Kulturkompaniet * Kronor & Nycklar

Schema och logg vecka 10, 2021

 

 

Blommor till mor på Internationella kvinnodagen! Första veckan fri för STRÖMTEATERN… Ingen rea fart direkt – mycket atmosfäriska störningar. Bankärenden, Webbportal öppnad, Uppslag för projekteringar… För all del… Men då blev det mycket mera gjort med Pilefeltkommandot – Snacka om resultat!

 

 

Tid

Måndag 8/3

Tisdag 9/3

Onsdag 10/3

Torsdag 11/3

Fredag 12/3

Lördag 13/3

Söndag 14/3

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

 

07.00

08.00

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

 

08.00: Arbete på kontoret

 

 

08.00

09.00

09.00: Friskvård Tandläkarbesök

 

 

09.00

10.00

10.00: Plenum funkislotsen.se

-> Husknuten

 

 

10.00

11.00

11.00: Arbete på kontoret

11.00: Bankärende STRÖM HandelsB

 

11.00: * PILEFELT-KOMMANDOT
Arbetskommando:

Övre Plan – Stor Rummet

11.00

12.00

12.00: * PILEFELT-KOMMANDOT
Arbetskommando:

Övre Plan – Stor Rummet

 

12.00

13.00

13.00: Arbete på kontoret

13.00: Arbete på kontoret

13.00: * PILEFELT-KOMMANDOT
Arbetskommando:

Övre Plan – Stor Rummet

13.00

14.00

14.00: Friskvård Tandläkarbesök

14.00

15.00

15.00: Friskvård Golf -> Tönnersjö Golfbana # 3

15.00: * PILEFELT-KOMMANDOT
Arbetskommando:

Övre Plan – Stor Rummet

15.00: Friskvård Golf -> Tönnersjö Golfbana # 4

15.00

16.00

16.00: Friskvård Golf -> Tönnersjö Golfbana # 2

 

16.00

17.00

 

17.00

18.00

 

 

 

18.00

19.00

 

 

 

C:a 19.och framåt Webbarbete: STRÖMTEATERNS Hemsida…

 

 

 

19.00

20.00

 

 

 

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

 

23.00

Eftersjälvutnämnd uppsägning från Husknuten lugnar allt nu ner sig och hamnar på en hanterlig nivå. Mer tid för STRÖMTEATERN som vi får veva igång… som en gammaldags bil… Veva, veva tills motorn knackar igång. Måste omedelbart till verkstad för oljebyte och nya tändstift. Och det innebär arbetsuppgifter och konkreta projekt. Det är vi nog alla överens om – Konstnärliga Rådet. Husknuten för ta över dem gamla oljan och de slitna tändstiften. Filmkollegan för ta över platsen på bryggan… så inväntar Herr Ordförande en order i talröret. Annars denna vecka!? Vi ska väl komma helt loss vad gäller Pilefeltkommandot. Målat och fått klart Övre Plan. Och till helgen hoppas vi ju att elektriciteten ska kunna börja funka på Nedre Plan… sen är allt färdigt där. Klart för eventuella hyresgäster för oss att spekulera runt. Det är ett år då – som det tagit att få i grunden ordning på det projektet. Med detta allt ser det nu, för första gången, ut att kunna bli ett slut på renoveringsplanerna! Så då säger vi väl ett Davaij! Davaij!! om inget annat så för STRÖMTEATERN! Att namnet går att stava med versaler, som tänkt! Då kör vi!

