Kulturkompaniet
Kronor & Nycklar
---¤--- Schema och logg vecka 21, 2020

Tid

Måndag 18/5

Tisdag 19/5

Onsdag 20/5

Torsdag 21/5

Fredag 22/5

Lördag 23/5

Söndag 24/5

Tid

07.00

07.30: Pilefelt-kontoret Fibermontage

 

 

* Ledig Dagar *
KRISTIHIMMELFÄRD

07.00

08.00

 

 

08.00

09.00

 

 

Trevlig Helg!!!

09.00

10.00

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

10.00: Arbete på kontoret

 

 

 

 

10.00

11.00

 

 

 

 

11.00

12.00

Torsdag 21 maj: Friskvård – Golf – Tönnersjö Golfbana # 46 & 47

12.00

13.00

Torsdag 21 maj: Friskvård – Trädgårdstjänst – Pilefeltkontoret # 48

13.00

14.00

14.00: Revisorn 2019 års Bokslut Skattedeklaration

 

 

 

 

14.00

15.00

15.00: Friskvård Golf Tönnersjö Golfklubb # 45

Lördag 23 maj: Friskvård – Golf – Tönnersjö Golfbana # 49

15.00

16.00

16.00: Ny utrustning Nedre Kantin -> IKEA...

 

 

 

 

16.00

17.00

 

 

 

 

 

17.00

18.00

 

18.00: Styrelsen

K-Alliansen

Plenum Vallås

 

 

 

 

18.00

19.00

 

 

 

 

 

 

19.00

20.00

 

 

 

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

 

23.00

Ack, ja… Den här veckan är ju inte ens halv. Kristihimmelfärdshelgen kapar arbetsveckan från torsdag. Skönt det kanske… En slags legitimitet för ledighet i Coronatider… (då allting ändå står still)… Det mest troliga är väl att föreningen stått sysslolös även om veckan varit ordinär! Men måndag, tisdag, onsdag hinner vi med en del som stått på tapeten ett tag. Fiber ska in på kontoret… monteringsrackarna komma redan klockan halv åtta och det en måndagsmorgon. På eftermiddagen väntar så äntligen revisorn… Ja, äntligen och äntligen… det är värre att gå till honom än till tandläkaren. Inte för att det gör ont – men det är ändå en pärs! Tisdag styrelsemöte med Kultur-Alliansen. Då ska Herr Ordförande presentera en teaterverksamhet som ska locka till att behålla Kulturhuset för framtida verksamheter. Ordförande vet på ett ungefär hur det ska se ut – det måste bara komma ner på papper också. Hela tisdagen får ägnas åt det projektet… sen får vi se hur hopplöst eller hoppfullt framtiden formulerar sig. På onsdag kommer specialbeställd köksutrustning till Nedre Kantin. Bärhjälp har påkallats… sen är det bara det sista som ska göras för att få nedre plan helt iordning. Måhända kan jonen på det viset få in en extra slant genom uthyrning… Vi säger väl Davaij! Davaij!! trots att vi inte har mycket att utropa det för…

 

Måndagen den 18 maj 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

07.30 – 17.00

Kontoret07.30: Fibermontering - > Pilefeltkontoret14.00: Revisorn – 2019 års bokslut – Deklaration - > Slottsmöllan

                Flinka nävar och dojor som drog in smuts… Borrmaskiner och knipstänger… Och ja… för all del, social personal – unga människor. Det tog sina modiga tre timmar, sen var kontoret utrustat med fiberanslutning till den stora världen. Varför… Inte minst för att alla andra har det – en hade nog klarat sig utan men alla andra på gatan har det och så ökar värdet på huset… sägs det. Gjort är gjort och går inte att göra ogjort!

