Schema och logg vecka 21, 2017

Kulturkompaniet Kronor & Nycklar

 

Tid

Måndag 22/5

Tisdag 23/5

Onsdag 24/5

Torsdag 25/5

Fredag 26/5

Lördag 27/5

Söndag 28/5

Tid

07.00

 

 

 

* Ledig dag *

 

 

* Ledig dag *

07.00

08.00

 

08.00: Arbete på kontoret

 

 

 

 

 

08.00

09.00

 

 

 

 

08.45: Färdtjänst Båstad – Torekov t.o.r.

 

09.00

10.00

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

 

10.00: Arbete på kontoret

 

10.00

11.00

11.00: Ekonomi Möte Husknuten

 

 

11.00

12.00

 

12.00: Arbete på kontoret

 

12.00

13.00

13.00: Fastighets-skötartjänst Pilefeltkommandot

 

13.00: Fastighets-skötartjänst Pilefeltkommandot

# 47

 

13.00

14.00

14.00: Friskvård Tennis HTK # 46 Söndrumshallen

 

 

14.00

15.00

 

 

15.00

16.00

 

16.00: Manusmöte Funkisgruppen HK

 

16.00

17.00

 

17.10: Samling HK

 

 

17.00

18.00

 

 

18.00: Manusmöte Funkisgruppen Falkenberg

 

 

18.00:

Grillidémöte

Ysby

 

18.00

19.00

 

 

 

 

 

19.00

20.00

 

 

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

21.30: Färdtjänst Ysby - Båstad – Torekov - Halmstad

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

Kristi Himmelfärdsdag

 

Mors Dag

23.00

 

Efter att ”Hemsöborna” kantrat och kapsejsat blir det tunnsått med uppdrag… Då blir det att lägga lite mera hjärta i och krut på Funkisgruppen von Husknuten! Två möten denna vecka med förberedelser inför det som ska filmas denna sidan gärdet. Innan sommaren. Det stora rycket blir helgen 9 och 10 juni. Studenten och Bröllopsscenerna. Men först ska vi blåsa av engagemanget med ”Hemsö”… se till att det blir gjort på bästa möjliga sätt… Det är otroligt viktigt! Annars ska väl Ordförande lära sig att ta det lite lugnt – det kan han behöva. Nu har han sommaren på sig… Några som har behov av relaxerandet är en familj som fått stå till sidan sommar efter sommar. Det finns en trädgård också som bara väntar – finns hur mycket som helst att göra… för den med tummen mitt i näven. Så vi kör väl det gamla vanliga ordspråket ; Davaij! Davaij!

 

 

Måndagen den 22 maj 2017

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Pilefeltkommandot

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 18.00

Fastighetsskötartjänst – Pilefeltkommandot

                I planeringsstadiet… Kontorets trädgård. Runt, runt på flera handelsträdgårdar… om inget annat så för att få inspiration. Svårt ändå att bestämma sig… Ett är dock säkert… gräs, blodlönn, stora krukor, ett par rosenplantor… Ölands-sten (som ligger över allt i trädgården – på de mest mystiska ställen) som ett slags steppstons att promenera runt huset på – och ett annat; Vi måste få upp de gamla gjutna plattorna… inte så tungt kanske som tidskrävande. Men bilden håller på att klarna, ta form!

Hatte Bärtilsson  

Vädret veckan ut

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 23 maj 2017

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Både ett och annat…

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 17.00

Kontoret11.00: Ekonomimöte – Funkisprojektet – Husknuten 14.00: Friskvård – Tennis – HTK - Söndrumshallen

                Ja… den där miljonen – den så kallade tillgänglighetsmiljonen… hade vi nu gjort oss förhoppningar om den, så kan vi nu inleda processen att glömma den. Tillgänglighet… det är inte bara för funktionshindrade… det är för alla (vilket ju inte är så dumt i sig). Så de pengarna flaxar iväg på projekt som gör kommunens hemsida mer lättläst… o.s.v. o.s.v. Ja… ja… Det ser i dagsläget ut som vårt fina Funkis-projekt kommer att stå utan finansiering i den bistra änden. Det hänger på oss också… men just nu är vi inne i en mycket kreativ period med våra deltagare. Det känns som om vi inte riktigt orkar ta tag i ansökningsdisciplinen igen… ty den kräver kreativitet den också, om än en annan.

                Så vi, Filmkollegan och Undertecknad, satt nära på tre timmar i samtal med de två handikapkonsulenter som länet förfogar över utan att egentligen bli så mycket klokare på hur vi kan kamma hem några kronor till projektet. Den klokhet som förvärvades var snarare nedslående än inspirerande. På den fronten… bidragsfronten… står endast ansökningsarbete och åter arbete upptextat… med breda, svartablänkande bockstäver! Allmänna arvsfonden, Ljungbergska, Sparbanken och alla andra fonder som det egentligen kryllar av där ute i cyberspace. Men lyfter man ett finger för att försöka nå slantarna krävs efter hand hela näven och till sist är man uppäten av något som kväser allt annat… som ogräs.