 

Måndagen den 8 mars 2021 -*- Internationella Kvinnodagen  

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Pilefeltkommandot

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 19.00

Kontoret12.00: Pilefeltkommandot – Arbetsuppgift: Övre Plan – Stora Rummet15.30: Friskvård – Golf --> Tönnersjö Golfklubb…

                Nu trampar amatörerna på. Den ene väggen efter den andre bekläds med glasfiber. Det rispar och skär i fingrarna… och med milda ögon; väldigt fint!… men det är amatörer som handhar uppgiften. Så det blir lite snett och hit å ditsamt… Men, vad fanken!? Nu är det bara den lilla vestibulen kvar – sen blir det grundfärg och armatur, armatör!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 9 mars 2021

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 18.00

Kontoret10.30: Plenum – Arbetsmöte/Rapport –-> Husknuten - 15.00: Friskvård – Golf --> Tönnersjö Golfklubb…

                Så kan man bli sittande med gänget på Husknuten en hel förmiddag för att man inte begriper på Region Halland som nu sitter och nagelfar ett redovisat projekt som tog slut för fyra år sen… Vad är det man inte fattar då. Att vi har redovisat de pengar vi fick av dem! Men också lagt till de pengar som vi fick av andra bidragsgivare. MUCF… tillexepligen… Då blir det ju naturligtvis alldeles snett i Region Halland-blanketten… men rätt och riktigt om man som tjänsteman; 1 (ett) Tagit fram ett formulär som alla hade förstått hit som dit! 2 (två) Läst av redovisningen utifrån det bidrag man givit… Ger man hundratusen så får man en redovisning på hundratusen och det får man försöka förstå i sitt eget krångelsystem! Nåväl… Det kommer väl en ny blankett som är lika krånglig att fyllas i men som ska fyllas i… måste!

 

I övrigt till Tönnersjö. Nu börjar det bli mer än uthärdligt att stå på i promenarande ställning med draklubborna i hasorna. Skönt! Tre rundor runt vår femhålsbana… Till sist tog Undertecknad en inteckning i Fula Fatet Golf Cup… Va, fantastiskt!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 10 mars 2021

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 19.00

Kontoret14.00: Friskvård – Tandläkarbesök…

                Ja, ja… Undertecknad trodde befängt nog att det nu skulle bli mer tid för Strömteatern. Men till det har han inte lyckats organisera sig eller sin kreativitet. Det fastnar i skallen… Inte bra! Ska Undertecknad kännas igen gäller det nog att göra de berömda ”att-göra-listorna”! Det är inte ett skämt – det är på allvar… annars blir allting pinsamt! Basta!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 11 mars 2021

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret
STRÖMTEATERN

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 23.00

Kontoret09.00: Friskvård – Tandläkarbesök - Webbarbete – Strömteaterns Hemsida --> Kontoret

                Fint beröm från tandläkaren – som är en hygglig människa – men hård vad gäller munhygien och konsten att borsta på ett ändamålsenligt sätt. Men han gav uppskattande ord… det gjorde han allt!

 

                Om man tar sig själv i kragen… (vad det nu innebär?) så blir det till sist något gjort. Undertecknad går och bär på en stor längtan! Att få saker och ting gjorda med Strömteatern. Så mycket snack… så många planer… så väldigt stora förhoppningar… och så har allt bara stått och stampat på samma ställe… Va? – Va?? Det känns ju inte bra! Det är här kragen kommer in. För det var som stålsatt Undertecknad gav sig i kast med konstruktionsarbetet av Strömteaterns hemsida.            Mycket fruktan här… Hur funkar det? Och innan Undertecknad kommit fram till något som ens kunde betecknas som ett försök… eller ett slags prov… eller ett embryo att utgå ifrån… men så som genom ett slags cyberunder. Pang! Undertecknad sprang rätt igenom vallen och hamnade på en bedårande sida av tekniken… och under några sena nattimmar flöt arbetet på och all rädsla eller alla farhågor var som bortblåsta. Pang! Och Pang igen! Nu har STRÖMTEATERN en egen hemsida att utveckla och ta hand om. Och det finns ett märke där ute i världen, som om man har intresse kan ta del av! Bravo och hurra! Där ser man vad bra det är att ha en krage!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 12 mars 2021

