Schema och logg vecka 35, 2014

Kulturkompaniet Kronor & Nycklar

 

Tid

Måndag 25/8

Tisdag 26/8

Onsdag 27/8

Torsdag 28/8

Fredag 29/8

Lördag 30/8

Söndag 31/8

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

 

07.00

08.00

08.00: Kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

 

 

08.00

09.00

09.30: Film-kollationering Kronobränneriet

 

 

09.00

10.00

10.00: Repetition Scendelen Mord På Wapnö

10.00: Repetition Scendelen Mord På Wapnö

10.00: Repetition Mord På Wapnö Filmdelen

10.00

11.00

11.00: Möte Wapnö AB

11.00

12.00

12.00: Arbete på kontoret

12.00

13.00

13.30: Pappaledigt

13.00: Plenum Planering Film Kronobränneriet

13.00: Arbete på kontoret

13.00: Arbete på kontoret

13.00: Arbete på kontoret

13.00

14.00

 

14.00

15.00

15.00/17.15: Text Analys Mord På Wapnö Filmdelen

 

15.00: Repetition Scendelen Mord På Wapnö

15.00

16.00

 

 

16.00: Repetition Mord På Wapnö Filmdelen

16.00

17.00

17.00: Filmdelen Kollationering Mord På Wapnö

17.00: Repetition Mord På Wapnö Filmgruppen Scendelen

17.00: Repetition Mord På Wapnö Film Scendelen

 

17.00

18.00

 

 

18.00: Arbete på kontoret - Repetitionsschema

18.00

19.00

 

 

 

19.00

20.00

 

20.00: Friskvård Tennis Premiär FFC Söndrumshallen

# 100

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

 

23.00

Första veckan med filmdetaljen… Nu ger vi oss i kast med den rätt omfångsrika delen av Mord På Wapnö som formulerar sig ”Tystnad tagning”.

 Det ska riktigt spännande att se vad vi kan åstadkomma med kameran som viktigaste verktyg! Men vi ska väl försöka få till någon repetition

med scendetaljen också. Tre pass i ett riktigt fett repetitionsschema. Så gott som 30 timmar med grupp… Det ska ta oss framåt i Wapnöterrängen

Bäst så för nästa vecka filmar vi det vi kommer överens om denna vecka!

 

Måndagen den 25 augusti 2014

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”Morden på Tylön”

Wapnö AB

Halmstad

08.00 – 20.00

Kontoret09.30: Filmkollationering – Kronobränneriet17.00: Kollationering – Filmdetaljen – Mord På Wapnö – Wapnö Sal

                Genomgång av det synopsis som filmgrabbarna förberett… Inga större problem. Tvärt om… ett engagerat möte med många kaprioler och kreativ problemlösning. Det är i princip bara att gå vidare! Nästa möte på onsdag… då ska vi fabricera ett inspelningsschema… Enormt spännande det här. Och i och med dagens möte så är filmarbetet igång på allvar!

 

                Kvällens – ja, låt oss kalla det kollationering – ty samlingens främsta anledning var att samla de som under den närmaste tiden kommer att se till att den filmatiska delen av Mord På Wapnö kommer till stånd och blir genomförd. Endast en av aktörerna saknades… det av professionella skäl – så vi var mangranna nog att hålla en högklassig första samling inför det som stundar. Genomgång av förutsättningar och genomläsning av alla de scener som ska produceras som film.

Hatte Bärtilsson

Vädret veckan ut

Mord På Wapnö – Repetitionsschema vecka 35

 

Upp>>

 

Tisdagen den 26 augusti 2014

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”Morden på Tylön”

Wapnö AB

Halmstad

08.00 – 21.00

Kontoret13.30: Pappaledigt – Ryska17.00: Repetition – Episod 4 – Mord På Wapnö – Wapnö Sal

                Mycket nu… Undertecknad har tagit på sig uppdraget att få till de två sista filmscenerna till en. Lättare sagt än gjort! Kopiering av text ur originalmanuskriptet… genomläsning… men där fastnade det. Det kräver ställtid och få tid att låta det smälta ner. Nu kom inte Undertecknad längre än till ett tiotal genomläsningar. Någon utväg – så som Undertecknad föreställt sig – fanns inte! Manuset fick ligga obearbetat.

