Schema och logg vecka 26, 2017

Kulturkompaniet Kronor & Nycklar

 

Tid

Måndag 26/6

Tisdag 27/6

Onsdag 28/6

Torsdag 29/6

Fredag 30/6

Lördag 1/7

Söndag 2/7

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

 

07.00

08.00

 

 

08.00: Arbete på kontoret

 

 

 

 

08.00

09.00

 

 

 

 

09.00: Friskvård Golfkurs Tönnersjö Golfbana

09.00: Friskvård Golfkurs Tönnersjö Golfbana

09.00

10.00

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

10.00

11.00

11.00: Provpublik Kulturhuset

11.00

12.00

12.00: Samling

* Lunch *

12.00

13.00

13.00: Arbete på kontoret

13.00: Friskvård Trädgårdstjänst

13.00: PREMIÄR Storkören TSR

13.00: Friskvård Golf Stora banan Tönnersjö # 60

13.00

14.00

14.00

15.00

 

15.00

16.00

16.00: Friskvård Golf Tönnersjö # 58

16.00: Friskvård Golf Tönnersjö # 59 Familjemästerskap

16.00: ARS NOVA Representation Minnenas afton

16.00

17.00

17.00

18.00

18.00: Aktörträff

17.45: Aktörträff

 

18.00

19.00

19.00: Storkören repeterar Kajen

19.00: Storkören repeterar Kajen

19.00: Storkören Generalrepetition Immanuelkyrkan

 

 

 

 

19.00

20.00

 

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

 

23.00

 

Ett då… denna vecka. PREMIÄREN på Oceanscenen i hamnen… Storkören framför sitt späk under Tall Ships Race. Vi har några repetitioner på oss att få till något – även om det bygger på det vi framförde sist, i början av april. Vi har lagt till några lustiga dialoger… vi kommer att föreställa munkar som berättar (på sitt sätt) Halmstads historia. Vi får se vad det här landar… Tidsmässigt har vi blivit sämst placerade under den här underhållningsdagen… och så hänger mycket på vädret… om vi ska få någon publik. Annars förberedelser inför nästa veckas kollationering av Mord På Wapnö… och till helgen ska vi lära oss spela golf – inte det viktigaste men nog så skoj … Nåväl: Davaij, Davaij!

 

 

Måndagen den 26 juni 2017

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Storkören

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 21.00

Kontoret18.00: Manusgruppen sammanträder – Repetitioner19.00: Körrepetiton – Storkören – Kajplats – Hamnen.

                Enastående! Ett gäng människor samlas i blåshålet Halmstad hamn och sjunger av hjärtans lust – och det låter riktigt bra i kylan! Makalöst! Det är de sista förberedelserna inför Tall Ships Race och varför inte repetera utomhus?… även om det blåser styv kuling och är kallt så det huttras… Det är på vår underbara, energiska Körledare initiativ – och kanske skulle man kunna tro att det skulle bli mycket skolk i kväll… nej, o nej… Det är en hel del körmedlemmar som samlas och klämmer i så ståpälsen beror på annat än kylan! Hurra… för hur det än går när vi ska upp på scen på lördag har samlingar som denna ett helt annat värde än rent konstnärliga. Det får gruppen att svetsas samman, alla får ett minne för livet… och den sociala fördelen kan inte överdrivas… Det är inget annat att göra än att utbrista i ett hipp, hipp hurra!
                Innan sångarna samlades äntrade vi aktörer hamnen med våra nykomponerade manus. Vi kunde inte komma in på området där vi ska framträda så vi bestämde oss för att åka ner till järnvägsstationsfiket för att gå igenom texterna där. Sketch för sketch gick vi igenom och delade ut roller. Vikingahjälmar provades ut medan vi sörplade kaffe och fick oss en ostfralla. Mycket mer kunde vi inte göra. Tiden knapp och vi var angelägna att komma ner till hamnen och sången där. Nästa möte på onsdag… då ska vi vara inomhus i Immanuelkyrkan och senare ansluta oss till den generalrepetiton som ska avhållas där… Visst, bra möte – vi vet vad vi har att göra!

