Kulturkompaniet
Kronor & Nycklar
--¤-- Schema och logg vecka 25, 2019

Tid

Måndag 17/6

Tisdag 18/6

Onsdag 19/6

Torsdag 20/6

Fredag 21/6

Lördag 22/6

Söndag 23/6

Tid

07.00

 

 

 

 

 

Kulturkompaniet håller Sommarledigt

tiden mellan 22 – 30 juni

TREVLIG MIDSOMMAR

07.00

08.00

 

 

 

 

 

08.00

09.00

 

 

 

 

 

09.00

10.00

 

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

 

10.00: Arbete på kontoret

10.00

11.00

 

11.00: Friskvård Golf Tönnersjö Golfklubb 9-hål
-*- Lunch -*-

9-hålsbanan

# 63 & 64

11.00

12.00

12.00: Arbete på kontoret

 

12.00

13.00

 

13.00

14.00

14.00: Wapnö Midsommar Lekar och Sång

 

14.00

15.00

 

15.00

16.00

 

16.00

17.00

17.00: Aktörs-kollationering Söderpiren

 

 

17.00

18.00

18.00: Wapnö Dramaturgigruppen Mord På Wapnö

18.00: Wapnö Filmgruppen Manus – MPW

 

 

18.00

19.00

 

 

 

19.00

20.00

20.00: Friskvård Golf Tönnersjö Golfklubb # 62

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

Härligt!

22.00

23.00

 

 

 

 

 

23.00

Nu håller vi tre möten till med Mord På Wapnö. En aktörs-kollationering så att nytillkomna aktörer får sina Manus och Generalrepetitionsschemat samt en sammanfattning och uppdatering av vad vi kommit fram till under den första perioden av det här projektet. På tisdag kommer dramaturgigruppen samman att försöka sig på att få någon ordning på filmdelen av pjäsen. Onsdag blir det filmgruppens tur… och kanske kan vi då meddela ett och annat hur det kommer att fungera med filmen. Hur som så läser vi filmmanuset av konceptet. Sen ska vi bara sjunga ”Små Grodorna” på Wapnö… och så tar några härliga dagas ledigt över… och sänker allt till ro och välbehövlig vila! Den blomstertid… Davaij! Davaij!!

 

Måndagen den 17 juni 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”En Mördares Manuskript”

Wapnö AB

Halmstad

12.00 – 22.30

Kontoret17.00: Aktörs-kollationering – Manus och repetitionsplaner – Söderpiren20.00: Friskvård – Golf – Tönnersjö Golfbana

                Två nya till Mordensemblen. De var med redan i fjol och till årets ensemble kom de, en för att fylla en reell lucka och en för att komplettera och dela på en roll som redan är besatt.

                Vi hade föresatt oss att hålla mötet på Söderpiren… men där var det stängt. Så det fick bli ett fik inne i centrala Halmstad. Där delade Undertecknad ut manus och generalrepetitionsschema och så fick de båda nyanlända sig en uppdatering av vad som sagts och bestämts sen kollationeringen för 17 dagar sen. Det är klart att det blev frågor och för all del något som skulle kunna liknas vid en diskussion… men på det hela taget var aktörerna mer intresserade av att sätta sig in i den ordning som gäller för årets mord.

                Under mötet förtärdes en kycklingsmörgås modell varm… och på det hela taget var det en riktigt trevlig stund som gav mer än vad som var uppenbart där och då.

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 18 juni 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”En Mördares Manuskript”

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 21.00

Kontoret18.00: Plenum- Manusfrågor – Dramaturgigruppen -> Wapnö

                Dramaturgigruppen… Den består av två av aktörerna plus Undertecknad och har egentligen bara kommit till för att vi känner en viss (måhända överdriven) rädsla för att filmdelen kan bli för lång. Så det var utgångspunkten för kvällens resonemang. Men det är inte lätt att hitta text… helst hela partier… som man bara så där kan lyfta bort. Ett och annat replikskifte… ja… men helst skulle vi ju bort med hela partier. Det låter sig kanske inte göras. Ty manuset är tajtare skrivet än vad – i alla fall – Undertecknad först insåg. En av de nya aktörerna, som tillkom igår, utropade dessutom detta manus som bättre än det ifjol och då var vi ju så himla nöjda. Så vi satt där ett par timmar mer och vände och vred på filmreplikerna… men fick i egentlig bemärkelse inte fatt i något som gick att ta bort. Nej… det här är ett grannlaga arbete som bör betecknas som svårt… och frågan är om vi känner pjäsen tillräckligt för att utrusta oss och gå lös med textslaktarkniven. Det kan bli ett alltför blodigt verv som kanske tjänar fel syften… som ställer till med mer fördärv än den lycka vi eftersträvar. Ändå ; Något måste göras åt det översvallande filmmanuset. Det kräver dock minst två varv till på den banan… Så det bestämde vi också innan vi upplöste samlingen. De sittningarna kommer att ske i veckan som inleder filmarbetet efter midsommar… Alltså i sista sekund skulle man kunna säga… Jaaahaa… Undertecknad önskar lycka till med denna komplicerade strävan!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 19 juni 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö

