Kulturkompaniet
Kronor & Nycklar
---¤--- Schema och logg vecka 16, 2020

Tid

Måndag 13/4

Tisdag 14/4

Onsdag 15/4

Torsdag 16/4

Fredag 17/4

Lördag 18/4

Söndag 19/4

Tid

07.00

 

 

 

 

 

* Ledig Dagar *

07.00

08.00

 

 

 

 

 

 

 

08.00

09.00

P

 

 

 

 

 

 

09.00

10.00

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Husknuten Ansökningsarbete

10.00: Mot -> IKEA Helsingborg Nedre Kantinen inredning (…)

Mot Halmstad ->

10.00: Husknuten funkislotsen.se

 

 

10.00

11.00

 

 

11.00

12.00

Å

* Affärslunch *

12.00: Arbete på kontoret

Lördag - Pilefeltkommandot Trädgårdstjänst

12.00

13.00

Lördag - Golf Tönnersjö Golfbana # 26 & 27

13.00

14.00

14.00: Arbete på kontoret

14.00: Arbete på kontoret

Söndag - Golf Tönnersjö Golfbana # 28 & # 29

14.00

15.00

S

 

 

15.00

16.00

 

 

16.00

17.00

17.50: Pappaledigt Cello Kulturskolan

 

 

17.00

18.00

K

 

 

 

 

18.00

19.00

 

 

 

 

 

19.00

20.00

 

 

20.00: Friskvård Tennis FFC #25 Söndrumshallen

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

 

23.00

God fortsättning på påsken! Annandag påsk på måndag, sen är påsken förbi för den här gången. Ledigt och trevligt… inte minst för att en rad golfrunder har kunnat avhållas i det fina vädret. Från tisdag tillbaka till det vanliga knoget. Ska Herr Ordförande kunna få för sig att äntligen komma igång med 2019 års deklarerande ekonomiska redovisning…? Vilken morot ska användas… alternativt piska? Det är ett jobb som orätt har halkat fram och tillbaka – mest tillbaka – på prioriteringslistan. Det kan man ju alltid undra varför. Det är ju ingen större brådska med redovisningen… men för eller senare blir det så! Annars i veckan. Ytterligare en ansökan ska göras för ”Allahjärtans ljud- & filmfestival”. Halmstad kommun kultur. Bidragsgivarna har gått ut med varningar att om en ansökan ser ut att kapsejsa på grund av Coronaviruset så kommer den automatiskt att avslås. Så det gäller att hitta en väg där vi kryssar förbi de skären. I princip skulle ”Allahjärtans ljud- & filmfestival” inte behöva beröras av dylika restrektioner… då vårt huvudnummer ligger först i februari nästa år. Vi får väl se – ansökan ska skrivas hur som… Davaij! Davaij!!

 

Måndagen den 13 april 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Ledighet

-

-

-

Påskledigt

Ledig dag… lämnas utan kommentar…

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 14 april 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 18.00

Kontoret

                Där ser man… Idag blev det allt lite fräs i bygget! Äntligen kom Undertecknad igång med den ekonomiska årsredovisningen. Den för 2019! Jakten på kvitton har börjat… och så småningom ska vi vara så rustade i frågan att det går att gå i klinch med Revisorn… Nåväl – det är en senare fråga… Deklarationen ska var Skatteverket tillhanda någon gång i augusti… men i frågor som dessa gäller den gamla goda regeln ; ”Bra framförhållning och koll … annars blir ekonomin lätt ett såll”! Sant… men vem var det som sa det…? Hur som så har högarna börjat växa – nu i upplägget månad för månad!