Hatte Bärtilsson

Vädret veckan ut

Sång i hamn

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 27 juni 2017

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Storkören

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 21.00

Kontoret19.00: Körrepetiton – Storkören – Kajplats – Hamnen

                Sångövning på samma ställe i hamnen denna afton som igår kväll… med den skillnaden att vädret var avsevärt bättre… Riktigt behagligt. Därför sjöngs hela programmet igenom… och klockades. Vi har en show som varar i c:a 50 minuter… då är sketcherna tillagda i minnet… alltså fem minuter över den tid huvudarrangörerna tilldelat oss på lördag då det smäller. Det kanske kan vara förlåtligt – men det går också att skynda på… och spara in nån sekund här och någon sekund där… Vi kommer troligen att dra över stipulerad tid hur vi än gör. Hur som är sången i hamn… om man säger som så. Det lät utmärkt… även om det svajade här och där. Även utan någon förstärkning hörs gruppen väl – vilket är det bästa betyget…

                Vad vi har att se fram emot vet nu ingen. Fem båtar – de största har meddelat med olika anledningar att det inte kommer till Halmstad TSR… Kanske dags att döpa om arrangemanget till Small Ships Race… och vädret lovar inte det bästa heller. Regn – och det ihärdigt – och blåst… Styv kuling… Den vi fick smaka på igår under sångövningarna… Åska och annat elände… Kommer det någon publik alls till vårt framträdande? Det kan man med rätta fråga sig. Nu spelar det kanske inte så stor roll… vi gör vad vi ska göra och sen får det gå som det vill – men det är klart att det hade varit roligt med en hundra personer i publikhavet… Då blir det mer än vad som står på scen!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 28 juni 2017

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Storkören

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 21.00

Kontoret11.00: Provpublik – Kulturhuset17.45: Manusgruppen sammanträder – Repetition – Immanuelkyrkan19.00: GENERALREPETITION – Storkören inför TSR - Immanuelkyrkan

… (…) …

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 29 juni 2017

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 18.00

Kontoret13.00: Friskvård – Trädgårdstjänst16.00: Friskvård – Golf – Tönnersjö Golfbana

                Friskt – Uteliv – Gräsmattan får tukt… och på annat ställe slås bollar över gräs. Trots gräslig vind en ljuvlig eftermiddag!!!

 

                Här måste berättas om en märklig episod… Undertecknad har sedan han fick beskedet från en av de trognaste aktörerna om dennes mankering av filmroll i Mord På Wapnö gått och tänkt på en ersättare. Sakta men säkert har namn seglat förbi… men en aktör har dröjt sig kvar i sinnet. På väg ut till Flygstaden för att handla både det ena och det andra bestämmer sig Undertecknad för att söka denna aktör… Han funderar i alla tänkbara riktningar hur han ska komma till ett samtal. Telefonera… blir säkert bäst… När han så bara har ett par ärenden kvar äntrar han ICA Maxi Flygstaden i tankar vad som behöver inhandlas… När han svänger av efter de första hyllorna med parfym och tvål… så står Han där. Alldeles för osannolikt känner Undertecknad först inte igen honom… Men så brister vi båda ut i breda leenden… och Undertecknad konfronterar aktören med sitt erbjudande. Efter diverse resonemang får Undertecknad det han önskat… Ett medgivande och ensemblen är fulltalig… Glädjande inte bara numerärt… mer egentligen för aktören i fråga är ett stort namn på den halmstadiska amatörteaterhimlen. Fantastiskt och nu ser Undertecknad framför sig två giganter i samma film. Det är stort på många sätt… Ty Wapnö är en sak… historien en annan… Nu slår vi två flugor i en smäll. Gigantbra! Och tänk att det gick till som det gjorde där på ICA Maxi Flygstaden!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 30 juni 2017

