Kulturkompaniet * Kronor & Nycklar

Schema och logg vecka 12, 2021

 

 

Äntligen – efter mer än ett och ett halvt år – något som liknade en teaterrepetition. Strömteatern med nya pjäsen. ABF behjälpliga… sämre går det på banken. Husknuten gäckar ock. Något trevligare på golfbanan! Och till sist lite Poddteater…

 

 

Tid

Måndag 22/3

Tisdag 23/3

Onsdag 24/3

Torsdag 25/3

Fredag 26/3

Lördag 27/3

Söndag 28/3

Tid

07.00

 

 

 

 

 

 

 

07.00

08.00

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

08.00: Arbete på kontoret

8.00: Arbete på kontoret

 

 

08.00

09.00

09.00: Arbete på kontoret

09.00: Arbete på kontoret

09.00

10.00

10.00: Mot Laholm Bankärende STRÖMT

 

** LUNCH **

10.00: Husknuten Framtidsplenum Allahjärtans…

10.00: ABF STRÖMT Planeringsmöte

 

** LUNCH **

10.00: Husknuten Rapporterings-konferens

10.00

11.00

11.00

12.00

12.00: * PILEFELT-KOMMANDOT
Arbetskommando: Övre Plan – Stor Rummet

12.00: * PILEFELT-KOMMANDOT
Arbetskommando Övre Plan – Stor Rummet:

12.00

13.00

13.00: Arbete på kontoret

13.00: Arbete på kontoret

13.00: Arbete på kontoret

13.00 0: Friskvård Golf -> Tönnersjö Golfbana # 10

13.00

14.00

14.00

15.00

15.00: Friskvård Golf -> Tönnersjö Golfbana # 8

15.00: -> Fribergs Kafékonferens

15.00

16.00

15.30: Friskvård Golf -> Tönnersjö Golfbana # 9

 

16.00

17.00

 

 

17.00

18.00

 

 

18.00: Läsning av Manuskript STRÖMTEATERN

-> Oskarström FH

 

 

18.30; Digital repetition   Podd-teatern ”Bänken”

18.00

19.00

 

 

 

 

 

19.00

20.00

 

 

 

 

 

20.00

21.00

 

 

 

 

 

 

21.00

22.00

 

 

 

 

 

 

 

22.00

23.00

 

 

 

 

 

 

 

23.00

Efter förra veckans strul med att öppna bankkonto i Strömteaterns namn ger vi nu helt sonika upp och byter bankspår. Det tar Herr Ordförande ner till Laholm måndag förmiddag. Kanske kan vi få till det med gamla, hederliga, goa Laholms Sparbank… Det är ju inte helt säkert… förhoppningen är snarare att vi kan få personlig hjälp av någon tillmötesgående banktjänsteman. I övrigt mycket med STRÖMTEATERN. Måndag banken, onsdag ABF (nu måste vi få till studiecirklar och om möjligt få ett manus utskrivet). Torsdag ska vi läsa detta manuskript i Oskarström – spännande, spännande! Hela helgen väntar Pilefeltkommandot. Nu ska den sista färgen strykas på. Sen saknas bara golvbeläggning, målning av element och listor. En elektriker… kanske redan till denna helg. Låt se – mycket av denna del av Pilefeltkommandot återstår just inte. Snart ska det vara inflyttningsbart! Lite friskvård ska vi väl också få till… och för veckan som helhet utropar vi gärna ett par ; Davaij! Davaij!!

 

Måndagen den 22 mars 2021

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

STRÖMTEATERN

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 18.00

Kontoret10.00: Mot --> Laholm – Bankärende – för STRÖMTEATERN >< Lunch i Laholm15.00: Friskvård – Golf --> Tönnersjö Golf Klubb

                Ah, kan man tänka! Undertecknad var mycket riktigt i Laholm. Men Banken där hade ingen lust att öppna dörrarna, så längre än till ett telefonsamtal kom inte Undertecknad… Det är på det viset att Laholms-banken inte vill ha kunder utanför det område man kan se från kyrktornet. Och kyrkan i Laholm är inte särskilt hög… Inte ser man till Oskarström inte, hur man nu än vänder och vrider på det. Det ska lämnas besked i morgon… så lite får Undertecknad ge sig till tåls. Men chansen att få ett konto på nämnda bank är inte särskilt stor, om man utgår från kyrktornsprincipen.