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Pilefeltkommandot

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 19.00

Kontoret11.00: Bankärende – STRÖMTEATERN --> Handelsbanken15.00: Pilefeltkommandot – Arbetsuppgift: Övre Plan – Stora Rummet

                Så totalt meningslöst! Undertecknad hade kallat kassören – som förövrigt är bosatt i Laholms kommun – och följaktligen har en bit att åka – till mötet på Handelsbanken. Klockan elva gick vi tillsammans in – ut gick vi fem minuter senare… och då hade vi stått i väntekö med vår nummerlapp i fyra och en halv minut. Banktjejen… för det var en tjej (!)… tog våra papper och meddelade oss att en annan av bankens tjänstkvinnor skulle höra av sig i början av nästa vecka… Dörrenärdärblicken!… Och så stod vi och spekulerade på kalla gatan igen. Undertecknad skämdes att ha dragit Kamrat Kassör hela långa vägen från Laholm för att gå in och vända på en bank i Halmstad. Ja, ja…

 

                Köp av tung färg… för nu är vi där med Övre Plan att det är dags att börja måla. Lite stolta kan vi allt vara. Steg för steg tar vi oss framåt… med det som vi inte direkt har någon vana vid! Lite krage här också. Bra att ha när det gäller att lyfta oss själva. Nu kan vi lyfta vidare i morgon med färg som vägde kilo och nu ska upp på väggarna! Wow, wow, wow! Va´bra!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 13 mars 2021

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Pilefeltkommandot

Kronor & Nycklar

Halmstad

13.00 – 19.00

 

Kontoret13.00: Pilefeltkommandot – Arbetsuppgift: Övre Plan – Stora Rummet

 

(…)

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 14 mars 2021

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Pilefeltkommandot

Kronor & Nycklar

Halmstad

13.00 – 18.00

Kontoret11.00: Pilefeltkommandot – Arbetsuppgift: Övre Plan – Stora Rummet 15.00: Friskvård – Golf --> Tönnersjö Golfbana

                Jaha… det här var ju veckan då tanken att arbetet med Strömteatern skulle komma igång efter befrielsen från Husknuten… eller befrielsen och befrielsen. Det är inte så lätt att klippa den navelsträngen! Känslan av att ha varit med och byggt upp verksamheten på Husknuten är delvis förlamande. Så som ofta nostalgiska tankar kan vara. funkislotesen.se, Funkisfilmfestivalen, Webbvision Husknuten, alla filmer och andra projekt… allt har Undertecknad haft en finger eller två, tre i!En annan femma är ju att det rent praktiskt kan vara svårt att slita sig. Mycket av  det som hängde på Undertecknad hänger ju fortfarande och allt ansvar kan man ju inte bara strunta i. Så hur det nu än blir i framtiden och fortsättningen så kommer nog inte Undertecknad ifrån en eller annan visit för att rätta upp, eller raka ner… både det ena som det andra. Sen är det ju inte heller så lätt att bara göra en U-sväng på böljan den blå. Det som såg så lockande ut med Strömteatern har blivit en klämmsko… Var ska man börja? – det finns ju ingen riktig struktur! Det kommer att ta veckor innan arbetet med Oskarströminfernot kommer till någon form av spets… det är nästa nödvändigt att utrusta sig med en enorm portion tålamod… så man inte bara blir en örrhöna som flaxar lite här och pickar lite där. Det gäller, i förstone, att få till ett större sammanhang och få överblick över detta. Och som i allt konstnärligt arbete – det en ger det andra! Som en lång sammanhållen kedja där allt häktar i vart annat. Nu står Undertecknad där med en kedjedel och kan inte se resten av tredjedelen… Nej, inte alls. Det tar tid att hitta de övriga delarna i detta tankebygge… för att få det till en riktig byggarbetsplats. Man kan ju inte spika upp en planka i tomma luften – det säger sig självt…?!

