Kulturkompaniet
Kronor & Nycklar
--¤-- Schema och logg vecka 21, 2019

Tid

Måndag 20/5

Tisdag 21/5

Onsdag 22/5

Torsdag 23/5

Fredag 24/5

Lördag 25/5

Söndag 26/5

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

 

07.00

08.00

08.30: Skapande Skola-projekt Klaraskolan

Teater och Film

08.30: Skapande Skola-projekt Klaraskolan

Teater och Film

08.15: SFI

 Svenska för invandrare Regionhuset

 

08.30: Skapande Skola-projekt Klaraskolan

Teater och Film

 

 

08.00

09.00

 

 

 

09.00

10.00

 

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

10.00

11.00

 

11.00

12.00

12.00: Arbete på kontoret

12.00: Arbete på kontoret

12.00: Arbete på kontoret

12.00: Arbete på kontoret

12.00: Arbete på kontoret

12.00

13.00

13.00

14.00

14.00

15.00

15.00

16.00

16.00: Friskvård Golf Tönnersjö Golfklubb # 47

16.00: Friskvård Golf Tönnersjö Golfklubb # 51

16.00

17.00

17.00: -> Falkenberg

17.00: Friskvård Trädgårdstjänst # 49

 

17.00

18.00

18.00: Plenum FunkisGruppen

 

 

18.00

19.00

 

 

 

 

 

19.00

20.00

 

20.00: Halmstad <-

 

20.00: Friskvård Tennis FFC # 50 Söndrumshallen

 

 

 

20.00

21.00

 

21.00: Friskvård Tennis HTK # 48 Söndrumshallen

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

23.00

Nu kör vi in på en annan gata och tar en sväng om i det grannskapet i hela fyra veckor… Skapande Skola-projekt med Klara Skolan. Tre dagar i veckan a´ tre timmar tillfället i fyra veckor. Det är inget annat än ett stort projekt som varar l ä n g e… Så mycket annat hinns inte med den här veckan… även om Herr Ordförande misstänker att några knutar måste läggas till, vad gäller AAA-ansökan… Det där är arbetet som aldrig slutar ställa frågor. Mord På Wapnö måste också öppnas upp. Om inte kollationering i denna vecka, så i nästa. Annars hinns det inte med!… Men med det blir det förhoppningsvis jämnt skägg… och någon lite tid skulle kunna ägnas åt friskvård. O ja, ett par dagar på golfbanan, det hade varit oerhört befriande och skönt. Det är just denna önskan som får veckans ; Davaij! Davaij!!

 

Måndagen den 20 maj 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

SKAPANDE SKOLA

Teater & Film

Halmstad Kommun

Halmstad

Klara skolan

08.30 – 18.00

Kontoret08.30: Skapande Skola – Projekt med Klaraskolan – Teater & Film16.00: Friskvård > Golf > Tönnersjö Golfklubb

                Jaha… ja, ja… Då var vi där igen! Att stå inför människor som inte har det minsta intresse för det man till nöds har att meddela dem... Fullständig kaus från moment ett till moment slut för dagen. Inget intresse, en tykenhet som inte går att tränga igenom… nästan totalt avstängdhet från känslor… eller i all fall de teman om känslor som vi tar upp. Nej, nej, nej… inget roligt… och inte var det som Undertecknad hade tänkt sig när det här skolprojektet började formulera sig i skallen på honom. Nu känns all verksamhet i den här riktningen helt meningslös. Japp… i ordet rätta bemärkelse. ; Meningslös!

                Något positivt då? Jo… för all del. Några tjejer visade en gnutta engagemang. När det kom till att skriva ner de historier, som vi till tredje gången kommer att filma, kom de igång… Det kändes nästan märkligt, overkligt att någon tog tag i uppgiften…

                Undertecknad skriver inte mer här och nu… Det värsta är säkert inte gjort ännu… och man undrar hur fortsättningen kommer att formulera sig… Ska man få stryk?

 

                Som kompensation på detta en underbar eftermiddag på golfbanan.

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 21 maj 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

SKAPANDE SKOLA

Teater & Film

Halmstad Kommun

Halmstad

Klara skolan

08.30 – 22.33

Kontoret08.30: Skapande Skola – Projekt med Klaraskolan – Teater & Film 17.00: Mot Falkenberg18.00: Arbetsplenum – FunkisGruppen – IOGT-NTO – Falkeneberg19.30: Åter mot Halmstad21.00: Friskvård – Tennis – HTK - Söndrumshallen

                Ja… det blev helt enkelt etter värre idag… Bara i ytterst korta ordalag… Ty, läser någon hur Undertecknad upplever det här kan hen ta illa vid sig…

