Kulturkompaniet
Kronor & Nycklar
---¤--- Schema och logg vecka 06, 2020

Tid

Måndag 3/2

Tisdag 4/2

Onsdag 5/2

Torsdag 6/2

Fredag 7/2

Lördag 8/2

Söndag 9/2

Tid

07.00

07.45: -> Oskarström

 

 

 

 

 

* Ledig Dag *

07.00

08.00

08.30: Vårdcentral Oskarström

 

 

 

08.00: Arbete på kontoret

 

 

08.00

09.00

 

 

 

 

 

09.00

10.00

10.00: -> Halmstad

10.00: Arbete på kontoret

 

10.00: Arbete på kontoret

 

 

10.00

11.00

11.00: Arbete på kontoret

11.00: Friskvård Paddel Söndrum # 2

11.00: Föredrag och marknadsföring av funkislotsen.se i samband med FUNKIS-FESTIVALEN

Arenahallen Halmstad

 

 

11.00

12.00

12.00: Arbete på kontoret…

 

15.00: Wapnö Publikorganisation

 

12.00

13.00

13.00: Arbete på kontoret

 

13.00

14.00

 

14.00

15.00

15.00: ”Le Grand Sorti” Plenum Oskarström

 

15.00

16.00

16.15: Pappaledigt Utvecklingssamtal

 

16.00

17.00

17.00: Pappaledigt Förströelse Biobesök

17.00: Ensemble-samling Wapnö

 

17.00

18.00

 

 

 

 

18.00

19.00

 

 

 

19.00: FÖRE-STÄLLNING MPW Wapnö Gårdsscen

 

19.00

20.00

 

 

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

23.00

Som det ser ut, så här i början av veckan, så händer allt fredag, lördag den här veckan. Men något kommer programmet att utvecklas alltefter som veckan, tiden går. Bland annat måste det till ett par möte för att få ordning på 4-april-evenemanget. Något lite har det avanserat men nu måste det till en ordentlig organisation och någon slags slagordning vad gäller inbjudningar och program. Men veckans stora händelse kommer att utspela sig i Arenahallen där vi kommer att avhålla fyra, fem föredrag av föredragshållare från när och fjärran. Detta hänger ihop med det som numera heter Funkisfestivalen, en musiktävling för funktionsnedsatta. Det kommer att medföra lite väsen runt det som vi i månander har planerat (här extra beröm till Herr Ordförandes Fotografkollega) och som nu kommer att få sin finalisering. Duktigt… och spännande! På lördag laddar vi för den fjärde av de sista tio föreställningarna av Mord På Wapnö. Och det är inte utan att det börjar kännas som om det ska bli skönt att sätta punkt för detta långa, långa projekt. Visst… det är roligt för att kamraterna är bra och gemenskapen betyder en hel del… Men där slutar det! Nåväl; Davaij! Davaij!! 

 

Måndagen den 3 februari 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

07.45 – 18.00

Kontoret08.30: Friskvård – Vårdcentralen -> Oskarström

(…)

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 4 februari 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 20.00

Kontoret17.00: Pappaledigt – Förströelse - Biobesök

                Alltid en början! De första stegen mot att sammanställa det som hänt på Wapnö under nio års tid. 8 mordföreställningar 3 sommarteaterföreställningar, Valborgsång vår efter vår, Gråtomtarnas framfart under Julmässorna. En djäklans massa aktiviteter… realiserat av en djäklans massa människor. När man börjar gräva i det – vilket är lätt gjort inte minst via de här loggböckerna (och allt annat som samlats med tiden) så begriper man vidden av det hela. Samtidigt går tankarna, frågan till om det var rätt gjort att vara så snarstucken… att ge upp allt. För det har varit en homogen grund att skapa utifrån, ett stabilt självstyre där vilka infall som helst har kunnat bejakas. Rent konstnärligt har vi inte varit sena att dra nytta av detta och dragit med oss en väldig massa talanger och människor med lust till sång och teater. Frågan genererar inte ett homogent och entydigt svar… Ändå. När man nu anländer till Wapnö för de sista föreställningarna känner man att detta verkligen är sista varvet, att vi nu är färdiga, att det inte finns något förtroende för Wapnö längre, att stagnationen står och knackar på porten, att lusten har dalat, att längtan till något annat skriker i varje vrå! Nu ska vi ställa samman det skedda och gotta oss i nostalgi och statistik och anordna en kväll som drar allt detta febrila till ytan för en rättmätig hyllning!