                Då passade Undertecknad på att gå på Gröna Hästen och äta pensionslunch. En utsökt måltid som serveras till reducerat pris. Utomordentligt tilltag… nu när Undertecknad ändå var i Laholm!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Tisdagen den 23 mars 2021

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 19.00

Kontoret10.00: Framtidsplenum – Allahjärtans-festivalen --> Husknuten 15.30: Friskvård – Golf --> Tönnersjö Golf Klubb

                Det som föranledde anmälan till tjänst på Husknuten var det mailsvar Undertecknad fått från Kulturförvaltningen ang. Allahjärtans-festivalen. Det var mycket positivt – må man säga… och det kom redan nu upp hur Husknuten tänkte förhålla sig till att göra ytterligare en ansökan inför nästa års festival. Tänk! Undertecknad föreslog ett möte med berörda på förvaltningen – vilket ansågs vara en god idé. Undertecknad fick därmed i uppgift att bestämma möte med Förvaltaren.

                Undertecknad eftermiddagen kom också en överenskommelse till stånd om möte onsdag nästa vecka.

 

Eftermiddagen på iskall golfbana.

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Onsdagen den 24 mars 2021

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret
STRÖMTEATERN

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 17.00

Kontoret10.00: Planeringsmöte // Strömteatern // ABF --> ABF15.00: Kaféöverläggningar --> Fribergs Konditori

                ABF… Det kusliga är att Undertecknad måste passera dörren till Husknuten på väg till ABF. Eller kuslig och kusligt!? Undertecknad blir aldrig riktigt fri från etablissemanget… och frågan är väl också om han verkligen vill det?

                På ABF tog Ombudskvinnan emot och hade redan skrivit ut det manuskript Undertecknad tidigare mailat henne med en bön om det samma. Enastående! Sen föll resonemangen än dit än hit… Undertecknad tog upp ”Säg… Novellett” och undrade om studieförbundet kunde tänka sig att stödja konceptet. Styrelsemöte i morgon… så får vi se, blev svaret! Det hade varit bra, naturligtvis… men Undertecknad begär inget. Så förhörde sig Undertecknad om kameraresurser… och det finns det visst! Hela kittet! Om det skulle vara så att vi inte kan få tag i lämplig utrustning finns det ställe att vända sig till… dessutom avgiftsfritt. Då finns det förmodligen också ett krypin att grotta ner sig i när det hela ska klippas ihop. Många goa fördelar… på det stor tacksamhet.

                Undertecknad fick med sig åtta nyprintade manus i storlådan under armen på väg ner till Silver Faran… ja, bara det! Mer än man vågat hoppas på, minsann!

 

                Till eftermiddagen filosofisk hörna på Konditori Fribergs. Gamle tenniskämpen och Undertecknad i två timmars redovisning av liv och av ålder nyfunnen erfarenhet. Det blev ett par, tre koppar och en smarrig bakelse… och många skratt. Det får vi göra om!

                Mitt under filosoferandet ringer Regionrepresentanten från Husknuten. Den envisa redovisningen från 2017 får inte godkänt och måste göras om igen. Undertecknad kallas till ännu ett möte på Husknuten. Nu skämtade Undertecknad till det – ”Jag kommer inte från stället…!” Det är som när man ska gå och lägga sig och ska ta av skjortan. Då upptäcker man att man har ännu en skjorta och en skjorta till och en till och en till och en till… och man kommer aldrig i säng… Ja, det är således bara att börja knäppa upp igen!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Torsdagen den 25 mars 2021

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

STRÖMTEATERN

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 22.00

Kontoret18.00: Läsning av Manuskript – Strömteatern --> Oskarströms Folkets Hus

Om man undantar diverse digitala repetitioner (och det ska vi sannerligen göra) så var det bra länge sen Undertecknad satt samman med ett gäng aktörer i ett och samma rum och idkade något som skulle kunna kallas repetition. Låt oss se – om man räknar endast repetition som leder fram till premiär… ja då var sista genomgången inför Mord På Wapnö – ”En Mördares Manuskript” den förste oktober 2019… Alltså 18 månader och 25 dagar sen. Mer än ett och ett halvt år! Otroligt långt uppehåll!

