Schema och logg vecka 35, 2012

Kulturkompaniet Kronor & Nycklar

 

Tid

Måndag 27/8

Tisdag 28/8

Onsdag 29/8

Torsdag 30/8

Fredag 31/8

Lördag 1/9

Söndag 2/9

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

 

07.00

08.00

 

08.15: Plenum Wapnö Ekonomi

 

 

 

 

 

08.00

09.00

 

 

 

 

 

 

09.00

10.00

10.00: Friskvård Tennis Asfalt # 57

10.00: Friskvård Tennis Asfalt # 60

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Rep Larsfrid

 

10.00: Arbete på kontoret

10.00

11.00

11.00: Film Larsfrid Wapnö

 

11.00

12.00

12.00: Arbete på kontoret

 

12.00: Arbete på kontoret

 

 

12.00

13.00

13.00: Wapnöfilm Rekognosering

13.00: Scenprov Larsfridssalen

 

13.00

14.00

14.00: Mord På Wapnö Repetitioner Larsfridssalen

14.00: Mord På Wapnö Repetitioner Wapnö-sal

14.00

15.00

15.00: Arbete på kontoret

 

15.00

16.00

16.00: Mord På Wapnö Repetitioner Larsfridssalen

 

16.00

17.00

17.00: Kollation Filmteam Wapnö

17.00: Mord På Wapnö Repetitioner Larsfridssalen

17.00: Mord På Wapnö Repetitioner Larsfridssalen

17.00: Mord På Wapnö Film Halmstad Lasarett

17.00: Friskvård Tennis # 62

17.00

18.00

 

18.00

19.00

18.30: Friskvård Tennis # 58 & 59

 

 

19.00

20.00

20.00: Frisvård Tennis # 61 Söndrumshallen

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

22.00

Tredje veckan med Wapnöspäket. Tredje episoden… i stort sett det enda att lägga fokus på och det räcker länge!

 

Måndagen den 27 augusti 2012

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kulturkompaniet Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 18.00

Kontoret – 10.00: Friskvård – Tennis… - 17.00: Kollationering – Filmteam – Wapnöspäket – Larsfridssalen18.30: Friskvård – Tennis…

                Världens tennismatch… oj… Undertecknad har inte på länge blivit så utspelad. Varit så trött, utkörd… Pyssling på andra sidan nätet, en gigant som inte vet några gränser vad gäller slagstyrka och snabbhet. Ett veritabelt monster, en levande vägg! Undertecknad planerade för simpel glädje om han vid något tillfälle i alla fall kunde nå fram till en gameboll. Att han fick med sig två game får nog räknas som ett smärre under. 2 – 12 efter denna skämmiga utskåpning…

 

                Larsfrid – kantinen – filmkollationering. Nu är vi ett gäng som tar hand om den här frågan för Wapnöspäket. Resonemang om vad som ska tas denna vecka. Sjukhusscenerna… Undertecknad hade varit i kontakt med Halmstads Lasarett under eftermiddagen men inte fått något riktigt bud. Ändå frestar vi med att planera för fredag. Då tar vi också Kekkes självmordsmonolog (förmiddagen). Nästa vecka; Polispresskonferensen och annat. God kontroll här!

Vi avslutade med att titta på det vi tog fredags förra veckan. Ett grått hav, en gå himmel, en grå människa som träder ner i der gråa… Sträcker sina händer mot sin gud och sjunker ner under ytan och försvinner. Såg ruskigt bra ut – ödesmättat.

 

                Ny tennismatch – den förra satt i benen… Men Undertecknad lyckades knäcka sig själv och motståndet. Brodern på andra sidan nätet. 8 – 6 den här gången och något ett återfunnet självförtroende efter förmiddagens fatalitet. Hur som helst två härliga fajter, massor med svett. Frisk förhöstluft i lungorna.

Hatte Bärtilsson   

Vädret veckan ut

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 28 augusti 2012

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

”Mord På Wapnö”

Wapnö

Halmstad

10.00 – 21.00

Kontorsgöromål – 08.15: Ekonomiplenum – Wapnö 10.00: Friskvård – Tennis17.00: Repetitioner – ”Mord På Wapnö” - Larsfridsalen

                På Wapnö för en kort lägesbeskrivning och för att kvittera ut en handkassa. Nu när införskaffandet börjat på allvar går det nog åt lite slantar… även om Undertecknad inte tror att det hela kommer att sticka iväg. Vår mordgåta utspelas företrädesvis i nutid och aktörerna har meddelat att det mesta kan plockas ur egen garderob. Något måste dock Orkestern utrustas med. 80-talskitt… Uniformerad musikgrupp… I nutid klär de sig som de behagar dem och efter de tankegångar som de formar sina karaktärer. Här har nog de flesta tänkt färdigt. Hur som… Läget rapporterades vara under kontroll – att vi företrädesvis har hjärtans roligt under repetition – att det är en hängiven och dedikerad ensemble – att vi uppskattar söndagarna på Wapnö och de mackor som serveras – att vi företrädesvis ligger i fas för en premiär den 5 oktober. Handkassan kvitterades utan prut.