 

                Tog det tre timmar att få in fiber, tog det exakt lika lång tid hos Revisorn. Rekordsnabbt – får väl Undertecknad tillstå. Men så lämnade Undertecknad in en så gott som felfri redovisning. Ett lönekuvert för mycket… lättsamt korrigerat på plats och sen var det bara att signera deklarationen som via Revisorns ombesörjande kommer Skatterverket till del i morgon. Otroligt skönt att ha detta gjort. Undertecknad upplever att det är värre att gå till Revisorn än till Tandläkaren… Ty det nagelfars och inte en krona… hm, krona lämnas utan påseende. Nu är det gjort. Detta stora och mödosamma arbete. Klappat och klart!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 19 maj 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Rädda Kulturhuset…

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 21.00

Kontoret15.00: Friskvård – Golf - > Tönnersjö Golfbana18.00: Styrelsemöte – Kultur-Alliansen – Plenum - > Vallås

                Nu har väl värsta kallvåren värkt förbi.? Plötsligt lite vårvärme… och ja, var hamnar man då.? I Tönnersjö… och vad gör man väl därom? Slår på boll! Usla poäng men alla kom lika – på slaget! Spännande – upphetsande!

 

                Från Tönnersjö till Vallås. Kultur-Alliansens styrelse samlades igen för att hålla rådslag om Kulturhusets framtid. Inte lätt att komma fram till något som skulle kunna övertyga stadens rådsmedlemmar. Alla i styrelsen hade i uppgift att ta fram förslag på aktiviteter. Undertecknad hade under eftermiddagen iordningställt en idéskiss på ”Moder Mod – Moder Jord – Moder Mord”, snyggt dekorerat med ett bilvrak på förlagssidan.

                Tre punkter på dagordningen. De första mest formaliga och uppdateringar. Därpå den kreativa delen av plenumet. Undertecknad fick föredra sitt koncept och den strategi han förordar om nu husets portar skulle råka vilja öppna sig. In och gör något! Etablera omedelbart verksamhet – visa att huset behövs – påvisa dess validitet genom att göra något av kreativ art. De övriga höll med… eftermiddagens knep och knåp gav mer än en pappersanka. Det blev diskussion… Det är väl det närmaste man kan komma en ockupation av faciliteterna. Det var ju Undertecknad slagord vid årsmötet härförleden. De övriga förslagen var alls inget att dra på munnen åt… men Undertecknad tänkte ändå tanken att det blir nog rätt bra trångt om alla ska in med sin efterträngtade verksamhet. När man står utanför och tittar på kåken (ty det är en kåk) så kan man tänka att den ser rätt rymlig ut… men ska det dansas gammeldans på parkett och övas teater på stora scen så har vi redan där en krock. Vem får ge sig? Eller vill ge sig? Ärligt talat så borde Kulturhuset dediceras till de skapande scenkonsternas sak. Den frågan är inte giltig för tillfället. Nu gäller det att rädda kåken!

                Undertecknad har nu att gå vidare med en större samling av stans teateraktivister. Söka gehör – inte bara för ”Moder Mod – Moder Jord – Moder Mord” utan mest för idén att komma igång med omedelbar verkan. Försöka få till något under mer spartanska förhållanden. Undertecknad idé bygger på att vi klarar oss utan scenteknik och publiken får ta med egna stolar. Men det måste visas vad vi vill, visas att vi brinner! Inte bara att vi ömmar för kåken…!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 20 maj 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

10.00 – 18.00

Kontoret16.00: Nya köket anländer från IKEA – Nedre Kantin Kontoret!

                Otroligt… Nu har kantinutrustningen kommit från den stora inredningsfirman i Helsingborg. Bara att bära in. Ty transportörerna vägrade gå längre in i trädgården än att pryttlarna fick plats och inte hindrade andra trafikanter på gata och trottoar. En relativt enkel affär – och befriande. Nu kan renoveringen ta fart igen… och nu kan det bli hur spännande som helst. Till detta äventyr hade ett par hjälpande armar rekryteras. När de kom oss till hjälpes var det mesta redan inburet. I stället blev det en trevlig stund över en kopp kaffe och ett kakfat fyllt med köpekakor. Härligt!