 

                Till kvällen en härlig repetition. Episod fyra. Tre timmar och vi hann med att sätta hela episoden… fika… och gå igenom den ytterligare en gång. Särskilt partierna med videokameran och Boris framfart med den… som blev väldigt roliga och slutet som blev både skrämmande och gripande… Tre timmar med mycket gott resultat… och roligt hade vi också… Mycket!

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 27 augusti 2014

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”Morden på Tylön”

Wapnö AB

Halmstad

08.00 – 22.33

Kontorsgöromål11.00: Möte – Wapnöadministrationen – Wapnö AB13.00: Planeringsplenum – Filmteam – Kronobränneriet17.00: Repetition – Episod 4 – Mord På Wapnö20.00: Friskvård – Tennis – FFC - Söndrumshallen

                Ja, jo… Det blev ett mycket trevligt möte med WapnöVD:n… och givande. Naturligtvis kom det mesta att handla om en informell utvärdering av sommarteater… men också mycket om framtiden. Årets sommarspektakel var ett första försök. Det får förklaras som en smärre framgång… Med genrepet kom över 400 för att beskåda oss… över all förväntan. När dessutom publiken var mer än positiva till vårt agerande och maten föll folk på läppen så framstår det som ett mycket lyckat experiment. Det var heller inget tal om några större förändringar i konceptet… Nej, vi kör vidare… men det är klart att vissa justeringar måste till… mest kom de resonemangen att gälla hur det utanför det konstnärliga ska korrigeras. För oss som höll till i den teatrala delen var det en mycket positiv upplevelse. Så sittande vid runda bordet beslutade vi oss för att Chekhov får äntra Magasinsscenen nästa sommar och att nästa giv blir hans ”Körsbärsträdgården”. Klassiker alltså… klassik litteratur blir det vi ska syssla med på sommaren. Sen tog Undertecknad upp idéer som teaterläger… med boende på hotellet och bespisning i slottet som något vi skulle kunna arrangera till nästnästkommande sommar. Körsläppet i samband med Kosläppet runt Valborg och första maj… och sen allt det andra som julmässa och så vidare. Kulturåret på Wapnö. Så det ekonomiska… Undertecknad äskade… och det är klart att det får stå under en tids betänkande… men ingen kommer att gå lottlös… och det är väl så. Sen blir det inte så mycket för denna sommarens arbete… men ändå. Skönt att kunna dela ut lite penningar! Stort och viktigt möte… som pekar långt in i den konstnärliga verkligheten.

 

                Raskt från det ena till det andra… På Kronobränneriet bestämdes om den omedelbara verkligheten inför vad som komma skall nästa vecka. Stort filmarbete! Från måndag över en fullspäckad helg… Omfångsrikt…? jo, det är nog det minsta man kan säga. Hur som så la vi upp ett inspelningsschema med utgångspunkt från det skådespelarna anmält att de kan. Det blir tajt… på riktigt. På måndag börjar vi med ”Puss och knuff-scenen”… sen rullar det på. Alla nöjda med schemat vi kom fram till!

 

                Till känd finsk byggfirma för att hjälpa till med transport. Boriskreatören har nu rullat igång scenbygget… Det är mycket nu… och det händer saker som Undertecknad inte har full koll på men ändå har kunskap om. Bred platta för scenpodiet… in i bilen… Hukande färd till kreatörens bostad. Snabbt hem för att först och främst hämta Den Nye Lille Medlemmen på fritids… spagetti och Farmoderns köttfärssås… Bara att andas in och äta!... Sen vidare i den konstnärliga verkligheten…

 

                Klockan fem samling vid Mejeriet… Wapnö… Så var vi där igen. Kostymören för att skaffa sig överblick över vad som nu panikar. Polisernas kostymering. Kvickt… för redan på måndag ska vi ju stå redo med det som ska pryda polisaktörerna. Med kvällens genomgång hoppas Undertecknad att alla vet vad som gäller… Och vad man på eget initiativ måste plocka fram eller inhandla.