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 18.00

Kontoret

                Kallelse till nästa veckas kollationering har nu gått ut till den 19 man starka ensemblen som ska lyfta höstens Mord På Wapnö…

Hatte Bärtilsson

Ensemblekallelse

Generalrepetitionsschema

 

Upp>>

 

Lördagen den 1 juli 2017

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Storkören uppträder Tall Ships Race

Kronor & Nycklar

Halmstad

Oceanscenen Hamnen

09.00 – 15.00

 

Kontoret09.00: Friskvård – Golfkurs – Tönnersjö Golfbana12.00: Samling – Hamnen13.00: Körframträdande – TSR – Oceanscenen – Storkören Friskvård – Familjemästerskapen i Golf – Tönnersjö…

 

                Ja, det gick vägen med både sång och väder… och en hel del människor hade samlats för att titta på oss och lyssna. Gubbarna, som bildade Munkensemblen skötte sig också med den äran… Eller som någon sade efter förvärvet; ”Synd att det bara var för oss att göra detta en enda gång”! Ja, för när man väl har blivit varm i (munk)-kläderna och hittat ron utspelet skulle man vilja gå vidare och utveckla… Men det finns en tjusning med att bara göra saker en enda gång… och vid detta tillfälle var det bara att ta det och acceptera.

                Tilläggas ska väl att det var första gången Undertecknad spelade framför ett kravallstaket. Ja, ja… det var väl inte förorsakat av oss (det kom större band fram åt kvällen som kanske behövde hålla fansen på avstånd) men ändå… Och så var det kameror som följde oss på nära håll för att kabla ut bilderna på storbildsskärmar… också det för första gången… Kul! Stort! Mest kul…!

Så här skriver Körledaren om körens insats… ;
                Jag vill verkligen tacka er för att ni alla ställde upp och levererade en så´n fin sång!!!
Jag har alltid varit förtjust i stora körer som sjunger – alltsedan mina tidigaste lärarår innan jag var 20 år.
Jag har alltid haft stora körer i skolorna med eleverna och övat på skoltider till mina kollegers förtvivlan, för eleverna gick ju ifrån sina lektioner för att sjunga.
               
All så´n musik tänder något hos mig och jag har lärt mig att det är energierna i den förenade sången och den gemensamma andningen – det är nästan lite heligt.
               
Ni ska ha tack för att ni sjöng ut som ni gjorde! Det lät fantastiskt bra!!! Speciellt var Båtlåten bra, där alla stämmor hördes så fint. I Så länge skutan kan gå hördes speciellt sopranerna på ett mycket fint sätt – ni fyllde ut – och tillsammans med basarna ramade ni in låten till en härlig vals. Till Österland lät fantastisk – bra balans mellan stämmorna. Och You never walk alone var en rysare – SOM ni sjöng ut! Speciellt dessa sånger gav mycket.

                Det som är så fint med en så här stor kör är att alla behövs. Vissa är säkra här och andra där. Ni som kände att det var lite fel på olika ställen märkte att det blev rätt ändå. Som ni märkte så höll jag inte på med att ta om allt som var ”fel” – huvudsaken att energin i sången kom fram – och det gjorde den trots att du kanske tycket att allt inte var helt ”rätt”.
               
Tack också för att ni var så tålmodiga när ni väntade på att komma upp på scenen. Detta gjorde att allt var färdigt när ni kom upp, vilket ni också skötte mycket bra – ni ställde er i era grupper och flyttade lätt om när jag bad er hoppa ner från bänken t ex – tack för det!

                Processen från Titanic 2014 fram till nu har varit mycket positiv. Ni har klättrat upp i sångerna och ni låter som sagt urbra.

                Orkestern ska också ha ett stort tack!!! Det var så skönt att ha er med och följa oss med ert fina komp. Ni höjde oss flera grader. Så jättetack!!! Jag hoppas verkligen att vi kan samarbeta fler gånger.
Med vänlig hälsning, Körledaren!

