Schema och logg vecka 12, 2015

Kulturkompaniet Kronor & Nycklar

 

Tid

Måndag 16/3

Tisdag 17/3

Onsdag 18/3

Torsdag 19/3

Fredag 20/3

Lördag 21/3

Söndag 22/3

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

 

07.00

08.00

 

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00

09.00

 

09.00

10.00

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Möte Int. Ungdomsprojektet

10.00

11.00

11.00

12.00

12.00: Kontoret

12.00

13.00

13.30: Pappaledig

13.00: Färdtjänst Sjukstugan Apoteket - - -

13.00

14.00

14.00: Arbete på kontoret

14.00: Kollation ”Körsbärs-trädgården”
Wapnö Magasins-teater

14.00

15.00

 

15.00

16.00

16.30: Pappaledig Kulturskolan

 

16.00

17.00

 

 

17.00

18.00

18.30: Körprojekt Immanuelkyrkan

18.30: Kulturskolan Ungdomsteater Kulturhuset

 

 

 

18.00

19.00

19.00: Pilefelt Representation Teater-sammankomst

 

 

19.00

20.00

 

20.00: Friskvård Tennis HTK Cellturnering

20.00: Friskvård Tennis FFC # 32 Söndrumshallen

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

23.00

Veckans absolut viktigaste övning ; Kollationeringen av ”Körsbärsträdgården” på söndag uppe på Wapnö. Fram till dess

ska rollistan besättas, analysen stå klar och alla kallas som ska delta vid sidan av scen. Det blir lite att plocka med! Annat

får stå tillbaka eller hållas kort… Näst viktigast – det går att göra den här typen av prioriteringar denna vecka – är

Ungdomsgruppen på Kulturhuset… och därefter Körprojektet. Där känns det lite som om det kören kört fast… eller så

har det bara hamnat så långt ner på listan att det är svårt att skaka fram någon riktigt entusiasm. Körprojektet tar sig

nog vad det lider. Vi ska också hålla resonemang om det alldeles bortglömda Internationella Ungdomsprojektet… Så får

vi se vad det tar vägen…!? Vecka 12 – Davaij!

 

Måndagen den 16 mars 2015

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 20.00

Kontoret

                Förfärligt lättsam dag… Inget att skryta med… Eller… Har bestämt kalas med Teaterchefen tills på fredag och uppdaterat diverse webbplatserAnnars alltså ingenting.
                Framåt eftermiddagen kom några mail… Oj, ojSpännande!

Hatte,

Är det här din kontaktemail, undrar en EP-elev från -88

Jag gick på EP-linjen med dig som den bästa läraren!!!! Vi gjorde Narni- produktionen. Jag har hittat dom flestabåde danslinjen och teaterlinjen och vi ska ha träff i Halmstad 30 Maj ( det även är Pride Festival).

Vi vill jätte gärna att du kommer.

Jag hoppas verkligen att jag hittat dig och att du vill/kan komma.

Kram

 

Hej Hatte,

Vill höra ifall du är intresserad av att träffa några gamla episar från avgångsklass 1988??

30maj kommer en hel hög till Halmstad och vi ska träffas och hittanågot lättsamt. Vi blir got som allihop från 88…

Det finns en facebook grupp där vi snackar om det men vi har sett att du inte är aktiv där därför mailar jag istället på den mailadress jag hittade där.

Hör av dig om du vill ha mer info och det hade varit väldigt roligt att träffa dig igen

Hälsningar EP

Hatte Bärtilsson

Vädret veckan ut

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 17 mars 2015

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 22.33

Kontoret10.00: Inspirationsplenum – Internationella Ungdomsprojektet – Kronobränneriet13.30: Pappaledigt – Hemspråk20.00: Friskvård – Tennis – HTK:s Cellturnering