                Så en frågestund… med aktörerna… -”Hur ser en kväll ut vid kvällsvard? Hur ser era liv ut? Hur lever ni?” En stund till enskild reflektion över frågorna… Så en kort men väldigt spännande redovisning… Laget runt… Var och en… utifrån hur de sett på sin roll… Roligt… Spännande och tänkvärt och naturligtvis så öppnade denna övning för nya infallsvinklar för den underliggande analysen. Ja… det var vad vi hann med… Gott nog… även om vi hade behövt ytterligare tid… så fick vi en inblick i polisernas vardag utanför tjänstgöring… Mer fanns det inte tidsmässigt utrymme för… Men alla dessa frågor kommer nu att ligga och puttrar… och visst kommer det upp saker framöver… som formulerar sig när tanken klarnat, efter erforderlig ställtid. Mycket bra sittning… även om vi inte hann med rekapitulering av fjärde eposoden som egentligen stod på programmet.

 

                Tennis… friskvård? Ja, på många sätt! Tankarna skingrades och koncentrationen transporterades över till de gula bollarna. För Undertecknad alldeles särskilt angeläget, efter en dag full med bestyr. Spännande blev det också 6 – 6… i par med brodern. Härligt! Fula Fatet Cup!

 

                Så ska nämnas att vi fyllt på i ensemblen. Två nya har stigit in. Äntligen – och helt rätt aktris – har Mariannerollen fått en kreatör. Hon tackade ja efter telefonsamtal under mötet på Kronobränneriet. Den andre nyanlände – till den teknikerpost vi oroat oss för – kom via facebook… Och även om det legat ute ett tag så nappade en annan gammal bekanting och ärrad kämpe… nämligen sommarens superbe Lysanderkreatör. Fantastiskt! Nu är vi fullt lag till bredden! Välkomna in i leken!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 28 augusti 2014

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”Morden på Tylön”

Wapnö AB

Halmstad

08.00 – 19.00

Arbete på kontoret10.00: Repetition – Morden På Tylön – Wapnö Mejeri15.00/17.15:Text och Analys – Mord På Wapnö – Wapnö Mejeri

                Så sprang verkligheten ifatt Undertecknad. Vid frukostbordet saknades det både bröd och juggi och allt annat också… Verkligheten har lätt för att formulera krav. Ett – det minsta – är att sätta frukost på bordet åt den Nye Lille Medlemmen… Så efter avlämning på skolan ringde Undertecknad runt till de aktörer som enligt repschema var kallade till textövningar under eftermiddagen och meddelande sin belägenhet. Inställt. Det har dessutom snurrat så dant på sista tiden att det inte funnits tid till att hämta andan… Nu blir det en eftermiddag för dylikt!

 

                Halv tio ringer Undertecknad till aktör som ska åka med till förmiddagens pass på Wapnö… Då har denne inte läst repetitionsschema tillräckligt ingående… -”Va, ska vi repetera idag…?” Aj, aj, aj… Så Wapnöexpressen gick tom till sin ändhållplats… Där väntade dock två aktörer och vi slängde oss raskt in i läsning. Upp på golvet kom vi också… och prövade oss igenom tre scener… Men det kändes inte riktigt bekvämt… fast ändå… ett bra sätt att öva sin text på… men tomt bredvid på tiljorna när halva ensemblen saknades… Nu fick vi mumla deras repliker… och det är klart att det inte är så skoj… eller givande i det långa loppet…

                Men viktigast av allt denna soliga förmiddag i Wapnös Mejerilokaler… Mariannekreatören dök upp för manus, uppdatering och resonemang. Med detta kom mackor från köket… härliga sådana! Så vi satt en timme eller med och gick igenom Mariannerollen och förutsättningarna. Aktrisen kastas ju in i leken med omedelbar verkan. Redan på måndag filmar hon – ”Puss å Knuff-scenen” Mariannekreatören verkade glad över tillfället att komma tillbaka till teatern… men hon var måttligt road av att bära (vit) baddräkt… Nåväl… det går alltid att föra resonemang!