 

                Tennis igen… och nu kändes det att gubbaskånkorna stretade emot. Att de snarast var som cementklumpar än raska, riviga hoppetossar. De assimilerade sig med asfalten och där de ställdes där stod de still. Spelar man tennis på det viset får man stryk… och det fick Undertecknad också och det ordentligt. 4 – 10 mot en betydligt piggare Bobbykreatör som dessutom var sugen på att tvåla till Undertecknad efter idel förluster i tidigare matcher… Undertecknad kund endast konstatera att gubben inte tål så mycket anfäktande som varit den sista tiden. Tid måste ges till återhämtning – det är bara att konstatera!

 

                Larsfridssalen. Först ut de som ska filma på fredag. Textgenomgång – ingressen måste slipas, bli tvärsäker. Måna är ingen duvunge – en säker gumma rakt igenom. Efter ett par genomgångar kom rysningarna. Mitt i prick! Falkkreatören – som sitter inne sen 20 år och som är samtalsoffret har hittat en ton som är oerhört träffsäker. Så lockades vi titta på den scen som återstår i detta sällskap. När Måna återkommer till kliniken för att fjäska till sig ytterligare en intervju. Kekke har ju erkänt i sitt videoavskedsbrev. Här kom vi på att Agnes Falk sitter och lyssnar på musik i hörlurar i stället för en radio. Mycket slående och hundra gånger mer effektivt. Ett höjdarkoncept som förutom att det är scensikt effektiv även löser tekniska problem för oss.

                Andra paret ut kriminalkommissariatet. De scener som vi tragglat mest… Men vi söker ännu nya lösningar… för att inte tala om det att vi försöker komma ihåg hur vi lagt upp och gjort tidigare. Viktigast denna kväll… ja, kanske för hela repetitionsperioden. Vi startade en diskussion om den sega andra episoden. Vår stötesten… Finns det något vi kan stryka – förkorta? Något vi kan skynda på? Tempoförhöjningar? Svårt… marigt… Men något måste göras! Alla överens… Så började vi spekulera i om vi kunde bryta episoden tidigare… Här uppenbarade sig en lösning. Det finns en naturlig brytpunkt. Mitt i episoden går spelet över från 1985 till 2005… Där kanske!? I denna brytpunkt. Vi prövade och fann det konstitutivt… Där, när kommissariatet skålar i whisky, när mordgåtan verkar löst… Där bryter vi för att servera huvudmåltiden. Strålande! Minst sagt! Nu får den andra episoden sin rätta form, längd och innehåll! Perfekt!

                Två bra idéer denna kväll!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 29 augusti 2012

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

”Mord På Wapnö”

Wapnö

Halmstad

10.00 – 22.33

Kontorsgöromål – 16.00: Repetitioner – ”Mord På Wapnö” – Larsfridsalen20.00: Friskvård – Tennis - Söndrumshallen

                Ah, det måste sägas… Viken enorm glädje att jobba med denna unga ensemble. Från tolv och framåt var de i stan för att handla kläder. Fyra anslöt de sig till repetitionerna… som visserligen började med tårtätning – detta för att fira Hampus- och Hansdagen… men också för att mingla klart och komma in i gängorna. Alla på gott humör! Kläder provades… tjejerna hade hittat korta 80-tals kjolar som alls icke missprydde dem och en slags silverjacka… om nu jacka är rätta ordet för den utstyrsel de provade. Undertecknad kände inte att han hade mycket att säga i kostymfrågan – den liksom sköter sig själv. Killarna i snygga, vita stuprörsbyxor – vilket gör att även den manliga delen av Orkestern får en sex appeal. Snygga, ståtliga, unga män… Och det gick inte att ta miste på att de gillade sin nya ekipering. Fantastiskt! Sen på scen för scen… och nu börjar det ta sig i scener som varit eftersatta. Så gott som samtliga av dessa orkesterscener med Blind Dejtz eller Boogie i Bugibba-bandet hanns med… Nu återstår Kekkes död och ytterligare en scen… men vi har kopplat greppet och är ifatt. Sen ska vi inte prata om kvalitén på kvällen repetition. Från det att vi äntrade repetitionssalen på Larsfrid fram tills det var dags att åka till kvällens Fula Fatet-kamp var det full fart, intensivt, och på största allvar. Så allvarsamt att en brast ut i tårar då det grävdes djupt i erfarenheter som inte alla gånger är så angenäma att luta sig mot. Storartat! Det är lätt för Undertecknad att bli stor i orden… men detta är inget annat än underbart!