 

                Till kvällen avhöll vi Familjemästerskapet i Golf på utsökta Tönnersjö Golfbana. Efter en otroligt stark spurt kom Undertecknad upp i delat mästerskap. Det var kul… och kanske är det så att tennismästerskapet ska läggas i malsäck… nu när gubbarna börjar bli till åren – fast synd ändå! Golf är emellertid också påfrestande och befrämjar kondition och hälsan...

Hatte Bärtilsson

Publik 255

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 2 juli 2017

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

09.00 – 19.00

Kontoret09.00: Friskvård – Golfkurs – Tönnersjö Golfbana13.00: Långgolf – Stora Banan – Tönnersjö16.00: Minneskväll – Ars Nova – Återsamling – Veinge…

                40 år efter det begav sig… Det gamla Ars Niva-gänget återsamlas i Veinge för att lyssna på den musik som spelades in då och för att utbyta minnen. Undertecknad var ju med på den tiden – drog sitt strå till stacken med sina tavlor… Ars Nova – Konst och Musik… Ja… det är klart… Dessa rara människor… dessa urtrevliga pågar… har blivit 40 år äldre… men när Undertecknad vid tillfälle blundade en stund var det samma röster han hörde som i unga dar. Tänk! Det här var en rörande trevlig stund… och allra bäst var, att musiken som hela tiden strömmade ur högtalarna, var bedårande bra! På riktigt!

                Nu tänker Undertecknad att det hade varit superintressant att göra en dokumentär om detta band… Ars Nova… kanske om en återförening på scen… som aldrig blir av…

                Oj, en glädjens och sorgens kväll! Ars Longa, Vita Brevis… Konsten är long, Livet är kort… En glädjens och sorgens tanke!

Hatte Bärtilsson   

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 26, 2005 >>>

 

 

 

 

 

Detta hände Vecka 26, 2006 >>>

Styrgruppsmöte i Olsztyn, Polen - TACIS

 

 

 

 

Detta hände Vecka 26, 2007 >>>

Över Östersjön för tredje gången på kort tid…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 26, 2008 >>>

Nytt projekt involverande kulturarbetare och näringsliv

 

 

 

 

Detta hände Vecka 26, 2009 >>>

Denna vecka upptogs av Ruskaby Skola. Repetitioner, Premiär och Föreställningar till helgen

 

 

 

 

Detta hände Vecka 26, 2010 >>>

Ingen större succé men premiär på Ruskaby Skola. Projekt… Respekt! Tog ännu ett steg framåt vid viktigt möte på Andersberg. Annars har det varit lite väl mycket ställtid denna vecka.

 

 

 

 

Detta hände Vecka 26, 2011 >>>

Fantastiskt! Två sponsorer anmälde intresse att hjälpa till med ”Trollkarlen”. Sista veckan innan repetitionerna tar vid på allvar (”Trollkarlen”). Första veckan med Laxökollot slutade lyckligt. ”Alla Dödar Alla” som första giv på nya scenen. Fantastiskt!

 

 

 

 

Detta hände Vecka 26, 2012 >>>

Robin Hood… eller hur? Solig premiär 27 juni 2012 kl. 18.00

 

 

 

 

Detta hände Vecka 26, 2013 >>>

Säsongsstädning och säsongsplanering. Till helgen stor familjetennis och kafévakt på Heagård…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 26, 2014 >>>

Första hela aktgenomgången… Det tar sig i Midsommarland! Till söndagen stort familjeslag i tennis

 

 

 

 

Detta hände Vecka 26, 2015 >>>

Mycket bra övningar efter midsommarhelgen. Första repetitionerna i kostym. ”Körsbärsträdgården håller på att mogna!

 

 

 

 

Detta hände Vecka 26, 2016 >>>

”Cabaret” för hela slanten… än med det ena, än med det andra. Tröttkörd ensemble levererar godkänt genrep till helgen… men det är inte mer än jämnt…

 

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2017 >>>