Kulturkompaniet
Kronor & Nycklar
---¤--- Schema och logg vecka 12, 2020

Tid

Måndag 16/3

Tisdag 17/3

Onsdag 18/3

Torsdag 19/3

Fredag 20/3

Lördag 21/3

Söndag 22/3

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

(* Ledig Dag *)

07.00

08.00

08.30: Silverfaran Dr Bildon

 

 

08.00: Arbete på kontoret

 

 

 

08.00

09.00

 

09.00: -> Helsingborg

10.30: Möte IKEA Utrustning de la Kantin

13.00: -> Halmstad

 

 

 

09.00

10.00

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Husknuten funkislotsen.se

10.00: Friskvård Golf -> Tönnersjö #8

10.00: Friskvård Golf -> Tönnersjö #9

10.00

11.00

11.00: Ansökan Region Halland Kronobränneriet

11.00

12.00

* Arbetslunch *

12.00: Arbete på kontoret…

Fokus: Ekonomisk deklaration

12.00: Arbete på kontoret…

Fokus: Ekonomisk deklaration

12.00

13.00

13.00

14.00

14.00: Arbete på kontoret

14.00: Arbete på kontoret

14.00: Arbete på kontoret

14.00

15.00

15.00

16.00

16.00

17.00

17.50: Pappaledigt Cello Kulturskolan

17.00: Ensemble-samling Wapnö

17.00

18.00

18.00: Möte ang. Kulturhuset ABF

18.00

19.00

 

 

 

19.00: FÖRE-STÄLLNING MPW Wapnö Gårdsscen
INSTÄLLT

19.00

20.00

 

 

 

20.00: Friskvård Tennis FFC Söndrumshallen

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

23.00

Mest spännande denna vecka är utan tvekan mötet på Region Halland, Kronobränneriet. Det handlar om den tänkta film- & ljudfestivalen vi spekulerat i under den sista tiden. Det vi vill i förstone är att få ett uppdrag att förbereda, inventera möjliga deltagare och bana väg för en första festival i februari nästa år. Allahjärtans ljud- och filmfestival. Ett sådant uppdrag skulle följas av ett nätt bidrag och ännu en ansökan för att förverkliga själva festivalen. Allt detta under Husknuten i allmänhet och funkislotsen.se:s vingar i synnerhet. Ett lämpligt projekt för att få fart på och intresse för vår webbsida. Men också en möjlighet för människor med olika funktionsvariationer att kreera, få möjlighet att berätta sina historier. Det skulle vara ett storartat projekt om det skulle ges möjlighet att förverkliga det. En första prognos säger att det inte skulle vara helt omöjligt. Det skulle i så fall vara en dröm… ty vi behöver något vettigt att göra inom föreningen… och vi behöver ekonomiska möjligheter att hålla upp verksamhet och liv! Inte minst det sista. Herr Ordförande – som numera är pensionär – får en månatlig summa sig tillsänt på 6 133 svenska pistoler… Tacksam för all del men det går det naturligvis inte att leva på… så därför måste det till uppdrag… nu när Wapnö sinar ut. Och på tal om det evenemanget ; Det blir allt mer ansträngt och nervpåfrestande att över huvud taget befinna sig i detta samanhang. Det finns mycket att orda om det hela men det anser Herr Ordförande inte är lämpligt – i all fall inte för tillfället. ”Låt oss göra färdigt det här nu på ett så lustfyllt sätt som möjligt. Det är ju skam så roligt att spela och det andra får vi lägga locket på så länge…!” Herr Ordförande i ett direkt citat. Vad mer denna vecka? Jo, på onsdag ska vi till Helsingborg och IKEA för att se ut utstyrsel för nedre kantinen. Det håller på att ta ordentlig form där och nu är det skåp, hyllor och elektrisk utrustning som ska till. Förhoppningarna är att vi hittar det på IKEA… Ja, det var väl vad denna vecka kommer att innehålla… För det ett par ; Davaij! Davaij!!