”En Mördares Manuskript”

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 21.00

Kontoret18.00: Manusläsning – Filmgruppen – Mord På Wapnö -> Wapnö

                Under dagen kom ett roligt meddelande per mail. Från Kulturkonsulenten, hon som anordnade Skapande Skola-projektet åt oss på Klaraskolan. Japp… läs själva och begrunda feedbacken på det arbetet:

Hej,
Lite feedback från Klaraskolan:

”De skapade ett lustfyllt lagarbete, där arbetet var viktigare än resultatet. Eleverna fick testa på olika lekar som de även fick vara med och bestämma. Jonas och Hatte lyckades se varje grupp och dess deltagares förutsättningar, intresse och sociala verklighet. Genom att diskutera elevernas upplevelse av filmen fick eleverna ut sina känslor och att det är okej att gråta om t.ex. någon har gått bort m.m. De lyckades stimulera, tillvarata och utveckla kommunikationen mellan eleverna.”
”Det har varit nyttigt för våra elever att delta i detta projekt. Hatte och Jonas bemötte alla elever på ett föredömligt sätt. Fint att se hur samarbetet växte fram.”
Av 6 lärare har ni fått 5/5 i betyg och av 2 lärare har ni fått 4/5. Bra jobbat!
Vänliga hälsningar ; Kulturkonsulenten

                Man tackar – Man tackar! Otroligt roligt… otroligt i sig!

                Filmgruppen… Tre av fem! En på semester… och en som ännu inte dykt upp och som Undertecknad nu nödgas ta kontakt med!

                Vi stod länge utanför och diskuterade politik. Vi har minst två tvärsäkra i den här gruppen. Ikväll sammanföll deras åsikter, därför drog diskussionen ut på tiden!

                Väl inne i slottet tog arbete vid på ett märkvärdigt och givande sätt. Kanske är det så att filmgruppen just är mer genuint intresserade av det dramaturgiska arbetet än självaste dramaturgigruppen. Kanske inte så märkvärdigt… om man tänker efter… de har suttit tysta under sammanträdena där hela gruppen medverkat… och lyssnat på hur ”onödiga” de är… så kanske har det malt på ordentligt i de ladorna. Ty kvällens plenum – som gick igenom den sista delen av pjäsen – gav gott resultat. Framför allt så diskuterade vi slutet… eller bättre uttryckt kom diskussionerna att handla om var pjäsen, eller bättre hur pjäsen skulle sluta. För som vanligt kommer det en lång förklaring som ska sätta logik till den handling som skett… trots att vi sen länge vet vem mördaren är. Och det är kanske lite onödigt. Publiken vill hem och vi vill få slut på äventyret i rimlig tid. Vi slog inte fast något i kväll… men vi har en plan som inte känns helt fel. Kanske, kanske… Hur som helst är det viktigt att vi kommer fram till någonslags konkret resultat inom det snaraste! För filmarbetet är ju det första som händer när vi efter midsommar och semester går igång med själva det reella arbetet. Filminspelningen.  Därför bra diskussioner, bra sittning ikväll!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 20 juni 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

11.00 – 19.00

Kontoret11.00: Friskvård – Golf -> Tönnersjö Golfbana

L 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 21 juni 2019 - Midsommarafton

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Midsommar På Wapnö ”Små Grodorna…”

Wapnö AB

Halmstad

10.00 – 17.00

Kontoret14.00: Midsommar På Wapnö – Sånger och Lekar – ”Mormors lilla kråka…” – Wapnö Gods och slottsträdgårdDärefter ledigt till och med den 30 juni

                Undertecknad hade väl tagit ut ledigheten i förskott… ty det slog honom just innan avfarten till Wapnö att han kanske skulle skriva ut sångtexterna till ”Små Grodorna”… men de var helt omöjliga att finna i datorn. Det blev så pressat en stund att det uppstod panik… ja, riktig stress… men så plötsligt – som texterna legat där och hållit på sig avsiktligt hittade Undertecknad dem… fick dem printade i all hast, innan det bara var att slänga sig i Silverfaran att åka inom Muskikalen för att hämta ut högtalaranläggningen och sen spåra upp till Wapnö där Dragspelskungen och Verkställande Pigan väntade… oroligt!