                Annars annat också. Det var som om verksamheten tog ett reellt skutt framåt så här efter påsk. Men ännu vet inte Undertecknad vad han ska syssla med rent konstnärligt. Det kommer… var så säker! Dock pöser det en – än så länge – snäll frustration över detta faktum. Det finns faktiskt ingenting där inne, ingen längtan, inte ett spår av intressant tankegång, ingen front stå upp mot… och så ett kultursverige som ligger helt nere och simmar runt i ångest från det här viruset som drabbat alla direkt eller indirekt. Vi har gått in i en slags idédepression… och hur länge misstämningen ska vara, eller vart den ska leda, eller när och hur den ska sluta…? Det spekuleras det vilt i men ingen tycks förmå förutspå hur den epilogen ska spelas… Coronatider – Coronadepressionen våren 2020… Därför… för att inte dras ner i ett allmänt sugtryck, är det bättre att bida! Det finns ju att göra… > Ekonomin tillexempligen… eller att klippa gräset… Båda verksamheterna kan göras i pur ensamhet!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 15 april 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 18.00

Kontoret10.00: Ansökningsarbete -> HusknutenAffärslunch

                Samling på Husknuten för att komma igång och egentligen slutföra den sista ansökan för ”Alla hjärtans ljud- & filmfestival”. Den riktad till kommunen och Kulturförvaltningen. Tre petitioner har vi redan åstadkommit… nu alltså den sista anhållan om ekonomiskt bistånd för att kunna förverkliga vårt koncept… Men det skulle visa sig svårt… och till sist omöjligt. Till Kulturförvaltningen måste man nämligen skicka ansökan digitalt över ett eget konto… som alltså tillhör Föreningshuset Husknuten. Men för att kunna realisera ansökan måste man först uppdatera föreningens protokoll… Det senaste från 2019 års årsmötesförhandlingar med dito ekonomisk redovisning. Denna hade vi… tyvärr i tryckt form… Tyvärr, för den måste alltså då vara digitaliserad! Så förmiddagen gick åt till att scanna och försöka få den sammanhängande. Det går nämligen bara att sända ett dokument till kommunens webbsida… Av allt arbete blev det nu bara trettio sidor PDF-filer… omöjliga att rubba i sin låsta form… således gick vi bet! Totalt och helt enkelt! Undertecknad är då rakt ingen dängare på dylikt digitaliseringsarbete… Fotografkollegan blev rastlös och gick sin väg strax efter lunch… Så där stod vi. Tanken landade väl i att någon skulle hitta årsredovisningen som ett dokument på någon av Husknutens datorer… även om det kändes som en bränd förhoppning. Då slog det oss… att man kanske skulle kunna scanna in dokumenten i något annat format än PDF… Jo, vid vidare nagelfaring visade det sig att man kunde spara sidorna som J-PEG… (som bilder alltså). Så blev det 30 sidors scanning i en andra omgång… och nu var det inga problem att bygga ett word-dokument av detta allt. Då var klockan långt liden eftermiddag… så ansökan får expedieras om fredag då vi ändå håller det veckoliga plenumet. Där kom punkten av sig självt…

 

                Eftermiddag med mer Kronor & Nycklar-ekonomi och annat som om inget annat gagnar annat som måste göras. Högskolan fick ett telefonsamtal för att om möjligt få ut en gammal lön som legat där och skvalpat i evigheter. IKEA i Helsingborg kontaktades… så att vi i morgon kan ta oss dit för den slutliga lösningen av Nedre Kantinens inredning. Visar man bara den ledigaste viljestyrka så händer det något med den annars så bångstyriga verkligheten!

                Gott att konstatera!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 16 april 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 22.33

Kontoret10.00: -> Mot IKEA Helsingborg – Nedre Kantin – Inredning (…) -> Mot Halmstad20.00: Friskvård – Tennis – FFC - Söndrumshallen

                Nu är köksutrustningen beställd till Nedre Kantin. Levereras 20 maj… (vilket är lite väl sent kan Undertecknad tycka)…

                Nu är sista tennismatchen i kamp om Fula Fatet spelad för den här säsongen. Två av deltagarna annonserade att detta blir deras sista säsong… Därmed är den ärofyllda turneringen i fara… men det är långt till hösten – på många sätt…

                Hur gick det då… Ja… (…) Undertecknad kom sist som han gjort de senaste tävlingarna…

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 17 april 2020

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 19.00

Kontoret10.00: Arbetsplenum – funkislotsen.se -> Husknuten17.50: Pappaledigt – Cello -> Kulturskolan

                Jo… det är väldigt bra att vi har de här sittningarna på Husknuten och att de återkommer regelbundet. Varje gång kommer det till något nytt med funkislotsen.se. Och nu när vi har en ”anställd” så får genomgångarna omedelbar effekt, då det finns en som kan korrigera det påpekade. Roligast av allt är att Myndighetsrepresentanten är så ivrig i sitt agerande under de här mötena. Undertecknad känner sig som en liten pojke som mest är intresserad av bus. Men även han tillför något även om initiativet ligger utanför hans omedelbara intressesvär.