 

Måndagen den 16 mars 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.30 – 19.00

Kontoret08.30: Silverfaran för servis -> Dr Bildon - > Däckia

                Så… då så! Silverfaran är servad och iordning för ett längre liv! Filter hit, filter dit, olja här, olja där, däckdjup, handbroms och allt med det elektriska. Protokoll där allt är förprickat – ordning ska det vara! Det är väl bra! … Men dyrt! (…)

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 17 mars 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 19.00

Kontoret

                Nu börjar det hända något på fronten där ekonomin står i främsta linjen! Inte mycket, men… Det medges gärna ; Det är segt! Segare i år än tidigare! Vad kan det bero på? Att Undertecknad blivit pensionär…?! och därigenom… igenom myten alltså… lockas ta allting andante… Ska man skratta eller gråta åt ett sådant påstående… så ock ändå ; Det ligger något i det! Men det kan också vara olusten att ta i dessa gamla, gulnade, dammigt bortbleknande kvitton. Varje år utlovas det ordning och reda från administrationen… att ta tag i redovisningarna kvartalsvis… Dock… så sker aldrig och då får Undertecknad skylla sig själv när nu allt läggs på honom med skatteverkets deadline i början av maj till råga på allt…

                Nåväl… nu har det börjat hända något hur som helst…!

Davaij! Davaij!!

Hatte Bärtilsson 

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 18 mars 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Nedre Kantin

Kronor & Nycklar

Halmstad…

Helsingborg

09.00 – 20.00

Kontoret09.00: -> Mot Helsingborg10.30. Möte – IKEA – Attiraljer för ”Nedre Kantin”13.00: -> Åter Halmstad18.00: Möte – Kulturhusfrågan -> ABF

                Nedre Kantin… Till Helsingborg och det berömda varumagasinet IKEA. Regn hela vägen ner, inte så illa hela vägen hem… Men där, tillsammans med en mycket duktig inredningsingenjör, eller måhända möbleringstekniker och en dator med ett magiskt program så konstruerade vi upp hur Nedre Kantin skulle kunna se ut. En strålande upplevelse! Mycket spännande… och då ingenjören dessutom var minst sagt lyhörd fick Undertecknad med kompani mycket utrymme i debatten. Så småningom växte ett helt nytt ansikte fram för hela bottenvåningen… men utgångspunkt från ett modernt kök. Stor och fascinerande upplevelse! Resultatrik!

                Medan vi satt där fick Undertecknad ett sms… som meddelade att kvällens möte på ABF var inställt. Gissa varför! Coronaviruset… Undertecknad svarade ; ”Djävla skit”! Och fick strax därefter ett telefonsamtal från avsändaren – tillika organisatören av det sista motståndet mot att riva gamla Kulturhuset i Folkparken. Vi diskuterade nämnda sjukdom som giltig orsak att ställa in mötet… men för Undertecknad var nog detta dödsstöten för ett engagemang i frågan… Så bara!

                Hem i klarnande väder längs E6:an… Och vid gott mod gällande Nedre Kantins färdigställande ansiktslyftning!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 19 mars 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Allahjärtans ljud- & Filmfestival

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 22.33

Kontoret11.00: Idémöte – Ansökan – Allahjärtans Ljud- & Filmfestival – Region Halland -> Kronobränneriet20.00: Friskvård – Tennis – FFC -> Söndrumshallen

                Ja, numera tar man inte varandra i hand… utan hälsar som kineserna gör… Så och på Region Halland eller Film i Halland. Sen satt vi på mer än armlängds avstånd från varandra i ett trångt, litet konferensrum. Här fick emellertid Fotografkollegan och Undertecknad tillfälle att bre ut sig i frågan om ett förverkligande av ”Allahjärtans ljud- & Filmfestival”… och fick god respons. Efter en timmes divideerande fram och åter fick vi den direkta uppmaningen att göra en ansökan till Film i Halland… så nog föll vårt snabbskissade projekt i god jord. Frågan är bara hur mycket pengar vi kan få loss… ty något måste gå till vår välfärd… annars stupar nog det hela vid detta resonemang. Men så här långt ser det ljust ut… utan tvekan. Som grädde på moset förmedlades möjligheter att söka pengar på annat håll… och så fort vi lämnat det lilla konferensrummet frågade vi efter förmedlad kontakt. En tjänstekvinna på kommunen. Därvid bestämdes ett möte på Husknuten i samband med mötet där i morgon, fredag. Senare meddelar denna ombudskvinna att tänkt bidrag från Filminstitutet inte kan komma ifråga. Det riktar sig specifikt till barn… och det är inte vår filmfestivals främsta målgrupp. Så där föll en delfinansiering bort… Men ändå. De första stegen mot ett förverkligande av vår idé är tagna – och som sagt… Det ser väldigt lovande ut! Sen är frågan… är det här verkligen vad Undertecknad vill göra. Var det inte tänkt att han skulle komma igång med något efter eget huvud och då i riktning konstnärlighet…? Nåväl… Konst kostar pengar och på konst får man inte in några dito. De har de lärde slutat tvista om!