Att få vara så här aktiv… både fysiskt och mentalt… tillfredställer många behov!

 

                6 – 6… Precis som förra veckan slutade kvällen kamp om Fula Fatet oavgjort. Undertecknad hade chansen att serva hem segern… men då knöt det sig… Resultatet får ändå betecknas som salomoniskt… Dessutom en härlig avslutning på en fantastisk dag med bastutvagning i lugn och ro likt en stund för sig själv i kontemplation.

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 30 augusti 2012

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

”Mord På Wapnö”

Wapnö

Halmstad

10.00 – 22.00

Kontorsgöromål – 13.00: Rekognosering – Halmstad Lasarett – Wapnöfilm17.00: Repetitioner – ”Mord På Wapnö” - Larsfridsalen

                Klockan ett äntrade vi kontoret till en av sjukhusets administratörer. Han hade lovat oss att visa lokaler som vi kunde filma i… vilket han också gjorde. Mannen i fråga var bekant för Undertecknad på något odefinierbart sätt… var han setts kunde Undertecknad inte komma på… kanske på Region Halland. Vad han hade att uppvisa var emellertid en besvikelse… Tomma lokaler i ett annex som med tiden kommer att rivas… Trist… men för oss ändå tillräckligt trist… Vi bestämde oss för att filma insticksbilderna i dessa lokaler… Agnes fängelse… eller klinik där hon varit instängd i tjugo år… Med detta lät vi oss nöja.

 

                Kvällen repetition kom hackigt igång – en av aktörerna hade meddelat sen ankomst på grund av tandläkarbesök – därför hade Undertecknad styrt om i repetitionsschemat… Vid fem stod emellertid den tandläksbesökande aktören utanför Larsfridssalen och meddelade att han ställt in sitt läkarbesök. För denna godhet fick han som belöning att vänta in sin partner… men tjänstgjorde som regissör under tiden emedan Undertecknad fann det lämpligt att går igenom sin scen med Görankreatören… Det kom sig väl till pass… ty det behövdes ett yttre öga till våra bemödanden.

Efter detta kom repetitionerna igång enligt schema och det ordentligt ändå. Ett gäng i kantinen medan kommissariatet gick igenom sina scener. De har nu kopplat ett säkert grepp om sina scener och under kvällen repetition utvecklade de dem ytterligare. Dessutom skissade vi och satte den scen kommissariatet har i tredje episoden – där de besöker Orkestern inför finalen i Globen och för att trösta dem efter Agnes Falks uttalande i TV om morden för tjugo år sen… Det är i denna scen de upptäcker Kekke som ligger död i repetitionslokalen. Här fick vi verkligen till det – mycket humor även om det handlar om högst hemska saker…

Orkestern hann också gå igenom alla sina scener denna maratonrepetition. Först vid halvelvatiden larmade och låste vi Larsfrid. Då var vi tämligen möra… men nöjda! Det hade vi all anledning till. Orkesterns scener ser inte längre ointagliga ut… inte så hopplöst utdragna ut längre… Härligt!!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 31 augusti 2012

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

”Mord På Wapnö”

Wapnö

Halmstad

10.00 – 20.00

Kontorsgöromål – 10.00: Repetition – Wapnöspäk11.00: Filmarbete – ”Det Femte Mordet – Larsfridssalen13.00 – Scenprov – Larsfridssalen 17.00: Filmarbete – ”Mord På Wapnö” – Larsfridsalen – Halmstad Lasarett

                Med en kycklingbagett i handen nagelfor Undertecknad tillsammans med Kekkekreatören texten till det inspelade självmordsbrev som Kekke blivit tvingad att spela in. Ja, enligt manus vill säga. Innan vi fick filmaren på plats var vi och hämtade en tysk bekant till Kekkekreatören på station… och när vi var tillbaka i Larsfridskantinen var det raskt gjort att få upp kamera och allt på plats. Inspelning utan problem! Resultat; Fantastiskt… Det blev riktigt rörande!

 

                Vid lunch var vi på Halmstad Sjukhus med Agneskreatören och fick till några riktigt stämningsfulla insticksbilder. Kuslig miljö. Ett rivningsobjekt… I sanning som ett fängelse!

 

                Fem var vi åter där, på sjukhusterritoriet. Nu för att få till ingressen till ”Måna Samtalar”. Det var inte så kvickt fått till. Krånglig text krånglade… Men till sist blev även det ordnat till belåtenhet.

                På Kulturskolan satt Agneskreatören och väntade på sin tur och den intervju som skulle spelas in där. Vid det härlaget hade den Nye Lille Medlemmen, som hängt med hela dagen, lärt sig dagens devis; ”Tystnad tagning!” Detta fick han leverera på Kulturskolan till allas munterhet.