                Egentligen skulle vi kastat oss över en ny skrivning – den sista för ”Allahjärtans ljud- & filmfestival”. Men ordinarie mötestid drog över och när vi skulle in framför datorn för att börja arbetet var klockan långt över tolv… Då beslutade vi oss för att skjuta fram arbetesmötet tills på måndag… Det finns heller ingen anledning att stressa med den här hemställan. Det är sista april som gäller som deadline… Det ger oss över en och en halv vecka att ordna till det som redan egentligen är ordnat.

                Resten av dagen vid kvittohögarna. Skönt att ha något ”mekaniskt” att göra… eller vad man ska kalla det!? Det fungerar nästan terapeutiskt… Ett plus ett är två!!!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 18 april 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Ledighet

-

-

-

 

Ledig dag…

 

Ledig dag… lämnas utan kommentar…

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 19 april 2020

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Ledighet

-

-

-

Ledig dag…

Ledig dag… lämnas utan kommentar…

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 16, 2005 >>>

Kulturkompaniet blir fyra medlemmar denna vecka

 

 

Detta hände Vecka 16, 2006 >>>

Ung svensk fotograf siktar på mig, jag på henne…

 

 

Detta hände Vecka 16, 2007 >>>

Nu börjar det brännas – Två veckor kvar – Repetitionerna knackar

 

 

Detta hände Vecka 16, 2008 >>>

”Konst För En Bättre Värld” - Mastodontprojekt

 

 

Detta hände Vecka 16, 2009 >>>

Kollationering med Hallarna – ”Några Sommarkvällar På Jorden”

 

 

Detta hände Vecka 16, 2010 >>>

Interregmöte i Laholm inställt. Sista föreställningarna med ”Sommarkvällar”. En epok som därmed går i graven…

 

 

Detta hände Vecka 16, 2011 >>>

Äntligen en högvärdig repetition av ”Trollkarlen”! Hallarnas Teaterkurs avslutade med Taubesånger. På detta en fantastisk Påsk!

 

 

Detta hände Vecka 16, 2012 >>>

På tvären i Laholm, gudomlig föreställning av ”Spöksonaten”, småtrevligt på Högskolan… och så ”Robin Hood” igång – regnig kollationering på Laxön.

 

 

Detta hände Vecka 16, 2013 >>>

Ny session på Högskolebiblioteket. Första repetitionerna med ”Spöket På Heagård”. Kort möte med svunnen tid från Riga. Premiär på Butiksteatern… I vecka där sömnen dominerade

 

 

Detta hände Vecka 16, 2014 >>>

Premiär (måndagen den 14 april – Arenahallen) och två fantastiska föreställningar med Körspäket ”TITANIC”! I övrigt påskutflykt med läsning av nya Mord På Wapnö-manuset

 

 

Detta hände Vecka 16, 2015 >>>

”We Are The World” – Premiär 18 april kl. 16.00… Vid sidan av detta; Problem av mer privat karaktär…

 

 

Detta hände Vecka 16, 2016 >>>

Högskolan, Storkören, manuset klart på Husknuten och första maratonrepetitionen med ”Cabaret”… Men det vi minns mest var den sordin som nära teaterkamrats död lades över oss…

 

 

Detta hände Vecka 16, 2017 >>>

Mycket förberedelser, en hel del långtidsschema och äntligen en kallelse till kollationering av Strindbergssommaren. Nu pekar det äntligen åt Slottsmöllan och ”Hemsöborna”

 

 

Detta hände Vecka 16, 2018 >>>

PREMIÄR! Elin Svipdag-projektet: ”Av Ljus Ska Du Åter Varda” Tisdagen den 17 april 2018, Immanuelkyrkan. En fantastisk vecka som avslutades med trevligt kalas för Wapnö Mordensemble

 

 

Detta hände Vecka 16, 2019 >>>

Påsk på Pilefelt!

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2020 >>>>>