                Det blev ingen tid att sjunga upp oss eller gå igenom sångerna. Undertecknad hjälpte några sköna damer med blomster för kransbindningen och sen var det bara att ställa upp. Med Gärdebylåten Tonerna de ger oss både skrattet och gråten - viljen I så spelom vi nu Gärdebylåten–tågade vår tremannaensemble upp till majstången och de väntade barnfamiljerna.

                Fantastiskt! Strålande väder! Mycket folk och alla var med på noterna… Damerna med sina blomsterkransar, barn i fina, ljusa kläder, äldre herrar svettades med i dansen och de allra yngsta härjade som den sovande björnen. Just den leken ville aldrig ta slut. Barn efter barn anmälde sig eller lät sig fångas av verkställande björn. Vid ett par tillfällen var vi tvungna att ha två sovande bestar. Och all verkade vara på ett strålande humör… dessutom nytt publikrekord! Vi var väl de som var på allra bästa humör… och halvtimmen, som man ändå hade bävat ett slag för, gick som en dans… milt uttryckt… och så vandrade vi tillbaka och fick beröm på vägen.

                Undertecknad tackade de medverkande och så tog vi en gruppbild av oss på trappan upp till terrassen. Undertecknad är den som syns mest… Men bilden blev bra som allting annat! Sen gick Undertecknad löske på Wapnö ett tag innan han åkte hem för 10 dagars semester… !

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 22 juni 2019

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Sommarledigt

-

-

--

 

Ledigt

 

Ledig dag… lämnas utan kommentar… 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 23 juni 2019

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Sommarledigt

-

-

--

Ledigt

Ledig dag… lämnas utan kommentar… 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 25, 2005 >>>

 

 

 

 

 

Detta hände Vecka 25, 2006 >>>

Midsommar! Vi har alla fått Kulturkompaniets Kulturstipendie. Svetlana, Nadja, Alesia, Ira, Alyona, Tanya, Daria, Larissa

 

 

 

 

Detta hände Vecka 25, 2007 >>>

Midsommarfesten blev helt fantastisk trots det blöta vädret. Just det; Fantastisk Midsommar!

 

 

 

 

Detta hände Vecka 25, 2008 >>>

Resa till Porsgrunn, Norge. Norsk Gatuteaterfestival

 

 

 

 

Detta hände Vecka 25, 2009 >>>

Problem med Ruskabyensemblen men repetitionerna igång. Interreg och nybildad Styrgrupp i Laholm. Nytt kokboksprojekt initierat på Region Halland. Tre dagar ledigt över Midsommar…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 25, 2010 >>>

En vecka full av JA! Ja till Projekt Respekt (ett riktigt genombrott)! Ja, till Ruskaby Skola som kom igång med bra repetitioner… och så Midsommar förstås. Härligt!!!

 

 

 

 

Detta hände Vecka 25, 2011 >>>

Midsommarvecka med datorkollaps… Ett gott förde det med sig då ny dator togs i bruk

 

 

 

 

Detta hände Vecka 25, 2012 >>>

Midsommar och genomblöta repetitioner på Laxön. Dock… ingen misströstan

 

 

 

 

Detta hände Vecka 25, 2013 >>>

Planeringsmöte med och för Kuliss E. Skön avslutning på Högskolans Bibliotek markerade sommarlov. Midsommar i solsken såväl som hällregn

 

 

 

 

Detta hände Vecka 25, 2014 >>>

Lite midsommarledigt mitt i allt ”En Midsommarnattsdröm”-repeterandet…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 25, 2015 >>>

2/3 av Kompaniet lämnade för Ryssland. Lite administrativt plock. I övrigt Midsommarledigt. Regn och blåst

 

 

 

 

Detta hände Vecka 25, 2016 >>>

Makligt smått och gott med ”Cabaret”. Midsommarövningar runt Majstången på Wapnö och några välbehövliga dagars ledigt i värmen…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 25, 2017 >>>

Otroligt mycket friskvård med golfbagen hängande från axeln. Midsommarsång på Wapnö och därefter ledigt! Så ska det vara när sommaren står i regnig blom…

 

 

 

 

Detta hände Vecka 25, 2018 >>>

Det kryper framåt på Hemsö. Mest för att några inte har vett att ta sig i land! Men vi är på väg med kvalitativa repetitioner hur som helst. Sommarsoligt på Wapnö med sång och lek runt stången! Ja… på denna mos som grädde sommarledigt i superbt sommarväder. Phan va nice med lov…!!!

 

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2019 >>>