 

                Under tiden ägnar sig Undertecknad åt att färglägga världen. I helgen har grundfärg lagts på. Mycket, det där. Men nu – Övre Plan – Stora Rummet – är det klart med denna åtgärd, efter en helg fylld av reellt med arbete. Och det ser ut att kunna bli hur bra som helst! Kolla bara på entusiasmen i bilden nedan. Rollerbärtilsson! En lite medalj att nästa på bröstet håller på att förtjänas!

Hatte Bärtilsson

Bild: Rollerbärtilsson!

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 10, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 10, 2006 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 10, 2007 >>>

Kulturkompaniets Allsmäktiga Arbetsutskott

 

 

Detta hände Vecka 10, 2008 >>>

Allt i en blandning huller om buller; Konst För En Bättre Värld, Gatuteaterfestivalen, Interreg

 

 

Detta hände Vecka 10, 2009 >>>

Alls icke angenämt besök i Kungsbacka

 

 

Detta hände Vecka 10, 2010 >>>

Hela veckan intensiva repetitioner med Hallarna. Retorikprojektet knackar ihop. Nya uppdrag för Högskolan. Projekt Respekt! för högvarv

 

 

Detta hände Vecka 10, 2011 >>>

Rådslaget för högvarv. Hallarnas styrelse godkände Trollkarlen med vissa justeringar. Till helgen kollationering. Trollkarlen är i produktion och regissören är regissör igen.

 

 

Detta hände Vecka 10, 2012 >>>

Enorm arbetsvecka med Laholmsspäket, omfångsrika repetitioner med ”Spöksonaten”, nytt HBK-projekt och två tuffa föreställningar av ”Utdömd Egendom”. Tufft? Mycket!

 

 

Detta hände Vecka 10, 2013 >>>

Göteborg t.o.r. Härlig uppvisning av Kulturskolan och en skuta som äntligen fått vind i seglen efter stormiga vatten

 

 

Detta hände Vecka 10, 2014 >>>

Efter alla förhoppningar, drömmar, osämja, tjafs och mödor… blev det en hög sågspån kvar av allt! Heagårds-demoleringen helt klar. Klart för sommarteater på Wapnö. Klart på Högskolan för våren och helt klart godkänd mordgåta på Wapnö… Detta i en vecka med klart väder…

 

 

Detta hände Vecka 10, 2015 >>>

Staren kom och sjöng för oss. Våren är här (den som letar han finner)! Manus och analys. Allting rör sig framåt!

 

 

Detta hände Vecka 10, 2016 >>>

Lugn vecka… Då blir det mer tid för kontorsgöromål. Överfulla föreställningar på Wapnö. Projekt Husknuten samlade mer än 10 deltagare till kollationeringen på Biblioteket

 

 

Detta hände Vecka 10, 2017 >>>

Ledigt från Wapnö. Då vaknar två andra projekt till liv. ”Svipdag” och ”Mer Än Du Ser”… som nu blivit ”Fler Än Du Ser”. ”Gycklaren” gör sin föreställning i Immanuelkyrkan. Och så lite tennis i lugn vecka. Våren håller sig på avstånd men förnims!

 

 

Detta hände Vecka 10, 2018 >>>

Publikbottenrekord på Wapnö. Trots tappet goa föreställningar med mycket energi. Tre syskon firade den fjärdes 60-årsdag. Manusarbete och bra repetitioner av Svipdag-projektet i kall W Mejerisal. Äntligen lite fart på FunkisGruppen. Seg vår med minus och snö…

 

 

Detta hände Vecka 10, 2019 >>>

FunkisGruppen… AAA-ansökan – Storkören – Mord På Wapnö. Sådant som fyller veckan… förutom en massa manusarbete och administrativt

 

 

Detta hände Vecka 10, 2020 >>>

Koll på hjärtat, som slår som det ska. Internationella kvinnodagen… Där emellan (bokstavligen) funkislotsen.se och rekordföreställning (104 gäster) på Wapnö

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2021 >>>