 

                Så fick Undertecknad stryk av ytterligare en ”gubbe”… Det är som om Undertecknad inte vill vinna (uppenbart att han inte kan, inte kan!)… 3 – 5, 2 – 4… och nu blir det odågan sist i hela tabellsystemet… Fy Fagerlund… Klentrösten var ändå en reell dust som krävde mycket svett… men till nästa säsong så måste en attitydförändring till… annars kan ju den otroligt duktige tennisspelaren prenumerera direkt på sistaplatsen. Pinsamt!

                Bitter dag… det andra gnager naturligtvis också…!

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 24 maj 2017

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Funkisgruppen –

”Fler Än Du Ser”

Region Halland

Falkenberg

10.00 – 21.00

Kontoret17.10: Samling – Husknuten – Avfärd18.00: Manusmöte – Funkisgruppen – IOGT-NTO - Falkenberg

                Falkenberg… igen. Det är inte så pjoskigt att konka upp de fyra, fem milen. En stund till allmänt spånande och ämnet är givet. Vårt nya filmprojekt!

                På IOGT-NTO sitter gänget från Falkenberg. Vi är 5 från Halmstad – en har kommit från Varberg. Henne har vi hämtat upp vid stationen. Idag ska vi gå igenom de scener som är kvar. Vi har hunnit långt nu… och har bara ramberättelse och vissa ”problem”-partier kvar. Vi börjar med att strukturera upp dagens övningar och skingras sen för samtal i smågrupper.

                Undertecknad fick den stora äran att ta plats med paret (ja, fast det är kanske fel att utnämna dem till det?!) som utgör filmens huvudpersoner. Det är i alla fall deras giftermål som utgör filmens final. De skulle denna kväll formulera sina problem. Vi satte oss i storsalen och började med att gå igenom ramberättelsens alla krumelurer nu sen barnet lyfts bort. Snabbt och raskt… effektivt för att hinna med problemdelen. Den är given och tagen från verkligheten. Deras problem att få bo ihop. I fyra punkter verbaliserade vi oss. Kom raskt fram till den rätta dramaturgin och resonerade om dramatiska inlägg… och blev mot slutet helt färdiga. Lika effektivt hade de andra grupperna arbetat. Och vid samlingen lästs det skrivna upp… men belåtna applåder som följd… En högst kreativ kväll!

                Nu går det undan. Alla känner ansvar… och alla vet vad vi är ute efter. Vi har tagit den tid som behövts för att alla skulle ha chansen komma fram till egna slutsatser. Nu fattas inte mycket av det manus som vi satt som slutmål för vårt arbete under vårdelen av projektet… Det är fantastiskt bra – och imponerande!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 25 maj 2017 (Kristi Himmelsfärdsdag)

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

--

-

-

-

Ledig dag… ho, ho…

Ledig dag… kommenteras inte

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 26 maj 2017

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Pilefeltkommandot

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 18.00

Fastighetsskötartjänst – Pilefeltkommandot

                Vi gräver på… och bär gamla gjutplattor. Planterar om… och vänder jord. Roligt – därför att arbetet syns… svettigt… Platta för platta… spadtag för spadtag. Vi kom ett gott stycke innan vi trötta lade ner spade, nyköpt kratta och satte rullebören på plats i cykelstallet. Friskvård – nytta med nöje. Vi håller på att få en ny trädgård!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 27 maj 2017

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Funkisgruppen –

”Fler Än Du Ser”

Region Halland

Halmstad

08.45 – 23.00

 

Kontoret08.45: Färdtjänst – Båstad/Torekov – t.o.r. - 16.00: Planerings- & Regimöte – Funkisgruppen – Husknuten18.00: Grillidémöte – Ysby… Sommarsnacks för kreativitetsfrustrerade…

 

                Arla morgon… längs motorväg och branta väger upp för Hallandsås. Torekov… Föreningens ekonomika taleskvinna på uppdrag – Undertecknad agerar färdtjänst. Inga problem… åt tid bara…

 

Funkisgruppens manus- & Filmsammankomst
                Precis som i söndags stod filmning på programmet även denna heta helgdag. Undertecknad hämtar Falkenbergarna nere vi station… De är försenade – men inte på grund av att tågen kommer och går som de vill… nej, för att Undertecknad sett fel på avgångstabellen.