                Idag tog Undertecknad äntligen de första tagen för att komma fram till något sådant. Och då infinner sig känslan att detta var det enda rätta att göra!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 5 februari 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

11.00 – 18.00

Kontoret11.00: Friskvård – Paddel -> Söndrumshallen16.15: Pappaledigt – Utvecklingssamtal -> Östergårdsskolan

                Ah, va …! Undertecknad klarade faktiskt av två timmar paddel… ja, eller i det närmaste. Trött… men hjärtligt glad – om han får uttrycka sig så – klev han in i bastun… en svettispärs han ock kom helskinnad ur. Hjärtat höll… och det verkar inte vara något större problem… vilket Undertecknad kommer att hävda även om han skulle vackla! Nu kör Fula Fatet igång nästa vecka! Och sen kanske allt kan återgå till en slags normal tillvaro. Att bli pensionär – har Undertecknad upptäckt – är lika med ett pärlband av sjukhusbesök… Det är inte uppskattat – kanske av nöden – men inget att ligga och drömma om.

                Ja, så fick Undertecknad hem papper från Pensionsmyndigheten idag. Där undrar man, i skarpa ordalag, hur Undertecknad haft det mellan åren 1996 till 2014. Var har han jobbat och bott. Fylls inte dessa papper i kan det hända att pensionen uteblir… Löjligt. Det är ju inte frågan om någon pension utan mer existensminimum. Undertecknad får väl sätta sig att tänks efter. Hur var det nu. När tillkom boendet i Lettland och när bosatte sig Undertecknad i Ryssland? E de så lätt att säga…? Fyll i, fyll i annars har du inte ens rätt till att existera. Tanken har farit genom Undertecknad huvud. Har en aldrig varit sjukskriven eller utnyttjat annat socialt stöd… kanske man ska skita – som rent uppror – i pensionen också… Nej! Nej! Nej!.. Undertecknad måste tänka på familjen och kattens försörjning! Där med basta!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 6 februari 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

”Le Grand Sorti”

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 18.00

Kontoret15.00: ”Le Grand Sorti - Planerings- och spånarplenum -> Oskarström

                Oskarström och en ny sittning på fyra hen hand… Målet var att få till en första skiss på hur kvällen skulle kunna formulera sig. Frågorna blev då knutna till vad som är värt att ta upp… vad är det vi vill visa, honorera, lägga i förgrunden? Med mycket annat som kändes angeläget att dryfta kom vi ändå fram till en arbetsfördelning att gå vidare med. Så bestämde vi att ta fram en inbjudan att maila ut till alla och en var… att Undertecknad går vidare med den sammanställning han börjat ta fram över allt som skett under årens lopp, att en första skiss på körschema skissas fram för diskussion… att vi sammastrålar igen torsdag nästa vecka. Det låter inte så imponerande men varje avsatts tar sin tid att finna en form för, så vi passerade strax två timmar för vårt bestämmande. Men när vi bröt upp var vi både överens som nöjda med arbetet! Gott möte i muntert sällskap!

Hatte Bärtilsson 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 7 februari 2020

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

funkislotsen.se

Region Halland Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 22.00

Kontoret11.00: Föreläsningsserie – Marknadsföring av funkislotsen.se –I samband med Funkisfestivalen –> Arenahallen Halmstad

                Var en nervös…?

                Undertecknad var det i alla fall! Så många komponenter som kunde gå fel… skulle alla hitta, skulle alla komma, skulle man tycka att denna långa dag var intressant nog, skulle det fungera med bord och marknadsföringsmaterial, skulle det bli rikligt vid middagssittningen, skulle vi få god respons och skulle det ges möjlighet till nätverkande…? Jaa… mycket som skulle kunna gå åt fanders…! Men det gjorde det inte! Främst för att programmet var reellt och vettigt komponerat. Tänk vad Undertecknad kompanjoner stretat och stått på för att få ihop detta… Undertecknad har legat på latsidan och övat sig på att rulla tummarna… Sen ska vi inte prata om föreläsarna. En hitt allihop – inte minst för att de hade så olika budskap och infallsvinklar på det gemensamma temat. Även vi klarade av vår presentation med den äran… kanske något behjälpta av att vi låg sist i föreläsningsprogrammet. Då fick vi tillfälle att prata lite mer brett om funkislotsen.se och också visa lite smakprov från sidan illustrerande våra tankar. Vi passade då på att visa den mer poetiskt, konstnärliga sidan av vårt arbete då en av våra deltagare berättade om sin hjärtesorg. Det slog väl an… det var nog så att en eller annan rödes av inslaget. Hm… det kändes bra… som om vi också hade något att komma med efter alla de imponerande presentationer som föregått vårt framträdande.
                Föreläsarna då?