                Inspirationsmöte… för ett projekt som i sanning gått i stå. Så det var nödvändigt att hitta nya vägar för att få tillbaka inspirationen, lusten, snillrikheten… Kronobränneriet… med ett kök som stod under renovering – således något rörigt, inget kaffe. Men vi kom snabbt samman om en färdriktning. Vi släpper projektet, åker till Riga för ett göra ett sista försök. Där finns det kontakter sen gammalt… och kanske… och i så fall så svänger vi in på den gamla banan och gör ett nytt försök med de tyske. Om inte förhör vi oss om vi kan göra ett nationellt projekt av det hela. Grupper med olika etniskt ursprung och svenska ungdomar analyserar sin ståndpunkt vad gäller de aktuella frågorna. Nationalism, Patriotism, Rasism och Jämnställdhet… Det kan bli ett lika intressant projekt… bara inte internationellt. Ska sanningen fram så är tiden knapp att ratta ett sånt här projekt. Hela tiden – både för Kollegan och Undertecknad – så kommer det upp nya uppdrag, som av ekonomiska skäl måste gå före. Därför sjunker det här projektet på prioriteringslistan allt efter och somliga tider har det legat under nerflyttningsstrecket… Snabba beslut att få en resa till Riga ordnad… och sen får vi ta beslut allt efter vad det för resultat det besöket ger. Beslut ; Till Riga den 10 till 13 april – eller göra ett försök… Nu eller aldrig! Det var stämplen projektet fick innan vi skildes.

 

                Eftermiddag med att ringa runt till potentiella aktörer till ”Körsbärsträdgården”… Ett i sanning deprimerande göra. Ty aldrig haglar nejen så frekvent som under den här perioden av regiarbetet… Och det är väldigt svårt att hela svänga om huvudet för att komponera ihop något som skulle kunna få fart på intrigmönstren… För att nu inte snacka om att folk man sökt inte hör av sig… vare sig de vill eller inte vill delta. Fruktansvärt frustrerande och deprimerande!

                Nu har Undertecknad i alla fall fått till en kallelse inför kollationeringen på söndag. Alltid något!

 

                Kvällens tennis inställd… inte på grund av Undertecknad i alla fall. Bedrövlig ordning på HTK:s seriespel. Är man med i systemet får man väl för tusan hakar hålla reda på sina tider och komma till matcherna. Annars hänger motståndaren läpp…! (!!!)

Hatte Bärtilsson

Kallelse till Kollationering

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 18 mars 2015

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Körprojektet – We Are The World”

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 22.33

Kontoret16.30: Pappaledigt – Cello18.30: Körrepetitioner – Immanuelskyrkan20.00: Friskvård – Tennis - FFC

                Vilken kväll i Immanuelskyrkan! Storkören samlad och Undertecknad åter på gott humör – förtröstansfull… Inte minst för han trodde sig ha en lösning på förra veckans placeringsproblem… Så det första Undertecknad gjorde var att ställa iordning några stolar för att se om det fanns utrymme för idén… och det skulle visa sig var gott om plats och möjligheter att sätta ett 40-tal körmedlemmar direkt vända mot publiken… Nästan lite Brechtiskt. Så när kören, för kvällen, var fulltalig bad Undertecknad om hjälp att sätta ut rätt antal stolar, rätta till mattorna och ställa predikstolen längst in på ”scenen”… för att få en första test om idén höll också för deltagarna. Härvid vilades det inte på någon hane. Vi provade en av körpassagerna (med två sånger) och de förflyttningar som stämmuppbyggnaden krävde… och se det gick hur smidigt som helst. Nästa fråga var hur deltagarna möjligen kände inför att sitta mitt emot… och ganska nära publiken. Obekvämt? Nej, det var ingen som klagade, trots att Undertecknad saggade frågan vid flera tillfällen… Resten av tiden sjöngs det för glatta livet… och så duktigt att Undertecknad föll i gråt. Vilken härlig glöd! Vilken entusiasm! Vilken glädje och inlevelse! Det ser riktigt bra ut… För första gången förnam Undertecknad vad detta i slutenden kan bära hän. Trevligt, rörande och tänkvärt… njutbart… Problemet med uppställningen – som vid förra repetitionen kändes så oöverstigligt – är nu löst, till allas belåtenhet. Det var huvudsaken denna kväll! Härligt!

