Schema och logg vecka 31, 2017

Kulturkompaniet Kronor & Nycklar

 

Tid

Måndag 31/7

Tisdag 1/8

Onsdag 2/8

Torsdag 3/8

Fredag 4/8

Lördag 5/8

Söndag 6/8

Tid

07.00

Rekognoseringsresa SPANIEN

Kulturkompaniet uppehåller sig i Spanien i trakterna Malaga – Gibraltar för att insupa medelhavsstämning och spansk kultur

Hålltider:

04.30: Malagas Flygplats

06.50: Flyg Malaga > Köpenhamn

10.35: Köpenhamn

11.oo: Tåg Köpenhamn > Halmstad

 

 

 

 

07.00

08.00

 

08.00: Arbete på kontoret

 

 

08.00

09.00

 

 

09.30: Friskvård Golf – Tönnersjö Långa banan 18-hål # 82, # 83

09.00

10.00

 

 

10.00

11.00

 

11.00: Repetition ”M/S Lycka” MPW Wapnö Gårdscen

11.00

12.00

12.00: Arbete på kontoret

12.00

13.00

 

13.00

14.00

 

 

14.00: Halmstad

14.00

15.00

 

 

15.00: Arbete på kontoret

15.00: Arbete på kontoret

15.00

16.00

 

 

 

16.00

17.00

 

 

 

 

17.00: Repetition ”M/S LyckaMPW

17.00

18.00

 

 

18.00: Repetition ”M/S Lycka” MPW Wapnö Gårdscen

18.00: Repetition ”M/S Lycka” MPW Wapnö Gårdscen

 

 

18.00

19.00

 

 

 

 

 

19.00

20.00

 

 

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

 

23.00

 

Tillbaka till verkligheten… Hm, fast det känns skönt! Det blev precis tillräckligt med Spanien för att känna den där pirrande lusten att komma igång hemma. Härligt!

Nu finns det några saker att hålla i minnet och vad det lider komma igång med.

1) Mord På Wapnö… blir högprioriterat! Två delar: Film och Teater. Det är en hel del film… vilket inte är helt oproblematiskt! Då känns det tryggare med teaterdelen. Aktörerna, som ska framföra själva föreställningen och serva publiken, känns stabila. Något annorlunda är det med filmkadern. Som vanligt är det bara att mala på – nöta ner problematiken!

2) Nya Projekt Husknuten. Här är det Ryssland som hägrar. Det ser inte helt hopplöst ut men mycket arbete återstår att göra. Först och främst en ansökan till Allmänna Arvsfonden… men också ett filmmanus som ska tas fram för höstens fortsatta arbete med gruppen.

3) Elin Svipdag-projektet. Det har stått helt still… men även här ska ett manus tas fram. Det blir till att sätta de hjulen i rullning och det direkt. I oktober är det meningen att repetitionerna med Storkören ska sparka igång.

4) Kontorsadministrativa göromål… En kvartalsrapport ligger och väntar. Deklarationen ska in! Planeringsarbete… och så kommer väl Högskolan som grädde på moset…

Ja det finns att göra denna höst… Ty från och med denna vecka är det höstsäsong som gäller… För Ordförande gäller det att krångla sig ur det bekväma sommarliv han levt efter det att ”Hemsöborna” kraschlandade. Bara det blir den utmaning!
Detta allt författat i Alcaidesa, Solkusten, södra Spanien… medan svetten rinner ner längs rygg och panna…

För att nu få lite fart under vingarna utropar Ordförande; Davaij! Davaij!

 

 

Måndagen den 31 juli 2017

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Rekognoseringsresa SPANIEN

Kronor & Nycklar

Malaga - Gibraltar

-

Medelhavsstämning, Spansk kultur och traditioner

Kommenteras ej

Vädret veckan ut

 

Repetitionsschema MPW

 

Upp>>

 

Tisdagen den 1 augusti 2017

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Rekognoseringsresa SPANIEN

Kronor & Nycklar

Malaga - Gibraltar

-

Medelhavsstämning, Spansk kultur och traditioner

Kommenteras ej

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 2 augusti 2017

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Rekognoseringsresa SPANIEN - Återresan

Kronor & Nycklar

Halmstad

03.00 – 20.30

03.00: Bil mot Malaga06.50: Flyg Malaga >>> Köpenhamn10.35: Köpenhamn11.00: Tåg Köpenhamn >>> Halmstad14.00: Halmstad – Kontoret18.00: Repetition – Mord På Wapnö – ”M/S Lycka” – Wapnö Gårdsscen

                Halv fyra… upp ur en halvbekväm hotellsång i Malaga… Iväg för att återlämna hyrbilen – hur det nu skulle gå till? Otroligt dålig service när vi hyrde och hämtade den… medförde att vi aldrig fick några instruktioner om hur den skulle lämnas tillbaka. I denna arla morgonstund virrade två yrvakna kisar runt Malagas flygplats utan att veta vad de yrade omkring efter… Efter en hel del sökande och frågande och chansande hittade plötsligt, som av en slump, kisarna rätt och blev av med bilen… troligen på rätt sätt… och kunde gå för en sen incheckning och flyget till Köpenhamn. Efter detta gick resan i behaglighetens tecken – även om det är ett litet helsike att sitta så länge – Flyg – Tåg… men runt två stod de åter på perrongen Halmstad Centralstation. Ett äventyr var över. Undertecknad kommer inte att gå in på resans upplägg eller hur den upplevdes… men sex foton går att beskåda på dessa sidor som måhända täcker en del av upplevelsen. Mycket sol var det, mycket värme, nya idéer för höstens arbete… avkoppling och kreativ framförhållning i ett oändligt snärjigt mönster som ändå gav en hel del… framförallt lusten att komma igång igen på hemmaplan!