                Ja, det var en fantastisk samling (till antalet 4) entreprenörer. Från Göteborg, via Länsstyrelsen i Halland till Växjö och Udevalla. Först ut Göteborgaren som berättade om deras lite aggressiva metoder att öppna och sprida frågan om funktionshinder. De har etablerat, de kallar, CP-fria zoner i Göteborg, tillverkat och lanserat en CP-docka… under förvändningen att alla dockor som tillverkas är gulliga små kopior av välfunktionerande bebisar… Målat handikapparkeringssymboler på en hel parkeringsplats så att ingen vågade parkera där… Ja, Undertecknad gick igång på detta. Det är just den typen av galenskap och mod han beundrar. Att våga sticka ut hakan, att göra något överraskande och vågat. Deras tilltag har renderat dem böter och straff men syftet att belysa handikapfrågorna har fått tillräckligt med ljus med detta. Stående applåder.

                Nästa ut var en talesperson från Funkibator, Växjö. För några år sen (2:dre november 2017 närmare bestämt) var vi och besökte dem och lät oss imponeras av deras breda verksamhet. Då hade de just köpt ett gammalt glasmästeri och inrett sin verksamhet där. Kollosala lokaler för deras fångfaciterande aktivitet. Nu fick de tillfälle att bre ut sig under våra vingar i Arenahallen. Det som imponerade mest var deras hänsynslösa demokrati och deras ledarutbildningar. Så får man en verksamhet att växa!

                Länsstyrelsen berättade om deras kampanj att få fler människor ut i naturen för friluftsliv. Så även för människor med funktionsvariationer. Det var vandringsleder anpassade för rullstolar med hörslinger och blindskrift. En friluftsstuga att hyra för lägerverksamhet… men främst en uppmaning att för hälsans skull ge sig ut i tur och natur!

                Udevallakvinnan presenterade sitt alldeles egna initiativ ”Min Lyx Dag”. På eget bevåg – och utifrån sin yrkesroll – anordnade hon en dag för folk med funktionsvariationer där de fick prova på massage, sminkning, modevisning, sång och uppträdande med bubbel vid entrén. Härligt lyxig sammankomst som verkade ha varit väldigt uppskattad. Två år har hon genomfört sitt koncept med den lyckan. Men att rodda i sådant här är ansträngande, både arbetsmässigt som ekonomisk för en enskild person. Hon berättade hur som helst hur hon gått tillväga och vilka problem hon stötte på längs vägen. Bra, pedagogiskt och inspirerande!

                Sen blev det en senkommen middag… som dröjde och dröjde… men som var riktigt lyxig den också när den väl stod framför näsan. Vi hann inte riktigt äta upp innan Funkisfestivalen satte igång nere på scen… Undertecknad och Fotografkollegan brydde sig inte särskilt… Stannade kvar, tömde sina kaffekoppar och gick sen ner till presentationsbordet. När det så småningom blev paus i festivalsjungandet minglade de runt med den publik som ville dryfta funkislotsen.se med dem… och det var en hel del människor. Kulturskolans rektor kom förbi liksom ett par präster och allmänhet i allmänhet. Där knöt herrarna många nya kontakter och öppnade ögon för verksamhet och webbsida… Sen blev de sittande där – förmodligen trötta men mer än nöjda med dagen… Fotografkollegan och Undertecknad… Ett konstaterade de ; Egentligen inget att vara nervös för!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 8 februari 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö
”En Mördares Manuskript”

Wapnö AB

Halmstad

12.00 – 23.00

 

Kontoret c:a 13.00: Publikorganisation - > Wapnö17.00: Ensemblesamling – MPW -> Wapnö19.00: FÖRESTÄLLNING – Mord På Wapnö – ”En Mördares Manuskript” -> Wapnö Gårdsscen

 