 

                Fula Fatet rullade vidare, efter förra veckans uppehåll. Undertecknad räknade med en given seger i par med Namnen… Men det blev allt segare än man kunnat ana. Paret gick upp till en 4 – 0-ledning… men sen blev det ett ton grus i maskineriet och motståndarna ; Brodern och Grannen tog fem raka game… och plötsligt var det kris! Men här kom ytterligare en vändning och till sist stod paret Namnen och Undertecknad som segrare med 7 – 5… Phu!... och phu igen!

Hatte Bärtilsson 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 19 mars 2015

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Ungdomsteater

Kulturskolan

Halmstad

08.00 – 21.00

Kontoret13.00: Färdtjänst – Sjukstugan18.30: Teaterlektion – Kulturskolan - Kulturhuset

                Det här var en dag som gick åt till sjukstugan… Darrig Mor… med provtagningar och behandlingar… Därpå evighetsgöra på apoteket… Hela eftermiddagen – Bara att hålla ut. En del kom på skam av planerade aktiviteter… men det är bara att hålla ut!

 

                Ändå fick Undertecknad klart med de kompletteringar som ungdomsgruppens manus krävde. Det printades sedan under eftermiddag av Kollegan… för att kunna delas ut till kvällens samling. Det var ett Hurra! så gott som något! Nu finns det ett komplett manus att utgå ifrån.

När ungdomarna sammaldes vi pass halv sju hade vi att hålla till uppe i det Undertecknad kallar gamla puben, andra våningen, Kulturhuset. På stora scen figurerade Riksteatern en variant av Romeo och Julia…

                Samling… Vi började med att dela ut manus… för att därpå hålla ett längre resonemang om hur vi bör lösa scenplaceringen med scen och salong. Efter diverse turer kom vi fram till att vi skulle kunna hålla publiken i en vinkelbyggnation mot scenen. De tre familjekonstellationerna placerades sen ut i förhållande till detta. Dessa, deras platser, kom vi att benämna familjernas sceniska hemrum. Det är därifrån de har att utgå ifrån eller hålla sig samlade när de andra spelar.

                För att komma in i det och också kolla av så allt stod rätt till med manus läste vi igenom första akten… och, naturligtvis skulle det visa sig att misstag gjorts. De korrigerades och så blev ungdomarnas uppgift att på egen hand lösa de första scenerna, akt 1… Det föranledde en febril verksamhet… som efter tjugo minuter ledde till tre bra uppspel… Oj, oj, oj… Bravo!                 Undertecknad tanke är att de unga aktörerna nu får jobba fram sina egna rörelsescenarion, scen för scen… Uppenbarligen en stimulerande uppgift att döma av kvällens uppdrag. Ty när vi kom till uppspel så hade alla löst sina uppgifter på ett strålande sätt – om det skulle bli för tamt… för fantasifattigt… för stillastående… för odynamiskt, eller tamt dramatiskt sett kan ju Undertecknad alltid gå in och korrigera… eller möjligen förbättra. På det hela taget ska de dock kunna lösa uppgifterna på egen hand. Det känns enormt tryggt!

                Bra kväll i Kulturhuset som också ledde fram till konkreta resultat… resultat som kommer att följa oss in i uppsättningsarbetet – som nu alltså tar fart!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 20 mars 2015

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 24.00

Kontoret19.00: Representation – Teatersammankomst – Pilefeltskantinen

                Mycket plick och plock under förmiddagen. Eftermiddag på Wapnö för att kopiera manus – vilket tag sina modiga tre timmar – fet pjäs ; ”Körsbärsträdgården” – men inte bara många sidor… också en otroligaste långsam kopieringsmaskin. Hm… där gick eftermiddagen. Och vi hemkomsten ett fläng utan dess like för att komma åt sprit och produkter till kvällen sittning. Ho, ho ja, ja… och så vid en ugn som blev allt hetare. Men det blev gott och trevligt – det ska sägas!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 21 mars 2015