                Och det började direkt till kvällen ; Mord På Wapnö. Repetition med styckets två kvinnliga huvudrollsinnehavare. Sista scenen på scen. Den långa förklarande! Vi började med att läsa igenom stycket… bearbeta texten… göra läsningen klar – härvid kanske inte så mycket att gruva över. En slags enkel, enspårig text… som ändå fungerar i sitt sammanhang. Förmodligen började våra författare att skriva just denna scen… som utgångspunkt för resten av stycket. Efter läsningen ; Upp på golvet. Eftersom det vankas (troligen i alla fall) bröllop eller något ditåt i stora salen och var dukat för det fick vi spegelvända scenen… vi tog det utrymme som nu fanns till förfogande på andra sidan salen. Steg för steg gick vi igenom och satte ett rörelsescenario. Inga större på problem… alla på ett strålande humör… och då går det oftast som en dans. Som ikväll… Vi tog oss rakt igenom hela scenen och fann vägar som kändes hållbara, gedigna. Frestade lite fantasin genom att inte härma föregående års scenarion alltför mycket. Fast det är svårt – det ska erkännas. Ändå kändes det tryggt och som skrivit – vi satte hela scenen och med en stark känsla va tillfredställelse!

                Oändligt skönt att vara igång – nu kör vi utan avbrott mot målet. Bara det ger en känsla va välbefinnande. Att få vara kreativ på heltid!

Hatte Bärtilsson

Alcaidesa #1

Alcaidesa #2

Alcaidesa #3

Alcaidesa #4

 

 

 

Alcaidesa #5

Alcaidesa #6

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 3 augusti 2017

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”Döden går ombord på M/S Lycka”

Wapnö AB

Halmstad

12.00 – 21.00

Kontoret - 18.00: Repetition – Mord På Wapnö – ”M/S Lycka” – Wapnö Gårdsscen

                Nåväl… Ett stort aber! När Undertecknad satte sig i Blå Faran… vägrade den att starta. Mycket underligt och mycket opassande. Aktörer stod och väntade i ösregnet inne i stan… Och Undertecknad sugen till tusen att få komma iväg till jobbet! Men den förbenade bilen ville inte starta. Förmodligen ett fel med krockkuddarna… som slår ut alla elektriska system och gör bilen obrukbar. Smart på ett sätt – men väldig tråkigt just denna stund. Det fick bli en taxi… och med den åkte vi upp till Wapnö alla tre…

                Samma scen som igår. Skönt att ha det upplägget. Skönt att få gå igenom under ännu en repetition och konfirmera arbetet.

                Först en genomläsning… och så fann vi mer klurigheter i texten – upprepningar – meningar som kändes onödigt tillkrånglade. Vi ändrade med frenesi! Kände att vi kopplade greppet än säkrare!

                Upp på golvet – och faktum ; Det vi presterade igår kändes riktigt bra. Det var inte mycket vi ändrade på! Ett emellertid ; En av kreatörerna gjorde ett försök att ta den pistol som hen står under hot av… utan resultat – men spänningshalten ökande markant!

                Tanken var att vi skulle ta oss igenom två gånger. En gång mer detaljinriktat och en andra rakt igenom. Men plötsligt är det någon som frågar vad klockan var… och till vårt outsagda förtret hade de tre timmar som stod till vårt förfogande förlidet omärkbara. Vi var alla lika överraskade. Vi skyndade dock oss igenom och kunde på det viset slutföra fas ett av kvällens planerade ansträngningar… den andra – att ta oss igenom utan avbrott – får anstå… Det kommer tider för detta också… hur som var vi alla nöjda med kvällen resultat!
                Så taxi… ändå dyrt som välinvesterade kulor, tillbaka in mot stan! Det vanliga bubblandet och taxichauffören förstod snart att vi var involverade i ett teaterarbete… som han önskade oss lycka till med!

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 4 augusti 2017

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”Döden går ombord på M/S Lycka”

Wapnö AB

Halmstad

08.00 – 17.00

Kontoret

                En lösning på Faran-problemet var av nöden. Därför fick det bli en HyrFara fram emot eftermiddagen. Kostsamt… för all del. Men en Fara är av nöden… !