                Utanför Husknuten sitter Halmstadisarna på huk i värmen… Vi håller samling i Husknutsrummet. Alla passar på att gnida till sig en kopp kaffe av automaten i Lilla Köket innan förhandlingarna börjar. Det är samma tjat som står på agendan. Vi summerar vilka det är som ännu inte lämnat in… och vid denna genomgång konstaterar vi att alla har gjort sin plikt. Egentligen fick vi in allt den magiska onsdagen – veckans Falkenbergssittning – då allt lossnade… till och med för de styvaste levererade. Så i början av nästa vecka gäller det att tvätta manus för Undertecknad… roligt… men drygt arbete!

                Sen ut på gården. De två som skulle filmas idag ställer upp längs en mur för tagning. De fick i uppgift, att med Undertecknad manusschema som utgångspunkt, improvisera fram en dialog om hur det var när de blev förbjudna att bo ihop. Och sannerligen… det var två väl förbereredda unga aktörer som ställde upp. Tre tagningar – de unga tu i skuggan bak muren – vi andra i svettande vånda mitt i den gassande solen. Första rundan – när Undertecknad bad dem gå igenom texten… var klart bäst – då var tyvärr inte kameran på… Men det gick sannerligen inte mycket sämre vid tagningarna! För att få dem att lossna uppmanade Undertecknad dem att hångla lite och nynna på en låt – det där blev väldigt bra och avspänt… såg roligt ut! Det fick oss andra att gå igång med muntra skratt och applåder. Det är det fina med denna grupp – de uppmuntrar varandra! Ibland är det ett fasligt kramande… men det ena med det andra.

                Efter tredje tagningen förklarade vi oss nöjda… och gruppen upplöstes i en kväll av sällan upplevt slag. Varmt, vindstilla… med fullständigt gudomliga dofter från hägg och syren. Underbart! Undertecknad körde Falkenbergarna till station och på det viset fick eftermiddagens samling sin paratens…

 

                Till Ysby… och idégrillkväll. Inte mindre angenämt i det vackra vädret… Tyvärr fick vi bryta upp lite för tidigt. Det var Mr. Färdtjänst som åter fick rycka ut… Tjänsten skulle visa sig stå i fördröjning… så när Halmstad färgade natthimlen med sina ljus var det ett mycket trött gäng i Färdtjänstkärran – Blå Faran…

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 28 maj 2017 (Mors Dag)

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

-

-

-

-

MORS DAG… ;-]

Ledig dag… kommenteras inte

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

 

Detta hände Vecka 21, 2005 >>>

Till Gdansk i meningslöst visumärende. Kör- och Pippirepetitioner. Protester i Gwardejsk

 

 

Detta hände Vecka 21, 2006 >>>

Nåväl… Något kom ut av detta mötet också. ”60 År Av Minnen”

 

 

Detta hände Vecka 21, 2007 >>>

Insamling levereras till Internatskola

 

 

Detta hände Vecka 21, 2008 >>>

Festival! Kvinnlig Scenkonst. Konst för en bättre värld!

 

 

Detta hände Vecka 21, 2009 >>>

Interregbeslut. Nu är Laholm på väg in i föreningens liv på allvar!

 

 

Detta hände Vecka 21, 2010 >>>

Ruskaby igång inför sommarens övningar. Stort planeringsmöte med Hallarna. Mycket förberedelsearbete inför Partnerskapskonferensen i Laholm och rysk vän på besök…

 

 

Detta hände Vecka 21, 2011 >>>

Första handen vid ”Trollkarlens” koreografi. I övrigt intensiva repetitioner. Sista förberedelserna inför premiären i Laholm med Daglig Verksamhet. Blixtkrig med scenografen som blossade upp lika fort som det lade sig

 

 

Detta hände Vecka 21, 2012 >>>

Fokus på första delens manuskript till ”Hood”… och flygbladsutdelning

 

 

Detta hände Vecka 21, 2013 >>>

Skolteaterprojekt i Hyltebruk och annat plock… Sen semester med S-G Bertilsson

 

 

Detta hände Vecka 21, 2014 >>>

Bra repetitioner med ”En Midsommarnattsdröm” – Larsfridssalen mest hela tiden. Men också två föreställningar ; Titanic inför ett fåtal åskådare och så sista natten med gänget… ”Viskar Om Mord”. En epok går i graven…

 

 

Detta hände Vecka 21, 2015 >>>

Sommarlov från Högskolan! Kulturskolan och Körsbärsrepetitioner med bra helgövningar och aktgenomgång.

 

 

Detta hände Vecka 21, 2016 >>>

Till sista vilan för teaterkamrat. Till helgen rollanals och sångövningar. Projekt Husknuten i sista rycket inför sommaruppehållet

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2017 >>>