Själva intervjun tog alls inte så lång tid som ingressen och minuterna före åtta stegade vi ut från den gamla tegelbyggnaden nöjda med vårt arbete.

Det är klart att när alla tar sin uppgift på allvar blir det bra. Och tar alla det på allvar så blir det också väldigt roligt. Så har det varit hela dagen idag! Roligt, spännande, intressant och väldigt givande!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 1 september 2012

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

”Mord På Wapnö”

Wapnö

Halmstad

11.00 – 18.30

 

Kontorsgöromål– 14.00: Repetitioner – ”Mord På Wapnö” - Larsfridsalen17.00: Friskvård – Tennis

 

                Nej… inte blev det mycket bevänt med repetitionerna denna dag… Öppet hus på Den Nye Lille Medlemmens förskola förryckte dagen på ett trevligt men fördärvligt sätt. När Undertecknad så småningom kom hem efter detta äventyr var det bara att sätta mat på bordet och detta åt upp en halvtimme av utsatt repetitionstid… Men de är så duktiga, ungdomarna i denna begåvade ensemble. De satt utanför Larsfridssalen i solen och läste och förhörde varandra på texten… som de nu kan mer eller mindre med hjärtat. Emellertid så fick vi ett par effektiva timmar på golvet och fick bra flyt på det vi tog oss an. Men när sen Bobbykreatören anlände fick vi för oss att ett parti tennis möjligen skulle vara roligare än att traggla text – Så resten av eftermiddagen ägnades åt att slå på gula bollar på en höstfuktig asfaltbana i utkanten av stan. En match Undertecknad förövrigt förlorade med 6 – 8…

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 2 september 2012

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

”Mord På Wapnö”

Wapnö

Halmstad

10.00 – 18.00

Kontorsgöromål – 14.00: Repetitioner – ”Mord På Wapnö” – Wapnö - sal

                Inget piggt sällskap som mötte Undertecknad vid entrén till Wapnöslottet denna eftermiddag… Det såg mer än lovligt hängigt ut… Men trots ett gediget festande igår kväll (del av ensemblen satsade friskt på det – och varför inte) tog det tämligen omedelbart fart när vi väl kom ombord på skutan. Vi bröt mot de föregående söndagarnas ritual med att först läsa igenom manus, utan gav oss denna gång direkt upp på scen. Första och andra episod i raskt tempo. 35 respektive 25 minuter långa… och alls icke oävna i tempo och klarhet. Paus (med mycket god kaka och kaffe). Tredje delen… betydligt knackigare. Långa avbrott och en hel del omtagningar. Det tog oss dryga timmen att ta oss igenom. Men med det kopplades ändå ett visst grepp… och det var det vi var här för. Etta och tvåan vet vi var vi har. Så gott som alla scener i de episoderna har fått minst en genomgång – de allra flesta är väl genomrepeterade. Trean däremot – denna veckas huvuduppgift – har av naturliga skäl fått mindre uppmärksamhet. Nu korrigerade vi det och på ett handgripligt sätt och fick till sist ordning på det. Men det ska också sägas att det finns scener i trean som är väldigt kvicka och bra… med en hel del humor.

När vi åkte hem mot Halmstad igen så kändes det mycket bättre än förra söndagen… då vi hade stora problem med den andra episoden… och Undertecknad var mer än lovligt tystlåten… ja, kanske till och med bedrövad. På det viset kändes det inte alls idag… Nu har vi en månad kvar att finslipa. Vi är i fas med de planer som förelåg denna repetitionsperiod och nästa vecka väntar den fjärde akten… som i princip bara består av en scen och en epilog (som redan är filmad). Nej, vi är där vi ska vara efter en månads repetitioner… och en månad kvar till premiär!

Jo, en reflektion till kanske… Undertecknad fick inte så god kritik för sina scener… så de får vi se till under veckan som kommer!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k *

Detta hände Vecka 35, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 35, 2006 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 35, 2007 >>>

Skolstart i Ryssland – Då fylls kontoret med blommor

 

 

Detta hände Vecka 35, 2008 >>>

Interregmöten i söder. Helsingborg och Helsingör

 

 

Detta hände Vecka 35, 2009 >>>

Projekt Respekt ivägskickat till Allmänna Arvsfonden för granskning. Härlig långhelg med Hallarna

 

 

Detta hände Vecka 35, 2010 >>>

Projekt Respekt! igång på allvar. ”Trollkarlen Från Oz” nästa sommars giv på Laxön

 

 

Detta hände Vecka 35, 2011 >>>

Helgen i Hestra dominerade veckan som i allt annat var lugn. Hallarnas Verkställande råd och ett planeringsmöte på ABF enda verksamheten som pekade framåt. Rolig företagarwork shop i Falkenberg enda ordentliga jobbet…

Samtliga loggböcker för 2012 >>>