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 18.00

 

Kontoret

 

                Plick och plock med ensemblen… Hm… Och nu håller den på att bli fulltalig! Fantastiskt! Ännu hänger någon löst i luften… men verkar minst sagt frestad av uppdraget. Från detta till fullvärdig medlem av Körsbärsträdgårdsensemblen… är steget emellertid långt… och något svar väntar inte Undertecknad förrän möjligen efter kollationeringen… någon gång nästa vecka – vilket är fanken också! Den missade länken på herrsidan vankade in sig med omedelbar verkan vid eftermiddagstelefonsamtal… Det blev jubel efter den palavern! En sten som lättade från en ryggsäck som blivit allt ledigare att bära under de sista dagarna. Nu är vi kompletta… faktiskt… ja, förutom den velande aktrisen. Har det inte gått ovanligt lätt? Så fruktar man det värsta naturligtvis… Avhopp efter ett par veckor… Men nej ; Det här känns tryggt! För en gångs skull går vi in med fullt lag redan till första samlingen – Det har man inte varit van vid sen vi kom till Wapnö.

                Dagen har också fött ett generalrepetitionsschema…Ett förslag till repetitionsplan… Så nu har vi något att förhandla runt i morgon, då vi kommer samman för första gången. Ska vi våga klämma till med ett härligt?! Jo… det gör vi allt ; Härligt!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 22 mars 2015

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

”Körsbärsträdgården”

Wapnö Magasinsteater

Wapnö AB

Halmstad

08.00 – 18.00

Kontoret14.00: Kollationering – Wapnö Magasinsteater – ”Körsbärsträdgården”

                Undertecknad nervös… som vanligt… Som tur var fanns det saker att göra under förmiddagen… som tröstlöst distraherade… ändå inte särskilt mycket… några papper skulle printas ut, något att justera… Åh, så gott om tid! Som om tiden stod stilla! Och för varje evighetsminut allt mer nervös. Att kollationera… det värsta som finns. Undertecknad inbillar sig de värsta saker ; Att ingen kommer – Att ingen vill vid arbetet – Att någon… eller alla opponerar sig – Uppochner… - Att allt landar i onåd. Premiärer är något annat det – då har man anfäktat tillsammas i månader och vet var skåpet ska stå – oftast ställt det till rätta. Inte ens tanken på att det kommer en publik som ska bese det hela kan göra en nervös. Men kollationeringar… Usch!

                Undertecknad hade så gott om tid att han efter att ha varit på snabbköpet och köpt fikabröd kunde återvända hem… för att återuppta det nervösa vankandet.

                13.40 plockar Undertecknad upp en ensamväntande aktör vid biblioteket… och sen iväg mot Wapnö… Det är tyst i bilen hela vägen upp. Några försök till skämt… landar platt och ger aldrig upphov till någon livligare konversation.

                På Wapnö väntar aktörerna tre och tre. Undertecknad hälsar först på de som står på parkeringen… sen de som väntar på slottsgården. Där står den unga aktris som Undertecknad mest av allt fruktat skulle utebli. Hon är där… fantastiskt! Vi går in från snålblåst och kyla.

                Kaffemaskinen sätts på och vi samlas andra våningen i ett av de mindre konferensrummen… 9/12-delar av ensemblen bordar sig. Alltså bara tre som saknas. Två av dem meddelade under förmiddagen förhinder. En… hör varken av sig om hon vill vara med eller ej. Men det är djupt tillfredställande att så många mött upp!

                Härvid startar Undertecknads monolog, som kommer att vara i närapå en och en halv timme… Förutsättningar – Läsart med det ryska temat och körsång – Rollfördelning – Utdelande av manus – Wapnös betydande roll i projektet – Minnen från och paralleller till förra sommarens uppsättning – Serveringsuppdraget… o.s.v. o.s.v. om stort och smått… Så småningom blev det aktörernas tur. Var och en presenterade sig varvid Undertecknad fick ta emot mycket beröm… Den skrattande regissören.

