                Tampats med studiecirklar… Repetitionsschema…

                I övrigt i talrik svampskog… tar lätt på arbetsuppgifter nu… är ändå med…

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 2 augusti 2015

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontorsgöromål

Kulturkompaniet Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 19.00

Kontoret14.00: Trädgårdstjänst17.00: Friskvård – Tennis – Söndrum Grus

                Husmansgöra vid spisen… Hur mycket svamp som helst efter rantafejet i skogen igår.

                Repetitionsschema (Mord På Wapnö) – ute under dagen. Inte så svårt – egentligen bara plocka ihop de som meddelat att de kan… och lägga ut dem på de fyra dagar som står till buds nästa vecka. Ska ändå göras…

                Tennis till kvällen… Ute, invid Söndrumshallen, grus… eller rättare, som engelsmännen säger, lera – clay. Paradisisk afton med sol i dis och helt vindstilla. Som gjort för sugna tenniskillar. 8 – 8 till sist mot förra sommarens Botten-kreatör. Öhej… vad spännande!

                Och så en hjärna som går varm. Svansen efter ”Körsbärsträdgården” är lång. Den behagliga smaken i alla sinnen sitter i länge, länge… Undertecknad ler för sig själv vid de bilder som dyker upp inom honom titt som tätt… Det är som om en ny värld uppenbarats för honom. Underbart!

                Och så det andra som… som gör skallen het – överhet. Var ska vi finna den siste aktören att kreera Sylvester… i Mordet på Wapnö? Plågsamt… svårt att skruva ner den lågan! Står inte många till buds… och de som gör så… svara inte på anrop. Dessutom så måste det vara någon form för rollinnehavaren så han passar in i ensemblen. Passar in i bilden – går i par med övriga medlemmar. En brännande fråga! Usch!

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 31, 2005 >>>

En vecka till premiär på Pippis Liv Och Leverne!

 

 

 

 

Detta hände Vecka 31, 2006 >>>

Deltagarna i teater work shopen Camp Perkoz, Olsztyn, Polen. En bra och arbetsam grupp

 

 

 

 

Detta hände Vecka 31, 2007 >>>

To be or not to be… Premiär 2 augusti – Mirow, Tyskland

 

 

 

 

Detta hände Vecka 31, 2008 >>>

Internationella Gatuteaterfestivalen rasar för fullt och roliga turer på Nissan i Paddan

 

 

 

 

Detta hände Vecka 31, 2009 >>>

Gatuteaterförberedelser och en alldeles usel Marinfestival

 

 

 

 

Detta hände Vecka 31, 2010 >>>

Allt fokus på Andersbergsspäket denna vecka – Premiär 6 augusti 2010. Familjemästerskapet i Tennis

 

 

 

 

Detta hände Vecka 31, 2011 >>>

Två gatuspäk och fyra föreställningar. Allt fokus på ”Trollkarlen”. Kollationering av ”Ruskaby Skola”

 

 

 

 

Detta hände Vecka 31, 2012 >>>

SVERIGE – Kollationering Wapnö

 

 

 

 

Detta hände Vecka 31, 2013 >>>

Gästframträdande vid Gatuteaterfestivalen och en vecka med analysarbete av nya mordgåtan. Fortfarande inte fulltalig deckarensemble.

 

 

 

 

Detta hände Vecka 31, 2014 >>>

Nya föreställningar i Magasinet… Drömmen som blev verklighet! Nya pjäsen för Mord På Wapnö nagelfors och analyserades i grunden. En öppning utan fullt manskap…

 

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2015 >>>