                Nu satt vi där igen – denna gång för att hålla liv i den pjäs vi bestämt oss för att ge till hösten eller när Coronarestrektionerna så tillåter. Men det fanns ingen i rummet – den så kallade hobbylokalen i källaren Folkets Hus, Oskarström – som inte kände lust… för att inte skriva hysteriskt stor passion att komma igång igen. Undertecknad hade kanske räknat med att det skulle vara svårt att komma upp från sofflocket… så länge utan aktivt teaterarbete (en viss förslappning borde vara att räkna med) men det verkade precis tvärt om. Alla var väldigt positiva, alla med en glöd som gjorde aftonen extra angenäm. Och det lästes med frenesi vilket gjorde att det blev väldigt roligt. Så de vanliga skratten… och med jämna mellanrum – inte minst tack vare att texten är så roligt – låg vi i bänkarna av riktigt goa obehärskade skratt!

                Egentligen – om man ska vara allvarlig – så betydde kvällens sittning bara att vi fick smaka på det här med teater igen. Att hålla textvalet levande och testa lite nytt folk i roller som de möjlige skulle kunna komma att kreera när det blir så dags. Just nu är vi stämda att vila på hanen då det är långt ifrån så att pandemin släpper till varken större repetitionssamlingar och ännu längre därifrån att ta emot någon publik. Det här var bara en retning av den kreativa nerven. Men det var skönt att låta sig kittlas en aning. Suget blev ju rakt inte mindre… det konstaterade vi utanför i bister vårkväll. Va, va… vi är på gång igen!

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Fredagen den 26 mars 2021

                                                                                                  

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Pilefeltkommandot

Kronor & Nycklar

Halmstad

08.00 – 18.00

Kontoret10.00: Rapporteringskonferens - funkislotsen.se --> Husknuten13.00: Friskvård > Golf --> Tönnersjö Golfbana

                Ja, så fick vi räknat om projektbudgetredovisningen för tredje gången. Det är det gamla projektet ”funkislotsen” som spökar. Fyra år sen det klargjordes… och har legat rapporterat och klart sen länge… Men Region Halland vill annat… nagelfarande har de upptäckt några siffror fel. Inför den nya omräkningen hade de nu skickat med nogsamma skriftliga instruktioner. Och se… nu blev det plus minus noll – igen… men på deras vis!

 

                I övrigt redovisade Undertecknad planeringen inför Växjö / Jönköping-resan. Undertecknad fick tag i de personer som var nödvändiga för att få till en stimmullerande reportageresa för Webbvision Husknuten. Det blir Funkibator i Växjö och Kultur på recept i Jönköping. Inga större hinder uppkom inför den planeringen…

 

                Sen skyndade Undertecknad till Tönnersjö! Där spelade han till sig ett personbästa på de tio hål vi nu gnager runda efter runda. 18 poäng och seger över Brodern – dessutom!

Hatte Bärtilsson

 

 

 

 

 

Upp>>

 

Lördagen den 27 mars 2021

 

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Pilefeltkommandot

Kronor & Nycklar

Halmstad

09.00 – 18.00

 

Kontoret12.00: Pilefeltkommandot – Arbetsuppgift: Övre Plan – Stora Rummet

 

(…)

 

GLÖM NU INTE SOMMARTIDEN –

VRID FRAM, VRID FRAM; DU UNGER SVEN! NU VANKAS DEN HÄRLIGA SOMMARENs GRÖNA VARV!

Fint va?
Svaret låter vänta på sig. Plötsligt kommer det ett melankoliskt ”Da”…!

HB

 

 

 

 

 

Upp>>

 

 

Söndagen den 28 mars 2021

Projekt

Finansiär

Plats

Tid

Kontoret

Pilefeltkommandot

Kronor & Nycklar

Halmstad

09.00 – 18.00

Kontoret12.00: Pilefeltkommandot – Arbetsuppgift: Övre Plan – Stora Rummet – 18.30: Digital Repetition – Poddteatern – ”Bänken” --> Framför datorn, Kontoret

                Sent om aftonen blir det digitalt möte med gruppen bakom Poddteatern. Denna gång handlar det om en bänk som automatiskt viker sig vid ett speciellt klockslag, så att uteliggare inte han härbergera på nämnda bekvämlighetsanordning. Det är ett betydligt kortare manus än tidigare. Mer som en sketch… Rolig, kvick och i viss mån givande i sin lågmälda ironi.

                Vi läste igenom stycket och hade på det en väldigt lång diskussion. Här pendlade frågorna runt begripligheten – författarna har i förstone skrivit stycket som just en sketch ämnad att framföras på scen. Med radioteatertexter är allt en aning annorlunda. Det kan vara bra att namnge de saker man pratar om och inte bara kalla dem ”den”… eller ”det”… eller liknande. Det tär en helt annan tydlighet.