                Oj, vad det svänger från det ena till det andra. I hundratjugo! Igår… fantastiskt på Arenahallen med spännande föreläsningar och ett specifikt ansvar. Idag, Mord På Wapnö, ett helt annat ansvar… helt annan uppgift. Igår var vi ute och raskade på tunn is… idag på fast och välkänt underlag och ändå… För tyvärr så bestämmer vi inte allting runt detta arrangemang. På Wapnö härskar en attityd där ordning och reda inte prioriteras… snarare idiotförklaras. Man skulle kunna starta upp ett eget kapitel där fadäser redovisades föreställning för föreställning… Ty alltid är det något… Den här kvällen var biljettlistan ofullständig… och – hör och åter häpna – vid serveringen hade man glömt lägga ut servetter vid kuverten… Undertecknad lägger sten i mun, korsar sig och tackar alla goda andar att detta snart är slut – för det är fullständigt outhärdligt med denna enfaldiga omdömeslöshet!

                Vi bestod provet med glans. Om det var segt och själlöst förra lördagen var det extremt energifullt denna kväll… och publiken… bestämmer den allt? Med och påverkar utan tvekan och i kväll var det en fantastisk sammanslutning som bar föreställningen framåt och laddade aktörerna med god lust och gott spelhumör. Absolut en av de bättre föreställningarna med djupt jubel som följd vid applådtacket. Undertecknad är tacksam!

 

                Någon vår är inte i sikte. Råkallt, regnig och blåsigt… Det är trist!

Hatte Bärtilsson

Publik 77

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 9 februari 2020

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Ledig dag…

-

-

-

Ledig dag…

Ledig dag… lämnas utan kommentar…

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 6, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 6, 2006 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 6, 2007 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 6, 2008 >>>

Konsultupphandling på Region Halland – Nätkontakt och Internet

 

 

Detta hände Vecka 6, 2009 >>>

Norge, Norge… Porsgrunn för att utreda det sista runt Interreg-ansökans verksamhetsplan

 

 

Detta hände Vecka 6, 2010 >>>

Nya Interreg-partners i Danmark. Hel genomgång med Teater Husknuten. Nystart med Hallarna. Älskad skådespelare har gått bort…

 

 

Detta hände Vecka 6, 2011 >>>

Andra veckan av teaterlärarvikariatet. Stort budgetarbete i Laholm. Hallarnas Teaterkurs startar upp. Öppet hus på Sannarp till lördagen

 

 

Detta hände Vecka 6, 2012 >>>

Föreställning med ”Utdömd Egendom”. Första veckan i Laholm med Daglig Verksamhet. Hel genomgång av andra akten ”Spöksonaten" och Hallarnas Konstnärlig Råd i stort plenum till helgen

 

 

Detta hände Vecka 6, 2013 >>>

Lugn vecka som avslutades med bra föreställning på Wapnö. Kuliss konstituerade sitt styrelseskick

 

 

Detta hände Vecka 6, 2014 >>>

Bra engagemang på Högskolan, finfin föreställning på Wapnö men usel tennisvecka

 

 

Detta hände Vecka 6, 2015 >>>

Mycket med Kulturskolan – Vikariat och manusarbete. Två bra föreställningar på Wapnö… där mycket beror på gästerna

 

 

Detta hände Vecka 6, 2016 >>>

Skymningsvecka… Ingenting gjort trots viktiga uppgifter… Ändå tre, fyra konkreta uppdrag för framtiden! Alla Hjärtan…

 

 

Detta hände Vecka 6, 2017 >>>

Lysande vecka! Slottsmöllan Hallå – Hallå! Bra ansökningsseminarium i Borås! Två underbara föreställningar på Wapnö! Mycket som pekar framåt…!

 

 

Detta hände Vecka 6, 2018 >>>

Uppstart med Funkisgruppen, Falkenberg och IOGT-NTO. Mysigt! Kanske inte så meningsfullt. Loss i manusarbetet. Elin S. tar form. Sakta… men säkert. Loss i ansökningsarbetet. Sakta… men säkert. Budget på spel nu. Publiken sviker på Wapnö men vi spikade ännu en kanonföreställning!

 

 

Detta hände Vecka 6, 2019 >>>

Två teaterapor. Falkenbergsfunkisarna exilerade på arbetsmöte på Husknuten. Två bra föreställningar på Wapnö. På det tre gånger SFI och så var veckan fullbordad!

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2020 >>>