 

                En kallelse har producerat. Undertecknad sammankallar – i egenskap av styrelseledamot i Kultur-Alliansen – till möte på tisdag nästa vecka. Teaterkommunen – Läs grundidé och en uppmaning på länken nedan! Rädda Kulturhuset – och det är allt!

Hatte Bärtilsson  

Uppmanande kallelse

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 21 maj 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Ledigt

-

-

-

Ledig dag…

Ledig dag… lämnas utan kommentar…

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 22 maj 2020

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Ledigt

-

-

-

Ledig dag…

Ledig dag… lämnas utan kommentar…

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 23 maj 2020

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Ledigt

-

-

-

 

Ledig dag…

 

Ledig dag… lämnas utan kommentar…

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 24 maj 2020

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Ledigt

-

-

-

Ledig dag…

Ledig dag… lämnas utan kommentar…

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

 

Detta hände Vecka 21, 2005 >>>

Till Gdansk i meningslöst visumärende. Kör- och Pippirepetitioner. Protester i Gwardejsk

 

 

Detta hände Vecka 21, 2006 >>>

Nåväl… Något kom ut av detta möte också. ”60 År Av Minnen”

 

 

Detta hände Vecka 21, 2007 >>>

Insamling levereras till Internatskola

 

 

Detta hände Vecka 21, 2008 >>>

Festival! Kvinnlig Scenkonst. Konst för en bättre värld!

 

 

Detta hände Vecka 21, 2009 >>>

Interregbeslut. Nu är Laholm på väg in i föreningens liv på allvar!

 

 

Detta hände Vecka 21, 2010 >>>

Ruskaby igång inför sommarens övningar. Stort planeringsmöte med Hallarna. Mycket förberedelsearbete inför Partnerskapskonferensen i Laholm och rysk vän på besök…

 

 

Detta hände Vecka 21, 2011 >>>

Första handen vid ”Trollkarlens” koreografi. I övrigt intensiva repetitioner. Sista förberedelserna inför premiären i Laholm med Daglig Verksamhet. Blixtkrig med scenografen som blossade upp lika fort som det lade sig

 

 

Detta hände Vecka 21, 2012 >>>

Fokus på första delens manuskript till ”Hood”… och flygbladsutdelning

 

 

Detta hände Vecka 21, 2013 >>>

Skolteaterprojekt i Hyltebruk och annat plock… Sen semester med S-G Bertilsson

 

 

Detta hände Vecka 21, 2014 >>>

Bra repetitioner med ”En Midsommarnattsdröm” – Larsfridssalen mest hela tiden. Men också två föreställningar ; Titanic inför ett fåtal åskådare och så sista natten med gänget… ”Viskar Om Mord”. En epok går i graven…

 

 

Detta hände Vecka 21, 2015 >>>

Sommarlov från Högskolan! Kulturskolan och Körsbärsrepetitioner med bra helgövningar och aktgenomgång.

 

 

Detta hände Vecka 21, 2016 >>>

Till sista vilan för teaterkamrat. Till helgen rollanals och sångövningar. Projekt Husknuten i sista rycket inför sommaruppehållet

 

 

Detta hände Vecka 21, 2017 >>>

Ypperlig försommar! Mycket med Husknuten – Film och manus… Projektet på väg att glida i hamn! Nytt projekt i Kontorsparken… Spännande men svettigt! Försommarglädje!

 

 

Detta hände Vecka 21, 2018 >>>

Värdelöst på Högskolan. Inte en enda student dök upp till lektion. Det går knackigt på Hemsö också. Även där saknas det folk till repetitionerna. Men det artar sig för kören som nu sätts in i sitt sammanhang. Jo… alltid blir det något!

 

 

Detta hände Vecka 21, 2019 >>>

En smärre chock – Skapande Skola-projekt! Kaus är gott för konsten – det tar bara lite längre tid. Här mördande lång tid. Sista matchen i Fula Fatet. Det blev en rad utan seger. Och så har Wapnö mordensemble börjat samlas…

SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2020 >>>