                Efter nästan en timmes vild retorisk vals (alls inte aggressiv) tog Undertecknad på sig att skriva ett förhöjt förslag med just namngivningar och förklarande text i större utsträckning än orginalet. Undertecknad hade inte tänkt volontera till något dylikt. Bara hänga med för att det är roligt och lite kittlande med podd-teater… och för att damerna skriver bra, intresseväckande och samhällssatiriskt – Nu blev det annorlunda… och som vanligt går huvudet igång på Undertecknad, där den ena idén efter den andra dyker upp… upp, upp, å´hurra!

Hatte Bärtilsson  

 

 

 

 

 

Upp>>

 

W e b b l o g g s h i s t o r i k

Detta hände Vecka 12, 2005 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 12, 2006 >>>

 

 

 

Detta hände Vecka 12, 2007 >>>

Katrinebergs Folkhögskola på besök i Gwardejsk – 60 År Av Minnen

 

 

Detta hände Vecka 12, 2008 >>>

Interreg-möte i Göteborg – Konst För En Bättre Värld på Tokalynga

 

 

Detta hände Vecka 12, 2009 >>>

Medborgarengagemang. Samling för bevarandet av Gamla Sporthallen. Måhända ett blivande Kulturhus…

 

 

Detta hände Vecka 12, 2010 >>>

Videsöndag. Nypremiär på ”Sommarkvällar”. Projekt Respekt! färdigt på pappret. Våren i antågande…

 

 

Detta hände Vecka 12, 2011 >>>

Ett för teaterimprovisationer totalt meningslöst Energi-Smart- Projekt i Folkets Hus. Rakt igenom första delen av ”Trollkarlen” och mycket dugliga uppspel på Hallarnas Strindbergtema. Sång för första gången med Teater Husknuten i en riktigt intensiv vecka.

 

 

Detta hände Vecka 12, 2012 >>>

”Spöksonaten” mot sin fullbordan. Svettiga repetitioner när kören anlände till Larsfrid. Annars allt i sin vanliga lunk. Laholm, Hood, Teaterkursen… Snopet men roligt föredrag i Varberg inför två åhörare…

 

 

Detta hände Vecka 12, 2013 >>>

Tre tunga föreställningar på Wapnö – sista sortin emellertid. Strängt filmarbete i kylslagen vårvintervecka

 

 

Detta hände Vecka 12, 2014 >>>

Två givande konstnärliga kollationeringar och till helgen den första ensemblesamlingen. ”En Midsommarnattsdröm” på Wapnö Magasinsteater är igång. Mycket strul med förberedelserna. Fyra avhopp i sista stund… och spöken som gäckade… Inte alldeles enkelt men nu har vi öppnat en ny scen på den halländska teaterhimlen

 

 

Detta hände Vecka 12, 2015 >>>

Mycket förberedande arbete men till sist kollationering på Wapnö för ”Körsbärsträdgården”

 

 

Detta hände Vecka 12, 2016 >>>

Traditionell (22/3) Kollationering av sommarteatern på Wapnö. ”Cabaret” är igång! Men även SyrSwed-projektet och Projekt Husknuten i en vecka där Påsken gav välbehövlig ledighet…

 

 

Detta hände Vecka 12, 2017 >>>

Magasinsteatern konstituerades – Historiskt ögonblick. Klart med speldagar på Slottsmöllan och sista föreställningarna med vårsäsongens Mordgåta på Wapnö. von Gerber går i graven efter 28 andfåddheter…

 

 

Detta hände Vecka 12, 2018 >>>

Sista ordinarie Mord På Wapnö. Bra förställning – Fullt med folk. Men mer spännande: FunkisGruppen i kraftsamling inför småfilmandet och två mycket bra repetitioner i Mejerisalen, Wapnö med Elin Svipdag i spetsen!

 

 

Detta hände Vecka 12, 2019 >>>

”Hovsjömorden” i graven – sista föreställningen med kausartat mycket publik -*- ”Once Upon A Time In Brusered” lyfter mot nya höjder. AAA! TTM (tre tennismatcher) och annat fyllde sista veckan innan verksamheten tvärvänder…

 

 

Detta hände Vecka 12, 2020 >>>

”Allahjärtans Ljud- & Filmfestival har just tagit av sig babyblöjan och visat framfötterna. Gillande vart vi kommer eller vänder oss. Corona satte stopp för Wapnö – blir det något mer under rådande omständigheter? Men ett var gott; Golfårsdebut till helgen med goa gubbar strålande vårsol!

                SAMTLIGA LOGGBÖCKER FÖR 2021 >>>