                Efter denna rendezvous beslutade sig den lilla ensemble som rustat sig för jobb att lägga ner… Därmed en stunds lugn… Den ro som erfordras för att komma till skott med Inspelningsschema och textredigeringar… För att nu inte tala om möjligheten att få visa sonen att han faktiskt har en pappa också!

Hatte Bärtilsson 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 29 augusti 2014

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”Morden på Tylön”

Wapnö AB

Halmstad

08.00 – 15.00

Kontoret – Inspelningsschema – textkorrigering… o.s.v. och vidare…

                Första försöket att få till ett korrekt inspelningsschema inför nästa veckas filmarbete. Pyssel och det ordentligt. Även ställtid… skönt! Det snurrar rätt reellt nu… och att få ner varvet på trissan skadar inte. Ingen ångest över overksamhet!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 30 augusti 2014

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”Morden på Tylön”

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 19.00

 

Kontoret10.00: Repetition – Scendetaljen – Mord På Wapnö16.00: Repetition – Filmdetaljen – Wapnö Sal

 

                Fyra vid bordet… och så i slutänden golvet. Ekosalen ovan mejeriet, Wapnö… Egentligen en outhärdlig lokal att bedriva repetitioner i. Efter ett tag blir man så påverkad av att allt men säger kommer tillbaka, att en visst huvudvärks- och förvirringssymtom uppstår. Men herrarna runt bordet var på osedvanligt gott humör… och många infall testades och etablerades… Bland annat ett där en björn och en varg figurerade liksom en viss Lars och Hans slog rot till en lustighet. Härlig repetition där humorn utvecklades – det har ju hela tiden varit vår ambition att göra denna torra text lite roligare. Därigenom många skratt… tillika en kreativ atmosfär…

 

                I mellanakten (mellan förmiddagens scenrepetitioner och eftermiddagens dito med filmgruppen) for vi ner till stan att handla kläder till Christer Sjögrenkreatören… Oh, vad snygg han blev i vit skjorta, färggrann slipps och passande kostymbyxor!

 

                Efter en hastig lunch för Undertecknad raskt iväg till Wapnö igen. Nu för kollationering med Filmteam och filmaktörerna. Kostymören med i elfte timmen – inte på grund av indolens - utan för att vi jobbar under en väldig tidspress. Under den första timmen av denna sittning fick alla filmaktörer ordning på sina kostymer. Och det såg väldigt bra ut. Karaktärerna vässade genom kostymerna. Bra färgkombinationer… och utmärkt yttre image för var och en! Bravo! Kostymören ett starkt kort i ensemblen!

                Efter mannekängandet uppställning för en första provfilmning… Salsrepetition med kamera… Men nu var det som om det gick kramp i hela gänget, inkluderande Undertecknad. Det här blev strängt! Ingen visste hur vi skulle gå till väga. Undertecknad totalt oförberedd, högg en scen i högen och gjorde en slags uppställning… som inte funkade alls. Helt satt ur spel fortsatte den stackars regissören att komma med den ena dumidén efter den andra Den ena värre än… Och aktörerna krystade sig fram… ungefär som om de stod på scen med den avlägsnaste åskåderen minst hundra meter bort… Aj, aj, aj… Nej, vi fick inte till det alls! Och det bekräftades när vi tittade på det inspelade. Det såg helt hopplöst ut… Hur ska det gå nästa vecka…? när vi ska till att skjuta skarpt?