Hatte Bärtilsson 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 5 augusti 2017

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”Döden går ombord på M/S Lycka”

Wapnö AB

Halmstad

11.00 – 17.00

 

Kontoret11.00: Scenrepetitioner – Mord På Wapnö – Wapnö Mejerisalen

 

                Fösta scenerna nagelfors. Först den där… när alla sitter bundna i Endasoffan… För att komma loss ska en av aktörerna bränna av det rep som håller hen fången. Det är inte alldeles okomplicerat… vi kan helt enkelt inte sätta fyr på Wapnö… förstå uttrycket rätt… så hur ska vi gå till väga? Den frågan fick bero… kanske bakom ryggen… eller, ja, så måste det bli hur som helst… och låtsas att det brinner. Hm… en delikat fråga. Dessutom är det mer som ska brinna. Ett brev… som ska kvävas i en loggbok… det går inte heller för sig. Den scenen har vi inte tafsat på ännu.

                Fika. Trots bröllop på slottet – vi fick mangla i Mejerisalen – så bjöds vi på mackor och kaffe på slottet. Märker man inte en annan attityd numera. Det är hur som helst inte frågan om kepsen i näven och med mildaste röst tigga något att äta. Nu kommer det av sig själv! Och gott ät det också!

                Andra delen av repetitionen ägnades åt de olika karaktärernas entré, den gruppbild som ska tas och allas presentation… och in emellan andra saker som betecknas som hemliga i förhållande till mördarspörsmålet… En man kort fick vi nöja oss med att åstadkomma en skiss… och den skissen var det minsann inget fel på. Härligt! Vi bryter ner och bygger upp – alldeles som gott teaterarbete ska vara! Fasan också… om det inte är så att Undertecknad just nu upplever det här arbetet som lite drygt romantiskt…!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 6 augusti 2017

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”Döden går ombord på M/S Lycka”

Wapnö AB

Halmstad

08.00 – 18.30

Kontoret09.30: Friskvård – Golf – Tönnersjö Golfbana – 18-hålskampanjen17.00: Repetition – ”Döden Går Ombord På M/S Lycka” – Wapnö Gårdsscen

                Så kom byggmäster med tumstock och anteckningsblock och vi intygade våra takar hur vi ville ha den soffa som kommer att bli scenens enda dekoration. Viktigt: Plats för fyra rumpor, med sidoarmstöd vars lock ska gå att fälla upp och med lådor som ska kunna rymma spirituosabuteljer… och med ett löstagbart ryggstöd att lägga som bår över armstöden… Inte för mycket begärt och endast funktionella attiraljer som kommer till reds här och där i pjäsen! Vi var raskt överens. Inga större problem menades det och så kom jämförelsen upp med förra årets tennisdomarstol – den var svår… den!

                Sen gick vi igenom en pyttescen med pjäsens båda manliga aktörer. Den satte vi på mindre än en kvart. Alla har erfarenhet så det blir över, så egentligen är det bara att gå upp på golvet så löser sig rörelsescenariot som av sig självt. Bra – några timmar på Wapnö Gårdsscen! Bra!

Hatte Bärtilsson 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 31, 2005 >>>

En vecka till premiär på Pippis Liv Och Leverne!

 

 

 

 

Detta hände Vecka 31, 2006 >>>

Deltagarna i teater work shopen Camp Perkoz, Olsztyn, Polen. En bra och arbetsam grupp

 

 

 

 

Detta hände Vecka 31, 2007 >>>

To be or not to be… Premiär 2 augusti – Mirow, Tyskland

 

 

 

 

Detta hände Vecka 31, 2008 >>>

Internationella Gatuteaterfestivalen rasar för fullt och roliga turer på Nissan i Paddan

 

 

 

 

Detta hände Vecka 31, 2009 >>>

Gatuteaterförberedelser och en alldeles usel Marinfestival

 

 

 

 

Detta hände Vecka 31, 2010 >>>

Allt fokus på Andersbergsspäket denna vecka – Premiär 6 augusti 2010. Familjemästerskapet i Tennis

 

 

 

 

Detta hände Vecka 31, 2011 >>>

Två gatuspäk och fyra föreställningar. Allt fokus på ”Trollkarlen”. Kollationering av ”Ruskaby Skola”

 

 

 

 

Detta hände Vecka 31, 2012 >>>

SVERIGE – Kollationering Wapnö

 

 

 

 

Detta hände Vecka 31, 2013 >>>

Gästframträdande vid Gatuteaterfestivalen och en vecka med analysarbete av nya mordgåtan. Fortfarande inte fulltalig deckarensemble.

 

 

 

 

Detta hände Vecka 31, 2014 >>>

Nya föreställningar i Magasinet… Drömmen som blev verklighet! Nya pjäsen för Mord På Wapnö nagelfors och analyserades i grunden. En öppning utan fullt manskap…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 31, 2015 >>>

Två fantastiska dagar i Vimmerby med duktig Halmstadsskådis. Två magiska föreställningar med ”Körsbärsträdgården”! Första analyssittningarna med ”Tills Döden Skiljer Oss Åt” - MPW

 

 

 

 

Detta hände Vecka 31, 2016 >>>

Sista med ”Cabaret” – Underbart projekt! Första med ”När Fällan Slår Igen” – Projekt i vardande

 

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2017 >>>