                Ah, nej… Så här formulerar sig Undertecknad ; Som en sådan där patetisk gammal film där scenen ska föreställa ett sinnesjukhus… så såg det ut idag. Om man hade regisserat detta… då hade man haft att göra – i sanning… frågan om man ens hade lyckats med att komma i närheten av det som rullades upp inför våra ögon. Inte en enda en satt på sin plats för att ta tag i den uppgift vi delat ut. Undertecknad stod framför klassen för att förklara hur man möjligen kan bära sig åt när man skriver dramatik, vad man ska tänka på. Det kändes helt meningslöst… inte en enda en såg ut att ens lägga märke till honom som försökte göra sig hörd. Utanför sparkade de äldre grabbarna fotboll mot fönsterrutorna de argaste de orkade. Det blir en reell smäll av det… Det fanns ett slags hot över hela bilden… att man skulle passa sig… Det kanske inte är så långt bort att tänka sig att man skulle kunna bli illa misshandlad – fysiskt alltså – av denna mobb.    Svensk skola av idag – ett evigt förnedrande av lärare och andra vuxna. Det här kunde vi lika gärna bara gett fan i. Det gör ingen som helst nytta! Jo, kanske det att Undertecknad får känna på att bli helt ignorerad. Och det är kanske bra det… - ingen vet… Undertecknad vet sannerligen inte!

 

                Bästa tennismatchen på hur länge som helst. HTK-seriespel. Bottenfinal… och Undertecknad plockade fram ett spel som var otroligt bra! 5 – 3, 5 – 1… kolla bara. Sanslöst!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 22 maj 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

SFI

Svenska För Invandrare

Halmstad Kommun

Halmstad

08.00 – 18.00

Kontoret08.00: SFI – Regionhuset – Halmstad Kommun17.00: Trädgårdstjänst – Friskvård…

                Från den ena meningslösheten till nästa. De stackars SFI-eleverna är i all fall på gott humör och tillmötesgående. Men det är strängt taget meningslöst att försöka lära ut någon svenska till dem… Och så har de Ramadan… Så alla är som utblåsta ljus… i denna värme som råder just nu. Undertecknad hittade i alla fall rätt vid ett par tillfällen… i sin iver att se alla och låta alla vara med…

 

                Klippa gräset är nog det viktigast Undertecknad gjort så här långt denna vecka!

Hatte Bärtilsson    

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 23 maj 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

12.00 – 22.33

Kontoret - 20.00: Friskvård – Tennis – FFC - Söndrumshallen

                En dag ”ledigt” denna vecka… Ändå… Upp för att få frukost i Den Nye Lille Medlemmen innan skolan… och så en massa administrativt som fått stå tillbaka när Skapande Skola och sträng undervisning hållit Undertecknad i ett järngrepp. Tid att smälta detta med Klara Skolan… som ju är… aj, aj, aj. Vem kunde tro det? Att årskurs sex skulle håller samma låda som vilken annan grupp som helst. 12 – 13-åringar… Svensk skola stad i fritt fall… vad månde bliva. För Undertecknad är det bara att lägga sig på ett plan där det ändå blir uthärdligt – inte fullt ut förnedrande. Lägga sig på ett holliansplanhollians. Ja, så är det i detta fall – inte alls kul!

 

                Till kvällen sista matchen för säsongen med Fula Fatet Cup. Det blev förlust igen… aj, aj, aj… Inte en enda seger den här säsongen… Fyra oavgjorda matcher och fem förluster. Det är ytterst märkvärdigt… ty så dåligt spelar inte Undertecknad – tycker han själv i alla fall. Men dubbel, där fallerar allt… Det är bara att tugga i sig… Bedrövligt!

Hatte Bärtilsson 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 24 maj 2019

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

SKAPANDE SKOLA

Teater & Film

Halmstad Kommun

Halmstad

Klara skolan

08.30 – 17.00

Kontoret08.30: Skapande Skola – Projekt med Klaraskolan – Teater & Film16.00: Pappaledigt – Cello - Kulturskolan

                Ja… så blev det en grupp som kom till Skapande Skola-projektet och höll acceptabel nivå. För första gången märkte man att någon av de små rackarna lyssnade… att det fanns ett visst intresse. Så pass som man kan begära (men här ska Undertecknad villigt erkänna ; nivån har sänkts ruskigt dramatiskt under de här dagarna på skolan…). Vad det ordet nu innebär ; Begära…? Hur som blev det en bra lektion. Inte så rörigt… och bra resonemang med eleverna runt alla dessa känsliga frågor som vi tar upp. Kärlek, Liv & Död, Mobbning, Självsäkerhet… och allt annat där omkring. Och när det funkar är det riktigt roligt att hålla resonemangslåda… intressant! I sanning. Och för första gången detta projekt fick vi till och med till lite historier att gå vidare med. De flesta – mest tjejerna då – satt koncentrerade i grupper om fyra och fem och skrev på sina tänkta filmmanus.  Lite rörigt – vad annat att vänta – blev det dock i vissa grupper. Undertecknad la lite extra krut på en av dessa sammanslagningar och se… Det blev under friska hejarop något värt att benämna ett manuskript. Och det verkade som om ungarna hade något litet intresse av att meddela sig i ovan nämnda spörsmål och projektet i sin helhet… bara det att det kom frågor om hur det sen skulle gå till när vi filmade… ja, det meddelade ett visst intresse. Bra! Bästa så här långt… och det gav tillbaka tron om att vi faktiskt uträttar något… som kan ge bestående intryck. När Undertecknad och Filmkollegan gick ut från skolan var det också två nöjda herrar som om inget annat konstaterade att tiden hade gått fort… Då har man också haft roligt! Då har det varit givande! Kanske… det bästa beröm som projektet kunnat få så här långt!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 25 maj 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 18.00