 

                Till kvällen lade Corona, Corona, Corona ännu ett fälleben! Fula Fatet-tennisen ställdes in… Inte nog med det! Helgens föreställning av Mord På Wapnö hamnade, efter väldiga resonemang, i samma papperskorg. Det blir inget Wapnö på lördag. Det tog resten av eftermiddagen att ringa runt till ensemblen och hålla resonemang i den dötrista riktningen. Men nu tolereras ingenting utan säkerhet och smittskyddsargumenten har vunnit total gehör. Vad tycker Undertecknad om det då? Han ställer ett djäklar stort frågetecken om hanteringen av denna fråga. Han tror dessutom att det inte kommer att sluta väl för landets makthavare som skickar ut den ena propån efter den andra… som om vi levde i en diktatur. Så är det! Tråkigt, tråkigt!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 20 mars 2020

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Funkislotsen.se

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 19.00

Kontoret10.00: Planeringsplenum – funkislotsen.se -> Husknuten17.50: Pappaledigt – Cello -> Kulturskolan

Mötena på Husknuten ställs inte in… trots att de som frekventerar Föreningshuset är gamla och en del säkert multisjuka. Det borde kanske vara något att tänka på… nu när allting håller ”stängt”!?

                Precis som planerat avhöll vi vårt plenum. En ordning som numera är rutin. Fredag förmiddag = Föreningshuset Husknuten med funkislotsen.se längst upp på den stående dagordningen. Vi är numera fyra till dessa möten. Den Anställda, Funktionsrättskonsulenten, Fotografkollegan och Undertecknad. Ett mycket trivsamt sällskap – ska tilläggas. Alltid bredda frallor och en kopp kaffe… alltid för trivsamt… ty tiden springer iväg med rätt mycket munväder av (till viss del) ovidkommande art. Ändå… Det är ju inte så att vi babblar bort allt förnuft eller möjligheter till konkreta beslut eller ett kreativt tänkande. Nej, ofta är vi väldigt framgångsrika i att ta våra frågor vidare. Och det kan vara skönt med ett plenum där inte agendan styr för hårt. Ty det är ur resonemangen som de stora idéerna föds.

                Vad var det vi behandlade idag då… eller kom fram till? Vi har en färdig artickel om förra veckans besök från Göteborg! Dags att publicera lite nytt material på funkislotsen.se. Fotografkollegan och Undertecknad informerade om besöket på Film i Halland… och det positiva bemötandet av vår idé om en film- och ljudfestival för människor med funktionsvariationer. Runt detta ämne stannade vi en stund. Med vår skrivelse var vi ju ute efter att få ett bidrag för att kunna genomföra ett förberedande projekt. Spåna idéer, bygga nätverk, informera… allt det där innan man kan dra igång det skarpa projektet… När vi nämnde rädslan för att Film i Halland hade missuppfattat och trodde att vår grovt skissade budget skulle täcka allt fram till ett förverkligande trädde Funktionsrättskonsulenten in och fastslog att hon – tack vare alla inställda möten för Corona-viruset – hade en del pengar över. –”Rätta till skrivelsen och lägg till detta och detta… så ska jag se om inte min avdelning kan plocka fram en slant för förberedelserna…!” Bravo! Nu kan vi koncentrera oss på att få till den rätta projektbeskrivningen och få in den innan den siste mars… som gäller som slutdatum för Filmfonden. Men vi kan nog gå vidare med en ansökan till Allmänna Arvsfonden också… Vi, Filmkollegan och Undertecknad har således en del att stå i och skriva under den närmaste tiden… Bra möte… många steg framåt!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 21 mars 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Mord På Wapnö
”En Mördares Manuskript”

Wapnö AB

Halmstad

12.00 – 23.00

 

Kontoret Alla aktiviteter i samband med Mord På Wapnö-föreställningen är inställda på grund av Coronaviruset… c:a 13.00: Publikorganisation - > Wapnö17.00: Ensemblesamling – MPW -> Wapnö19.00: FÖRESTÄLLNING – Mord På Wapnö – ”En Mördares Manuskript” -> Wapnö Gårdsscen -*- Ny aktivitetsplan för dagen: 10.00: Friskvård – Golf -> Tönnersjö (säsongsdebut) d.ef. Kontoret - Ekonomifrågor

 

                Ja… det blev inget Wapnö till kvällen. Corona! Nu börjar det bli påfrestande… och det kostar en massa pengar också. Men åt detta kan man inte göra mycket! Myndigheterna håller hårt om folket och stämningen gement är att minsta hostning kan ställa till panik… Där är vi och Undertecknad rår varken för eller på rådande situation. Vi kan stanna där ty resonera i denna fråga bär ingenstans!