                Ut i kylan igen och den korta men frusna promenaden ner till Magasinet för att introducera vår spelplats. Väl inne huttrades det lika mycket som om vi befunnit oss utanför. Brodern dyker upp med sin kamera… han har i uppdrag att gruppfotografera oss… Och efter det att alla frågetecken runt Magasinet rätats ut ställer vi upp – numera traditionsenligt – dock är det blott andra gången – på brandtrappan södra gaveln för att smila upp oss. Några bilder till sen ger alla upp… av frusenhet och längtan till en kopp kaffe.

                När vi tankat kaffemuggarna och försett oss med dito bröd samlas vi åter andra våningen. Nu är det generalrepetitionsschema och förklaringen av detta som står på tapeten. Undertecknad klargör… och fäster mest uppmärksamhet vid de första tre veckorna då vi kommer att kollationera gemensamt för djupare analyser. Frågor dyker kommer upp… en del av dessa får svaret ; Vi får se… Ännu är mycket inpaketerat i sin linda och svårt att ge raka svar på. Emellertid hinner vi läsa den första scenen ur manuset… innan klockan passerat fem… och kollationeringen är över.

                Phu… Det gick bra… väldigt bra… Och ensemblen verkar jämn och tillfreds. Det är trygga människor… och det känns som om de som inte har så mycket rutin har att luta sig mot. Ty en hel del har varit med förr – Det ger trygghet som förhoppningsvis genererar harmoni.

Det blev till en väldigt bra sittning… Utan missöden… Långt mycket mer tillfredställande än i fjol – då vi också kollationerade den 22 mars. Då hade fyra tänkta deltagare just hoppat av… Nu meddelade de närvarande att det här såg de fram emot med spänning och förtjusning. Jodå ; Phu… Det här känns mycket bra!

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 12, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 12, 2006 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 12, 2007 >>>

Katrinebergs Folkhögskola på besök i Gwardejsk – 60 År Av Minnen

 

 

Detta hände Vecka 12, 2008 >>>

Interreg-möte i Göteborg – Konst För En Bättre Värld på Tokalynga

 

 

Detta hände Vecka 12, 2009 >>>

Medborgarengagemang. Samling för bevarandet av Gamla Sporthallen. Måhända ett blivande Kulturhus…

 

 

Detta hände Vecka 12, 2010 >>>

Videsöndag. Nypremiär på ”Sommarkvällar”. Projekt Respekt! färdigt på pappret. Våren i antågande…

 

 

Detta hände Vecka 12, 2011 >>>

Ett för teaterimprovisationer totalt meningslöst Energi-Smart- Projekt i Folkets Hus. Rakt igenom första delen av ”Trollkarlen” och mycket dugliga uppspel på Hallarnas Strindbergtema. Sång för första gången med Teater Husknuten i en riktigt intensiv vecka.

 

 

Detta hände Vecka 12, 2012 >>>

”Spöksonaten” mot sin fullbordan. Svettiga repetitioner när kören anlände till Larsfrid. Annars allt i sin vanliga lunk. Laholm, Hood, Teaterkursen… Snopet men roligt föredrag i Varberg inför två åhörare…

 

 

Detta hände Vecka 12, 2013 >>>

Tre tunga föreställningar på Wapnö – sista sortin emellertid. Strängt filmarbete i kylslagen vårvintervecka

 

 

Detta hände Vecka 12, 2014 >>>

Två givande konstnärliga kollationeringar och till helgen den första ensemblesamlingen. ”En Midsommarnattsdröm” på Wapnö Magasinsteater är igång. Mycket strul med förberedelserna. Fyra avhopp i sista stund… och spöken som gäckade… Inte alldeles enkelt men nu har vi öppnat en ny scen på den halländska teaterhimlen

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2015>>>