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 31 augusti 2014

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”Morden på Tylön”

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 21.00

Kontoret10.00: Repetition – Filmdetaljen – Wapnö Sal15.00: Repetition – Scendetaljen – Mord På Wapnö – Wapnö Sal

                Förmiddagspasset med filmaktörerna. Rakt igenom filmscenerna, läsning med betoning på analys och att få till en rekvisitalista. Men efter gårdagens provfilmning var det mer tal och frågor om vilka uttrycksmedel vi ska använda. Undertecknad höll väl någon slags predikan om naturlighet… att inte ta ut svängarna… att hålla talet på en naturlig nivå… inte för långsamt… absolut inte för snabbt… att lyssna till varandra… och reagera med måtta… att inte lägga till ett alltför yvigt utspel… stora gester… ATT INTE SPELA TEATER! Älska och njut av det ni gör… Och så det obligatoriska tålamodet… när omtagning läggs vid omtagning… På detta resonemang… Hela gruppen engagerad… Engagemanget är det enda som lovar gott så här i slutet av en obefintlig repetitionsperiod. För det känns utan tvekan som om vi skulle behövt minst ett par sittningar till för att få riktig ordning på det här… Den tiden finns inte! Så det får bli ett bungyjump rakt ut i filmens svårbemästrade värld… Rekvisitalistan fick vi väl ordning på… och analysen, ja vi har väl förskansat något i våra huvuden. Det är bara hoppas att det klarnar alltefter som vi fortskrider… och att vi får någon som håller en skyddande hand över oss och vårt arbete nästa vecka. Det kommer nämligen inte att bli helt enkelt!

 

                Eftermiddagspasset med scenaktörerna… där gårdagens skara kompliterades med ytterligare en aktör… Den skarpaste denna eftermiddag. Ty hon visste bäst där vi killar famlade fram med breda minnesluckor. Till sist fick vi ordning… men det kändes stelt och konstigt och även om det tog sig gick vi mest runt med enda ambitionen att armera textläxan… Ändå rakt igenom de tre scenerna i första episoden. Nåväl… någon nytta kom säkert till… men det känns ändå som filmdelen tagit över… och att det är svårt att hålla skärpan på båda delarna… ovan på detta saknas ju fortfarande en aktör… som är i Ryssland för att köpa autentisk rekvisita… Ah… godkänt ändå. Och för den nytillkomna blev det ändå en nystart inför den spurt som då börjar först i vecka 37…

Den känsla som hängde kvar och som i alla fall Undertecknad tog med sig hem var… Att vi är rätt trötta efter en fullproppad repetitionsvecka… Trötta…

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k *

Detta hände Vecka 35, 2005 >>>

 

 

 

 

 

Detta hände Vecka 35, 2006 >>>

 

 

 

 

 

Detta hände Vecka 35, 2007 >>>

Skolstart i Ryssland – Då fylls kontoret med blommor

 

 

 

 

Detta hände Vecka 35, 2008 >>>

Interregmöten i söder. Helsingborg och Helsingör

 

 

 

 

Detta hände Vecka 35, 2009 >>>

Projekt Respekt ivägskickat till Allmänna Arvsfonden för granskning. Härlig långhelg med Hallarna

 

 

 

 

Detta hände Vecka 35, 2010 >>>

Projekt Respekt! igång på allvar. ”Trollkarlen Från Oz” nästa sommars giv på Laxön

 

 

 

 

Detta hände Vecka 35, 2011 >>>

Helgen i Hestra dominerade veckan som i allt annat var lugn. Hallarnas Verkställande råd och ett planeringsmöte på ABF enda verksamheten som pekade framåt. Rolig företagarwork shop i Falkenberg enda ordentliga jobbet…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 35, 2012 >>>

Film och reella repetitioner – Wapnöspäket redigt på väg. Präktigt, pålitligt pådrivande ensemble – i alla väder…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 35, 2013 >>>

Första repetitionen på Wapnö Scen. Heagård Scen får ett nytt förhållande till teaterverkligheten. Nu med renodlad chef vid rodret. Adjöss med Kuliss Entertainment och därmed mer fokus på Kronor & Nycklar

 

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2014 >>>