 

                Om det nu inte blev Wapnö så blev det golf istället… I ett otroligt gott väder begick vi årsdebut i Tönnersjö. Lite ringrostigt… eller ringruttet… var det allt men rätt som det var träffade vi bollen och den flög ungefär lika långt som ifjol. Härligt det här med golf!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 22 mars 2020

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

-

-

-

-

Ledig dag… !  -*- 10.00: Friskvård – Golf -> Tönnersjö (säsongsdebut) d.ef. Kontoret - Ekonomifrågor

Ledig dag… lämnas utan kommentar…

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 12, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 12, 2006 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 12, 2007 >>>

Katrinebergs Folkhögskola på besök i Gwardejsk – 60 År Av Minnen

 

 

Detta hände Vecka 12, 2008 >>>

Interreg-möte i Göteborg – Konst För En Bättre Värld på Tokalynga

 

 

Detta hände Vecka 12, 2009 >>>

Medborgarengagemang. Samling för bevarandet av Gamla Sporthallen. Måhända ett blivande Kulturhus…

 

 

Detta hände Vecka 12, 2010 >>>

Videsöndag. Nypremiär på ”Sommarkvällar”. Projekt Respekt! färdigt på pappret. Våren i antågande…

 

 

Detta hände Vecka 12, 2011 >>>

Ett för teaterimprovisationer totalt meningslöst Energi-Smart- Projekt i Folkets Hus. Rakt igenom första delen av ”Trollkarlen” och mycket dugliga uppspel på Hallarnas Strindbergtema. Sång för första gången med Teater Husknuten i en riktigt intensiv vecka.

 

 

Detta hände Vecka 12, 2012 >>>

”Spöksonaten” mot sin fullbordan. Svettiga repetitioner när kören anlände till Larsfrid. Annars allt i sin vanliga lunk. Laholm, Hood, Teaterkursen… Snopet men roligt föredrag i Varberg inför två åhörare…

 

 

Detta hände Vecka 12, 2013 >>>

Tre tunga föreställningar på Wapnö – sista sortin emellertid. Strängt filmarbete i kylslagen vårvintervecka

 

 

Detta hände Vecka 12, 2014 >>>

Två givande konstnärliga kollationeringar och till helgen den första ensemblesamlingen. ”En Midsommarnattsdröm” på Wapnö Magasinsteater är igång. Mycket strul med förberedelserna. Fyra avhopp i sista stund… och spöken som gäckade… Inte alldeles enkelt men nu har vi öppnat en ny scen på den halländska teaterhimlen

 

 

Detta hände Vecka 12, 2015 >>>

Mycket förberedande arbete men till sist kollationering på Wapnö för ”Körsbärsträdgården”

 

 

Detta hände Vecka 12, 2016 >>>

Traditionell (22/3) Kollationering av sommarteatern på Wapnö. ”Cabaret” är igång! Men även SyrSwed-projektet och Projekt Husknuten i en vecka där Påsken gav välbehövlig ledighet…

 

 

Detta hände Vecka 12, 2017 >>>

Magasinsteatern konstituerades – Historiskt ögonblick. Klart med speldagar på Slottsmöllan och sista föreställningarna med vårsäsongens Mordgåta på Wapnö. von Gerber går i graven efter 28 andfåddheter…

 

 

Detta hände Vecka 12, 2018 >>>

Sista ordinarie Mord På Wapnö. Bra förställning – Fullt med folk. Men mer spännande: FunkisGruppen i kraftsamling inför småfilmandet och två mycket bra repetitioner i Mejerisalen, Wapnö med Elin Svipdag i spetsen!

 

 

Detta hände Vecka 12, 2019 >>>

”Hovsjömorden” i graven – sista föreställningen med kausartat mycket publik -*- ”Once Upon A Time In Brusered” lyfter mot nya höjder. AAA! TTM (tre tennismatcher) och annat fyllde sista veckan innan verksamheten tvärvänder…

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2020 >>>