 

Kontoret16.00: Friskvård – Golf -> Tönnersjö Golfbana

 

                Kallt… stelt… hyffsat stark vind… olustigt… och förfärligt dåliga resultat bana efter bana. Sämst i år = 6 poäng!

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 26 maj 2019

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 18.00

Kontoret

                Det blev lite firande av mors  dag – om än i blygsam skala… Undertecknad dök upp på Sturegymnasiet och lade en röst i EU-valet… trots att han inte hunnit ta del av vad de olika partierna vill och har förmåga till. Det spelar kanske inte så stor roll… ty i den typ av demokrati som vi lever i är det viktiga att rösta än på vad man röstar på. Det spelar inte så stor roll heller. Ingen talar om kulturarbetarna som en underprioriterad och underfinansierad yrkesgrupp och ingen kommer att göra det i Undertecknad livstid. Så därför fick det bli ”Ole, dole, doff…” Röstat fick han gjort i alla fall, om än uppgiven (det skulle en kanske starta – Kinke Lane Koff-partiet…?!).

                Trädgården fick sitt och gräsmattan blev klippt i alla fall… Dessutom – och det här var dagens absoluta höjdpunkt. För ett par dagar sen köpte familjen en pump… och för ytterligare en vecka sen fick vi grävt en brunn på tomten. Nu provade vi med denna pump om vi kunde få upp något ur källan. Och tammefan… ut sprutade det vatten över hela trädgården. Det gav ett spontant jubel och ett hopp på stället, upp och ned... Fantastiskt! Som ett under…!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

 

Detta hände Vecka 21, 2005 >>>

Till Gdansk i meningslöst visumärende. Kör- och Pippirepetitioner. Protester i Gwardejsk

 

 

Detta hände Vecka 21, 2006 >>>

Nåväl… Något kom ut av detta möte också. ”60 År Av Minnen”

 

 

Detta hände Vecka 21, 2007 >>>

Insamling levereras till Internatskola

 

 

Detta hände Vecka 21, 2008 >>>

Festival! Kvinnlig Scenkonst. Konst för en bättre värld!

 

 

Detta hände Vecka 21, 2009 >>>

Interregbeslut. Nu är Laholm på väg in i föreningens liv på allvar!

 

 

Detta hände Vecka 21, 2010 >>>

Ruskaby igång inför sommarens övningar. Stort planeringsmöte med Hallarna. Mycket förberedelsearbete inför Partnerskapskonferensen i Laholm och rysk vän på besök…

 

 

Detta hände Vecka 21, 2011 >>>

Första handen vid ”Trollkarlens” koreografi. I övrigt intensiva repetitioner. Sista förberedelserna inför premiären i Laholm med Daglig Verksamhet. Blixtkrig med scenografen som blossade upp lika fort som det lade sig

 

 

Detta hände Vecka 21, 2012 >>>

Fokus på första delens manuskript till ”Hood”… och flygbladsutdelning

 

 

Detta hände Vecka 21, 2013 >>>

Skolteaterprojekt i Hyltebruk och annat plock… Sen semester med S-G Bertilsson

 

 

Detta hände Vecka 21, 2014 >>>

Bra repetitioner med ”En Midsommarnattsdröm” – Larsfridssalen mest hela tiden. Men också två föreställningar ; Titanic inför ett fåtal åskådare och så sista natten med gänget… ”Viskar Om Mord”. En epok går i graven…

 

 

Detta hände Vecka 21, 2015 >>>

Sommarlov från Högskolan! Kulturskolan och Körsbärsrepetitioner med bra helgövningar och aktgenomgång.

 

 

Detta hände Vecka 21, 2016 >>>

Till sista vilan för teaterkamrat. Till helgen rollanals och sångövningar. Projekt Husknuten i sista rycket inför sommaruppehållet

 

 

Detta hände Vecka 21, 2017 >>>

Ypperlig försommar! Mycket med Husknuten – Film och manus… Projektet på väg att glida i hamn! Nytt projekt i Kontorsparken… Spännande men svettigt! Försommarglädje!

 

 

Detta hände Vecka 21, 2018 >>>

Värdelöst på Högskolan. Inte en enda student dök upp till lektion. Det går knackigt på Hemsö också. Även där saknas det folk till repetitionerna. Men det artar sig för kören som nu sätts in i sitt sammanhang. Jo… alltid blir det något!

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2019 >>>